Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

Blue napisał(a):
SmoczaMama napisał(a):
nusia27 napisał(a):
trzymam mala na kolanach a ta robi kupe 🤪

z kupą toja miałam wczoraj lepszy przebój 🙂
Mały zrobił kupę dosłownie pełny pampers, nałożyłam mu świeżego siedzimy w kuchni czuje że znowu kupa, przebrałam go ale żal mi było kolejnego pampersa bo już pora kompania wiec zostawiłam gagatka w samych bodach wzięłam małego na ręce i do łazienki wode nalewać i hop kupa znowu całe body moja ręka i kawałek bluzki. Rozebrałam go umyłam pod kranem i tak z nim gadam mały już normalny wiec kupy nie będzie. Umyłam go położyłam w wannie na gąbce niech se popływa odwróciłam się po ręcznik a tu kupa a Potworzysko w niej umazane. Wiec znowu kąpanie 🙂

No to jest SZCZYT 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁

dobre 😁

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Blue napisał(a):
nusia27 napisał(a):
czesc babole 😁

u nas z rzyganiem sie unormowalo (chyba 😉) stopy trzyma, ale do buzi jej daleko.

Ona by nie była w stanie sobie jej podnieść 😁 od tej wołowiny i wieprzaków co jej serwujecie na śniadanie 🤪 to ja nie pytam co ona je na obiad haha! 🙂

na obiadki zjada takie jak ty 🙃

nusia27 napisał(a):
Blue napisał(a):
nusia27 napisał(a):
czesc babole 😁

u nas z rzyganiem sie unormowalo (chyba 😉) stopy trzyma, ale do buzi jej daleko.

Ona by nie była w stanie sobie jej podnieść 😁 od tej wołowiny i wieprzaków co jej serwujecie na śniadanie 🤪 to ja nie pytam co ona je na obiad haha! 🙂

na obiadki zjada takie jak ty 🙃

Ja nie zjadam całego świniaka na jednym posiedzeniu 🤪 😁 😁 😁 😁 😘 😘 😘

Apropo suszenia rzeczy to te kilkudniowe wystawiłam przed chwilą na dwór, ale w pokoju już śmierdzi niemiło stęchlizną, wąchałam te rzeczy są niby ok. a reszta musi iść z powrotem do prania ehh 😞 bo już czuć, że nie pachną proszkiem.

• Mamusie
wesa napisał(a):
HONORATKA napisał(a):
Anastazja to by najchętniej tylko mleko piła
muszę ją mocno przegłodzić żeby z ochotą zjadła choć pół słoiczka lub 60ml kaszki
u mnie tak samo

U mnie podobnie, mały wcina kaszkę, jogurciki i cycka, na obiadki ma chyba jakiś stop 🤢
Ja wczoraj wzorowa mama 😉 😜 ugotowałam mu ziemniaczki, brokuły i do tego cielęcinkę. Ładnie zmiksowałam a on paszczę zamknął i nie chciał 😞 Musiałam się namęczyć, żeby mu wcisnąć chociaż 120ml 😜

hej narobilamm was z weekendu 🙂
Wesele sie udalo poprawiny tez super byly,wybawilam sie troche,popilam 😜
Asiu ja daje normalnie bebiko 2R z kleikiem i nic mu nie jest 🙂
Ja mam kostium dwuczesciowy brzuch mam jak bym ni byla w ciazy wcale wiec mam ten sam co w tamtym roku wcale nie zniszczony.a widzialam pogode honorata chyba nam wakacje sie nie udadza 😞
Moj maly tez marudzenie zaczyna wczoraj wieczorem tak marudzil ze nie wiem nie mohl usnac dopiero pierwszy raz usnał mi na rekach i odlozylam go i spal do 9 rano dzisiaj 🙂

• Mamusie
Anastazja zjadła kaszkę mannę sposobem tj.: podstawiałam jej pod buzię kawałek bułki ona otwierała paszczę i ja w tym czasie "wlewałam" jej kaszkę z łyżeczki (bo ona je tylko łyżeczką) 😁
w ten sposób zjadła 60ml 😉
i tak sobie myślę, że jeśli będzie dostawać tą kaszkę na śniadanie to już chyba nie będę dodawać manny do obiadku

