Skocz do zawartości

Pazdziernik 2009...:):):) | Forum dla mam

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
oj czas leci nieubłaganie ...
Maxarko nie fiksuję zbytnio ze świątecznym menu hihi bo i czasu brak i kaski niestety no ale będzie kulebiak po raz pierwszy 🙃 i pierogi z makiem,ciasta a jakże no ale na pierniczki nie mam cierpliwości 😮
u nas święta pierwszy raz tak skromnie bo finanse siadły ech...no ale mój m nie zamierza tyłka ruszyć żeby coś zmienić 😠 a najlepiej jak ja bym zasuwała na kilka etatów
czyste wariactwo
mój Bart to chciałby karabin 😮 😲 😮 ale mam nadzieję że nikt nie wpadnie na taki pomysł...ja chciałabym mu kupić coś kreatywnego ale wciąż brak konkretnego pomyslu ☺️
Malinko tulam mocno - ja nie mam takich doświadczeń i chociaż bardzo brakuje mi mojej ukochanej babci to wiem że to nie to samo...
no a w pracy istne szaleństwo przedświąteczne - mega dostawy,pelno klientów a mój kręgosłup czeka na wytchnienie 🤢
ach i ten brak czasu 🤨
życzę Wam abyście te święta spędziły w atmosferze miłości i radości mimo że bliscy są daleko...żeby było rodzinnie i miło

i dzieląc się opłatkiem życzę na kolejny rok wielu radości,mniej kłopotów i rozwiązań problemów

• Odpowiedzi 425
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

dziewczyny pomocy.... 😞wczoraj przy wyciaganiu Gracjana z wanny cos mi strzelilo w kregoslupie...i boli jak cholera...leze na sofie i nie moge sie ruszyc...co z tym fantem zrobic... 😞 😞 😞

• Mamusie
malinka24 napisał(a):
dziewczyny pomocy.... 😞wczoraj przy wyciaganiu Gracjana z wanny cos mi strzelilo w kregoslupie...i boli jak cholera...leze na sofie i nie moge sie ruszyc...co z tym fantem zrobic... 😞 😞 😞

cóż pewnikiem wyskoczył Ci dysk - nie zazdroszczę,,,doraźnie pomoże Ci plaster rozgrzewający albo jakaś maść o takich właściwościach i tablety przeciwbólowe,niestety bez lekarza się nie obejdzie bo mimo że może minie to odezwie się boleśnie niebawem
ja jestem po serii 20 zastrzyków i czuję się o niebo lepiej...

• Mamusie
siemka
Ja z doskoku na chwilkę 😮
U mnie też szału w tym roku nie będzie,bo pod wzgl.finansowym to nasz najgorszy rok jaki pamiętam,ale co zrobić.....
Malinko dobrze,że lepiej z Tobą
Dziewczynki jakbym już nie zaglądła to ZDROWYCH ,SPOKOJNYCH ŚWIĄT,MIŁOŚCI,RADOŚCI,SATYSFAKCJI Z MĘŻÓW 😉...I DZIECI 😮.....MNÓSTWO KASKI I BRAKU ZMARTWIEŃ 😘 😘 😘 😘

Hej 🙂dzieki Monia 🙂wzajemnie wszystkiego najlepszego wam zycze... 🙂ja od dwoch dni chora...goraczka,kaszel,katar i w dodatku wczoraj okres dostalam...no zajeb..cie... 😞od gracjana sie zarazilam bo on tez juz od kilku dni chory...dzis w nocy kaszel go meczyl i co chwile sie budzil wiec nocke mialam z glowy... 😞bylam sama w dodatku bo moj byl w pracy... 🤨u lekarza bylam z mlodym to oczywiscie lekarz go zbadal i powiedzia lze jest ok....i dawac paracetamol...masakra jakas z tymi lekarzami tu...wiec sama podaje mu leki na wlasna reke... 🤨tylko martwi mnie ten kaszel...bo mlody ma az chrypke...dziwnie mowi...juz dawno nas tak nie rozlazylo... 🤨a co tam u was?
Dzieki Monia za komentarz na FB az sie usmiechnelam jak go przeczytalam... 😘 😘 😘
pozdrawiam 😘 😘

