Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
czesc laseczki
ja nie moge narzekac na swojego, kąpiemy małą zawsz razem, wstaje do niej jak tylko zaplacze mimo, ze wraca pozno z pracy, on jest w niej normalnie tak zakochany ze az mi czasami placze ze ją tak kocha nad zycie 🙂

a teraz zachcialo mu sie salatki greckiej wiec zaraz zrobie, a jego korzonki bolą, wysmarowalam go maścią i lezy pod koldra

mała dzis wczesniej wykapalismy i polozylismy spac bo tez jakas marudna

trzymajcie sie, przyjemnej nocy 🙂

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

joannawisn napisał(a):
Asia dzięki za odp co do herbatki 🙂kupiłam ja i za pare dni jej dam 🙂kurcze z tymi chlopami to tak jest nie znam takiego który by tak sam z siebie pomagał....o wszystko trzeba ''poprosić'' 😠oklask na pocieszenie 🙂

Dokładnie, jak nie powiem co ma zrobić to sam z siebie nie zrobi..

A potem się dziwi, że się żremy 😉 on małej nigdy sam nie wykąpał i nie wykąpie 😜 ja bym mu nie dała to po 1, a po drugie jeszcze coś by jej zrobił.. z tym wstawaniem do małej w nocy też miałam problemy na początku, non stop były o to kłótnie, na szczęście teraz przesypia noce, mleko to potrafi robić, ale jak mu powiem, a niekiedy ma nerwy, że musi zrobić.. no sorry ja karmię, przebieram itd. to mógłby chociaż w tym mi pomóc.. on to by najlepiej chciał się tylko bawić z nią, przed samym wyjściem ją rozśmieszył,ona dostała czkawki i się zirytowała.. od tego momentu nie chciała spać tylko ciągle płakała 😠 a on sobie zadowolony poszedł 😠

Dona mój wielokrotnie się małą zachwyca potrafi podejść do niej do łóżeczka i ciągle mi peplać jaka ona jest śliczna itd. ale ten zachwyt nie idzie razem z pomaganiem 😉

• Mamusie
Joanna2236 napisał(a):
mojemu koperkowa nie smakuje tez pil jablkowa z melisa i dobra byla i juz teraz pije ta malinowa z dzika róża
no widzisz to nasze maluchy tak samo piją 😉bo moja koperkowej nie chciala 😞 a ja bym chciala zeby piła jak np.Gabrysia Aldonki 🙂bo jednak koperek to i pryknąć pomoże 😜a tak to czasami sie męczy 😞pewnie taą malinową też polubi 🙂ale najlepiej jej smakują soki z hippa bananowy ze słodkich jabłek i marchewkowy 🤪 a z bobovity nie ruszy 😞

Joanna2236 napisał(a):
mojemu koperkowa nie smakuje tez pil jablkowa z melisa i dobra byla i juz teraz pije ta malinowa z dzika róża

Dobre 🙂 ta puszka co kupiłam z Bobovity nadal stoi w 80% niewykorzystana 😜 bo ona jej nie lubi.

• Mamusie
Blue napisał(a):
Dona mój wielokrotnie się małą zachwyca potrafi podejść do niej do łóżeczka i ciągle mi peplać jaka ona jest śliczna itd. ale ten zachwyt nie idzie razem z pomaganiem 😉
u mnie też mówi ciągle..''zobacz jaka ona śliczna itd..ale zaraz wychodzi z pokoju a ta podkówke walnie i beczy 😠to mu każe wracać do malej i zabawiać 😜a jeżeli chodzi o pomoc to pomaga ale jak mu powiem choć kąpiemy Sonie albo zrob mleko itd...ale sam z siebie to rzadko 😠

• Mamusie
Blue napisał(a):
Joanna2236 napisał(a):

Dobre 🙂 ta puszka co kupiłam z Bobovity nadal stoi w 80% niewykorzystana 😜 bo ona jej nie lubi.
której nie lubi z melisą czy malinowej?

joannawisn napisał(a):
Blue napisał(a):
u mnie też mówi ciągle..''zobacz jaka ona śliczna itd..ale zaraz wychodzi z pokoju a ta podkówke walnie i beczy 😠to mu każe wracać do malej i zabawiać 😜a jeżeli chodzi o pomoc to pomaga ale jak mu powiem choć kąpiemy Sonie albo zrob mleko itd...ale sam z siebie to rzadko 😠

No u mnie identycznie tak samo.. kurcze czemu oni nie są tacy domyślni 😉

joannawisn napisał(a):
Blue napisał(a):
Joanna2236 napisał(a):

Z melisą 🙂 na razie daję jej sok z Bobofruta i słoiczki i mam obawy czy nie za dużo tego dostaje.. bo gdzieś pisało, że dziecko powinno dostać raz dziennie 1 słoiczek (deserek) lub sok.. hmm a ja daję to i to.. zależy ile zje, ale nie wiem jak liczyć "sok" względem deserku?

• Mamusie
Blue napisał(a):
joannawisn napisał(a):
Blue napisał(a):
Joanna2236 napisał(a):

Z melisą 🙂 na razie daję jej sok z Bobofruta i słoiczki i mam obawy czy nie za dużo tego dostaje.. bo gdzieś pisało, że dziecko powinno dostać raz dziennie 1 słoiczek (deserek) lub sok.. hmm a ja daję to i to.. zależy ile zje, ale nie wiem jak liczyć "sok" względem deserku?
no ja myśle że albo sok albo deser ja tak daje na przemian 🙂a bobofrut robi gerber>? 🤨

• Mamusie
Blue napisał(a):
No gdzie wy uciekacie nie róbcie mi tego 🤪 zawsze na weekend jest tu pusto 😉 Kolo jak mi Ciebie guło jedna brakuje 😞 😞 😞

😘 😘 😘
teraz jestem wkurzona na tę babę dlatego nie mam ochoty pisać ale głównie nie jestem w stanie siedzieć przed kompem z gorączką 😞 jak się wykuruję to na pewno nie będę Cię na tak długo opuszczać 😘

joannawisn napisał(a):
Blue napisał(a):
joannawisn napisał(a):
Blue napisał(a):
Joanna2236 napisał(a):

no ja myśle że albo sok albo deser ja tak daje na przemian 🙂a bobofrut robi gerber>? 🤨

Tak.. tylko nie wiem czy Gerber go wykupił czy na odwrót czy to Nestle wykupiło, bo to jakiś cyrk się robi.. wszystko jest teraz Nestle 😉 dostałam w prezencie pełno słoiczków Gerbera i Bobofruta masakra 😞 ja tego na pewno jej nie dam., wiem, że to głupie, ale wolę to sprzedać 🙂 jeszcze soczki 2 mi zostały to zużyję i trzeba będzie czego innego poszukać 😁

kolo177 napisał(a):
Blue napisał(a):
No gdzie wy uciekacie nie róbcie mi tego 🤪 zawsze na weekend jest tu pusto 😉 Kolo jak mi Ciebie guło jedna brakuje 😞 😞 😞

😘 😘 😘
teraz jestem wkurzona na tę babę dlatego nie mam ochoty pisać ale głównie nie jestem w stanie siedzieć przed kompem z gorączką 😞 jak się wykuruję to na pewno nie będę Cię na tak długo opuszczać 😘

Ty moja myszko 😘