Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
HONORATKA napisał(a):
gołąbki zrobione
przy okazji spaliłam czajnik, oparzyłam prawą rękę i narobiłam zadymy bo wykipiała mi woda z gołąbków w piekarniku 🤢

a moje dziecko raczkuje po mieszkaniu podnosi wszystkie śmieci i mi podaje
a jak idzie w kierunku kontaktu i mówię jej nu nu nie wolno to mi papa odmachuje 😆

haha kochana córeczka 😉 sprzątać pomaga 😜
jak jestem u mojej mamy i Judyta w chodziku idzie do parawanu takiego metalowego i moja mama mówi nie wolno zostaw to ona tak delikatnie rączkę wyciąga i patrzy na reakcję i się cieszy 😜
ja na szczęście mam obiad z głowy bo golonkę wczoraj taką wielką usmażyłam więc na dzisiaj też będzie 😉

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
kolo177 napisał(a):
HONORATKA napisał(a):
gołąbki zrobione
przy okazji spaliłam czajnik, oparzyłam prawą rękę i narobiłam zadymy bo wykipiała mi woda z gołąbków w piekarniku 🤢

a jak idzie w kierunku kontaktu i mówię jej nu nu nie wolno to mi papa odmachuje 😆

jak jestem u mojej mamy i Judyta w chodziku idzie do parawanu takiego metalowego i moja mama mówi nie wolno zostaw to ona tak delikatnie rączkę wyciąga i patrzy na reakcję i się cieszy 😜
ja na szczęście mam obiad z głowy bo golonkę wczoraj taką wielką usmażyłam więc na dzisiaj też będzie 😉

Mój Barti to śmieci zjada a przynajmniej próbuje je zdziamać. 🙂

A obiad też mam z glowy ziemniaki ano obrałam mama ma babkę ziemniaczaną z mięsem zrobić i szczawiówka 🙂

• Mamusie
kolo177 napisał(a):
HONORATKA napisał(a):
gołąbki zrobione

Kaya nie podaje mi smieci, tylko wszystko do buzi wklada. a jak mowie, zeby oddala, ona mowi - be - i dalej mieli 😉

• Mamusie
a co do butkow, to ostatnio tez sie interesowalam tym tematem sporo i z tego, co sie dowiedzialam, to:
dziecko, dopoki nie potrafi samo chodzic, powinno nosic buty na miekkiej podeszwie, dopiero jak jest pewne swoich krokow, opanowalo ta sztuke, trzeba dopilnowac, aby byly sztywniejsze, ale oczywiscie lekkie. i luz w butkach musi byc troszke 😉
http://www.clarks.co.uk/first-shoes/cruising

Laura nie zna i nie chce znać słowa "nie" już mówię na wszystkie sposoby, a ta wiecznie głucha i robi swoje, odwraca się na chwilę z głupim uśmiechem i dalej robi to czego nie ma, a jak odsuwam jej rękę to dostaje histerycznego śmiechu.

• Mamusie
Blue napisał(a):
Laura nie zna i nie chce znać słowa "nie" już mówię na wszystkie sposoby, a ta wiecznie głucha i robi swoje, odwraca się na chwilę z głupim uśmiechem i dalej robi to czego nie ma, a jak odsuwam jej rękę to dostaje histerycznego śmiechu.

mam to samo z Dyśką... kompletnie ma w dupie to co do niej mówię 😜 ale szczerze mówiąc to myślę że doskonale rozumie co do niej mówię i robi specjalnie na przekór...

kolo177 napisał(a):
Blue napisał(a):

mam to samo z Dyśką... kompletnie ma w dupie to co do niej mówię 😜 ale szczerze mówiąc to myślę że doskonale rozumie co do niej mówię i robi specjalnie na przekór...

Coś tam może rozumieją, ale wolą udawać, że nie wiedzą o co chodzi 😉

• Mamusie
o rany ile stron i widzę nawet ostra debata na temat butów 🙂
moja staje tylko w domu jak wyciąga się do niej ręce, więc na razie będzie mieć miekkie buty do wózka 😉 za 30 zł 😜 pewnie porządne kupię jej na wiosnę i też nie będę żałować...
mleko zostawiam też na 1-1,5h bo zazwyczaj po tym czasie wypija wszystko do dna 😉 i wszyscy są zadowoleni 😉
też gdzieś słyszałam że dziecko może zacząć chodzić mając dopiero 1,5 roku
póki co moja klęka przy meblach, siada na różne sposoby, raczkuje i podnosi się przy mojej nodze lub jak wyciągnę ręce...kroku nie postawi 🙂
ale słońce u nas, po obiedzie trza na spacer wyjść 🙂

