Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Hania napisał(a):
Przyjechał właśnie do nas kurier z paczką stałego klienta pewnego sklepu z allegro 😉
W pudełku stupak gumek 😉 bielizna żele i wibrator ☺️ ☺️normalnie zabije Adama jak wróci z pracy 😜

hahaha 🤪 🤪 🤪 🤪 przesylka spozniona o 1 dzien 😁 😁 😁

• Mamusie
kasiak napisał(a):
Hania napisał(a):
Przyjechał właśnie do nas kurier z paczką stałego klienta pewnego sklepu z allegro 😉
W pudełku stupak gumek 😉 bielizna żele i wibrator ☺️ ☺️normalnie zabije Adama jak wróci z pracy 😜

hahaha 🤪 🤪 🤪 🤪 przesylka spozniona o 1 dzien 😁 😁 😁

no tak prezent walentynkowy ja mu dam taki prezent że hoho 😎

• Mamusie
Hej Babolce 🤪 😘 😘 😘
Ale mnie tu nie było...
Wyjechaliśmy na niespodziewany 'urlop' do Polski (sprzedaliśmy mieszkanie i trzeba było dopełnić formalności). Zabukowaliśmy loty na tydzień. Strasznie nie mieliśmy ochoty lecieć - jakbyśmy mieli jakiegoś czuja...
Już następnego dnia po przylocie Karola dopadła jakaś mega jelitowka 😞 Wymiotował całą noc, aż się bałam, że się odwodni 😞 Poszłam z Nim do lekarza(na szczęście mieliśmy europejską kartę zdrowia więc nie było problemu z przyjęciem nas). Ten lekarz na jakiego trafiłam to jakaś totalna porażka 😠 Zaczął się na mnie drzeć już od wejścia, że 'co ze mnie za matka, że dopuściłam dziecko do takiego stanu?', że Karol ma anemię widoczną gołym okiem itp. itd. Dodam tylko, że tu w Ie jesteśmy u lekarza średnio co 2-3 tygodnie i nigdy nikt nie mówił mi takich rzeczy 😮 Po chwili jak już ochłonął zaczął zbierać wywiad i tu znowu darcie japy jak usłyszał, że Lolek ma astmę 😠 Jedynym argumentem przeciwko astmie jest to, że 'w Irlandii jest wilgotne powietrze i ludzie tam nie chorują na takie choroby'. Nasłuchałam się na temat lekarza do którego tu uczęszczam, jaki to niby zły 'specjalista' itd. Normalnie zatkało mnie 😲 Byłam tak zszokowana, że nie byłam w stanie wydusić z siebie słowa 🤨 Jak można tak traktować ludzi ?? Normalnie współczują wszystkim tym, którzy są ta tego gościa skazani 🤢 W każdym razie dziecko wydobrzało mi następnego dnia, wróciły Mu rumieńce. Pomyślałam: 'teraz możemy urlopować' 🙂 Ale NIE! Tosię złapało to samo 😠 Kolejne dwa dni mieliśmy z bani 😞 Jak wyszliśmy na prostą z rewolucjami żołądkowymi na dwa dni przed planowanym wylotem Karola dopadła OSPA!!! Myślałam, że się zapłaczę 😞 Kuba musiał wrócić do Ie sam, a ja musiałam zostać tydzień dłużej i leczyć Lolka tam 😞 Modliłam się tylko, żeby Tosię oszczędziło... W piątek zaczęła mi gorączkować 😞 Po konsultacji z moim lekarzem postanowiłam wracać do Ie(Lolek już miał się dobrze, na szczęście szybko to u Niego poszło). Lot masakra! Tonia rozgorączkowana, lot opóźniony... w środę po 5 dniach temperatury okazało się, że Mycha też ma ospę 😞 Bujamy się tym już 8 dzień(mam na myśli krosty). Niunia przechodzi znacznie gorzej niż Karol 😞 Wysypało Ją znacznie bardziej 😞 N a pupci ma właściwie jeden wielki wykwit ospy 😞 😞 😞
Najlepsze jest to, że w tą niedzielę powinniśmy lecieć na Lanzarote. To miały być wakacje naszych marzeń... Nie możemy przebukować lotu, a w razie rezygnacji biuro podróży daje nam tylko 10% wartości wycieczki. Wyć mi się chce!! 😞 Pewnie chłopaki polecą sami 😞

