Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
HONORATKA napisał(a):
anka111 napisał(a):
hej dziewczyny :*
hym u nas zabawy wyglądają tak, że wszystko jest fajne byle by nie było zabawką 😁 Np. Darek stoi sobie jak gdyby nigdy nic buja się na boczki ja się tylko odwrócę i słyszę nagle tup tup tup w jednej ręcę pilot w drugiej telefon a młody biegnie jak najszybciej się da ( bardzo kiepska zabawa jak dla mnie bo jak już go złapie i zabiorę wszystko to płacze i płacze i płacze ) próbowałam czytania książek ale jak na razie się nie sprawdza bo Darek zaraz zabiera książkę patrzy czy da się podrzeć, a jak się nie da to też z nią ucieka. Ale za to lubi rzucać piłką strasznie się chichra przy tym, lubi też chować się za firanką myśląc, że nie widzi go nikt jak gapi się przez nią i psychicznie się śmieje 🤪 a najbardziej to chyba lubi jak leżę na podłodze a on może po mnie skakać albo przełazić. Prócz tego bawimy się w ganianego 🤪 no i jeszcze coś tam jest ale już nie pamiętam Darek sam lubi wymyślać zabawy 🤪 no chyba, że ma zły humor to wtedy jest obrażony na cały świat 🤪

😁 😁 😁 to z firanką jest dobre 😁 😁 😁

U nas jest podobnie tylko Bartek chowa się za wszystkim i krzyczy "dzie mama" i się chichra na cały głos 😉

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
ja też marzę o wiośnie...chociaż żeby ten masakryczny luy się skończył, to potem już z gorki 🙂
Maja też ma drewniane klocki i uwielbia wysypywać je z pudelka a potem wrzucać do niego, albo tak jak u Hani burzy wieże i sama układa, podobnie duplo też bardzo lubi, szczególnie figurki Prosiaczka, Kubusia i osiolka 😉 lubi przeglądać książeczki w twardych okładkach....kurcze a tak w tyg to mam wyrzuty bo jednak jak wrócę z pracy to muszę zrobić kilka innych rzeczy i nie mam tyle czasu zeby się nią dobrze zająć 🤢 🤨

• Mamusie
HONORATKA napisał(a):
Hania napisał(a):
Honoratko ociepleniowych.
A co do klocków to te są świetnie Bartek kocha burzyć zrobione z nich wierze i sam próbuje stawiać jeden klocek na drugi 🙂

zaglądaj bardzo często tutaj:
http://spoldzielniastargard.pl/?cat=11
niedługo mają pisać przetargi na mój blok (5kondygnacji 6klatek)
i wiele innych na osiedlu 🙂

o proszę....
dziękuję 😘
ostatnio dorwałam gościa z gdańska złożyłam mu ofertę i zgodził się teraz stajemy do przetargu na osiedle 80 blokó każdy z nich mam powierzchnie dachu 2500metrów 😉 więc robota na dobrych parę miesięcy.....

HONORATKA napisał(a):
nusia27 napisał(a):
chce kupic Maryli klocki, ale najpierw musze posprzedawac zabawki niewypaly, zeby miejsce zrobic 😉

ja sprzedałam kulę pełzak
i zostały mi z tych nieużywanych już same grzechotki i gryzaki
tak jakoś żal mi się z nimi rozstawać

sprzedalam grzchotki wiszace do wozka i motylka z pozytywka 🙂 nie zal mi bylo bo Maryla sie nimi w cale nie bawila. w ogole duzo rzeczy sprzedaje i odkladam bo wiosna bedzie tzw car boot sale czyli wyprzedaz z bagaznika:P oczyszczam sie z niepotrzebnych rzeczy

• Mamusie
Wczoraj mój Adam został sam z Bartkiem na praktycznie cały dzień bo od 7 rano do 15.... Jak wróciłam do domu byłam w szoku obiad zrobiony pranie poskładane, mały spał, posprzątane wszystko w najlepszym porządku aż mi wstyd za siebie było bo bałam się że sobie nie poradzą i będzie dzwonił żebym z szkoły już wracała.

Dzisiejszy dzień to jakiś niewypał 😞 Czuję się fatalnie, mały rozrabia uciął sobie tylko 30 minutową drzemkę i dalej szaleje zastanawiam skąd moje dziecko ma takie niewyczerpane pokłady energii 🙂

• Mamusie
hej 🙂
dzięki dziewczyny za wczorajsze odpowiedzi co do zabawy z dziećmi 🙂
Sonia śpi ide kurczaka na obiad przygotuje bo zupke już mam lane kluseczki na rosole 🙂
powiem wam że Sonia je już wszystko to co my 🙂
tylko jak dawałam jej rano platki kukurydziane na mleku(krowim)to robiła bleeee 😁 😁 😁

KAmila gdzie pracujesz (jezeli mozna wiedziec:P)
Asia Maryla je prawie wszystko to co my. Dzieki niej gotuje i jem zdrowiej, bo nie chce mi sie obiadkow dla niej i dla nas osobno robic 😉 tylko jak mezulo jest w domu i gotuje cos extra to dla malej robimy zastepstwa np dla nas rybka smazona to dla niej na parze itp

• Mamusie
U nas Barti je wszystko co my np dziś jest gulasz z żołądków i piersi kurczaka z groszkiem i marchewką, buraczki na ciepło, ziemniaki i szparagowa. Małemu wybiorę kawałki kurczaka i tyle. Je wszystko z naszego talerza ostatnio dostał spróbować frytkę to ciamkał ją jak najęty 😉

• Mamusie
ja dzisiaj Sonie napakowałam rosolkiem z kluskami i ugotowana pierś z kurczaka do tego tak jej posiekalam i wrzuciłam do zupkia a jutro ta sama zupka tylko może pomidorową zrobie a na drugie my spaghetti a Soni właśnie nie wiem co zrobić 🤨
A Nusia masz racje my też jemy zdrowiej 😉odkąd Sonia je to co my.. np..rzadko jedliśmy zupy bo nikt nie chciał i gotowałam tylko dla Soni a teraz gotuje cały gar 😜 🤪i wszyscy jedzą czy im sie to podoba czy nie 😜 🙃

• Mamusie
Asia napisał(a):
ja dzisiaj Sonie napakowałam rosolkiem z kluskami i ugotowana pierś z kurczaka do tego tak jej posiekalam i wrzuciłam do zupkia a jutro ta sama zupka tylko może pomidorową zrobie a na drugie my spaghetti a Soni właśnie nie wiem co zrobić 🤨
A Nusia masz racje my też jemy zdrowiej 😉odkąd Sonia je to co my.. np..rzadko jedliśmy zupy bo nikt nie chciał i gotowałam tylko dla Soni a teraz gotuje cały gar 😜 🤪i wszyscy jedzą czy im sie to podoba czy nie 😜 🙃

zrób sos do spaghetti sama i będziesz mogła dać Sonii 😉 jak kiedyś tak zrobiłam że sosik z pomidorków i ziół z mielonym albo kurczakiem i wciskała razem z nami 🙂