Hi Mamuski

ja jak zwykle swoim zwyczajem, co jakis czas tu zagladam :/

Klarcia ma juz 5 zabkow,,,, dwie gorne jedynki wyszly jej przed 1 listopada, a wczoraj przebila sie dolna dwojka ... odrazu spi mi lepiej i budzi sie tylko raz w nocy na karmienie........
od miesiaca nie karmie jej cycem , bo noce byly koszmarne z popbudkami co godzine ....
Corcia chodzi mi juz przy scianach i zaczyna sie puszczac mebli,ale jeszcze pada na pupe.....
jest niezmordowana i codziennie nabija sobie po 2-3 guzy na czole..... kreci sie po chacie jakby byla na speedach 🙂
odkad jej namalowalam obraki do pokoju kotka i pieska zaczela mowic -''ooootek i pieeeesek''
mowi NIE i kreci przy tym glowka ,,,,, zdarza sie ze tez powie TAK i wtedy potakuje ,,,,,, na znajoma Dominike mowi -OMI ....... ale slowa tata wciaz nie umie wymowic i w sumie przestala mowic ''mama''

a teraz od 2 dni ma ostra biegunke,,,,podejrzewam ze od zabkow , bo widze ze normalnie sie zachowuje i nic ja nie boli

• Mamusie
Izabela napisał(a):
Hi Mamuski

ja jak zwykle swoim zwyczajem, co jakis czas tu zagladam :/

Klarcia ma juz 5 zabkow,,,, dwie gorne jedynki wyszly jej przed 1 listopada, a wczoraj przebila sie dolna dwojka ... odrazu spi mi lepiej i budzi sie tylko raz w nocy na karmienie........
od miesiaca nie karmie jej cycem , bo noce byly koszmarne z popbudkami co godzine ....
Corcia chodzi mi juz przy scianach i zaczyna sie puszczac mebli,ale jeszcze pada na pupe.....
jest niezmordowana i codziennie nabija sobie po 2-3 guzy na czole..... kreci sie po chacie jakby byla na speedach 🙂
odkad jej namalowalam obraki do pokoju kotka i pieska zaczela mowic -''ooootek i pieeeesek''
mowi NIE i kreci przy tym glowka ,,,,, zdarza sie ze tez powie TAK i wtedy potakuje ,,,,,, na znajoma Dominike mowi -OMI ....... ale slowa tata wciaz nie umie wymowic i w sumie przestala mowic ''mama''

a teraz od 2 dni ma ostra biegunke,,,,podejrzewam ze od zabkow , bo widze ze normalnie sie zachowuje i nic ja nie boli

gratulujemy nowych ząbków i umiejętności 😉
fajnie ze wpadlas 🙂

• Mamusie
Izabela napisał(a):
kolo177 napisał(a):
Izabela napisał(a):
kolo karmisz jeszcze piersia ?

taaak 😉

a mialas juz miesiaczke ?

tak, ale strasznie nieregularne mam 😉ostatnio np miałam przez pół dnia 😉 a wcześniej jakieś dwa miesiące temu dwa tygodnie 🤪
ale biorę tabletki anty te jednohormonalne i to też od nich

Apropo okresu to dzisiaj dostałam czyli znowu co 30dni 😁 kocham te bóle 🤢

Femmka miłości Ty moje 😘 😘 😘 ☺️ LAura też ma ciągle rozwolnienia 🤨 jak dam marchew to jest ok. a po wszystkim innym rzadka kupa albo wodnista. Też się zachowuje normalnie, gorączki nie ma, więc to chyba na zęby.

Blue napisał(a):
Apropo okresu to dzisiaj dostałam czyli znowu co 30dni 😁 kocham te bóle 🤢

Femmka miłości Ty moje 😘 😘 😘 ☺️ LAura też ma ciągle rozwolnienia 🤨 jak dam marchew to jest ok. a po wszystkim innym rzadka kupa albo wodnista. Też się zachowuje normalnie, gorączki nie ma, więc to chyba na zęby.

Blue..........jak dobrze wiedziec , ze mnie kofffasz jeszcze ,,,az mi ulzylo 😘 😘 😘 😘 😘 😘

ja swoja codziennie prawie bananami faszeruje,,, pierwsza kupka jest ok,ale pozniej juz wodnista i kwasem strasznie smierdzi....
dzis jej gesty obiadek podalam z zoltkiem, bo zoltko tez zapobiega ,a na deerek bedzie miala jagodki ze sloika,,,,, sama je kupilam na bazarze w polsce 🙂 ,a mama moja zrobila 🙂

kurcze ,,, ja od ponad miesiaca nie karmie w ogole ,,,,,a wczesniej przez miesiac dawalam juz tez jej cyca raz dziennie i w nocy ,,,,,,,, i narazie do konca tyg.poczekam,,,chociaz nic sie nie zanosi, tak przynajmniej mi sie wydaje,,,
a jak nie to po niedzieli kupie test