• Mamusie
A tu moje biedroneczki:
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/9/dscf5113e.jpg/][IMG]http://img9.imageshack.us/img9/4656/dscf5113e.jpg[/IMG][/URL]

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/841/dscf5138y.jpg/][IMG]http://img841.imageshack.us/img841/4759/dscf5138y.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Mamusie
HONORATKA napisał(a):
kolo177 napisał(a):
co do walentynek to na początku było miło hahaha
a tak ogólnie to dzień jak co dzień 😉 dostałam rafaello i na tym się skończyło 😉 wypiliśmy troszkę wina do obiadu a wieczorem oczywiście kłótnia... czyli żaden wyjątkowy dzień hahaha

no i u mnie właśnie było tak samo
m. położył sie spać już o 18 szczęśliwy że Anastazja też już śpi
ale ja wiedziałam że to nie będzie takie proste bo pewnie mała wstanie w środku nocy
jak zasnęli poszłam na pocztę, później po zakupy
wróciłam to miałam stertę garów do mycia i syf w domu że hoho
ogarnęłam się ze wszystkim dopiero po 23
Anastazja przebudziła się na jedzonko i oczywiście nie chciała już spać
wiec powiedziałam mojemu że skoro spał od 18 to niech się nią teraz chwilę zajmie
to mi wyskoczył z morałami w stylu "ja jestem kierowcą, ja wożę ludzi więc się muszę wysypiać"
tak mnie wkurzył że masakra
wyszłam do drugiego pokoju a on zajmował się z wielkim fochem Anastazją
ale malutka miała coś ciężką noc i jak już zasnęła o 1 to budziła się co godzinę z wielkim płaczem
myślicie że wstawał do niej - dupa - udawał że śpi i czekał aż ja zareaguje
mała tak wyła że zasnęła dopiero o 3 i to u mnie na siedząco na kolanach wtulona w moje serduszko
nie dała się nawet położyć do łóżeczka bo od razu jak ją od siebie odsuwałam to zaczynał się wielki ryk 🤢
wiec spałyśmy tak na siedząco do 6 rano
a jak wstał książę o 6 do pracy to jeszcz powiedział: ucz ją tak ucz to będziesz już zawsze na siedząco spać, bo ja nie mam zamiaru na to pozwalać"
no CO ZA DUPEK

jak karmiłam piersią to wykręcał się że nie ma po co do Anastazji wstwać w nocy i że nic na to nie poradzi, jak zaczełam karmić w nocy butelką to mówił że ja już jestem wyczylona na jej płacz i wstaje od razu a on nie słyszy małej i skoro nie śpię to przecież mogę wstać
jak poszłam do pracy to mówił że on musi prowadzić auto wiec nie może byc nie wyspany 😠 😠 😠 😠
i w ten oto sposób ja wstaję po 3 razy w ciągu nocy już 13 miesiąc z rzędu
a hrabia jak raz w tygodniu się przez przypadek przebudzi to wielkie święto
mam na niego focha i tyle 😠
no to się pożaliłam 🤨

U nas ostatnio też ciężko noce mijają 😞 Nie fajnie, że Twój mąż się tak wykręca 🥴 Mój pewnie chętnie też by tak zrobił hehe Ale jednak staje na wysokości zadania 🙂 Przedwczoraj Tosia obudziła się o północy i nie chciała zasnąć(pewnie dlatego, ze strasznie ją te krostki swędzą). Kuba zabrał Ją do salonu i siedzieli sobie trzy godzinki oglądając film 🙂 Następnego dnia śmiał się, ze najwyraźniej mają taki sam gust, bo obojgu film bardzo przypadł do gustu hehehe Tonia podobno siedziała jak zahipnotyzowana, a po napisach końcowych grzecznie odpłynęła hehehe

