Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Blue napisał(a):
HONORATKA napisał(a):
no dobra mała zasnęła a ja zabieram się za zawijanie gołąbków bo mi jeszcze odlecą
dziś udowadniam po raz milionowy mojemu mężowi że jak się jest z dzieckiem w domu to można zrobic wiele rzeczy
a nie tak jak on gdy jest na zwolnieniu z małą to mam po nich tylko więcej sprzątania i kłopotów
ani nie posprząta ani nie ugotuje leżą cały dzień i filmy oglądają (tak to sobie wyobrażam) a do tego jeszcze nie ogarną bałaganu który sami zrobią z ciągu dnia
w końcu jak wracam to widzę męża zalegającego na łóżku z małą przed telewizorem, stertę talerzy na stole w pokoju i w zlewie w kuchni, pełno porozrzucanych zużytych chusteczek, pampersów i ubrań 😠
ehh to się pożaliłam lece
do później .. 😘

Mój robi identycznie, przychodzę w domu chlew i mówię "a ty czemu nie posprzątałeś" a bo czasu nie było 😮 a jak on wraca z pracy i nie mam posprzątane to niekiedy słyszę marudzenie, że jest brudno 😉

No to ja muszę powiedzieć że mój się poprawił jak został z małym a ja w szkole byłam udowadniał mi że on tez może pilnować małego i zrobić coś jeszcze. Pomył mi okna, sprzątnął w domu zrobił nawet pranie i kartacze na obiad jak wróciłam z szkoły byłam normalnie w szoku 🙂

• Mamusie
Hania napisał(a):
ja to się ciesze że pracuje bo bym już teraz nie wytrzymała z tym wrzaskunem tyle czasu 😉

ja to się właśnie cieszę jak do szkoły idę 😜 z jednej strony lipa bo mogłabym ten czas spędzić z Asdamem i Dysią bo to jednak weekend ale z drugiej strony to jednak trochę odpoczywam 😉

• Mamusie
kolo177 napisał(a):
Hania napisał(a):
ja to się ciesze że pracuje bo bym już teraz nie wytrzymała z tym wrzaskunem tyle czasu 😉

ja to się właśnie cieszę jak do szkoły idę 😜 z jednej strony lipa bo mogłabym ten czas spędzić z Asdamem i Dysią bo to jednak weekend ale z drugiej strony to jednak trochę odpoczywam 😉

U nas tak samo czasami żałuje że mam do szkoły bo bym mogła z chłopakami dzień spędzić ale z drugiej strony mam okazje spotkać się z znajomymi 🙂

• Mamusie
Hania napisał(a):
kolo177 napisał(a):
Hania napisał(a):

U nas tak samo czasami żałuje że mam do szkoły bo bym mogła z chłopakami dzień spędzić ale z drugiej strony mam okazje spotkać się z znajomymi 🙂

No właśnie ja mam tak samo , bo nawet jak Adam jest w domu wieczorami czy w weekend to ja nigdzie nie wychodzę ze znajomymi tylko z Nimi siedzę w domu bo chcę spędzić czas z Adamem a do szkoły jednak muszę chodzić i przy okazji mam taką odskocznię od tego co się dzieje w domu 😉

• Mamusie
kolo177 napisał(a):
Hania napisał(a):
kolo177 napisał(a):
Hania napisał(a):

No właśnie ja mam tak samo , bo nawet jak Adam jest w domu wieczorami czy w weekend to ja nigdzie nie wychodzę ze znajomymi tylko z Nimi siedzę w domu bo chcę spędzić czas z Adamem a do szkoły jednak muszę chodzić i przy okazji mam taką odskocznię od tego co się dzieje w domu 😉

Dokładnie chwila spokoju i wyjście do ludzi 😉

• Mamusie
gołąbki zrobione
przy okazji spaliłam czajnik, oparzyłam prawą rękę i narobiłam zadymy bo wykipiała mi woda z gołąbków w piekarniku 🤢

a moje dziecko raczkuje po mieszkaniu podnosi wszystkie śmieci i mi podaje
a jak idzie w kierunku kontaktu i mówię jej nu nu nie wolno to mi papa odmachuje 😆

• Mamusie
HONORATKA napisał(a):
gołąbki zrobione
przy okazji spaliłam czajnik, oparzyłam prawą rękę i narobiłam zadymy bo wykipiała mi woda z gołąbków w piekarniku 🤢

a moje dziecko raczkuje po mieszkaniu podnosi wszystkie śmieci i mi podaje
a jak idzie w kierunku kontaktu i mówię jej nu nu nie wolno to mi papa odmachuje 😆
to tak jak patryk 🙂
podeślij gołąbka 🙂