Skocz do zawartości

Kwietnióweczki🤰 | Forum o ciąży

Mynia98

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie

Aldonita fajny misio 🙂

Co do rozmiarów ja na początek mam 56 , trochę też 62 , 68 ( bo takie dostałam - ale takie to w między czasie będę kupować) .Moi chłopacy urodzili się spojrzy 58cm i 57cm  , ale 56 były dobre bo przez pierwsze tyg dziecko się nie prostuje. A w 62 jednak były za długie na początek. Czapeczkę kupiłam 62 w pepco bo mniejszych nie mają. 

Uważajcie na ciuchy z Lidla bo te 56 są jak 62 nawet 68 .  

Wystarczy trochę  ( szwagierka rodziła w kwietniu i mówiła że min10szt rozm 56 ,62 ) bodziaków ( ja mam trochę na krótki i trochę na długi rękaw, kopertowe są super na początek) pajace( rozpinane w kroku łatwiej się przewija) , spodenki( ze stopami i bez) skarpetki , czapeczka cienka i cieplejsza , jakiś pajacyk cieplejszy na spacery i wyjście ze szpitala( ja mam z polarku) , rożek, ręcznik, kocyk 

Edytowane przez ewon

• Odpowiedzi 3,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Przesłane zdjęcia

• Mamusie
Godzinę temu, Agnieszka5g napisał:

Ja mam trochę rozm 50 ale mało , 56 i 62 głównie. Czapeczki to na oko takie małe jak widzę.

Super!!! Dziekuje wiec dzisiaj zakupow czesc druga☺️  Na calej tej grupie tylko ja czuje sie nieprzygotowana, ups😂

• Mamusie
1 godzinę temu, Enigma91 napisał:

Hej 🙂

ja kupowałam nasze tak 62/68, z paczek od innych mamusiek trafiło nam się kilka 56 więc mniejsze w razie czego mamy. 

nienwiem czy coś na 56 będę dokupować bo my oboje z mężem byliśmy duzi. Ja byłam kolosem bo miałam 65cm przy urodzeniu.

A czasy takie że po mniejsze zawsze można męża wysłać jak się okaże że jest maleństwo i za mało tych mniejszych ciuszkow będzie.

Ale liczę na to że jednak będzie miał te 52-58cm gdzies, bo jak ja to wypchne 🤣

teraz też diagnostyka inna niż była więc myślę że w obecnych czasach mnie by wywoływali dużo wcześniej przy takiej wielkości, a urodziłam się prawie 2tyg po terminie.

Nad szumisiem się zastanawiałam, ale opinie specjalistów są tak różne ze uznałam że my nie kupimy, jak dostaniemy w prezencie to pewnie czasem użyje w sytuacjach kryzysowych, ale jednak sami się nie chcemy zdecydować.

O, wiec chyba tez kupie troszke tych wiekszych. Ta maskotka to nie szumis tylko z tej firmy. Jak lata temu opiekowalam sie dziecmi w stanach to mialy wlasnie takie i spaly z nimi pozniej az poszly do szkoly. Sa mega bo mozna je prac i zuszyc w suszrce bebnowej ale poza tym nie sa to szumisie dzwiekowe

• Mamusie
Godzinę temu, Aldonita napisał:

O, wiec chyba tez kupie troszke tych wiekszych. Ta maskotka to nie szumis tylko z tej firmy. Jak lata temu opiekowalam sie dziecmi w stanach to mialy wlasnie takie i spaly z nimi pozniej az poszly do szkoly. Sa mega bo mozna je prac i zuszyc w suszrce bebnowej ale poza tym nie sa to szumisie dzwiekowe

Oo to muszę też się rozejrzeć za takim tulisiem, ale jak się nie mylę widziałam w pepco podobne 🙂

Nie martw się ja miałam też czekać z wyprawką, ale jak znalazłam okazję trzeba było brać 😆

