Skocz do zawartości

Listopad 2010 | Forum dla mam

magda123_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 8,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• magda123_m

2792

• gosia2301_m

1533

• sweety_m

427

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
🤨 mamuśki gdzie jesteście? co u Was słychać? u nas ok ,wczoraj ubrałyśmy choinkę i nie wiem czy to był dobry pomysł bo Majka bez przerwy się do niej ciągnie 🙃 nie wiem jak ja z nią cokolwiek zrobię bo z kuchni do salonu nie mam drzwi.... 🙃 🤔 męża nie ma a trzeba brać się dziś za pieczenie ciast.. 🤨

• Mamusie
Cześć Dziewczynki.... 🙂
Nadia wreszcie zdrowa 🤪 🤪 We wtorek byliśmy na kontroli i nawet ważyłam Nadię - 9900g (bo ostatnio słabo jadła przez tą chorobę - ale nawet jest dobrze, bo przez dokładnie 28 dni przybrała 400g).
My na święta jedziemy do dziadków - więc nic nie szykujemy....ale jak Nadia była chora ubraliśmy jej choinkę, żeby się cieszyła 🙂- a w sobotę rano czeka nas ubieranie choinki u dziadków 🙂
Iwonko - śliczne masz Dziewczynki....A Majunia chyba jest podobna do Ciebie 🙂

a u nas wszystko w rozsypce...
choinka czeka na ubranie, sprzątanie idzie jak idzie.. gotowanie też:/ macie fajny przepis na łososia? bo dostałam od wujka spory płat z norwegii 🙂 a nie umiem zrobić ☺️

Matik ząbków ma prawie 12 🙂 ostatnia 4 się przebija...

• Mamusie
Gogruśka to zależy jakiego masz łososia bo jeżeli masz całego to wpisz se w google przepis na łososia w/g Magdy Gesler fajnie go robi
bo ja zawsze mam dzwonki i robie albo w piekarniku albo na patelce ale nigdy w bułce tartej 😎
i zawsze sole pieprze i daje troche jarzynki i pare minut na patelni i łosoś zrobiony 🙂 i jest zajebista ryba 😉
co tak rzadko wpadasz???

Magda co to znaczy "dzwonki"? ☺️ nie znam się.. nie mam całego takiego wyłowionego z rzeki tylko (nie wiem jak to napisać:P) normalny płat (taki różowy, duży:P) pięknie zapakowany:P nie mam pojęcia jak go zrobić a chciałabym jakoś fajnie bo przecież łosoś jest taaaki smaczny i nie chcę go zdupczyć:P

Zaglądam rzadko bo na nic ostatnio nie mam czasu 😞 zapierdziel i ogólna lipa...

co tam u Was? ja za chwile jadę po mojego a potem jakieś zakupy 😠
dzisiaj robiłam kokardki do bombek i wstążeczki do cukierków a jutro przyjeżdża szwagierka z córką i będziemy ubierać choinkę...
Mieliśmy propozycję sylwestra i chętnych dziadków do pilnowania dzieci ale mój nie chce 😠 kurwa!

😠 😠a i jeszcze jedno.. macie jakieś sprawdzone sposoby na zaparcia? ☺️ ☺️ ☺️ bo mnie już kurwica bierze.. od jutra zmieniam dietę bo mnie non stop brzuch boli przez te pieprzone zaparcia... To chyba nagroda za posiadanie 2 dzieci i brak możliwości załatwienia się wtedy kiedy trzeba 🤨

A i wcale nie chcę tych świąt!

• Mamusie
dzwonki to takie coś jakbyś rybę kroiła w poprzek nie wzdłuż a jak masz płat to w piekarniku w foli sobie zrób 🙂zważ ile on ma kg. ile go piec jeśli ma kilogram to około godz.to tak 40 min. go pieczesz możesz go posypać jak masz koperek np. mrożony trochę masła do środka

ja niestety nie mam na sylwka żadnej propozycji a nawet jeśli to nie miała bym z kim zostawić dzieci 😜 😜
a czemu twój nie chce iść?

• Mamusie
Hej dziewczyny 😉
My choinkę tez ubraliśmy wczoraj- i powiem wam szczerze ,myślałam że Nadia bedzie psocić przy niej /; a tak naprawdę prawie sie nią nie interesuje , jak ubieraliśmy to dawałam jej bąbki do oglądania, popatrzała na nie i na tym sie skończyło 😉
A co do świąt to spędzamy u teści, gotuje tylko bigos i rybę usmaże 😉 cieszę sie ze nie mam tyle roboty 😉
Anita to twoja mała ładnie przybrała , ciekawe ile moja waży my idziemy po świętach na szczepienie, wiec sie wtedy dowiemy 🙂
Uciekam bo idę do kościoła z Kacprem 😞 nie chce mi sie, ale nie mam wyjścia

• Mamusie
Magda jak z Ciebie kucharka...no no 😜 😜 ja ryb nie lubię, więc na rybnych przepisach się nie znam ☺️ wigilię też spędzam u mojej mamy, na święta coś tam gotuję i piekę żeby mi mężuś nie marudził że nie ma co zjeść...choć i tak pewnie w gościach w obydwa dni będziemy, jeden dzień u moich ,drugi u niego w rodzinie....Sylwestra spędzam tradycyjnie z dziećmi, w tym roku chyba pojadę do siostry posiedzimy, pośmiejemy się ,zawsze lepsze to niż nic :/
Gosia zaparcia to mój odwieczny problem, niestety u mnie jabłka i śliwki nie pomagają dlatego sięgam po zioła LIŚĆ SENESU- niedobre dziadostwo ale działa błyskawicznie (oby tylko nie nadużywać)

• Mamusie
Iwona ja nie umiem gotować ja raczej eksperymentuje z jedzeniem ☺️ tzn to co umiem to umiem ale ryb też nie znoszę ale łosoś to nie ryba tylko bóstwo 😁 😁 a rybę po grecku zrobiłam mojemu T. i dzieciom ,którzy wczoraj jedli ja po raz pierwszy i wcinały aż im się uszy trzęsły 🙃
ja też nie szykuje nic takiego bo po co ,chyba po to ,żeby potem wyrzucić