Skocz do zawartości

Kwietnióweczki🤰 | Forum o ciąży

Mynia98

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Przesłane zdjęcia

13 minut temu, Mavi napisał:

Zaczęłam krwawić i żaden lekarz nie potrafil mi odpowiedzieć skąd to się wzięło. Na wypisie mam tylko ryzyko poronienia...

O rany, to się najadłaś strachu. 😞

Ale juz jest lepiej? 

Ja póki co 2 razy mialam plamienia i muszę sie mega oszczedzac. Nawet spacerować za duzo nie moge bo później zwijam sie z bólu brzucha. 😞

Hej :)

W lutym tego roku poronilam pierwszą ciążę, aktualnie jestem w 12 tygodniu i na ten moment dzidziuś rozwija się prawidłowo😍, mimo wszystko cały czas zażywam luteinę i duphaston.

Od paru tygodni towarzyszą mi wymioty...  :(

Jutro mam badania prenatalne. Trzymajcie kciuki dziewczyny 😉

• Mamusie
13 godzin temu, Dejzi napisał:

Hej kochane, u mnie samopoczucie w końcu się poprawia. Pytanko do przyszłych mam, które już miały pierwsze prenatalne - poznałyście płeć? ❤️

Niestety mój maluszek całe usg stał na głowie i to twarzą w tył więc nieźle musiałam się nagimnastykować żeby choć na chwilkę odwrócił główkę by zobaczyć nosek. Co do płci to lekarz zdał pyt. Czy mam jakies przeczucia a ja na to że nieodpartą myśl ze to dziewczynka. Stwierdził on ,, jesli ma pani przeczucie to sprawdza sie w 90% a ja siusiaka nie widzę który powinien juz byc a za to dwie rownolegle do siebie kosteczki na których uformują się wargi sromowe”. Ale wspomniał że nie był to dobry dzien na badanie przez ułożenie maluszka wiec na 100% nie potwierdza. Miłego dnia Mamusie !

• Lubię to! 1

• Mamusie
18 godzin temu, Dejzi napisał:

Hej kochane, u mnie samopoczucie w końcu się poprawia. Pytanko do przyszłych mam, które już miały pierwsze prenatalne - poznałyście płeć? ❤️

Ja poznałam 🙂 badania miałam jakoś w 13 tyg i lekarz powiedział że będzie chłopak ❤️

• Lubię to! 1

• Mamusie

Hej kochane. Jka się czujecie? Mi wymioty minęły więc czuje się jak nowonarodzona 😉 tylko te piersi jeszcze dokuczają ale są usprawiedliwione bo rosną 😉 Mam takie pyt skąd jesteście?  Ja normalnie z okolic Rzeszowa ale ostatnio przeprowadziłam się do Radomia i jakoś ciężko mi tak bez tych wszystkich moich znajomych 

• Mamusie
4 godziny temu, fiszka napisał:

Hej kochane. Jka się czujecie? Mi wymioty minęły więc czuje się jak nowonarodzona 😉 tylko te piersi jeszcze dokuczają ale są usprawiedliwione bo rosną 😉 Mam takie pyt skąd jesteście?  Ja normalnie z okolic Rzeszowa ale ostatnio przeprowadziłam się do Radomia i jakoś ciężko mi tak bez tych wszystkich moich znajomych 

Ja tez juz nie wymiotuję ale w nocy budzę się min 4 razy i nie mogę spać 😞 a potem cały dzień strasznie zmęczona. Nie macie może problemu z bólem z prawej strony poniżej żeber ? Tak jakby wątroba? Byłam na badaniu ale lekarz powiedział ze wątroba nie moze bolec i nie wie co to 😞

Fiszka- jestem z Bełchatowa

43 minuty temu, Kamilabe napisał:

Ja tez juz nie wymiotuję ale w nocy budzę się min 4 razy i nie mogę spać 😞 a potem cały dzień strasznie zmęczona. Nie macie może problemu z bólem z prawej strony poniżej żeber ? Tak jakby wątroba? Byłam na badaniu ale lekarz powiedział ze wątroba nie moze bolec i nie wie co to 😞

Mam dokładnie to samo!! Boli mnie z prawej strony, ale tak na wysokości pępka. Ból mnie budzi w nocy, podejrzewam że to może jelita. Pomaga jak z boku przerzucę się na plecy. W dzień też pobolewa. W czwartek mam wizytę,napiszę co mi powiedział lekarz.

• Mamusie
20 godzin temu, Kamilabe napisał:

Mnie wątroba nie bolała. Za to muszę zmagać się z cukrzyca ciążowa. Pierwsze badania glukozy na czczo wyszły o 1 za duże i gin skierował mnie na test obciazenia i tu kosmicznie wyszło. Narazie jestem na diecie ale nie wiem ile pociągnę bo ciągle głodna jestem. Moim problemem jest też to że mam mało ruchu. Przez pierwsze 2 miesiące leżałam plackiem bo miałam problem z odklejaniem się kosmówki. Teraz troszkę mogę się poruszać ale też bez szału

• Mamusie

Część dziewczyny! Jestem w 16tc termin mam na 4 kwietnia.

Ostatnio byłam na usg i moja lekarz potwierdziła że to będzie chłopak! To moja pierwsza wyczekana po 6 latach ciąża.

Ogólne dobrze się czuje od samego początku tylko lekkie mdłości. Lekkie wzdęcia.

Czekam z niecierpliwością na pierwsze ruchy maluszka. 

Pozdrawiam was wszystkie przyszłe mamuśki!

• Lubię to! 3

5 godzin temu, Agnieszka5g napisał:

Część dziewczyny! Jestem w 16tc termin mam na 4 kwietnia.

Ostatnio byłam na usg i moja lekarz potwierdziła że to będzie chłopak! To moja pierwsza wyczekana po 6 latach ciąża.

Ogólne dobrze się czuje od samego początku tylko lekkie mdłości. Lekkie wzdęcia.

Czekam z niecierpliwością na pierwsze ruchy maluszka. 

Pozdrawiam was wszystkie przyszłe mamuśki!

Gratulacje 😍 Urósł Ci już brzuszek? Ja zaczynam 13:)

• 2 tygodnie później...
W dniu 17.10.2020 o 11:09, Agnieszka5g napisał:

Dziękuję 😘😘 Brzuszek troszkę urósł ale raczej wygląda jakbym się dobrze najadła. Ogólnie mam 2kg do przodu. A jak ty się czujesz?

Mam więcej siły, ale za to zamiast mdłości kilka razy rano wymiotowałam, co wcześniej mi się nie zdarzało. U mnie dziewczynka!!!:) mam nadzieję, że nic już jej nie wyrośnie, bo początkowo marzyłam o chłopcu, a teraz tak bardzo się cieszę, że jednak dziewczynka...😍 

Jak to ruchy? Opowiedz jak to czuć! Mnie raz smyrło, ale nie wiem czy to to, bo nie umiem sobie tego wyobrazić, ale czułam takie motylki w brzuchu jakby moje upatrzone buty nagle były w promocji 🤣

• 2 tygodnie później...

Hej dziewczyny😃 fajna grupa😄 ja mam termin na 12 kw ale jeszcze nie wiem co to bedzie. Mój lekarz bardzo ostrozny jest😊 mam nadzieję ze po usg połówkowym dziecìątko sie zlituje i pokaże co trzeba😊 od paru dni tez mam takie dziwne uczucie- jakby robaki ale nie jestem pewna czy to to bo to moja pierwsza ciąża😊 pozdrawiam serdecznie i życze zdrówka❤

• Admin changed the title to Kwietnióweczki🤰 | Forum o ciąży