Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Hania napisał(a):
Blue rozumiem że Laura to robi ale mój Bartek też i tego nie kumam końcu to chłopak. Wczoraj moje małe Potworzysko zdziamgało nowe szpilki babci normalnie teściowa wpadnie w szał jak zobaczy co jej kochany wnusio zmajstrował. Mały zostawił ślady po swoich ząbkach na oskach gdy nikt na niego nie zwracał uwagi 😁

🤪 szczęśliwa nie będzie 🤪

Kamila1 napisał(a):
hej 🙂
moja póki co nie umie otwierać szuflad które mamy w domu 😉 bo większość jest bezuchwytowa 😎
za to na szafce rtv stoi dvd z fajną klapeczką którą można sobie otwierać, tylko boję się że mi kiedyś to urwie 🤢

Albo zacznie ściągać 😁 a Laura jak idzie do naszego łóżka to próbuje się na nie wdrapać jak to śmiesznie wygląda 🙂 tyle, że sił bida nie ma.

Szkoda, że nie można nagrać każdej śmiesznej chwili naszych dzieci, ostatnio zostawiłam ją na chwilę w pokoju wracam i mnie wmurowało, a ona sobie ładnie siedzi, ręce na dole przy nogach mina niewiniątka z skarpetką w buzi buahahahahah! normalnie jak pies wyglądała i się na mnie tak patrzyła i musiałam sama skarpetkę wziąć 😁

Hania napisał(a):
Blue rozumiem że Laura to robi ale mój Bartek też i tego nie kumam końcu to chłopak. Wczoraj moje małe Potworzysko zdziamgało nowe szpilki babci normalnie teściowa wpadnie w szał jak zobaczy co jej kochany wnusio zmajstrował. Mały zostawił ślady po swoich ząbkach na oskach gdy nikt na niego nie zwracał uwagi 😁

I z jednej strony się cieszę, że mam chwilowo bezzębne dziecko 😉

• Mamusie
Blue napisał(a):
Szkoda, że nie można nagrać każdej śmiesznej chwili naszych dzieci, ostatnio zostawiłam ją na chwilę w pokoju wracam i mnie wmurowało, a ona sobie ładnie siedzi, ręce na dole przy nogach mina niewiniątka z skarpetką w buzi buahahahahah! normalnie jak pies wyglądała i się na mnie tak patrzyła i musiałam sama skarpetkę wziąć 😁

można, zamontuj sobie kamery w całym domu 🤪 😜

• Mamusie
ale nadal pięknie...
poszłyśmy dziś do miasta, połaziłam po sklepach i kpiłam sobie kozaki na zimę... ☺️ moja ostatnia kasa ehh, ale co tam 😉 potem mąż bedzie stawiał 😜
teraz gotuję rosół, Maja zjadła trochę krupniczku więc jeszcze potem dostanie mamusinego rosołu 🙂

To ja się pochwalę, że moje dziecię nie chce pić i jeść produktów mlecznych 🤪 rano tylko mleko wypiła o 12 obiad zjadła cały i teraz ugotowałam jej ryżu to wcinała, że hoho.. dodałam mleka to już jej nie bardzo szło to jedzenie, to trochę wylałam i dodałam jabłka 🙂 to się powiedzmy z lekka objadła, oby tylko zatwardzenia nie miała po takiej ilości ryżu i normalnie go żuła, także jestem w szoku, że je takie kawałki i to po kilka na raz. Nie było ani jednego odruchu wymiotnego 😎 no i wreszcie "coś" zaczęła jeść ode mnie haha!

• Mamusie
moja dziś po raz pierwszy zjadła aż 280 ml obiadku 🙃 z wczoraj zostało ok 150g krupniku a dziś ugotowałam rosół, dodałam makaronu, pogniotłam marchew, mięsko i zagęściłam kleikiem i zjadła ponad pół szklanki 🙂 ehhh jak ja bym chciała tak codziennie...w dodatku się dopominała co jeszcze nigdy się nie zdarzyło hehe

• Mamusie
Kamila1 napisał(a):
moja dziś po raz pierwszy zjadła aż 280 ml obiadku 🙃 z wczoraj zostało ok 150g krupniku a dziś ugotowałam rosół, dodałam makaronu, pogniotłam marchew, mięsko i zagęściłam kleikiem i zjadła ponad pół szklanki 🙂 ehhh jak ja bym chciała tak codziennie...w dodatku się dopominała co jeszcze nigdy się nie zdarzyło hehe
no to super 🙂 oklask dla Majki 🙂

