Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

blue masz zdjecie na pocieszenie 🙂
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/807/dsc0044bm.jpg/][IMG]http://img807.imageshack.us/img807/7583/dsc0044bm.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Mamusie
Hej dziewczyny 😉
byliśmy z Młodą w szpitalu i ma zapalenie gardła... lekarka się spytała czy w ostatnim czasie nie miała styczności z kimś kto miał ospę... ale z tego co wiem to nie. Nie wiem co tam wypatrzyła ale w każdym razie poazywala Adamowi jakie ma strasznie czerwone gardło i dała nam taką zawiesinę na 3 dni stosowania, jakiś antybiotyk... mam nadzieję że pomoże bo jest strasznie marudna i płaczliwa i ciągle by spała 😞

• Mamusie
Blue napisał(a):
Dobra pożaliłam się wam trochę mi ulżyło, ale szkoda, że nie ma wśród nas podobnych dzieci jak moja haha to bym mogła się bardziej pocieszyć.. no może Sonia jest trochę podobnie pokręcona jak moja 🙂 ale niewiele.. mam nadzieję, że zmądrzeje głupek i zacznie pić, bo inaczej latem się odwodni. A były z mieś. temu czy 2 takie piękne czasy, że codziennie piła po 700ml 🙂 jaka byłam szczęśliwa..

Blue Sonia to jest dopiero pokręcona 🤪jadła o 15.30 90 mleka szybko lecącegp zanim sie zorientowała bo ogląda nagrany program jaka to melodia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 🤪 🤪a o 21 -szej olała mnie i 120 mleka odwróciła sie dupą i śpi 🤪także nie martw sie 😘

Justa napisał(a):
nusia27 napisał(a):
blue a jak ty sie stresujesz jak idziesz mala karmic to ona pewnie to czuje i tez sie denerwuje...

też tak myślę, obie macie stresa i tak to potem wyglada 😞

To na pewno, ale jak mam się nie denerwować 😞 mi aż serce lata jak robię mleko i się zastanawiam czy w ogóle coś wypije, mój już też ma stresa, oboje się denerwujemy 😞 martwimy się o nią po prostu. Już w dupie z tym wylanym mlekiem.

joannawisn napisał(a):
Blue napisał(a):
Dobra pożaliłam się wam trochę mi ulżyło, ale szkoda, że nie ma wśród nas podobnych dzieci jak moja haha to bym mogła się bardziej pocieszyć.. no może Sonia jest trochę podobnie pokręcona jak moja 🙂 ale niewiele.. mam nadzieję, że zmądrzeje głupek i zacznie pić, bo inaczej latem się odwodni. A były z mieś. temu czy 2 takie piękne czasy, że codziennie piła po 700ml 🙂 jaka byłam szczęśliwa..

Blue Sonia to jest dopiero pokręcona 🤪jadła o 15.30 90 mleka szybko lecącegp zanim sie zorientowała bo ogląda nagrany program jaka to melodia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 🤪 🤪a o 21 -szej olała mnie i 120 mleka odwróciła sie dupą i śpi 🤪także nie martw sie 😘

Kocham jak mnie pocieszasz 🤪 moja śpi cały czas 🙂 przed 00 będzie pobudka 😜 wczoraj też w nocy wypiła 100ml to mam nadzieję, że dzisiaj też.

Kolo biedna malutka :/ też masz ciągle z nią kłopoty, ale innego typu. Ehh ile my się jeszcze w życiu nastresujemy jak nie jedzeniem to szkołą, jak nie szkołą to zawodem miłosnym itd. 😮 nie wliczam w to chorób.

My dzisiaj imprezujemy na dworze ze znajomymi, mamy grilla także do juterka lachony i dzięki , że jesteście 😘

Wesa, Kamila - tylko nie piszcie, że marudzę 😁

Buziole.

• Mamusie
Blue napisał(a):
kolo177 napisał(a):
Blue a może kup kaszkę bezsmakową albo kleik ryżowy i dodawaj jakieś owoce ze słoiczka... to może chętniej zje? kurcze lipe masz z Nią że mleka nie chce... 🤢

Kleiku ryżowego nie ruszy za chiny ludowe drze się jak opętana dosłownie jakby ją obdzierali ze skóry, z samym mlekiem jest to samo. Do teraz ma zjedzone 340ml mleka. I nie obyło się bez histerycznego płaczu, ale musiałam ją zmusić 😞 przykro widzieć jak dziecko się zanosi od płaczu, ale herbaty nie wypiła ani kropli, jest lato to musi mieć jakieś płyny w sobie. Jeszcze w nocy jej dam 😞 jedyne co je chętnie to słoiczki nie wybrzydza z niczym. Kupiłam już inną kaszkę i też jest to samo.. drze się, ale trochę mniej 😞 naprawdę nigdy nie widziałam jej w takim szale jak nie chce mleka. Szok jak ona się zachowuje.
no to masz kłopot niezły;/

• Mamusie
Kasiula napisał(a):
ale pomyśl sobie jak malutka się czuję jak ty jej na siłę tę butlę czy łyżeczkę wpychasz....jak przychodzi pora mleka to mała juz pewnie się stresuje i denerwuję...znam dzieci co nie piją w ogóle mleczka....odpuść troszkę,a może sama sie dopomni...hmm zgadzam się z Twoja mamą 😉 😉
ja tez nasiłe nie wpycham, zgłodnieje to zje, zagłodzic dziecko sie nie da 🙂

wesa napisał(a):
Kasiula napisał(a):
ale pomyśl sobie jak malutka się czuję jak ty jej na siłę tę butlę czy łyżeczkę wpychasz....jak przychodzi pora mleka to mała juz pewnie się stresuje i denerwuję...znam dzieci co nie piją w ogóle mleczka....odpuść troszkę,a może sama sie dopomni...hmm zgadzam się z Twoja mamą 😉 😉
ja tez nasiłe nie wpycham, zgłodnieje to zje, zagłodzic dziecko sie nie da 🙂

Wczoraj przed 00 ją obudziłam i zjadła na śpiąco 120ml. Trochę mi ulżyło. Najgorsze jest to, że ona nadal śpi.. gdzie zawsze się budziła o 4-6rano.. a teraz od 2dni tak długo.. Jeszcze wczoraj mój się pokłócił z bratem to dopiero było.. ja wychodzę z pokoju, oni już pojechali a ten był lekko pijany podszedł do mnie, przytulił się i zaczął płakać 😮 🤢 1 raz w życiu widziałam go jak płacze z powodu jakiejś tam kłótni, był tak na niego zły, że nie wytrzymał po prostu. Musiałam go pocieszać, a ten jego brat jak jest pijany czy nie to i tak ma z głową za dużo by o tym opowiadać. Kretyn jeden!! I wczoraj ciągle mi mówił, że miałam 100% rację, że trzeba wszystko sprzedać i się wynieść jak najdalej od tej rodziny. Wcześniej nie był taki chętny, a wczoraj w kółko to powtarzał. Może dobrze się stało 😞

Mam pytanko do mamusiek, które już normalnie karmią mlekiem i słoiczkami, jak wygląda wasz dzień karmienia?? podajcie słoiczki o stałej porze? jeśli dacie radę to napiszcie o której godz. co dajecie 🙂

Obwieszczam, że wypiła 120ml mleka z kaszką, gdzie jak zwykle dmuchała w smoczek, kaszka lała się strumieniami, przewracała się na boki non stop, wierzgała itd. ale nie było przynajmniej płaczu.Ciekawe jaka będzie następnym razem. Po tym zachowaniu dzisiejszym na pewno nie będzie lepiej ewentualnie gorzej.