Skocz do zawartości

Listopad 2010 | Forum dla mam

magda123_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 8,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• magda123_m

2792

• gosia2301_m

1533

• sweety_m

427

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
dzień dobry 🙂
Kasia biedactwo się ucierpialo, mam nadzieję,że nie bardzo... 😲
my jeszcze nie szczepimy, sama zdecydowałam,że za wcześnie bo wyczytałam,że można szczepić dopiero 6-8 tyg po antybiotyku, więc poczekam do nowego roku bo u nas mija dopiero 3 tydzień...chyba to nie zaburzy rytmu szczepień? 🤨 🤨

• Mamusie
Iwona nie zaburzy 🙂 a to lekarz ci nie mówił ,że trzeba tyle odczekać? mnie mówił ,że może być 2 tyg. od skończenia antybiotyku 😉

Kasia a jak się poparzył o co? i czy mocno?

a tak przy okazji to bry 😘 😘 😘 😘

Kamil też jest ,że na sekunde go nie zostawie samego no chyba ,że z Adziulką to wtedy trochę się pobawią i córa go pilnuje co by czegoś nie zpsocił 😁 😁

• Mamusie
Cześć Dziewczyny 🙂
Oj to strasznie Kasiu 😞 - nic gorszego niż chore i cierpiące dziecko 😞
Całe szczęście, że my zdążyliśmy zaszczepić Nadię przed tymi choróbskami.....(a całkiem przypadkowo - bo byłam tylko na wizycie po receptę na mleko)....u nas kolejna choroba 😞
Zaczęło się od olbrzymiego nabitego guza ....gorączka.....angina.....wreszcie zapalenie układu moczowego...w miedzy czasie Nadia rozcięła wargę (i kompletnie nie chciała nic jeść, ani przyjmować leków)......później niby przeziębienie - bo dostała katar i zaczęła kaszleć.....i wreszcie po serii różnych leków, syropków i witaminek ....dzisiaj okazało się że ma zapalenie oskrzeli i dostała antybiotyk 😞 😞 😞
Madziu super te Twoje Dzieciaczki.....dobrze, że masz Andziulkę to Ci troszkę przypilnuje Kamilka...... moja Nadia też jest strasznym łobuziakiem....wszędzie jej pełno i nic nie mogę zrobić w domu - ciągle gdzieś ucieka i muszę za nią chodzić....bo jak tylko wymknie się mi z mojego pola widzenia to zaraz - albo coś zrzuci, przewróci, powyjmuje z szafek i szufladek....

• Mamusie
Anita jest Adziulka ale czy wiesz jakie pomysły ma 4-ro latka 😁 ostatnio weszłam do pokoju a ona mu pokazywała jak się wspinać po poduszkach i skakać na łóżku 🥴 także zanim z pokoju wyjde to muszę przez 10 min. jej tłumaczyć czego nie wolno im 😉 a to czasem mija się z celem
Choroby dl dziecka sa ciężkie nie mówiąc o rodzicach bo maja podwójny kłopot

• Mamusie
Madzia nic dziwnego, że Twoja Adziulka ma różne pomysły ,jak moją Amelkę jeszcze muszę upominać na każdym kroku.... 🙃
Anitko te choroby są wstrętne, Majka o dziwo przestała mieć kaszelek i katar też znikł...jak ja bym chciala żeby tak już było zawsze.... 🤨 a wiecie co? zauważyłam,że ona jest chora na każdego kolejnego ząbka... 😉 więc pewnie tylko parę dni spokoju nas czeka.... 😞
dobranoc kochane 😘

• Mamusie
Kasia mojej znajomej córeczka gdy była w podobnym wieku wylała na siebie gorącą herbatę prosto na twarz....oko jej się aż skleiło i strasznie zapuchło, lekarz powiedział,że dobrze że herbata nie była słodka bo byłoby gorzej.....leżeli w szpitalu tydzień, miała poparzenie 2-go stopnia, ile się biedactwo nacierpiało.... 😞 na szczęście i odziwo! nie ma dzisiaj nawet śladu po tym poparzeniu 🙂 🙂
dobrze,że u Was skończylo się na strachu, nie obwiniaj się nie jesteśmy w stanie upilnować wszystkiego.....

