Skocz do zawartości

Kwietnióweczki 2021🤰 | Forum o ciąży

Mynia98

Rekomendowane odpowiedzi

A to bedzie moje pierwsze dziecko dlatego mam taki dylemat. Boje sie ze malenswto nie bedzie najedzone i caly dzien na cycu spedzimy. Tak sobie wlasnie pomyslalam ze jak nie dam rady na piersi to przejdziemy na butelke. Zastanawia mnie tylko czy rzeczywiscie karmienie piersia jest duzo bardziej dobre dla dziecka niz butelka i pod jakim.wzgledem.jest lepsze. Dzieki za odp 😉

Emka na takie decyzje jeszcze masz kupę czasu,naprawdę..ja przestałam karmić synka,bo on nie chcial w ogole chwycic mi butelki..mimo,ze jadł deserki jux to do popicia musiał dawac cyxa..przeglodzilam go w jeden dzien i z rykiem zasnal i wtedy butelke chwycil. Sciagalam mu pokarm i dawalam butelka przez jakies 2tyg.a pozniej mm 🙂

Ciekawa jestem jakiej plci bedzie ten bobas...ja to bym chciała córę,zawsze chciałam parkę i zresztą mój mąż też,ale jak sie tylko mlody urodzil to stwierdzil,ze on chce drugiego syna:-)

Wiem ze mam duzo czasu ale ja tak mam ze martwie sie juz za wczasu 😉 a piszac butelka to.myslalam o robionych mlekach nie swoim 😉 to miejmy nadzieje ze bedzie parka choc mysle ze najwaznejsze aby bylo zdrowe 😉 ja tez jestem swojego bardzo ciekawa 😉

Wiem,że chodziło Ci o mm ... tylko ja napisałam,że jeszcze 2tyg.po odstawieniu od piersi karmiłam swoim mlekiem 😉 musiałam upuszczać,żeby mi się zaqpalenie nie zrobiło póki pokarm nie zaniknie,więc nie wylewałam tylko Młodemu dawałam 🙂

oj ja to bym chciała strasznie parkę 😁 i to tak idealnie,bo brat starszy 😁 Zobaczymy co to będzie ... a;e tak jak piszesz najważniejsze aby było zdrowe 😁 Czekam na wizytę u ginekjologa jak nigdy,a to dopiero za tydzień w pt .. może już serducho usłyszę ...

witam Was 🙂 ja równiez obliczylam date i wyszedl kwiecien 2021 🙂 ciekawe jak mi dokladnie wyliczy lekarka. Mam wizyte w poniedzialek. Pani obiecala ze teraz wysle mnie na USG 🙂 nie moge sie doczekac. Super byc w ciąży ale wciąż ta niepewnosc jak to bedzie. Moj brzuszek juz sie zaokraglil. Naszedl pewnie woda ale wiadac po mnie i musze nosic luzne bluzeczki 🙂 a po Was cos widac?

mnie tez pobolewaly piersi i troche nabrzmialy. Czasem mam nudnosci, szczegolnie jak robie cos do jedzenia z mocnym zapachem. Ostra duza cebula zle na mnie zadzialala i zupa ktora miala byc brokulowa zupa krem ale dodalam szpinaku i strasznie mnie to zemdlilo fuj. Moj maz zjadl i powiedzial , ze smaczna a ja już więcej na nią nie spojrzałam 😎

mnie może zemdliło z 2 razy..a tak to spokój 🙂 - raz samochodzie,a za drugim to nie pamiętam dlaczego. piersi mnie również pobolewają.. powiem wam,ze w tej ciąży jest zupełnie inaczej niż w tamtej..jedyne co je łączy to,to że jestem senna i w dzień jak mój mąŻ miał urlop na godz. kładłam się spać 🙂
z synem wymiotowałam tak,że czasem już nie było czym... 😮 czy to rano,wieczór czy południe...nie miało to znaCZenia większego...

Cześć dziewczyny. Pisze do was ze szpitala. Jestem tu od soboty bo zaczęłam plamić i nie mogli się dopatrzyć zarodka w pęcherzyku. Nie życzę nikomu takiego stresu. Na szczęście dzisiaj widziałam moje jednocentymetrowe maleństwo i jego bijące serduszko. Jestem prze szczęśliwa !!!!!! Od razu mi lżej na duszy 🙂 🙃 😁 🤪

reNatkaa napisał(a):

Cytat
mnie może zemdliło z 2 razy..a tak to spokój 🙂 - raz samochodzie,a za drugim to nie pamiętam dlaczego. piersi mnie również pobolewają.. powiem wam,ze w tej ciąży jest zupełnie inaczej niż w tamtej..jedyne co je łączy to,to że jestem senna i w dzień jak mój mąŻ miał urlop na godz. kładłam się spać 🙂
z synem wymiotowałam tak,że czasem już nie było czym... 😮 czy to rano,wieczór czy południe...nie miało to znaCZenia większego...

A u mnie znowu jest odwrotnie. Z córka nie miałam żadnych mdłości, nie straszne mi było nurkowanie w Egipcie, rejsy statkiem itp ( a był to wtedy 10 tydzień!!!) Za to teraz całymi dniami mam mdłości nieludzkie. Nie wymiotuję ale mdłości są okropne.

Lena najlepiej najedź sobie na swój avatar tutaj na forum i zobacz co Ci wyliczyło albo wpisz sobie w google kalkulator ciazy tam wpiszesz.kiedy byl.ostatni.okres ewentualnie dlugosc cyklu i Ci.wyliczy ktory tydzien masz ale tak by to wychodzilo 😉 ja tez jestem pierwszy raz w ciazy 😉

O to chodzi ze nie pamietam ale z 2 miesiace nie mialam juz okresu napewno...jak 12.08 wykazalo ze 6tydzien....ogolnie to ja nawet nie wiedzialam ze jestem w ciazy.. Bylam w polsce na 3 tygodnie i tez bylam u jednego ginekologa co mi powiedzial ze nie wypisze mi tabletek na wywolanie okresu bo mi sie pojawi ok pozniej pojechalam do rodzinki woj kujawsko pomorskie i tam przed wyjazdem znowu poszlam a lekarz na koniec do mnie mowi chce miec pani dzieci: a ja na to a czemu nie a on do mnie no to jak pani bedzie chciala zajsc w ciaze to zapraszam na leczenie nieplodnosci SZOK 10.08 dotarlam do Wloszech a w niedziele obudzilam sie z bolem glowym pozniej mialam goraczke wiec pojechalam na pogotowie bo bardzo sie zle czulam tam mi podali kroplowke , pobrali krew i mocz za pare minut odlaczyli kroplowke odebrali wyniki i mowia do mnie Gratulacje jest pani w ciazy mowie wam jaki szok dla wszystkich...A nie dawno plakalam ze musze sie leczyc