• Mamusie
zdrówka dla Was Malinko 😘
napiszę Wam jaki miałam pierwszy dzień roku :
moja Tośka wstała pocichutku,zdjęła sobie pamperka i .... wymazała pościel,łóżeczko i ścianę na bązowo 😮 😮 😮 - jak się obudziłam to było jeszcze ciemno więc najpierw "wyczułam" sprawę ale jak zapaliłam światło to zamarłam 🤪 ciekawe czy "gówniany" początek przyniesie mi szczęście hehe
poza tym jesteśmy zdrowi z czego się strasznie cieszę 🙃
pozdrawiamy Was serdecznie 😘

Hej 🙂gracjana zaraz z przedszkola odbieram...tzn o 17godz...ciekawe jak bylo...? 🤨 🤨 🤨dam znac pozniej 🥴
pozdrawiam 😘a i antybiotyk dzis zaczynam bo przez kaszel po noahnie spie...i mam dosyc ogolnie tego... 😞 😞 😞oby pomogl... 🤨

Gracjan juz po przedszkolu....wszystko bylo ok...nawet jak mnie zobaczyl to wrazenia to na nim nie zrobilo...powiedzial ze zostaje... 😜a zmeczony prawie w samochodzie zasnal... 😜a teraz siedzi i je....najpierw zjadl zupe,wypil sok,zjadl dwa ciastka i ciagle glodny hi... 🙂obiad tam maja ale nie chcial jesc bo zabawa wazniejsza byla.... 🙂mowi ze jutro pojdzie znowu... 🙂tylko teraz zeby chorobska sie z dala od niego trzymaly to bedzie dobrze... 🙂

Hej 🙂to wspolczuje chorobsk... 😞zdrowka wam zycze 🙂 🙂 🙂 😘 😘u nas troche lepiej...Gracjan ma sie dobrze...oby nic z przedszkola nie przyniosl... 🤨ja drugi dzien antybiotyk biore i juz roznica jest...gardlo mniej boli i kaszel zmalal...ale noc taka sobie...pol przespanej a pol nie... 🤨
Moj maz dzis 30 lat konczy...ale ten czas zasuwa... 😜oj musze isc...papa 😘 😘 😘

Hejka 🙂dzis juz Grajan w domu i od poniedzialku wraca troszke na inne godzinki...ale jest narazie dobrze...nawet juz obiady je tam...pierwszy dzien nie chcial.... 🤨tylko ja mam stres niesamowity bo to angielskie przedszkole...ciagle sie martwie ze Gracjannic tam nie rozumie....wiem ze sie nauczy ale panikuje jak mysle o tym... 🤨znowu sie nie wyspalam buuu.... 🤨 🤨 🤨

Gracjan mi jeszcze w pampersie smiga i dlatego sie martwie...czuje sie do dupy z tym...chyba jestem zla matka... 😞 😞 😞bo nie potrafie go przekonac!!!nasza rozmowa przed chwila:
Gracjanku zalozymy majteczki....?
Nie mamo...ja nie lubie....wole moja pieluche...nosz fuck... 😠 😠 😠co mam mu na sile te pieluche z tylka sciagnac....juz nie wiem jak mam to dziecko przekonac... 😠 😠 😠
Pani przedszkolanka chce od poniedzialku zaczac oduczac go od pampersa(mam mu przyniesc majteczki i ciuchy na zmiane)bo tu w przedszkolach ucza tego....jestem przerazona...ale moze im uda sie to czego ja nie potrafie dokonac... 🤨 🤨 🤨gracjan mi ostatnio powiedzial ze w przedszkolu dzieci nie lubia pampersow tylko robia siusiu do ubikacji... 🤨 🤨mam dosyc 🤨 🤨

• Mamusie
Malinka nie załamuj się kochana i nie wmawiaj sobie że jesteś złą matką babo jedna 😉
każde dziecko potrzebuje innego czasu na naukę i tyle 🙃 (schowaj kiedyś pampki rano i mu powiedz że zapomniałaś kupić - ciekawe co wtedy zrobi hihi)
Maxara zdrówka dla Was 😘
pogoda fatalna,raz deszcz raz mróz - nie wiadomo jak się ubierać i choróbska gotowe...aby do wiosny 😁
u nas właśnie sypie śnieg 🙃