• Mamusie
no mały właśnie wylał sobie tą kawe na buzie i na ramiona....ale może nie była tak mega gorąca bo dolałam mleko//ale łyka nawet nie zrobiłam,więc napewno było gorąca 😞...kurcze,mały się uspokoił po półgodzinnym płaczu,chłodzeniu go wodą i wypsikaniu go pantenolem,a mnie nerwy telepały cały dzień i noc jeszcze....Moja rada-jeśli nie uda ci się uniknąc takiego wypadku...PIANKA PANTENOL..konieczna w domu.!!!!!!!!!!!!!!!...

• Mamusie
Iwona bo z dziećmi jest różnie 🙂 ja mogę zostawić ją samą jak idę do sklepu i wiem ,że ona nigdzie nie pójdzie tylko bedzie siedzieć w pokoju 🙂
ale jak zostaje z młodym to wtedy jest szał dup ,że tak powiem 🙃

Kasia gdybyśmy wiedzieli ,że upadniemy to byśmy siadły 🙂 nie jesteśmy prorokami co wpadnie dziecku do głowy nagle mówimy ,że dzieci są nieostrożne ale ja pamiętam jak byłam już stara 😁 😁 😁(bo teraz jestem młoda) z własnego lenistwa nie chciało mi się podnieść ,żeby się herbaty napić i co? wylałam na dekolt sobie tydzień przed weselem ☺️

• Mamusie
Madzia moje panny się strasznie biją 😮 tzn ta mała bije większą ,ciągnie za włosy ,szczypie, drapie i gryzie....ale nie bez powodu, bo zawsze jak ją zostawie z Amelką, to ona zeby nie pilnować zbytnio wkłada ją do łóżeczka a ta nie lubi tam siedzieć, więc potem sie zemści, albo też jak przyjdą koleżanki do Amelki to nie chcą się z nią bawić, uciekają jej, więc Majka sobie zapamiętała i wyżywa się potem na Amelce.... 😁 nie wiem co to dalej będzie.... 😁 😮

• Mamusie
Mamusie jakie tu pustki 😮 wszystkie zajęte sprzątaniem na święta? 😜 😜
ja z koleżanką i naszymi dziewczynkami miałyśmy dzisiaj sesję zdjęciową 😁 kolega kupił sprzęt studyjny i chciał wypróbować c 😉iekawe jak to wszystko wyjdzie, zdjęcia będą za tydzień 🙂
spokojnej nocy 😘 😘

• Mamusie
sama nie mogę się doczekać co to wyjdzie... 😉 Majce na szczęście kaszel minął, ale znowu zaczyna nosek trzeć to pewnie kolejny ząb będzie wychodził i zaraz się spowrotem zakatarzy,bo zauważyłam, że tak się dzieje przy każdym zębie ...oby nie na Święta 🤨

• Mamusie
no to nieźle jeszcze nie słyszałam ,żeby dziecko chorowało przez zęby Majka jest po prostu wyjątkiem 🙂 wiadomo ,że każde dziecko jest inne i inaczej przechodzi ząbkowanie 🙂
Kamil ma biegunki jak mu mają wyjść ząbki także czekam aż jakiś się przebije bo mi pieluch braknie 🤨 😁
A tak na to co po za tym?
Gogruśki tutaj też dawno nie było 😞 chyba strzeliła focha 😞

• Mamusie
a ja wróciłam właśnie z Amelką z kościoła, dzisiaj odbierałyśmy albę i wiecie co jest w sam raz! 😲 nie wiem co to będzie za pół roku....przecież jeszcze urośnie...a mieli dokładać po 5 cm 😠 masakra, w końcu będę kupować drugą ... 😠 to się w głowie nie mieści żeby tak wcześnie zamawiać 😠 ojj chyba się rozmówie z siostrą! 🤢