Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
promyczek1981 napisał(a):
kolo177 napisał(a):
a ja ostatnio kupiłam sobie spodnie w lumpku jeanse i jak podeszłam do babki żeby zapłacić to ona do mnie z tekstem: "zmieściła się w nie Panie?" baaardzo miła obsługa hahaha 😜

Hehehe Jaka milusia 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪

baaaardzo 😜
w takiej sytuacji nawet jakby były za małe to bym kupiła hahaha 🤪 🤪 🤪 🤪

• Mamusie
kolo177 napisał(a):
kolo177 napisał(a):
a ja ostatnio kupiłam sobie spodnie w lumpku jeanse i jak podeszłam do babki żeby zapłacić to ona do mnie z tekstem: "zmieściła się w nie Panie?" baaardzo miła obsługa hahaha 😜

Hehehe Jaka milusia 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪

baaaardzo 😜
w takiej sytuacji nawet jakby były za małe to bym kupiła hahaha 🤪 🤪 🤪 🤪

Buahahahahaha Dobre!! 🤪

• Mamusie
Cholipka a moja Tosiulka po raz już chyba milionowy ma katar 😠 Karol przez tą astmę jak tylko coś załapie to ciężko Go wyleczyć(zawsze trochę to trwa nawet jak ma 'tylko' katar). I oczywiscie nie jestem w stanie utrzymać Go z dala od małej. Jak tylko znajdzie się gzdieś w pobliżu to obowiązkowo musi Jej dać buziaka, zrobić 'noski-noski' a to oznacza, że za każdym razem jak Karol coś chytnie to z mała jest pozamiatane 😞

Promyczek już sama nie wiem.. może herbata jej nie smakuje 😞 mój poszedł kupić mleko nan 1 dla próby w butelce tej takiej 90ml i zobaczymy czy jej posmakuje, może gardzi już Bebilonem, kupi też inny smak herbaty, zobaczymy. Ale wiesz podawanie wody czy mleka z łyżeczki mija się z celem.. to godzinę będę ją karmić a ona i tak wyje..

• Mamusie
Cholipka a moja Tosiulka po raz już chyba milionowy ma katar 😠 Karol przez tą astmę jak tylko coś załapie to ciężko Go wyleczyć(zawsze trochę to trwa nawet jak ma 'tylko' katar). I oczywiscie nie jestem w stanie utrzymać Go z dala od małej. Jak tylko znajdzie się gzdieś w pobliżu to obowiązkowo musi Jej dać buziaka, zrobić 'noski-noski' a to oznacza, że za każdym razem jak Karol coś chytnie to z mała jest pozamiatane 😞

kurcze to kiepsko 😞

Akurat mi się musiało trafić takie dziecko, no czemu nie na odwrót jak u Nusi, że je za 3. Chyba bym wolała wstawać po nocy i dawać jeść niż się martwić wiecznie, że nie chce niczego pić.

300-400ml na dobę dla takiego dziecka to mało. Ona im więcej rośnie tym coraz mniej pije. To co będzie ważyć kiedyś 8kg i nic nie będzie pić? 😮 jest godzina prawie 13 a ona ma wypite 120ml i płacze, dałam jej herbatę to nie chciała, mleka też nie. No po prostu super. Czy w razie czego mogę już teraz te jogurty po 6mieś. wprowadzić? bo nie chcę jej wiecznie dawać deserków, które niczego konkretnego nie wnoszą.

I takie coś znalazłam:

Jogurt nie zastąpi dziecku mleka.

Nieprawda. 150-gramowy kubeczek jogurtu dostarcza tyle białka i wapnia, co szklanka mleka. I organizm o wiele łatwiej przyswaja je w tej postaci. Jogurt ma też inne przewagi. Zawiera blisko 20 proc. więcej witamin z grupy B i aż pięć razy więcej aminokwasów niż mleko. Niejadkom poprawia się po nim apetyt, a wszystkim malcom przemiana materii. No i jest znacznie smaczniejszy.

