Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Monalissa – fajny ten artykuł, 🙂 wychodzi na to, że Hania jest teraz w 9tyg i to jest chmurka z burzą! 🥴 Stąd te marudzenia…
Jolajcik – no widzisz, wszystko się ułożyło i twoje plany się zrealizują! 🙂 🙂 SUPER, że już wychodzicie do domku!!! 🙂 🙂
Joma – nasza Hania też zasypiała i się budziła wieczorem i zasnęła ok 23.00 i spała do …. 4.30!!! 🙂 🙃 Później 1,5godz przerwy i od 6.00 do 8.00 spanko na brzuchu 🙂
A o tej 4.30 czułam się taaaaka wyspana! 😜 😁
Marinka – ale Księciunio słodko śpi! 🙃
Kasia21 – śliczna rodzinka i mamusia 🙂
Gosiaa21 – ale gaduła fajna z tej Twojej córci! 🙂 A powiedz mi, dlaczego już wprowadzasz tak wcześnie dodatkowe jedzonko? Ja myślałam o wprowadzaniu dopiero około 5-tego miesiąca, ale, że Hania ma skazę to chyba nawet do 6-tego miesiąca poczekamy…

A mi się zrobił jakiś stan zapalny w piersi 😞 Od wczoraj bardzo mnie bolała lewa pierś... mimo, że miękka to jak tylko dotknęłam to od razu ból, aż mi się w głowie kręciło i niedobrze mi było 😞 Poszłam do lekarza, ale odesłała mnie do położnych, tam nikogo nie było i do innego pokoju do położnych z ginekologii... a tam gówno mi babka poradziła i poszłam w końcu do swojego ginekologa. Powiedziała, że dobrze, że przyszłam, bo zator mi się zrobił i dobrze, że jeszcze gorączki nie mam. Zaczęła mi ściągać mleko i rozmasowywać ten zator... myślałam, że umrę z bólu. A mleka tyle poszło, że cały ręcznik był mokry. Teraz robię sobie okłady z liści kapusty i jeśli nie przejdzie lub pojawi się gorączka to będzie antybiotyk. Ale myślę, że będzie ok, chociaż jeszcze mnie boli... 😮

Miłego wieczorku :* :*

• Mamusie
Martynka ja bede wprowadzac za miesiac czyli jak skonczy 4 miesiace bo dzieciom na sztucznym mozna juz tak rozszerzac diete tyle ze jak wy na piersi to faktycznie 5-6 miesiac a to ze Hania jest skazowcem nie ma nic na przeszkodzie jesli chodzi o kaszki to ewentualnie tylko ryzowe a deserki i przecierki to bez dodatku masla i bialka i tyle 🙂
widze ze nasze dzieci a przynajmniej wiekszosc miala dobra noc no moje 6h przespalo i oby tak dalej!

• Mamusie
jak Majka miała 3-4 tygodnie wszyscy mówili że najgorsze są 3 pierwsze miesiące. że później to i bóle brzuszka są rzadziej i ogólnie jest lepiej...

to prawda - jest lepiej bo ma się już z takim dzieckiem kontakt ale dziś Maja krzyczała tak jak w czasach kolek - czułam się jakbym wróciła do punktu wyjścia. po 1,5 godziny krzyków zasnęła wreszcie - nawet nie zdążyłam jej wykąpać

• Mamusie
Hejka Dziewczynki. My wczoraj wróciliśmy z działki. Pobyt nam się przedłużył bo przyjechali moi rodzice 🙂 Dziś byliśmy na USG brzuszka i ciemiączka i wsio ok. Co do krzyków w niebogłosy to ja miałam wczoraj to samo ale trwało to tylko pół godziny bo nie zamierzałam męczyć i siebie i Tosi która aż była sina z tego płaczu i dałam jej Viburcol i powiem Wam że nie wiem co on ma w sobie ale to chyba jakiś cud bo po raz drugi jej go dałam i po raz drugi jak tylko go wsadziłam to Tosia się uspokoiła i usnęła....Także polecam. Dziś dzięki Bogu krzyków nie było i teraz śpi sobie na brzuszku od 21 🙂

• Mamusie
Witajcie 🙂 U nas nocka fajna... tylko te piersi 😞
Justyna, tylko ja nie mam twardych piersi... one są miękkie ale jest zator i czuję ból. Rozmasowuję ją sobie i ściągam mimo bólu a nawet Hanię do tej piersi przystawiam (myślałam, że zemdleję jak wczoraj jadła)... No i te okłady z kapuchy. A ciepłą wodą też rozgrzewam.

MIŁEGO DNIA 😘

martyna_czaro napisał(a):
Witajcie 🙂 U nas nocka fajna... tylko te piersi 😞
Justyna, tylko ja nie mam twardych piersi... one są miękkie ale jest zator i czuję ból. Rozmasowuję ją sobie i ściągam mimo bólu a nawet Hanię do tej piersi przystawiam (myślałam, że zemdleję jak wczoraj jadła)... No i te okłady z kapuchy. A ciepłą wodą też rozgrzewam.

MIŁEGO DNIA 😘

Tak na szybko przy zapaleniach nie wolno masować bo stan zapalny się rozprzestrzenia !!!
Okłady z rozbitej zimnej kapusty i czekać...a no i jak najczęściej przystawiać dziecko do tej piersi.

• Mamusie
witajcie...u nas nocka wporządeczku...nawet się wyspałam.. 🙂
Martynko współczuje Ci, moja ciotka też miała zator i widziałam jak cierpiała z bólu coś strasznego...ale mam nadzieje,że u Ciebie szybko się unormuje...i nie będziesz cierpiała
ja jak karmiłam piersią to też się tego bałam...
u nas dzisiaj pogoda nieciekawa..:/ pochmurno i zapowiada się na deszcz..:/
miłego dnia Kochane.. 🙂

• Mamusie
A ja już po spacerku 🙂
Kupiłam antybiotyk na tego cycucha mojego... mam nadzieję, że przejdzie.

A dzisiaj Hania pierwszy raz w życiu będzie na campingu! 🙂 Jedziemy nad Zalew Sulejowski i będziemy tam nocować w przyczepie campingowej 🙂 🙂 Pierwsza nocka Hani poza domem 🙂 🙂 Ojoj, już się nie mogę doczekać! 🙂 🙂

Więc życzę Wam Kochane miłego weekendu! 🙂 BUŹKA 😘