• Mamusie
Idę zobaczyć, czy mi ciasto wyrosło 😎 Już dziś zaczęłam produkcję na jutrzejszego tłuściocha 😁 Zaczęłam robić donutsy(pączki z dziurką 😉), chcę zrobić jeszcze oponki i chrusty, a na jutro zostawiam pączki z marmoladą i takie mini pączusie serowe 🙂 Rodzinka będzie się opychać hehehe Tato mi zapowiedział, ze się z mamcią stawią zaraz po pracy hehehe
Mam nadzieję, że ja się oprę pokusie i nie opcham się tymi kaloriami 🤔
Przy okazji pochwalę się Wam tylko, że jest mnie mniej o 28kg 🤪 Już nie jestem słoniem hehehe
Dobra! Znikam 🙂
Do przeczytania 😉

• Mamusie
promyczek1981 napisał(a):
Idę zobaczyć, czy mi ciasto wyrosło 😎 Już dziś zaczęłam produkcję na jutrzejszego tłuściocha 😁 Zaczęłam robić donutsy(pączki z dziurką 😉), chcę zrobić jeszcze oponki i chrusty, a na jutro zostawiam pączki z marmoladą i takie mini pączusie serowe 🙂 Rodzinka będzie się opychać hehehe Tato mi zapowiedział, ze się z mamcią stawią zaraz po pracy hehehe
Przy okazji pochwalę się Wam tylko, że jest mnie mniej o 28kg 🤪 Już nie jestem słoniem hehehe
Dobra! Znikam 🙂
Do przeczytania 😉

Promyczku błagam podaj mi swoją dietę???

• Mamusie
Hania napisał(a):
Dobra! Znikam 🙂
Do przeczytania 😉

Promyczku błagam podaj mi swoją dietę???

Hehehe Moja dieta to zwyczajnie mnóstwo wyrzeczeń i jeszcze więcej ćwiczeń 🙂
Wystarczyło skończyć z jedzeniem chleba, słodyczy i smażonych potraw. Do tego dochodzi jazda na rowerku stacjonarnym(do 2h 'dziennie'-powinnam pisać 'nocnie' hehe).
Jem duużo warzyw i owoców. Z mięsa - kurze cycki z pary, piekarnika lub wody, czasami wciągnę pulpecika Jak robię je Tosi. Uwielbiam rybkę z pary(z warzywkami smakuje rewelacyjnie). No, to by było na tyle z tej mojej 'diety' 😉

• Mamusie
Kasiu Napisz proszę co u Ciebie i dzidziusia 🙂 Wiadomo już kto jest brzuszkowym lokatorem? Chłopczyk, czy dziewczynka? Macie już propozycje imion? Czujesz już ruchy? No i w ogóle jak się czujesz? 🙂
witam Promyczku po długiej przerwie 🙂 jak ja ci zazdroszę tej utraty wagi o 28 kg, ja po ciąży też muszę się wziąść za siebie 🙂
co do tego jak się czuję to powiem ci że dobrze, co do płci to okaże się na usg połówkowy gdzieś w marcu(jeszcze3 nie mam ustalonego usg)co do imion to dla dziewczynki jestem za Roksanką a mąż za Emilką a chłopca nie biorę pod uwagę hihi a ruchy już czuję od jakiegoś tygodnia może więcej a dzisiaj to bardzo ruchliwa jest ta moja kruszynka 🙂

• Mamusie
Kasia napisał(a):
Kasiu Napisz proszę co u Ciebie i dzidziusia 🙂 Wiadomo już kto jest brzuszkowym lokatorem? Chłopczyk, czy dziewczynka? Macie już propozycje imion? Czujesz już ruchy? No i w ogóle jak się czujesz? 🙂
witam Promyczku po długiej przerwie 🙂 jak ja ci zazdroszę tej utraty wagi o 28 kg, ja po ciąży też muszę się wziąść za siebie 🙂
co do tego jak się czuję to powiem ci że dobrze, co do płci to okaże się na usg połówkowy gdzieś w marcu(jeszcze3 nie mam ustalonego usg)co do imion to dla dziewczynki jestem za Roksanką a mąż za Emilką a chłopca nie biorę pod uwagę hihi a ruchy już czuję od jakiegoś tygodnia może więcej a dzisiaj to bardzo ruchliwa jest ta moja kruszynka 🙂

