Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Aneczka1983 napisał(a):
Monalissa w tabeli zywienia niemowlat karmionych piersia jest ze w 5-6 miesiacu nalezy podawac zupke-przecier jarzynowy z dodatkiem kaszy manny (2-3 g na 100 ml)-1 x dziennie.
Kaszki/kleik zbozowy bezglutenowy, lub glutenowy dopiero 7-9 miesiac.

wiem i zamierzam sie zastosowac ale ja gluten czyli kasze manna dodam jej do mojego mleka na wieczor bo zanim ona bedzie jadla zupke warzywna to minie nam 6 miesiac 😁

• Mamusie
hej kochane dawno mnie nie bylo....jakos mam brak czasu hehe dziwne co patrzac na was ze tu jestescie... 🙂
U nas ok w niedziele byl chrzest Nikosia (zasnal na poczatku mszy i mial wyrabne na wszystko heh)
Teraz przechodzimy zapalenie oskrzeli od dzis robie mu inhalacje mam nadzieje ze minie...meczymy sie z choroba 3 tygodnie masakra 😞 w dodatku ja tez jestem chora eh...
Moj maly skarb wazy 9kg...zajada kaszki deserki i gotuje mu zupki jarzynowe juz od 1.5 miesiaca i ok 🙂 uwielbia jesc oczywiscie nadal cyc ale mniej 🙂

Buziaczki dla Was wszystkich postarm sie troche podczytac was i raz na jakis czas sie odezwac :*:*:*:*:*

Trzymajcie sie i oby dzidzie nie chorowaly 🙂

• Mamusie
hej Beata :*
Aneczka a Martynka jak zwykle ze swoją żyrafką 🙂 To tak jak u nas Hania ma swojego misia Franka 🙂 ostatnio dziadkowie wzięli Hanię na spacer i Franek zginął 😁 (albo uciekł) 😜 Musiałam do ikei po nowego jechać, bo to wielka przyjaźń jest 😉

Siedziałam sobie w wannie i Hancyś się obudziła... ale mężuś ją przytulił i już śpiocha dalej. Na boczku 😉 🙂

• Mamusie
martyna_czaro napisał(a):
hej Beata :*
Aneczka a Martynka jak zwykle ze swoją żyrafką 🙂 To tak jak u nas Hania ma swojego misia Franka 🙂 ostatnio dziadkowie wzięli Hanię na spacer i Franek zginął 😁 (albo uciekł) 😜 Musiałam do ikei po nowego jechać, bo to wielka przyjaźń jest 😉

Siedziałam sobie w wannie i Hancyś się obudziła... ale mężuś ją przytulił i już śpiocha dalej. Na boczku 😉 🙂

tak, my pilnujemy Zyrafki 🙂 🙂 hehe MArtys nie lubi smoka, to ciumka sobie uszy zyrafy a co! 😁

• Mamusie
Hejka
Chciałm zajrzec wczesniej ale problem z netem.Mariusz pojechal do pracy juZ 😞...meczy juz mnie ta ciagla rozlaka...
Oskarek zasnal po 19 wiec pewnie nie dlugo sie obudzi na mleczko lub picie.
Bedac na zakupach kupilam sloiczki z miesem,jeden z indykiem drugi z kurczakiem,po 5 miesiacu,ale jeszcze niewiem kiedy sprobujemy...mam tez deserek z jagodami i morelami po 4 m-cu,ale jakos tez boje sie podac...mysle ze za kilka dni sprobuje podac jablko z morela,np 3 lyzeczki ...no zobaczy sie.

Beata witaj kochana Nasza.Ja Nikosia podgladam na nk ☺️
Aneczka sliczna Martynka 😜
Wiolis dzieki 😘
Martynka super...czyli Hania w swoim pokoju juz spi tak?Oskar tez...ale...wstawilam tam kanape i poki co tez tam spie heh

• Mamusie
Tak Aniu 9 kg a dokladniej 8.770 🙂 dzis byl wazony u pani doktor 🙂
A Nikoś ma spust do jedzenia deserki w bobovity w sloiczku juz na raz caly sloik zjada...zupki jarzonowej co mu gotouje ostatnio 210 ml zjadl ale srednio wypija po 170....kaszki o bananowej lub morelowej tez tyle...kocha jesc 🙂
I ubranka 74 nosi 🙂
a ulubuona zabawka fisher price szczeniaczek uczniaczek...spiewa uczy literek liczb czesci ciala super 🙂

• Mamusie
no ja juz kolejna ture karmienia zaliczyłam ehhhh
Martyna odkad kupilam maszyne to nie marnuje sie ani okruszek chleba i pieczywa ze sklepu juz wogole nie kupujemy a taki świezy chlebek z dzemikiem mmmmmmmmmmmmmm własnie wchłonelam dwie kanapy ☺️ cos czuje ze moja waga juz zaliczyla dolny pułap i teraz tylko patrzec jak do nieba pofrunie 🤪
beata rozszerzylas diete małemu po 3 miesiacu ? bardzo szybko my dopiero wkraczamy w swiat nowych smaków 🙂

• Mamusie
Aneczka no właśnie nie wiem, czy słyszę, bo pierwszą nockę tak będziemy spać! 😲 🙃 więc mamuśka na czujce będzie dzisiaj
I nie wiem jak to w nocy będzie... czy jak się obudzi, to ją wezmę do naszego łózka, czy uda mi się odłożyć jeszcze do łóżeczka... hmmm
no zobaczymy 🙂

Ja uciekam zjeść z Grzesiem kolacyjkę 🙂 DOBREJ NOCKI 😘