Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Kamila1 napisał(a):
oj tam nie ma co się srac, za przeproszeniem. Na niektóre rzeczy nie ma wpływu.
Jak byłam mała to za chuda a jak poszłam do szkoły to za gruba, a teraz jestem w miarę (7kg mogłabym schudnąć 😜 ale w bmi się mieszczę...............i co nie ma reguły.
nikt nie jest ideałem od początku do końca

widzisz też tak uważam... ja jak byłam mała to też chuda a później mnie ciotka tak utuczyła że jak wróciłam do domu z dwutygodniowych od niej wakacji to nie miałam się w co ubrać... byłam jakoś w 1-2 klasie podstawówki i później już mi było ciężko zrzucić...

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

a mi wrastaja jak cholera głownie na kolanach i gole sie tez jednorazówkami 😞 a jak nie wyciagne w pore tego włosa to mi sie robi zastrzał 😞a pózniej krosta czerwona i brzydko wyglada

• Mamusie
Joanna2236 napisał(a):
a mi wrastaja jak cholera głownie na kolanach i gole sie tez jednorazówkami 😞 a jak nie wyciagne w pore tego włosa to mi sie robi zastrzał 😞a pózniej krosta czerwona i brzydko wyglada

ja tak właśnie mam na kolanach i już nic z tym nie zrobię 😠 i to mam od depilatora 😠

Zamiast mleka dałam jej teraz tą jagnięcinę z kaszą zjadła pół słoiczka bo tylko tyle na próbę zrobiłam 🤪 i nie wybrzydzała, to może jeszcze mleko bym w nią wcisnęła 😁

kolo177 napisał(a):
Asiu ja jak używałam depilatora to codziennie myłam nogi taką szorstką gąbką żeby zmiękczać skórę ale czy to coś pomaga to nie wiem...

Na pewno coś pomaga 🙂

kolo177 napisał(a):
Blue napisał(a):
Zamiast mleka dałam jej teraz tą jagnięcinę z kaszą zjadła pół słoiczka bo tylko tyle na próbę zrobiłam 🤪 i nie wybrzydzała, to może jeszcze mleko bym w nią wcisnęła 😁

spróbuj 😉 może akurat się uda 😉

No spróbuję chociaż 60ml jej zrobię 🙂 zawsze to coś, a po obiedzie chyba powinno się jej chcieć pić 🙂

kolo177 napisał(a):
Blue napisał(a):
kolo177 napisał(a):
Asiu ja jak używałam depilatora to codziennie myłam nogi taką szorstką gąbką żeby zmiękczać skórę ale czy to coś pomaga to nie wiem...

Na pewno coś pomaga 🙂

no i peeling jakiś 😉

Kurcze, a może lepsze woskowanie ?? 🙂

• Mamusie
kolo177 napisał(a):
Adam zawsze był chudzielcem i jest i będzie pewnie już zawsze 😜

Mój 'staruszek' yeż całe życie był straaaasznie chudy. Nawet jak się zaczynaliśmy spotykać te 11(kiedy to zleciało:blink 🙂 lat temu to znajdywali się tacy życzliwi, którzy zastanawiali się jak my będziemy razem wyglądać - on taki chudy a Ona taka... 🤪 🤪 🤪
O dziwo coś mu się poprzestawiało i kilka lat temu zaczął tyć 😮 Jka braliśmy ślub 7 lat temu to ważył coś koło setki 😮 Teraz wygląda 'normalnie'

• Mamusie
Czytałam tą Waszą dyskusję na temat 'tuczenia' dzieci. Ja myślę, że nie powinno się przesadzać w żadną ze stron. Moja siostra np nie chciała nic jeść jak była takim bąkiem jak nasze teraz. Mama mi mówiła, że był taki czas, że nie przybierała na wadze nawet przez dłuższy czas ale nie panikowała, bo dziecko samo nie da się zagłodzić a je tyle ile potrzebuje. Mimo tych przebojów młoda nigdy(po skończonym okresie niemowlęcym) nie miała niedowagi. Teraz jest fajną zgrabną laseczką 🙂
Jak ja byłam mała to rodzice mieszkali z dziadkami i babcia cały czas dążyła do tego żeby mieć wnusię ładnego pulpecika(tylko takie coś kojarzyło się lata temu ze zdrowym okazem 🙂 ). Odkąd pamiętam mam problemu z utrzymaniem odpowiedniej wagi 😞

• Mamusie
Blue napisał(a):
Promyczek weź mi wytłumacz jak takiemu dziecku może się nie chcieć pić?

Kurcze! No Laura to faktycznie jakiś ewenement 🤪 A próbowałaś dawać Jej łyżeczką picie? Może ma awersję do smoczków, niekapków itp. Może nie chodzi o samo picie tylko o sposób w jaki je dostaje ?

• Mamusie
Blue napisał(a):
kolo177 napisał(a):
Blue napisał(a):
kolo177 napisał(a):

Na pewno coś pomaga 🙂

no i peeling jakiś 😉

Kurcze, a może lepsze woskowanie ?? 🙂

ja mam uczulenie na wosk 😞

• Mamusie
Wczoraj spotkałam koleżankę, której mała nie chciała pić mleka z butelki(chciała przejść z cycka na butlę). Jedyny sposób jaki działał na Michelle to 'wtryskiwanie' na odległość z butli do buźki 🤪 Smoczek nie mógł dotknąć ust 🤪 🤪 Dzieci potrafią nam umilać życie hehe

• Mamusie
Przypomniało mi się! Mamy czrnoskórych sąsiadów-przemili ludzie 🙂 Tydzień temu urodził im się synuś. Jak przyjechali z maluszkiem do domu to dostaliśmy zaproszenie na kawę(w ich kulturze tak jest, że od razu przy maluszku świętuje się jego pojawienie na świecie). Jak go zobaczyłam to myślałam, że już nie wyjdę 😁 😁 😁 😁 Taki śliczny maluszek. I jak taki głupol mu się przyglądałam, bo pierwszy raz widziałam takie maleństwo tej rasy i wyobrażałam sobie, że będzie miał ciemniejszy kolor 😮 W każdym razie -słodziuchny!!! Kuba się śmiał, że po tym spotkaniu widzi jeszcze szanse na kolejnego potomka, bo wciąż reaguję tak żywiołowo na widok takich robaczków 🤪 Uważa, że znowu przyjdzie czas, że zatęsknię za takim szkrabkiem 😁 😁 😁