buziaki i wszystkiego dobrego 😘

Hej 🙂pada u nas snieg i jest pieknie.... 🙂eh przypomina mi sie dziecinstwo... 🙂Gracjan dzis rano wbieg do mnie do pokoju i pierwsze co to:mamo wstawaj,zobacz snieg jest!czy mozemy juz isc lepic balwana... 🙂
A dzis w majtkach paradowal i mamy zaliczone jedno siku do nocnika a jedno w spodnie.... 😜ale sie juz nie poddam i teraz to juz sie biore za odpampersowanie ostro... 🙂
Mlody w przedszkolu ale zaraz po niego ide... 😉stesknilam sie za nim... 🤨
Oblatalam dzis lumpeksy i jestem mega happy bo nakupowalam Gracjanowi super ciuchy i w dodatku za grosze...i sie ciesze bo mi juz powyrastal ze wszystkiego...a z kaska ciezko... 🤨
Co tam u was>??pozdrawiam 😘 😘 😘

hej 🙂ja juz na nogach...a moi faceci spia jeszcze... 😜Mam problem z Gracjanem...chodzi bez pieluchy bo mu nie zakladam....i zauwazylam ze przytrzymuje siku...bo na nocnik nie chce siadac...do ubikacji tez nie jest chetny...krzyczy do mnie mama zaluz mi pieluche... 🤔w przedszkolu tez chodzi bez...wczoraj przez 4godziny nie robil tam siku....dopiero jak moj go odebral to na droge mu pampersa zalozyl...to pewnie zrobil... 🤨nie wiem jak go przekonac do nocnika...???odezwijcie sie kobiety...???ja dzis na rozmowe o prace ide...niestety przez agencje pracy....trzymajcie kciuki... 🙂pozdrawiam 😘 😘

• Mamusie
i jak rozmowa o pracę Malinko?
jeja nie umiem Ci nic mądrego doradzić w sprawie "sikania" - ja na upartego zakładałam majty i najpierw było tak że sikał tylko w majtki a i kupą mnie uraczył zawsze ale podejrzał raz tatę jak "to robi" i sam jakoś się zainteresował...powiem Ci ze łatwiej jest jak jest ciepło bo mojego Barta kusiłam że będzie mógł sikać na krzaczki hehe 🙃 a nocnik to wróg nr 1 od początku 😲
pomogło też kupienie takiego podestu żeby mógł na stojąco dosięgnąć...

teraz nosi pampka tylko na noc

dobrej nocy 😘

HEJ... 🙂Monia rozmowa ok ale mieli zadzwonic do mnie i narazie cisza... 😞
Gracjan dalej walczy ze mna o nocnik... 😠nogi zaciska....siadzie na nocniku jak juz nie moze wytrzymac...ale i tak z niego ucieka...dzis zrobil siku troche i wstal z krzykiem to mi wszystko zalal...eh nie wiedzialam ze to bedzie takie trudne...ale on sie po prostu boi nocnika...i nie wiem jak to rozwiazac... 🤨chyba musi sie przekonac do niego...dla niego to nowosc a wszystko co nowe to budzi w nim strach... 😞moj maz mowi zebym odpuscila...ale nie moge bo w przedszkolu tez lata w majteczkach...juz majtki zalozyl to duzy plus...i widze ze wie o co chodzi...wie kiedy mu sie siku chce...umie wstrzymac... 😉ale u nas piekna zima i snieg sypie i sypie... 🙂 🙂 🙂normalnie Anglie zasypalo jak nigdy 🙂oki koncze bo moja przylepa sie tuli do mnie 😘 😘 😘

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • Mamusie
siemka
Co u Was?
Jak u Gracjanka walka z nocnikiem?
U Nas od dawna przez dzień nie ma pampersów ale i tak nie raz zdarza się awaria w majtki.....sam nigdy nie powie,że chce tylko ja go muszę wysadzać,bo tak to by w gacie lał......masakra jakie uparte dziecko.....z kupą to nawet nie wspomnę,bo to akutrat zawsze w gacie....on ma jakąś blokadę z kupą.....jakby go to obrzydzało,a ja mu tłumacz,że do nocnika jest fajnie,nie musi się przebierać ,myć itd....Mamy tablicę na lodówce i za każde siku jest serduszko naklejka,a za zrobienie w gacie smutna buzka....za 5 serduszek jest mleczna kanapka 😉....Puki co nie mam koncepcji jak zmusić go do artukuowania CHCE SIKU 🥴.....no i na noc jeszcze sie nie odważyłam nie założyć,bo zawsze po nocy jest mokry pamper...
Monia ,a jak u Was z nocnikiem i w ogóle co słychać?
Poza tym w miare jest ok...
Pozdrawiam