Skocz do zawartości

Kwietnióweczki🤰 | Forum o ciąży

Mynia98

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
6 godzin temu, Agnieszka5g napisał:

Dziękuję dzieczyny.

Ja to czekam na mój kinkiet bo przyszedł uszkodzony i nie w tym kolorze. I czekam na wymianę

Zrobili mi go specjalnie na sznurek bo nie chce na baterie i żeby kabel tak brzydko wisiał

Ja nie chciałam właśnie na sznureczek ani włącznik w kinkiecie bo zanim bym do niego doszła go włączyć to bym pewnie w coś przywaliła 😅 więc szukałam na pilocik i znalazłam 🙂 chyba jutro zamówię 🙂

dzisiaj jeszcze wszystkie pudełka i organizery rozstawilam które kupiłam i nie wiem czy jeszcze jakiejś półeczki nad komoda nie zrobić na dwa organizerki 🙂 bo jak zostaną na komodzie to będę musiała je przestawiać żeby postawić wanienke. Muszę to przemyśleć 🙂

tesciu jednak wpadł dzisiaj na kolację więc jutro jadę rano zrobić brwi i później mam czas na dalsze porządki cały dzień 😁

• Odpowiedzi 3,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Przesłane zdjęcia

11 godzin temu, Enigma91 napisał:

Ja nie chciałam właśnie na sznureczek ani włącznik w kinkiecie bo zanim bym do niego doszła go włączyć to bym pewnie w coś przywaliła 😅 więc szukałam na pilocik i znalazłam 🙂 chyba jutro zamówię 🙂

dzisiaj jeszcze wszystkie pudełka i organizery rozstawilam które kupiłam i nie wiem czy jeszcze jakiejś półeczki nad komoda nie zrobić na dwa organizerki 🙂 bo jak zostaną na komodzie to będę musiała je przestawiać żeby postawić wanienke. Muszę to przemyśleć 🙂

tesciu jednak wpadł dzisiaj na kolację więc jutro jadę rano zrobić brwi i później mam czas na dalsze porządki cały dzień 😁

Wy już o kinkietach i takich tam 😂 pojadę dziś po farby poczułam moc 🙂 pokoik już wczoraj wieczorem opróżniłam z naszych rzeczy, szafy ogarnięte. Moj mąż widzę, ze się leni i odkłada wszystko na później... a ma odmalować cała chatę to zajmie mu pewnie z miesiąc jak ciagle robi nadgodziny 🤷‍♂️ A kupujecie jakieś naklejki na ścianę albo tapety, fototapety ? 

• Mamusie
31 minut temu, Klaudia91d napisał:

Wy już o kinkietach i takich tam 😂 pojadę dziś po farby poczułam moc 🙂 pokoik już wczoraj wieczorem opróżniłam z naszych rzeczy, szafy ogarnięte. Moj mąż widzę, ze się leni i odkłada wszystko na później... a ma odmalować cała chatę to zajmie mu pewnie z miesiąc jak ciagle robi nadgodziny 🤷‍♂️ A kupujecie jakieś naklejki na ścianę albo tapety, fototapety ? 

Dzien dobry😀, ja zamawiam naklejki na sciane 3 pandy 😀. Sprobuje zdjecie wyslac. 

• Mamusie
50 minut temu, Klaudia91d napisał:

My malowaliśmy stara tapetę w pokoju bo się dobrze trzymała a nie chciało nam się bawić w nowe gładzie, więc będziemy dawać naklejki na ścianę.

Widzisz ja jeszcze szafę mam w połowie roboty, ale myślę że dzisiaj już młodemu oproznie. Dobrze że do komody nic nie wepchalam po przeprowadzce to chciał na ciuszki było miejsce 😅

4 minuty temu, Enigma91 napisał:

🥰 No właśnie ja już się powoli rozglądam może dziś coś zamówię. Bo tak oglądam a im więcej tym gorzej się zdecydować. Ja robię kącik u nas w sypialni i w sumie na razie ale pokoik odmaluje i będę w trakcie tam już działać , zabawki i komodę z ciuchami będzie miała w swoim pokoiku 🥰 

• Mamusie

Cześć Dziewczyny! U mnie prace ws wyposażenia pokoju dla Gajki stanęły w miejscu, skupiłam się ostatnio na rzeczach, których  brakowało w mojej wyprawce, czyli takie drogeryjno- apteczne elementy, poza medykamentami. Szukałam też pojemników na mokre chusteczki i na necie ceny takich w miarę fajnych zaczynają się od 50 zl.! 🤣 Nie chce nawet myśleć po ile chodzą sklepach. 