Uuuu to ja już zaczynam trzymać kciukasy za tą babeczkę 😉
Cieszę się, że wszystko u Ciebie ok 🙂 Często o Tobie myślę z lekką nutą melancholii hehehe No, ale u mnie 'pozamiatane'. Jak byłam w Polsce to się zaspiralkowałam 😉 Mam z dyńki na kilka najbliższych lat 😎
P.S. Mnie się podoba Roksanka 🙂
Mnie się podoba Roksanka 😉

• Mamusie
Hania napisał(a):
Promyczku to i ja chyba się wezmę Twoim sposobem 😉
A co do ospy to dobrze że dzieciaczki teraz to przechodzą 😉
Tylko szkoda tych waszych wakacji 😞

Haniu jeśli faktycznie masz z czego chudnąć to zacznij od małych wyrzeczeń. Jak zaczniesz zauważać efekty to i łatwiej będzie się ograniczać z podjadaniem 😉
Ja po ciąży z Tosiulą miałam aż 25kg nadwagi 😮 ☺️

Całe szczęście ospę ma się tylko raz w życiu 😎 Bujniemy się z tym teraz i święty spokój 🙂

• Mamusie
Hania napisał(a):
Promyczku to i ja chyba się wezmę Twoim sposobem 😉
A co do ospy to dobrze że dzieciaczki teraz to przechodzą 😉
Tylko szkoda tych waszych wakacji 😞

Haniu jeśli faktycznie masz z czego chudnąć to zacznij od małych wyrzeczeń. Jak zaczniesz zauważać efekty to i łatwiej będzie się ograniczać z podjadaniem 😉
Ja po ciąży z Tosiulą miałam aż 25kg nadwagi 😮 ☺️

Całe szczęście ospę ma się tylko raz w życiu 😎 Bujniemy się z tym teraz i święty spokój 🙂

Kobieto to ile Ty teraz warzysz?? Ja niestety ale 80kg 😞

• Mamusie
Już nasmażyłam pączków z dziurką(oblałam je czekoladą białą i mleczną a do tego posypka- mniaaam). Chrusty też gotowe 😎
Aż musiałam wyjść z kuchni - tak się na mnie 'gapiły' krzycząc 'zjedz nas, zjedz!!' 🤪 🙃 😁 😁 😁

Do mnie czekolada tak krzyczy 😁 😁 😁

• Mamusie
Haniu teraz ważę 70kg, wciąż duużo 😞 Na szczęście przy moim wzroście(174cm) aż tak bardzo tego nie widać 😉 No, ale jeszcze nie złożyłam broni hehehe. Jeszcze chce z 5 kilosów zrzucić i będzie git 😎

ot jaka wytrwała 😉

• Mamusie
Hania napisał(a):
Haniu teraz ważę 70kg, wciąż duużo 😞 Na szczęście przy moim wzroście(174cm) aż tak bardzo tego nie widać 😉 No, ale jeszcze nie złożyłam broni hehehe. Jeszcze chce z 5 kilosów zrzucić i będzie git 😎

ot jaka wytrwała 😉

Hehe Zawzięłam się i już 😁

• Mamusie
HONORATKA napisał(a):
ja miałam smażyć pączki i faworki ale odechciało mi się wszystkiego
a mój jak chce coś zjeść z tłusty czwartek to niech sobie kupi
bo ja zapowiedziałam, że dość mam bycia opiekunką do dzieci, kucharką, praczką, sprzątaczką..

Ups 🤢 Ale fakt - czasami trzeba się postawić 😉

• Mamusie
HONORATKA napisał(a):
ja miałam smażyć pączki i faworki ale odechciało mi się wszystkiego
a mój jak chce coś zjeść z tłusty czwartek to niech sobie kupi
bo ja zapowiedziałam, że dość mam bycia opiekunką do dzieci, kucharką, praczką, sprzątaczką..

Ups 🤢 Ale fakt - czasami trzeba się postawić 😉
popieram 🙂