Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 16,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Gosiaczek_m

2854

• emilia1_m

1680

• McDa87_m

1834

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
dzieńdobry!!

No u nas póki co 7 ząbków czekamy na kolejne...Dziś mój mały powiedzial am am - bardzo sie ciesze bo mało mówi 😞
Trzyajcie kciuki za nas mamusie - idziemy dzis po kredyt. Na kindergeld sie póki co niedoczekałam - jak bedzie to sie czesc kredytu spłaci.. Jak dostaniemy to kupimy tą upragnioną kuchnie i reszte do mieszkania, auto i na urlop na styczen bedzie i na świeta. Chcemy w styczniu na pare dni do Francji lub włoch pojechać...
Mam nadzieję ze się uda....

Póki co miłego dnia i buziaki dla maluchów:*

• Mamusie
Witam

Weekend zleciał nie wiem kiedy mieliśmy gości i jak zawsze było super 😜

Lenka właśnie zasnęła wiec ja podszykuję sobie co nieco na obiad dzisiaj schab zapiekany 🙂 😜

emilia oj pogoda i u mnie fatalna no ale chyba trzeba się do tego przyzwyczaić 😉 no i Natalka ma pełną buzię ząbków 🤪 Daj znać co powiedział lekarz.

agapurka trzymam kciuki i daj znać 😉

Miłego

• Mamusie
okazało sie ,że to od pieluszek zapalenie grzybiczne i przepisała mi maść Pimafucort patrzyłam w internecie to dość droga około 30 zl a nie wiem czy skuteczna 🤨 miała któraś cos takiego ????

Maja a ta maść clotrimazolum to na receptę czy nie ?? i jak smarować bo wyczytałam ze nie stosować poniżej 11 roku życia , ale i wyczytałam że smarowali małym dzieciom i cena około 3 zł

• Mamusie
Emiluś ja tę maść stosowałam w ciąży... Pomogła,ale po 3 dniach problem wrócił... 🥴 Tylko,ze ja miałam przewlekłe zapalenie grzybiczne, a że stara baba jestem to i grzyb schodzić nie chciał 😁 😉 Myślę,że warto zainwestować,niech się Bidulka nie męczy ☺️

Gosiaczek Ty dajesz radę trzymać formę przy takich obiadkach? ☺️ Ja bym chyba nie dała... ☺️
U nas dzisiaj naleśniki z jabłuszkiem 🙂 Na słodko, bo mąż wziął urlop od mięcha na jeden dzień 🙃

Agapurka trzymam kciukasy i ja 🙂
Emilus tasc bez recepty tez jest ja ja tu na ebayu kupilam za 2f chyba ale w Pl napewno taniej i naprawde skuteczna...... polecam . Moje znajome jej uzywaja tez same choc maja dla dzieci bo po jakichs wiekszych orgiach nocnych to poprzecierane :P hehehe
A my dzis szalowy dzien tata caaaly dzien w pracy po 19 wroci. My bylysmy u kolezanki,ktora ma synka,a w miedzyczasie mala Zolza spala i ja zrobilam inwentaryzacje domu i zdjecia porobilam jak cos sie nie zgadza itd. Baaardzo dokladnie a teraz to tlumaczylam na ang wszystko.....Ciekawe ile sie polapia jak moj momocnik to google translator 😁 hehehe
Agapurka nie przejmuj sie ,ze Fifi malo mowi, tej kumpeli u ktorej bylysmy synek tez prawie nic najwiecej piszczy i wydaje dziwne odglosy, dziewczynki szybciej zaczynaja mowic .:*

Emilia sliczna kurtala 😁 moja ziaba to by nie miala bialej kurtki ....ona jest brudasinska do potegi 😁
dopijam piweczko i spadam spac bo maz juz sie polozyl a ja buszuje w internecie bez jeczudupki na kolanach 😁
dobranoc 🙂

• Mamusie
I ja witam

Pierwszy raz się wyspałam i przespałam prawie całą noc. Lenka zasnęła wczoraj o 21 ja położyłam się po 23 ale o dziwo Lenka obudziła się tylko o 5 na mleczko no chyba że jej wcześniej nie słyszałam bo tak mocno spałam jak nigdy 😮 Wstała o 9 wiec i ja wstała dopiero o 9 😁

MajaCh oj nie zazdroszczę u mnie wręcz przeciwnie 😉 choć ostatnie noce były niezaciekawe 🤢