Pokój stoi pomalowany z rozłożonym łóżeczkiem, wózkiem, kartonami i daleko daleko nic ☺  jak przyjdą mi pieluchy i otulacze zacznę prać, prasować i segregować komodę. Pokój zostanie na sam koniec. Komoda z rzeczami Gajki  i łóżeczko i tak póki co będzie u nas w sypialni. 

Wraca mi ospałość z 1 trymestru i czasem trudno mi zwlec kufer z łóżka 😅

• Mamusie
57 minut temu, zakapturzona napisał:

Cześć Dziewczyny! U mnie prace ws wyposażenia pokoju dla Gajki stanęły w miejscu, skupiłam się ostatnio na rzeczach, których  brakowało w mojej wyprawce, czyli takie drogeryjno- apteczne elementy, poza medykamentami. Szukałam też pojemników na mokre chusteczki i na necie ceny takich w miarę fajnych zaczynają się od 50 zl.! 🤣 Nie chce nawet myśleć po ile chodzą sklepach. 

Pokój stoi pomalowany z rozłożonym łóżeczkiem, wózkiem, kartonami i daleko daleko nic ☺  jak przyjdą mi pieluchy i otulacze zacznę prać, prasować i segregować komodę. Pokój zostanie na sam koniec. Komoda z rzeczami Gajki  i łóżeczko i tak póki co będzie u nas w sypialni. 

Wraca mi ospałość z 1 trymestru i czasem trudno mi zwlec kufer z łóżka 😅

Na pojemniki zobacz na Vinted że skip hop. Ja chciałam tylko ten bo wszystkie inne ponoć ciekna, a nie chce kupować cały czas chusteczek na spacer po 10szt bo są droższe. Ceny nowych to jest faktycznie kpina, ja swój kupiłam na Vinted za 15zl i nie widać że jest używany ani ryski nie ma nawet 🙂

Chociaż nie iem kiedy użyje pierwszy raz bo Waterwipes dostaliśmy na koniec ze szkoły rodzenia tyle że będę miała na szpital i chyba na 2 miesiące pierwszych spacerów bo mamy 10 paczek po 10szt i jeszcze z poprzednich paczek że szkoły chyba 4 paczki z Happy 🙂

Edytowane przez Enigma91

• Mamusie
W dniu 17.01.2021 o 11:41, Anka 32 napisał:

Ja chcialam prac w persilu dla dzieci tym delikatnym, ale jeszcze zobacze jakie tu proszki dla dzieci maja. Nawet nie wiem. 

Ja kupiłam mleczko z Lovela, ma delikatnyzapach. Myślałam tez o persil sensitive ale na moj noc jest bardzo intensywny zapach, porównaj sobie. Dobry tez jest dzidziuś ale tez mocniej pachnie.

• Mamusie

Ja wlasnie uszykowalam komode. Zamawiam naklejki z pandami i tak za 2 tygodnie jedziemy kupic cala wyprawke 😀 Wszystko bedzie znajdowac sie w jednym markecie wiec kupie wszystko za jednym razem 😀. Ten Market z art. dla niemowlat i dzieci jest caly czas otwarty nawet jak wszystkie inne sklepy sa zamkniete to oni maja pozwolenie 😀 Mysle, ze w 30 tc bede juz wszystko miec. 

16 minut temu, Anka 32 napisał:

Ja wlasnie uszykowalam komode. Zamawiam naklejki z pandami i tak za 2 tygodnie jedziemy kupic cala wyprawke 😀 Wszystko bedzie znajdowac sie w jednym markecie wiec kupie wszystko za jednym razem 😀. Ten Market z art. dla niemowlat i dzieci jest caly czas otwarty nawet jak wszystkie inne sklepy sa zamkniete to oni maja pozwolenie 😀 Mysle, ze w 30 tc bede juz wszystko miec. 