• Mamusie
Joanna2236 napisał(a):
Ja mam kostium dwuczesciowy brzuch mam jak bym ni byla w ciazy wcale wiec mam ten sam co w tamtym roku wcale nie zniszczony.a widzialam pogode honorata chyba nam wakacje sie nie udadza 😞
Moj maly tez marudzenie zaczyna wczoraj wieczorem tak marudzil ze nie wiem nie mohl usnac dopiero pierwszy raz usnał mi na rekach i odlozylam go i spal do 9 rano dzisiaj 🙂

wiedzę że poprawa pogody nad morzem dopiero po 12 sierpnia wtedy słońce i upały
aż się zastanawiam czy urlopu nie przełożyć
tylko że ja mam urlop do 16 sierpnia a póżniej 2 tygodnie na wypowiedzeniu powinnam pracować ale postaram się załatwić sobie L4 (tylko wtedy głupio gdzieś jechać)

HONORATKA napisał(a):
Joanna2236 napisał(a):

wiedzę że poprawa pogody nad morzem dopiero po 12 sierpnia wtedy słońce i upały
aż się zastanawiam czy urlopu nie przełożyć
tylko że ja mam urlop do 16 sierpnia a póżniej 2 tygodnie na wypowiedzeniu powinnam pracować ale postaram się załatwić sobie L4 (tylko wtedy głupio gdzieś jechać)

W czw ma być ciepło i poproszę moją mamę żeby przyjechała do nas na 1 dzień i pojedziemy nad morze, bo już ma mieć wolne w czw.

• Mamusie
hej 🙂
wiecie co......u mnie słońce się przebija 🤪 😎 już zapomniałam jak wygląda, zaraz z rana nastawiłam Mai pranie to może wyschnie do wieczora, a jutro nasze rzeczy bo jak u Asi skarpet i gaci już brakuje 😉
moja łapie się za syry i pcha dużego palca do buzi, a jak ma wilgotne stopy to potem się krzywi że słone 🤪
Honorata to mam nadzieję że od 14-tego bedzie już ładnie nad Bałtykiem, ale co racja to racja jak tylko Maja będzie większa to ruszamy poza nasze granice 🙂

• Mamusie
moi znajomi od kilku lat jeżdżą na Majorkę, do Tunezji, Egiptu wydają średnio 4tys na 2 osoby za 10 dni all inclusive wiec wcale nie tak dużo więcej niż nad naszym morzem a przynajmniej cieszą się fantastyczną pogodą, czystym ciepłym morzem i milionem atrakcji
my jeszcze nigdzie nie byliśmy poza Bałtykiem bo raczej wolimy góry jak morze ale mamy świadomość, że z małą Anastazją nie ma sensu jeździć w góry wiec na bank będziemy odkładać kasę na dalszy wyjazd

HONORATKA napisał(a):
moi znajomi od kilku lat jeżdżą na Majorkę, do Tunezji, Egiptu wydają średnio 4tys na 2 osoby za 10 dni all inclusive wiec wcale nie tak dużo więcej niż nad naszym morzem a przynajmniej cieszą się fantastyczną pogodą, czystym ciepłym morzem i milionem atrakcji
my jeszcze nigdzie nie byliśmy poza Bałtykiem bo raczej wolimy góry jak morze ale mamy świadomość, że z małą Anastazją nie ma sensu jeździć w góry wiec na bank będziemy odkładać kasę na dalszy wyjazd

dokładnie mój kolejny wyjazd będzie do Chorwacji 🙂 mój miał urlop i przez pogodę nigdzie nie pojechaliśmy, bo wszędzie deszcz 😞 wzeszłym roku wziął w sierpniu też dupa ciągle padało i jak w tamtym roku pow. sobie, że jedziemy za granice już sobie oferty przeglądaliśmy to zaszłam w ciążę 😞

HONORATKA napisał(a):
zadzwoniłam do żłobka umówić się na wywiad o Anastazji
idziemy jutro i wszystkiego się dowiem
mogłam nie szaleć wczoraj tak na zakupach bo jak mi pani poda listę do wyprawki to pewnie wypłaty mi zabraknie 🤨

To się zapytasz czy możesz oddać strój za tą wyprawkę i Ty ucieszona i kobita w żłobku hahhahaha!

