NO jadą 😁 zawożę ich tak po 14 i mam spokój 😁 spokojnie się umyję i pomaluję 🙂 i niech piją dp woli 😁 i tak nie będę odbierać:P
znów musiałam się z Matusiem w nocy bawić 😠 włączyłam sobie house'a a on po pokoju szalał.. Ale trafiłam na świetny odcinek jak na samotne nocne oglądanie 🥴 było o babce, która przygotowywała zwłoki do kremacji i miała omamy, że facet wstał jej ze stołu i ją zgwałcił... :P masakra:P
o matko! Gośka co Ty oglądasz jeszcze w samotności 😲 noc zarwałaś to dzisiaj dużo nie wypijesz hehe bo Cię będzie mąż niósł do domu ... 😜😁 mojej Majce tak się odmieniło ,że jak dotąd wieczorem po kąpieli było łóżko i spanie, to teraz dopiero szaleje do 22 po pokoju, nic nie da nawet zgaszone światło bo i tak z łóżka schodzi i bez przerwy wyłącza nam telewizor albo komputer 😠😠 i tak codziennie jak zapisał...:/ a takie było grzeczne dziecko.... 😁😁
nie wiem Iwona jak ty ale ja nadal czuję się jak 18-nastka 😁😁😁😁😁 dzieci sie tylko starzeją 😎 ja nie wytrzeźwiałam bo nie miałam po czym ale gogruśka to chyba ma kaca giganta 😁😁😁
NIe no na kaca już mam sposoby i obyło się bez pomimo masakrycznej ilości wódki:P
Impreza ogólnie gruba była 😁 wróciliśmy o 11 już w Nowy rok ☺️ :P
A kark mnie jeszcze boli 🙂 hehee
To przedszkole rzeczywiście wygląda na miejsce, w którym dużą wagę przykłada się do podejścia pełnego szacunku i uważności wobec dzieci. Oparcie się na NVC i inspiracje pedagogiką Jespera Juula mogą sprzyjać budowaniu dobrej atmosfery. Ważne jest też to, że wspierają nie tylko dzieci, ale i rodziców poprzez warsztaty. To może być ciekawa opcja dla rodzin szukających spokojnego i świadomego podejścia do wychowania.
Zobacz sobie na przedszkole Pluszowy Miś pod Piasecznem w Staraej Iwicznej - https://www.przedszkole-pluszowymis.pl/. To miejsce, które podchodzi do dzieci z szacunkiem i uważnością – opierają się na podejściu NVC (Porozumienie bez Przemocy wg Marshalla Rosenberga) oraz inspiracjach pedagogiką Jespera Juula. Atmosfera jest spokojna, bezpieczna, z ogromnym wsparciem także dla rodziców (prowadzą warsztaty rodzicielskie!).
Rekomendowane odpowiedzi
Gość
magda123_m
co tam jak tam Gocha dzieciaki jadą na sylwestrową zabawe u babci? tylko co by się nie opili picolo i nie dzwonili do Ciebie po północy 😁 😁 😁
Gość
i niech piją dp woli 😁 i tak nie będę odbierać:P
znów musiałam się z Matusiem w nocy bawić 😠 włączyłam sobie house'a a on po pokoju szalał.. Ale trafiłam na świetny odcinek jak na samotne nocne oglądanie 🥴 było o babce, która przygotowywała zwłoki do kremacji i miała omamy, że facet wstał jej ze stołu i ją zgwałcił... :P masakra:P
Iwona_m
Gość
a właśnie, że dzisiaj wypiję 😁 hektolitry wódki 😁 hehehe jak się bawić to się bawić:P wracamy jutro jak się obudzimy więc moge pić 😁
magda123_m
Iwona miłego leżakowania 😉
a innym szczęśliwego Nowego Roku 😘 😘
Kasiula_m
magda123_m
Iwona_m
Iwona_m
magda123_m
Gość
Impreza ogólnie gruba była 😁 wróciliśmy o 11 już w Nowy rok ☺️ :P
A kark mnie jeszcze boli 🙂 hehee
co tam?:P
magda123_m
poszalałaś no nie powiem 🙂 ale jak kaca nie masz to dobrze a jak tam twój G.?? musiałaś go trzymać idąc po dzieci do rodziców 😁 😁
Gość
a dzieci grzecznie zrobiły dziadkom pobudkę o 4 rano 😁 😁 😁
hehehe
magda123_m
Gość
magda123_m