• Mamusie

Cześć dziewczyny! My kupowaliśmy ubranka w rozmiarze 56/62 od szwagierki dostaliśmy paczkę z 68 i większe także będą juz na przyszłość. Jutro mąż zjeżdża na świąteczny urlop więc w końcu poczuje jakie imprezki Gajka urządza sobie w mamusiowym brzuszku ❤  

• Mamusie
2 godziny temu, Aldonita napisał:

Tak te misio-szmatki są super dzieciaczki też lubią spać po prostu z pieluszka i się do niej przytulać 🙂

my mamy jedną też dostaliśmy z paczką z ciuszkami w spadku od jakiejś mamusi od nas z miasta bo jestem na grupach różnych wymian u nas w mieście i się trafiło że dwie mamusie oddawały paczki z ciuszkami po synkach więc dostałam całe torby za siatkę owoców 🙂

• Mamusie
55 minut temu, zakapturzona napisał:

Cześć dziewczyny! My kupowaliśmy ubranka w rozmiarze 56/62 od szwagierki dostaliśmy paczkę z 68 i większe także będą juz na przyszłość. Jutro mąż zjeżdża na świąteczny urlop więc w końcu poczuje jakie imprezki Gajka urządza sobie w mamusiowym brzuszku ❤  

Boże mój dzisiaj też znów jazz, dobrze że jeszcze 1,5tyg i wolne bo mogła by być ciężko w pracy 🙂

no tak wy macie szkole rodzenia w weekend, daj znać jak wrażenia 🙂

• Mamusie
2 godziny temu, zakapturzona napisał:

Zazdroszczę, moja imprezuje jak śpię, coś się jej poprzestawiało 😞 w dzień słabo czuję. 

• Mamusie
22 minuty temu, ewon napisał:

Zazdroszczę, moja imprezuje jak śpię, coś się jej poprzestawiało 😞 w dzień słabo czuję. 

Żeby jej tak nie zostało później 😉

Trzeba jej tryb przestawić jakiś za wczasu bo później będzie dzień z nocą zamieniać dalej 😁

• Mamusie
2 godziny temu, Enigma91 napisał:

Boże mój dzisiaj też znów jazz, dobrze że jeszcze 1,5tyg i wolne bo mogła by być ciężko w pracy 🙂

no tak wy macie szkole rodzenia w weekend, daj znać jak wrażenia 🙂

Tak jutro pierwsze spotkanie. Dzisaj byłam też na pierwszym spotkaniu z położną, fajna konkretna babeczka. Omawiałyśmy kwestię psychologii karmienia. Na koniec Pani położna w ramach zajęć sprawdzała puls dzieciaczka i oczywiście moja córa skrzętnie próbowała się ukryć i jak Pani już trafiła na jej puls to się wymykała 🥰  tak wgl to Wam też Kobietki tak puchną stopy?  Ja ostatnio odgniotłam paluch w stopie, że aż był cały siwy. 

• Mamusie
25 minut temu, Enigma91 napisał:

Żeby jej tak nie zostało później 😉

Trzeba jej tryb przestawić jakiś za wczasu bo później będzie dzień z nocą zamieniać dalej 😁

Weź mnie nie strasz 🤯  mój pierwszy syn dawał mi popalić 😞 spał w dzień , w nocy to ja spałam od 20do 2 , a moja mama go bujała a ja od 2 do 7 rano . Już byłam taka padnięta, że jak moja mama go bujała a ja spałam to przez sen nogą wózek bujałam🙈🙈. A  w dzień zasypiałam na stojąco.  I tak prawie do roku czasu.  Za to drugi był aniołkiem. Spał  całą noc - musiałam go przebudzać na cyca bo pękały . 

• Mamusie
10 minut temu, zakapturzona napisał:

Tak jutro pierwsze spotkanie. Dzisaj byłam też na pierwszym spotkaniu z położną, fajna konkretna babeczka. Omawiałyśmy kwestię psychologii karmienia. Na koniec Pani położna w ramach zajęć sprawdzała puls dzieciaczka i oczywiście moja córa skrzętnie próbowała się ukryć i jak Pani już trafiła na jej puls to się wymykała 🥰  tak wgl to Wam też Kobietki tak puchną stopy?  Ja ostatnio odgniotłam paluch w stopie, że aż był cały siwy. 