• Mamusie
Blue napisał(a):
HONORATKA napisał(a):

dokładnie mój kolejny wyjazd będzie do Chorwacji 🙂 mój miał urlop i przez pogodę nigdzie nie pojechaliśmy, bo wszędzie deszcz 😞 wzeszłym roku wziął w sierpniu też dupa ciągle padało i jak w tamtym roku pow. sobie, że jedziemy za granice już sobie oferty przeglądaliśmy to zaszłam w ciążę 😞

ja w zeszłym roku miałam zapewniony pobyt w ośrodku wczasowym "szpital" 🥴
i też nigdzie nie wolno mi było wyjechać
w tym roku uważamy że Anastazja jest za mała na dalekie wyjazdy
wiec zaciśniemy zęby i jakoś przeżyjemy ten urlop

• Mamusie
Blue napisał(a):
HONORATKA napisał(a):
mogłam nie szaleć wczoraj tak na zakupach bo jak mi pani poda listę do wyprawki to pewnie wypłaty mi zabraknie 🤨

To się zapytasz czy możesz oddać strój za tą wyprawkę i Ty ucieszona i kobita w żłobku hahhahaha!

nie stroju nie oddam za żadne skarby 😜
choćbym nie miała co jeść to gdy będę głodna założę go na siebie i od razu będzie mi lepiej 😁

HONORATKA napisał(a):
Blue napisał(a):
HONORATKA napisał(a):

ja w zeszłym roku miałam zapewniony pobyt w ośrodku wczasowym "szpital" 🥴
i też nigdzie nie wolno mi było wyjechać
w tym roku uważamy że Anastazja jest za mała na dalekie wyjazdy
wiec zaciśniemy zęby i jakoś przeżyjemy ten urlop

No gdzie z półrocznym dzieckiem daleko pojedziesz weź 🙂 następnym razem to zostawię małą u rodzinki nie chcę by podłapała jakieś zagraniczne choróbsko, ja to przeżyję, ale maluszek będzie się męczył, np. w Egipcie to się zawsze coś podłapie znajomi jechali i dostali biegunki, że hoho jak przyjechali to każdy był chudszy o kilka kg 🙃 nazywa się to "zemsta Faraona"

HONORATKA napisał(a):
Blue napisał(a):
HONORATKA napisał(a):

nie stroju nie oddam za żadne skarby 😜
choćbym nie miała co jeść to gdy będę głodna założę go na siebie i od razu będzie mi lepiej 😁

Oj byś oddała 😁 dla Anastazji wszystko hihi

• Mamusie
ale za rok nasze dzieci będą miały po 1,5 roku to już można je zabrać ze sobą, a sraczki to w sumie wszędzie można dostać tylko z dzieckiem to akurat lepiej być pod opieką lekarza...
mi też marzy się Chorwacja lub Teneryfa, ahhh jak się rozmarzyłam 🙃
my na razie byliśmy tylko w Grecji....alllllllleeeeeeeee cudownie było, piękne widoki, upał, błękitne morze buuuuuuuu

Kamila1 napisał(a):
ale za rok nasze dzieci będą miały po 1,5 roku to już można je zabrać ze sobą, a sraczki to w sumie wszędzie można dostać tylko z dzieckiem to akurat lepiej być pod opieką lekarza...
mi też marzy się Chorwacja lub Teneryfa, ahhh jak się rozmarzyłam 🙃
my na razie byliśmy tylko w Grecji....alllllllleeeeeeeee cudownie było, piękne widoki, upał, błękitne morze buuuuuuuu

Tyle, że ja mając do wyboru sam na sam bez jęków krzyków i marudzenia a do wyboru opcję krzyki, jęki - marudzenie i niemożność wyjścia się pobawić itd. wybieram opcję nr 1 a to dlatego, że z dziećmi się jest 24/24 365dni w roku.. a okazji pobycia samemu jest niewiele. Ja nawet w kinie jeszcze nie byłam 😉 tylko łazimy razem z nią po kawiarniach itd.

A tak wyjechać do ciepłych krajów i się o nic nie martwić no pomyślcie.. wstajecie o godz. której chcecie 🙂 robicie wszystko powoli bez myśli "za 3h" muszę nakarmić.. bez myśli muszę przebrać itd. bez krzyków, jęków marudzenia, że wszystko źle.. spacery do wieczora, imprezki itd. 🙂 kąpać się w morzu.. ahhhhh!

• Mamusie
Blue napisał(a):
A tak wyjechać do ciepłych krajów i się o nic nie martwić no pomyślcie.. wstajecie o godz. której chcecie 🙂 robicie wszystko powoli bez myśli "za 3h" muszę nakarmić.. bez myśli muszę przebrać itd. bez krzyków, jęków marudzenia, że wszystko źle.. spacery do wieczora, imprezki itd. 🙂 kąpać się w morzu.. ahhhhh!

nooo czyli za rok zostawiamy je u dziadków 😜 powinny ten tydzień wytrzymać, jeść już będą więcej "normalnych" rzeczy więc dziadki też źle nie będą mieć 😉 😎