Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

Blue napisał(a):
Iza Ty siedzisz w Dojczach to co innego.. inne warunki, inna pomoc w razie czego, a tutaj co dostaniesz? 68zł? 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁

smutna polska prawda -rzeczywiscie

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Izabela napisał(a):
kolo177 napisał(a):
Izabela napisał(a):
promyczek1981 napisał(a):
O ludzie!! Tak szybko?? Ja pamiętam też miałam takie zapędy ale jakoś tak się rozmyślałam co chwila. Teraz myslę, że to bardzo dobrze, bo chyba nie dałabym rady z dwójką takich szarpaganów jak mam gdyby była mniejsza różnica wieku...

no szybko,,,ale czy tak szybko wyjdzie 🤔
chcialabym jednym bolem odchowac dwie pociechy

też tak chciałam ale przy Judycie mamy mało kaski a co dopiero przy dwójce 😞

Kolo musisz zaczac myslec tak- Kasa nie gra roli jak sie jej nie ma 🙂)
bedziesz miala jeszcze rzeczy po malej ktorych sie nie oddalo,a reszta jakos przyjdzie samo 🙂

Pamiętam jak po Karolu oddawałam za free wszystko co do jednej rzeczy i wszyscy mi mówili, że głupia jestem bo dla drugiego powinnam trzymać 🙂 Oddawałam mimo wszystko i teraz po latach niewiele miałam wydatków, bo dla Tosiulki dostałam niemal nowe rzeczy od znajomych. Wierzę, że to wraca 🙂

Izabela napisał(a):
Blue napisał(a):
Iza Ty siedzisz w Dojczach to co innego.. inne warunki, inna pomoc w razie czego, a tutaj co dostaniesz? 68zł? 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁

smutna polska prawda -rzeczywiscie

No niestety,

Izabela napisał(a):
kolo177 napisał(a):
Izabela napisał(a):
O ludzie!! Tak szybko?? Ja pamiętam też miałam takie zapędy ale jakoś tak się rozmyślałam co chwila. Teraz myslę, że to bardzo dobrze, bo chyba nie dałabym rady z dwójką takich szarpaganów jak mam gdyby była mniejsza różnica wieku...

bedziesz miala jeszcze rzeczy po malej ktorych sie nie oddalo,a reszta jakos przyjdzie samo 🙂

Pamiętam jak po Karolu oddawałam za free wszystko co do jednej rzeczy i wszyscy mi mówili, że głupia jestem bo dla drugiego powinnam trzymać 🙂 Oddawałam mimo wszystko i teraz po latach niewiele miałam wydatków, bo dla Tosiulki dostałam niemal nowe rzeczy od znajomych. Wierzę, że to wraca 🙂

Ja zostawię mimo wszystko 😜 jestem z natury przezorna..

kolo177 napisał(a):
Ja też wszystko zostawię ale tylko to co sama kupiłam o kupiłam dlatego że mi się bardzo podobało a nie dlatego że musiałam 😜 więc mam ładne ciuszki 😜

A ja zostawiam, bo mam sentyment do tych maluszków co kupiłam i do tych rzeczy, które mi się podobają czasami jak przyłożę te rzeczy ze szpitala do niej to się dziwię jak ona mogła w to wejść 😉

Izabela napisał(a):
jakbym wam powiedziala ile tu dostaje sie na dziecko, to serce was by zabolalo

Moja szwagierka mieszka w Dojczach to się orientuje 😁 😁 😁 😁 ona dostaje, jej mąż dostaje i dziecko i jeszcze jakiś dodatek mieszkaniowy a mają przecież prace.

• Mamusie
kolo177 napisał(a):
Blue napisał(a):
Izabela napisał(a):
kolo177 napisał(a):
Izabela napisał(a):

Wg mnie to by było nieodpowiedzialne.

z nami tak było że jak dowiedzieliśmy się o ciąży to zaczęliśmy inaczej funkcjonować i kasa faktycznie nie była najważniejsza bo jak jest dziecko to kasa się zawsze znajdzie... mnóstwo czasu szukaliśmy mieszkania i jakoś marne wyniki a jednak ciąża dodała nam pędu i zaraz mieliśmy swoje gniazdko 😉

Coś w tym jest. My zanim 'zaszliśmy' z Karolem mieszkaliśmy w akademiku lub w wynajmowanym mieszkanku, a jak tylko dowiedzieliśmy się, ze jest skarbek to kupiliśmy mieszkanie 🙂 Wcześniej jakoś się nam nie zebrało 🤪

• Mamusie
Blue napisał(a):
kolo177 napisał(a):
Ja też wszystko zostawię ale tylko to co sama kupiłam o kupiłam dlatego że mi się bardzo podobało a nie dlatego że musiałam 😜 więc mam ładne ciuszki 😜

A ja zostawiam, bo mam sentyment do tych maluszków co kupiłam i do tych rzeczy, które mi się podobają czasami jak przyłożę te rzeczy ze szpitala do niej to się dziwię jak ona mogła w to wejść 😉

ja tak samo... a jak czasem w lumpach widzę rozmiary 50 to aż mi się łezka kręci że takie dzieciaczki malutkie się rodzą...

Kasiula napisał(a):
Izabela napisał(a):
to znaczy ze jakbym miala krzeselko to juz moge mala tam sadzac i karmic.hmm

tak na chwilke to byś mogła,krzesełko musi mieć przynajmniej trzy stopniowe regulowane oparcie... 🙂

czyli zaczynam poszukiwania,,poki co podkarmiam mala w lezaczku ,ale jej nie wygodnie bo probuje si eprostowac

Kasiula napisał(a):
kolo177 napisał(a):
Blue napisał(a):
Kasiula ja nawet tych 68zł nie dostanę 😁

ja też 🤪

jak chłopy dobrze zarabiają...hihi

Nie zarabia 10tyś. żeby nie dać, wychodzi lekko ponad tyś. na 1 osobę x 3 i to brutto w dodatku. Świnie i tyle.

• Mamusie
A wracając jeszcze do jedzenia i ruchliwości dzieci 🙂
Patrzcie co robił mój Karol jak się do kuchni zapędził i akurat brałam coś z lodówki 🙂 Szybko umiał się obsłużyć hehehe
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/17/s7300579.jpg/][IMG]http://img17.imageshack.us/img17/6151/s7300579.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Mamusie
Kasiula napisał(a):
kolo177 napisał(a):
Blue napisał(a):

ja też 🤪

no ba ! 😉
chociaż powiem szczerze że gdyby nie to że wynajmujemy mieszkanie to na pewno mieli byśmy dużo pieniędzy i spokojnie by nam starczało na zachcianki... z natury jesteśmy bardzo rozrzutni i to jest nasz problem... nie potrafimy odłożyć...

• Mamusie
Blue napisał(a):
Kasiula napisał(a):
kolo177 napisał(a):
Blue napisał(a):

ja też 🤪

Nie zarabia 10tyś. żeby nie dać, wychodzi lekko ponad tyś. na 3 osoby i to brutto w dodatku. Świnie i tyle.

u nas nawet tysiąc nie wychodzi brutto na osobę...