Ooo super że Ci się taka fajna udało trafić, ja dalej nie wiem do kogo iść w Bielsku. 

Mi na razie nic nie puchnie na szczęście, aż sama jestem zdziwiona bo mam skłonności latem np do puchnięcia palców rąk jak gorąco, a w ciąży jeszcze nic, nawet czasem za luźne pierścionki.

• Mamusie
4 minuty temu, ewon napisał:

Weź mnie nie strasz 🤯  mój pierwszy syn dawał mi popalić 😞 spał w dzień , w nocy to ja spałam od 20do 2 , a moja mama go bujała a ja od 2 do 7 rano . Już byłam taka padnięta, że jak moja mama go bujała a ja spałam to przez sen nogą wózek bujałam🙈🙈. A  w dzień zasypiałam na stojąco.  I tak prawie do roku czasu.  Za to drugi był aniołkiem. Spał  całą noc - musiałam go przebudzać na cyca bo pękały . 

Hehe to oby nie wdała się w starszego brata 🙂 jaja mam nadzieję że nasz aniołek nie wda się w mamusie, bo ja wolałam mamę do 6 roku życia w nocy, nawet jak babcia była w pokoju ze mną to i tak wolałam mamę i jak przyszla i mi się pokazała w drzwiach to szłam dalej spać.

Mam nadzieję że matka natura mi się nie odwdzięczy za to 🤣

• Mamusie
1 godzinę temu, Enigma91 napisał:

Hehe to oby nie wdała się w starszego brata 🙂 jaja mam nadzieję że nasz aniołek nie wda się w mamusie, bo ja wolałam mamę do 6 roku życia w nocy, nawet jak babcia była w pokoju ze mną to i tak wolałam mamę i jak przyszla i mi się pokazała w drzwiach to szłam dalej spać.

Mam nadzieję że matka natura mi się nie odwdzięczy za to 🤣

Dobrze, że teraz jest grzeczny 😁😁 i  pomaga mi 🙂 za to młodszy leniwy heheh

• Mamusie
8 godzin temu, zakapturzona napisał:

Ja chyba tez kupi z tych mniejszych po kilka sztuk a potem soe dokupi co bedzie potrzeba. Dzieki za rade

• Mamusie
8 godzin temu, ewon napisał:

Oo to muszę też się rozejrzeć za takim tulisiem, ale jak się nie mylę widziałam w pepco podobne 🙂

Nie martw się ja miałam też czekać z wyprawką, ale jak znalazłam okazję trzeba było brać 😆

No wczoraj wyszlam z przytulanka ze sklepu a dzisiaj zakupy internetowe sie zaczely. Jakie te ciuszki fajne, wszystkie bym wziela😂.

• Mamusie

Nie śpię od 5.30 i nie mogę zasnąć a o 8 muszę wstać bo przecież są godziny dla seniorów i muszę wyrobić się z zakupami do 10 to jest jakaś porażka te godziny.

Ale pogoda ciemno i ponuro ja tam wolę słoneczko i mróz odrazu lepiej się wstaje.

Miłego dnia dziewczynki 😘🥰

• Mamusie
41 minut temu, Agnieszka5g napisał:

Nie śpię od 5.30 i nie mogę zasnąć a o 8 muszę wstać bo przecież są godziny dla seniorów i muszę wyrobić się z zakupami do 10 to jest jakaś porażka te godziny.

Ale pogoda ciemno i ponuro ja tam wolę słoneczko i mróz odrazu lepiej się wstaje.

Miłego dnia dziewczynki 😘🥰

Mam to samo, budzę się po 6 i wstawać się z łóżka nie chce. Ale niestety trzeba z psem po chlebek. 

Racja te godziny to porażka totalna, przedwczoraj idę po 12 a pod samem kolejka i co same starsze osoby 😡 . A ja nie mogę między 10-12 bo oczywiście wypraszają. 