A ja dostałam wczoraj kolejny projekt wiec jak Lenka pójdzie spać to biorę się za niego bo prawdopodobnie w przyszłym tygodniu trafi się kolejny 🙂

Miłego dnia 😘

• Mamusie
Witam 🙂

Na pocieszenie byc moze bede znow czesciej zagladac bo wkoncu nikt mi dupy nie truje ze jest nieposprzatane czy cos

Gosiaczek jak ty sobie meza ustawilas ze myje ci podlogi i odkurza??ja poprosilam o sprzatniecie do szafy rzeczy od Adriana to wielki foch(ze co ja?a ty?sprzatasz to i moje sprzatnij) nie sprzatam bo musze tylko albo z nudow albo juz nie moge patrzec ze sie wszystko wala po ziemi

Nocki u nas sa nawet ok zdarza sie ze ok 1 w nocy wielki ryk i nie wiadomo co ale to sporadycznie

Pytanie do Megan ty chyba mieszkasz gdzies w poblizu Rudy Ślaskiej prawda?? czy bardziej w kierunku Katowic i Zagłebia?na nk prubowalam wylapac gdzie jest Lidl pokazany na drugim planie ale niestety nie udalo mi sie

Moja dziewczyna uwielbia pawic sie paskami od spodni, zakladac korale i nosic opaski na wlasy, ma za krotkie by zrobic mu kucyk, ale wyglada slodko w opasce jak znajde ladowarke do bateri to porobie pare fotke pewnie juz zapomnieliscie jak wygladamy, zreszta szykuje sie do pojscia do fryzjera wiec moze wtedy z nowa fryzurka(no co jak wszystkie to i ja)

Obiadek w polowie zrobiony mysle co z ziemniakami bo mam dylemat zostalo ich tylko troche a nie chce mi sie isc

Mam okropnego sasiada puszcze na full muzyke, oki moze byc bo nawet fajna nie zadne tam metale i nie wiadomo co tylko taka normalna, wszystko bylo by ok gdyby ja puszczal w innych porach, Oskar sobie smacznie spi a on buch i muzyka na full po paru min oskar budzi sie a sasiad tak jakby wyczul i po 5 min wylacza nio krew zalewa wlacza tylko po to by sobie przez 10 min pograla 3 piosenki i dziekuje, a zas ludzie z bloku naprzeciwko maja dziwny zwyczja prania codziennie(ciekawe ile oni za wode placa) pranie u nich wisi 24h na balkonie , sprawdzialm rano sciagaja pranie z poprzedniego dnia i wieszaja nowe i tka na okraglo za wyjatkiem niedzieli w niedziele rano tylko sciagaja pranie i juz nic nie wisi.

Maly jest spiacy pewnie przez sasiada ktory go obudzil sprubuje go polozyc na chwilke

• Mamusie
Lenka zasnęła 🙂 a ja miałam robić projekt i wzięłam się za niego ale okazało się że brakuje jednego znaczącego wymiaru i dupa nic nie zrobię 😠

darka no tak to bywa z tymi sąsiadami ja mam wiecznego montera ciągle coś robi 🤢 a co do sprzątania męża to on sam lubi porządek więc nie muszę go prosić tylko mówię mu co mu zostało 😁 nawet jak ja się źle czuję np. mam migrenę to on całe mieszkanie posprząta ale oczywiście WC nie ruszy 😜 😉

• Mamusie
i ja witam . Dzis miałam 3 dzień wolny to z rana odwiedziłam koleżankę 😉 teraz wróciłyśmy Natalia tak sie wybawiła że padła po drodze 😉 , przełożyłam ja i spi dalej 😉 zobaczcie co jeszcze kupiłam na allegro http://allegro.pl/coccodrillo-czapka-szalik-rozm-48-i2665259639.html i http://allegro.pl/h-m-hello-kitty-czapeczka-na-zime-komin-86r-i2685685910.html jeszcze kurteczkę muszę jakaś wychaczyc na zimę 😉

gosiaczek no to super ,że się wyspała i że udało ci sie posprzedawać niepotrzebne rzeczy, ja juz dawno je sprzedałam 😜 😉

darka witaj, hehhe chłopaki lubią korale ,szminki mój Adrian jak był mały to w mojej kosmetyczce siedział pól dnia 😁 😁. a co do wychowania to moje zdanie jest takie ... chłopa nie da się wychować ponieważ do wychowywania była mama, ty wzięłaś ju takiego odchowanego hehehe i teraz musisz mu stanowczo porozkazywac co ma zrobić podkreślam stanowczo .