Wróciłam od lekarza (Kolo przyznaję Ci rację zresztą nie po raz pierwszy) kamień spadł mi z serca 🙂 Laurze zbiera się woskowina w uszach i przepisał nam spray do uszu kurcze drogi był 30zł, no, ale mam nadzieję, że pomoże. No i sama wizyta 60 to wydaliśmy 90zł za 5min rozmowy 😁 ale było to warte tego, że nie mam się czym przejmować. Wszystko mi wyjaśnił, sprawdził jej uszy, nie ma żadnego stanu zapalnego ani korka, tylko woskowina obkleja się dookoła, a że ma wąskie przewody to ją to może swędzieć, mam uważać podczas kąpieli żeby uszu nie zamaczać nawet mogę kupić małe stopery i jej zakładać, co jeszcze hmm aha 🙂 był chłopiec w poczekalni z 19 stycznia taki pulchniutki 🤪 i zalecał się do Laury, a ona do niego... ta kobitka też rodziła w tym samym szpitalu co ja 🙂 no i co najlepsze Laura w ogóle nie płakała w gabinecie lekarza a nawet się do niego uśmiechała i próbowała ściągnąć jego karty z biurka. Czyli wychodzi na to, że kobiet nie lubi a facetów podrywa 😁 😎 A lekarz marzenie ciągle mówił o małej "myszka" to "myszka" tamto.
Fajnie zwraca się do dziewczynek 🙂

Kamila zobaczysz jeszcze w Majce obudzi się mały żarłok 🤪 to dopiero początek...

• Mamusie
Hej Mamusie 😘 u Nas znowu od samego rana piski i wrzaski, Darek ciągle płacze, nie chce usypiać w łóżeczku tylko chce siedzieć na kolanach wtulać się we mnie i dopiero wtedy zasypia 😞
to już 3 dzień jego złego humoru, a ja nie mam siły. W sumie jednym rozwiązaniem jest wychodzenie z domu rano i spacerowanie aż do wieczora bo wtedy jest cisza no ale tak też się nie da 😠 i w sumie jak tylko się obudziłam to już chciałam żeby był wieczór 😞

• Mamusie
Hejka 😉
Blue widzisz ! ! ! Panikaro jedna ! ! ! 😘 😘 😘 mówiłam że jest wszystko ok 😉
Aniu wpadaj do mnie 😜 taka pogoda... ehh 😞
wstawiłam pranie i muszę czekać aż sie wypierze 😠
kompletnie nie mam na nic ochoty, wczoraj pokłóciłam się z Adamem... dobrze że dostanę zasiłek to będę miała 1000zł swoje to będę wiedziała że na coś mnie stać... 😉no ale trzeba będzie kupić węgiel... same wydatki 😠
wyciągnęłam schabik z zamrażarki i dzisiaj na obiad Schab a la Strogonoff z knorra ☺️
ale bardzo nam smakuje więc niech się Adam cieszy że w ogóle będzie obiad 🤪

• Mamusie
kolo177 napisał(a):
Hejka 😉
Blue widzisz ! ! ! Panikaro jedna ! ! ! 😘 😘 😘 mówiłam że jest wszystko ok 😉
Aniu wpadaj do mnie 😜 taka pogoda... ehh 😞
wstawiłam pranie i muszę czekać aż sie wypierze 😠
kompletnie nie mam na nic ochoty, wczoraj pokłóciłam się z Adamem... dobrze że dostanę zasiłek to będę miała 1000zł swoje to będę wiedziała że na coś mnie stać... 😉no ale trzeba będzie kupić węgiel... same wydatki 😠
wyciągnęłam schabik z zamrażarki i dzisiaj na obiad Schab a la Strogonoff z knorra ☺️
ale bardzo nam smakuje więc niech się Adam cieszy że w ogóle będzie obiad 🤪

nie chce mi się :P muszę posprzątać Darkowi jakiś obiad zrobić pranie wstawić pełno roboty, a zero chęci...

• Mamusie
kolo177 napisał(a):
A Judyta jak normalnie uwielbia barszczyk i buraczki w nim tak wczoraj dostała ziemniaczki, pierś i buraczki i nie chciała jeść... i przez te buraczki nie zjadła obiadku do końca bo cały czas miała zamkniętą buzię bo myślała że Jej je daje 😠

dzieci są dziwne... Darek ubóstwia gotowaną marchewkę i ziemniaki, a ostatnio zjadł jeden kawałeczek i więcej nie tknął 😮

Hej piękne 🙂

Moja wredota wczoraj zamiast mleka na kolację dostała 2 obiad, jaka szczęśliwa była, ciągle szeroko buzię otwierała, żeby tak za kaszką była 😉 i potem poszła sobie spać bez większego marudzenia.

Moja obiadkami ze słoików nie gardzi, ale za to zupkami potrafi 😁 pół zje i więcej nie chce. Ona ma to po mnie, bo dla mnie obiad to ziemniaki, mięcho i warzywa a nie jakieś zupy-lury 😁

• Mamusie
Blue moją też uszy swędziały od woskowiny 😉 byliśmy u lekarza tuż przed wyjazdem nad morze bo bałam się że tam ją coś złapie i wolałam sprawdzić, stale się ciągnęła...no ale okazało się to samo co u Ciebie i dostałyśmy krople Cerumex...
u mnie dziś wieje i już nie jest tak słonecznie jak w ostatnie dni, nie wiem co to będzie jak przyjdą takie zimne i deszczowe dni 😠
teraz to cały czas myślę o pracy, co raz bliżej 🤢