Wowww to w sumie dobry plan ja tez pojadę pooglądać wózki powoli. Martwię się, ze pod koniec będę musiała leżeć i nie będę mogła nic naocznie wybrać tylko z internetu. Chce kupić rzeczy jak pokoik małej będzie przygotowany a może dopiero po weekendzie 🤷‍♂️ 

• Mamusie
1 godzinę temu, Enigma91 napisał:

Na pojemniki zobacz na Vinted że skip hop. Ja chciałam tylko ten bo wszystkie inne ponoć ciekna, a nie chce kupować cały czas chusteczek na spacer po 10szt bo są droższe. Ceny nowych to jest faktycznie kpina, ja swój kupiłam na Vinted za 15zl i nie widać że jest używany ani ryski nie ma nawet 🙂

Chociaż nie iem kiedy użyje pierwszy raz bo Waterwipes dostaliśmy na koniec ze szkoły rodzenia tyle że będę miała na szpital i chyba na 2 miesiące pierwszych spacerów bo mamy 10 paczek po 10szt i jeszcze z poprzednich paczek że szkoły chyba 4 paczki z Happy 🙂

Zamówiłam już wczoraj z BebeJou, na stronie na której były te pojemniki akurat można było skorzystać z kodu rabatowego. Te ze SkipHop niekoniecznie mi się podobają, a lubię jak wszystko do siebie pasuje. 

Ja wczoraj właśnie kupiłam chusteczki, 2 paczki WatweWipes'ów i 2 BabyDream nasączonych wodą. Będziemy testować w kwietniu co małej Gajce będzie pasować.

• Mamusie
17 minut temu, zakapturzona napisał:

Zamówiłam już wczoraj z BebeJou, na stronie na której były te pojemniki akurat można było skorzystać z kodu rabatowego. Te ze SkipHop niekoniecznie mi się podobają, a lubię jak wszystko do siebie pasuje. 

Ja wczoraj właśnie kupiłam chusteczki, 2 paczki WatweWipes'ów i 2 BabyDream nasączonych wodą. Będziemy testować w kwietniu co małej Gajce będzie pasować.

Aaaa bo Ty taki na komodę większy chciałaś? Ja w domu nie będę używać więc na komodę nie kupowałam tylko taki płaski na spacery i wyjazdy chciałam 🙂 zebzeby przepakować z większej paczki kilka sztuk 🙂 a ten skip hop akurat jest z szarym paskiem i ja mam też podobny biało szary pojemnik na smoczekja już odgruzowalam szafę u młodego, jutro jeszcze pojadę po jakieś kartoniki fajne żeby te większe ciuszki mu schować na razie ładnie w szafie 🙂

jeszcze tylko zabrać z pokoju to co musi iść do nas do garderoby ale powieszalam trochę do szafy i już mnie brzuszek ciągnie bo cały czas ręce do góry więc musiałam sobie siąść

😉

Edytowane przez Enigma91

• Mamusie
1 godzinę temu, Anka 32 napisał:

A w sklepach stacjonarnych nie jest drożej niż w necie jeśli chodzi o art. Dla niemowląt?

Naklejki bardzo ładne.

16 godzin temu, Enigma91 napisał:

Druga lampę mam na suficie plafon na pilota 3 natężenia światła i 3 różne barwy i tryb nocny więc kinkiet typowo nad łóżeczkiem.

Tu jest fajna półka może być podwójna albo pojedyncza ale pewnie na jakieś drobne rzeczy. 

https://allegro.pl/oferta/polka-wiszaca-polka-do-pokoju-dziecka-podwojna-9710486902?utm_medium=app_share&utm_source=facebook

4 godziny temu, Klaudia91d napisał:

Tak naklejki już czekają od 2 tyg ale najpierw czekam na meble.

Screenshot_2021-01-20-14-58-47-707_pl.allegro.jpg

• Mamusie
5 minut temu, Agnieszka5g napisał:

A w sklepach stacjonarnych nie jest drożej niż w necie jeśli chodzi o art. Dla niemowląt?

Naklejki bardzo ładne.

Druga lampę mam na suficie plafon na pilota 3 natężenia światła i 3 różne barwy i tryb nocny więc kinkiet typowo nad łóżeczkiem.

Tu jest fajna półka może być podwójna albo pojedyncza ale pewnie na jakieś drobne rzeczy. 

Tak naklejki już czekają od 2 tyg ale najpierw czekam na meble.

Ja jak dzisiaj skręcimy łóżeczko to zamówię naklejki w końcu ❤️

My na suficie mamy zwykly plafon na razie go nie zmieniam. Ale nie chciałam górnego światła palić w nocy mimo że nie jest bardzo jasne 🙂 dlatego kinkiet na pilota szukałam żeby palić w nocy sam kinkiet ledowy

Półeczki super ale ja chcę jakaś zwykla taka żeby postawić organizery na niej, nie jakieś ozdobne 🙂 zresztą jakoś do chłopca mi takie na sznureczkach niebardzo pasują, to takie do dziewczynki na misia czy lalkę bardziej.