• Mamusie
Cześć Baboliki! 🙂

Zajrzałam rano, odwaliłam posta i zabrali mi neta 😮 Także moja syzyfowa praca 🥴

Olek dzisiaj cały czas ćwiczy wchodzenie i schodzenie z kanapy 😁 Tak się wciągnął,że muszę non stop Go pilnować 🙂 Poza tym pierwszy raz się odważył chodzić z z jeździkiem 🙃

Darka
znam ten ból 🥴 Życie na kupie ma swoje uroki,ale nie ma to jak ,,małe,ciasne,ale własne!". Nikt nie truje, robisz co chcesz... SPOKÓJ! 🙃
Mój Model też wiecznie z babskimi gadżetami 😮 Jacykow jak nic 😁 😉 Jak nie pudry, to lakiery do paznokci, raz Mu nawet wymalowałam dwa pazury i pokazywał paluszek Tatusiowi i Babbuni 😁

Darka szpiegujesz sasiadow z naprzeciwka ? 😁 hehehe
U mnie sprzatanie ok, ale tylko jak mu powiem,sam sie nie wezmie chyba,ze specjalnie nie sprzatam dlugooo to on mysli,ze nie wyrabiam i sie bierze do roboty w domu. A ogolnie to ok 😉

• Mamusie
hej 🙂

emiliaeem no to masz to samo co ja 🙂 Natalia tez włazi na kanapę i fotele czort mój mały 😉 i gratuluje postępów Olka 😉

Maja kupiłam tą maść co ty smarowałaś Zuzie bo tej mojej akurat nie było w aptece . I widzę już lekka poprawę po samym sudocremie, a ta moja maść na receptę jest silniejsza także z dwa dni posmaruje tą, a jak nie pomoże to kupuje tą na receptę, ale nakręciłam hehehe chyba wiesz o co loto 😉

W pepco wychaczyłam ostatnia kurteczkę dla Natalii z 49,99 za 24,99 , śliczna różowiutka z haftami na jesień ciepłą zimę 🙂 ale jaka rozmiarowka na 116 pisze a z wyglądu na 92 bo ciut większa jak te na 86 😁 dobranoc

a te mnie zachwycily 😁
http://www.ebay.co.uk/itm/Infant-Girls-Red-Flower-Detail-Suede-Fashion-Boots-Sizes-3-7-BNIB-/300775114467?pt=UK_Clothing_GirlsShoes_GirlsShoes_GL&var&hash=item46079806e3&_uhb=1#ht_661wt_1163

• Mamusie
Hejka

Nocka ok ubralam malego w spioszki na zime bo u nas z tmy ogrzewaniem to dziwna sprawa w nocy juz jest zimno a oni wylaczaja kaloryfery dopiero nad ranem zalacza ehh mam nadzieje ze jak przyjdzie zima to beda grzac i w nocy, troche jestme przyzywczajona do cieplego mieszkania wrecz goracego bo jak moj tata nagrzla w centralnym to na piecu 80 stopni to wyobrazcie sobie jaka duchota

Maly spal 45 min i mi marudzi ehh dostac idzie szalu sam nie wie czego chce, chce go ktos na tydz?gwarantuje ze po godzinie oddacie go spowrotem

My mamy tutaj takie 2 male "ryczki" i na obie maly lobuz wchodzi i wstaje a ja mam stracha

Nio i znow pranie, a to juz nie moja wina ze siedze naprzeciw okna to tak odruchowo patrze wprost 🙂

Jutro na wielkie lowy w poszukiwaniu jakis ciuszkow na zime

Emilia ja dostalam kurtke roz 104 taka na jesien bo na zime raczej za cienka i wyobraz sobie ze rekawki w sam raz a reszta wydaje sie krotka bo jak maly raczki podwinie to wszystko mu sie dzwiga do brzucha pochodzi w niej troche i do odlozenia a szkoda bo nic nie jest zniszczona ani nie sprana tak jakby wlasnie ktos kupil na 104 i byl za mala

Dzis na obiad nalesniki dawno nie bylo a nic wiecje mi sie nie chce wymyslec zreszta mialam isc dzisija na miasto ale maly mi klucze zapodzial i pol ranka szukalam wszedzie nawet w koszu na smieci a okazaly sie w pudle po malowaniu