• Mamusie
koleżanka wyciąga mnie dziś żebym poszła z nią na chwilę do miasta, z chęcią bym się z nią przeszła choćby spacerem, ale idzie się tam 40 min w jedną stronę. Boję się że ta moja pinda nie wytrzyma i zacznie drzeć paszczę hehe, tak ciężko ją potem uspokoić. Jeny ile to stresu, co innego jak się jest samemu ehhe

Kamila1 napisał(a):
koleżanka wyciąga mnie dziś żebym poszła z nią na chwilę do miasta, z chęcią bym się z nią przeszła choćby spacerem, ale idzie się tam 40 min w jedną stronę. Boję się że ta moja pinda nie wytrzyma i zacznie drzeć paszczę hehe, tak ciężko ją potem uspokoić. Jeny ile to stresu, co innego jak się jest samemu ehhe

a jaki wstyd 🤪

• Mamusie
Blue napisał(a):
Kamila1 napisał(a):

a jaki wstyd 🤪

no ty wiesz jakie ja mam szczęście!! Zazwyczaj Maja nie jest najgorszym dzieckiem marudzi tyle co każde, i jakaś wyczerpująca nie jest. A jak z kimś się spotykamy to ta pokazuje fochy 😎 Mamy znajomych i co się z nimi widzimy to małej coś nie pasi, a potem w podtekstach słyszę, że oni takich problemów nie mieli buhhaaha. A mi gul skacze bo mnie denerwuje takie porównywanie 😠

kolo177 napisał(a):
Blue nie wiem czy możesz dać jogurty... ja bym jeszcze ze 2 tyg poczekała...
a spróbuj jej dać czarną herbatę taką słabo zaparzoną (kolor słomkowy) Judyta wciska jak nienormalna 😉

Ale zwykłą herbatę? 🙂

Kamila1 napisał(a):
Blue napisał(a):
Kamila1 napisał(a):

a jaki wstyd 🤪

no ty wiesz jakie ja mam szczęście!! Zazwyczaj Maja nie jest najgorszym dzieckiem marudzi tyle co każde, i jakaś wyczerpująca nie jest. A jak z kimś się spotykamy to ta pokazuje fochy 😎 Mamy znajomych i co się z nimi widzimy to małej coś nie pasi, a potem w podtekstach słyszę, że oni takich problemów nie mieli buhhaaha. A mi gul skacze bo mnie denerwuje takie porównywanie 😠

Moja teraz jest upierdliwa, wyje, krzyczy i marudzi!! 😠 nie kumam jej.. najedzona jest, pić nie chce to co.. przyszło to mleko z Gerbera 😁

O Bobovicie 🙂
Jeden kubeczek Jogurciku Malucha pokrywa aż 29 proc. dziennego zapotrzebowania dziecka na wapń, który jest niezbędny dla prawidłowego wzrostu i rozwoju kości i zębów. Natomiast witamina B2 pomaga uwolnić z pożywienia tak potrzebną rosnącemu i żywiołowemu dziecku energię.

• Mamusie
Blue napisał(a):
kolo177 napisał(a):
a spróbuj jej dać czarną herbatę taką słabo zaparzoną (kolor słomkowy) Judyta wciska jak nienormalna 😉

Ale zwykłą herbatę? 🙂

tak 😉 zwykłą czarną herbatę gorzką 😜 kazała mi lekarka dawać jak mała miała rozwolnienie żeby się nie odwodniła 😉 zakazała soczków i herbatek ziołowych i owocowych 😉

• Mamusie
Blue napisał(a):
O Bobovicie 🙂
Jeden kubeczek Jogurciku Malucha pokrywa aż 29 proc. dziennego zapotrzebowania dziecka na wapń, który jest niezbędny dla prawidłowego wzrostu i rozwoju kości i zębów. Natomiast witamina B2 pomaga uwolnić z pożywienia tak potrzebną rosnącemu i żywiołowemu dziecku energię.

na Twoim miejscu bym poczekała z tym jogurcikiem jeszcze

• Mamusie
kolo177 napisał(a):
Blue napisał(a):
kolo177 napisał(a):

Ale zwykłą herbatę? 🙂

tak 😉 zwykłą czarną herbatę gorzką 😜 kazała mi lekarka dawać jak mała miała rozwolnienie żeby się nie odwodniła 😉 zakazała soczków i herbatek ziołowych i owocowych 😉

a co ciekawe na sraczkę i odwodnienie jest ten sok marchwiowo-ryżowy w aptekach 🙂 ORS2000
no ale może jakoś specjalnie jest robiony, w końcu marchew utwardza kupy