Też lubię zimno ale ze słoneczkiem.  Nie lubię deszczu i ponurej pogody bo mam niskie ciśnienie i wtedy już w ogóle nic mi się nie chce 😒🥱

Również życzę miłego dnia 😗😗😗

• Mamusie
8 godzin temu, Aldonita napisał:

No wczoraj wyszlam z przytulanka ze sklepu a dzisiaj zakupy internetowe sie zaczely. Jakie te ciuszki fajne, wszystkie bym wziela😂.

Oj ja to nawet nie patrzę na ubranka  , bo tyle by się wzięło. Dobrze ze połowa ma świąteczne nadruki to człowiek się powstrzymuje 😂😂😂

• Mamusie
30 minut temu, ewon napisał:

Oj ja to nawet nie patrzę na ubranka  , bo tyle by się wzięło. Dobrze ze połowa ma świąteczne nadruki to człowiek się powstrzymuje 😂😂😂

No tez tak sobie pomyslalam ale juz nie moge sie doczekac wspolnych świąt z nasz księżniczką. Ale musze te zakupy ogarnąć bo naprawde nie mam jeszcze nic😱

• Mamusie
37 minut temu, ewon napisał:

Mam to samo, budzę się po 6 i wstawać się z łóżka nie chce. Ale niestety trzeba z psem po chlebek. 

Racja te godziny to porażka totalna, przedwczoraj idę po 12 a pod samem kolejka i co same starsze osoby 😡 . A ja nie mogę między 10-12 bo oczywiście wypraszają. 

Też lubię zimno ale ze słoneczkiem.  Nie lubię deszczu i ponurej pogody bo mam niskie ciśnienie i wtedy już w ogóle nic mi się nie chce 😒🥱

Również życzę miłego dnia 😗😗😗

Ale to chyba wszysckie cierpimy na te poranne wczesne przebudzenia. O 5 juz jakby wyspana i zmuszam sie zeby jeszcze zasnąć bo ostatnio o 5 wstałam i zaczęłam sprzątać tylko musialam czekac do 8 z odkurzaniem bo by mnie sądiedzi znienawidzili😂. A o 8 jak na złość takie zmęczenie przyszło że spałam do 12🤣 juz się boję co to będzie z dzidzią jak tak będzie mi wstawać😱

• Mamusie
Godzinę temu, Paulutka napisał:

Hej dziewczyny:) Jak wasze brzuszki? To mój 21 tygodni 5 dni. Cos mi mówi ze na koniec będzie olbrzymi bo gdzie tu do oliwy kwietni?! 😁🙆‍♀️ Czy wasze są podobnej wielkości?

Witaj 🙂 napisz swój termin i płeć jak znasz to wyśle do admina dorzuci cię na 1strone 🙂

a tak w ogóle jaki zgrabny brzusio masz i chyba bez roztepów 🙂

mój trochę duży 😁zdjęcie z dzisiaj 

IMG_20201211_093226.jpg

• Mamusie
3 godziny temu, Aldonita napisał:

Ale to chyba wszysckie cierpimy na te poranne wczesne przebudzenia. O 5 juz jakby wyspana i zmuszam sie zeby jeszcze zasnąć bo ostatnio o 5 wstałam i zaczęłam sprzątać tylko musialam czekac do 8 z odkurzaniem bo by mnie sądiedzi znienawidzili😂. A o 8 jak na złość takie zmęczenie przyszło że spałam do 12🤣 juz się boję co to będzie z dzidzią jak tak będzie mi wstawać😱

Boże to ja budzik 7 żeby zmierzyć cukier muszę 15min poleżeć żeby się dobudzić i dopiero wstać 😅 teraz byłam 3 dni w biurze na 8 to myślałam że mnie strzeli żeby wcześniej wstać, a jutro mam na 8 brwi umówione kurcze będę tam koleżance spala 😉

• Admin changed the title to Kwietnióweczki🤰 | Forum o ciąży