Ale z półeczka się wstrzymam bo te organizerki będą nam może często na komodzie jednak potrzebne i półka będzie zbędna. Na razie mam w nich przybory do pazurków, smoki, ale może byc tak że później coś innego się z w nich bardziej przyda i faktycznie nie będą mogły byc na półce 🙂

• Mamusie
2 godziny temu, Anka 32 napisał:

Pandy 🥰 daj linka 🙂

mój młodszy syn uwielbia pandy i dla siostry wybrał wzór pandy na poscieli 😆😆

dzisiaj dostałam wiadomość że jak w przyszłym tygodniu już dostanę łóżeczko 😁😁😁 nie mogę się doczekać 🙂

dzisiaj byłam u koleżanki dała mi trochę ciuchów ciążowych no i ma dla mnie torbę ciuszkow 😆   i z nią rozmawiałam o praniu ciuszków , mówi że odrazu prała w tym proszku co swoje ( akurat ona persil + lenor ) . Bo jak się będzie na początku dawało ten dla dzieci to później ciężko przestawić.  

także muszę pomyśleć . 

czekam aż mąż się  zlituje nade mną i kupimy w końcu szafę , żebym mogła ciuszki poprać i poukładać 😁  bo mnie już korci 😆 

dzisiaj pooglądałam co mam te bardziej zużyte  i rozciągnięte  do worka i wystawie na śmietnik ktoś sobie weźmie. 

• Mamusie
4 godziny temu, Anka 32 napisał:

Dzien dobry😀, ja zamawiam naklejki na sciane 3 pandy 😀. Sprobuje zdjecie wyslac. 

Ja zamiast naklejek zamowilam plakaty i dokupilam w ikea ramki za 8zl super wyglada choc jeszcze nie wiszą bo pokój musimy odmalować

https://allegro.pl/oferta/zestaw-3-obrazki-plakaty-a4-krolik-balon-rozowe-9715355081

B480552F-1009-490C-A16E-B3C96A4A5A84.jpeg

• Mamusie
Godzinę temu, Agnieszka5g napisał:

Naklejki bardzo ładne.

Juz sprawdzilam u nich ceny i maja wiele promocji. Maz pewnie porowna szybko   ceny na miejscu, Ale czesciowo juz porownywalismy i nawet w tym sklepie okazyjnie wychodzi. Troche sprawdzalam Tam wozki, lozeczka, ciuszki, komody, wanienki, kocyki, kosmetyki i ceny OK, tez na miejscu mozna cos wybrac z aktualnych promocji 😀 Przy zakupie wozka porownamy cene z tym samym modelem online. Najwyzej zamowimy jesli gdzies bedzie tanszy. Lozeczko juz mam wybrane tylko na zywo chce zobaczyc.  

Godzinę temu, Agnieszka5g napisał:

• Mamusie
45 minut temu, ewon napisał:

Pandy 🥰 daj linka 🙂

dzisiaj dostałam wiadomość że jak w przyszłym tygodniu już dostanę łóżeczko 😁😁😁 nie mogę się doczekać 🙂

dzisiaj byłam u koleżanki dała mi trochę ciuchów ciążowych no i ma dla mnie torbę ciuszkow 😆   i z nią rozmawiałam o praniu ciuszków , mówi że odrazu prała w tym proszku co swoje ( akurat ona persil + lenor ) . Bo jak się będzie na początku dawało ten dla dzieci to później ciężko przestawić.  

także muszę pomyśleć . 

czekam aż mąż się  zlituje nade mną i kupimy w końcu szafę , żebym mogła ciuszki poprać i poukładać 😁  bo mnie już korci 😆 

dzisiaj pooglądałam co mam te bardziej zużyte  i rozciągnięte  do worka i wystawie na śmietnik ktoś sobie weźmie. 

https://www.klebefieber.de/p/WT_3046 

Tu sa te pandy 😀

• Mamusie
47 minut temu, Aldonita napisał:

Ja zamiast naklejek zamowilam plakaty i dokupilam w ikea ramki za 8zl super wyglada choc jeszcze nie wiszą bo pokój musimy odmalowa

Super takie ramki też mi się mega podobają w pokoikach 🙂

@ewon ja jednak wolę nie ryzykować od razu, bo jak się okaże że uczuleniec nam się trafił to nie będę miała w szpitalu co dzieci ubrać xD

• Mamusie
48 minut temu, ewon napisał:

Pandy 🥰 daj linka 🙂

także muszę pomyśleć . 

Ewon troszeczke wyzej dalam ten Link z pandami. Ale jeszcze raz  go wkleilam.  

• Admin changed the title to Kwietnióweczki🤰 | Forum o ciąży