Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum dla mam

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 18,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ann5353_m

1287

• Kornelka7_m

1085

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Dzień dobry 🙂

Mój Syneczek odchorował jednak dynię... 😞 Ehh...

Pati
ja odciągałam pokarm dokładnie tak jak napisałaś;
po każdym karmieniu (w nocy odpuszczałam)
w systemie 7 minut prawa pierś, 7min lewa, potem po 5 min i po 3 min.
Tylko nie wiem na ile to prawda ale podobno ręcznym laktatorem to się nie uda.
Ja wypożyczałam elektryczny z medeli - Lactina Plus.
Po 3 dniach widziałam efekt, działałam 5 dni
(aczkolwiek nabawiłam się zastoju jako skutek uboczny 😠 )
Poza tym piłam dużo herbatek laktacyjnych i 2 litry wody na dobę.
No i Mały przy piersi zdecydowanie był częściej - nawet co godzinę.
Jak do tej pory karmię tylko piersią 🙂

Powodzenia!!!
I czytałam, że kryzys laktacyjny w 3 miesiącu karmienia jest naturalny.

Oki, my uciekamy na spacer, bo Maciek po tej nocy jest strasznie marudny...

daniela dziękuję za przypomnienie odnośnie łusek 🙂 🙂 Kochana jesteś 🙂
Mapa dziękuję za rady 🙂 Ja mam ręczny laktator i nim będę działała...ale co godzinę nie przejdzie bo Nadia jak je to pod sam korek... 🙂
Magda napisałam to co jest prawdą i tak jak myślę 😘 🙂

Dzien dobry 😘
Powoli was podczytuje ale sprzatam w domku i wieci jak to jest 😉
u nas kolejna piekna nocka,pobudka dopiero o 6 😎 gitara 😉
mnie grypsko rozklada..ale sie nie dam,byle maly ode mnie nie zlapal tego.
Wiecie co? wczoraj maz czytal bajke malemu(ale sie smial w glos a my razem z nim) 😁
i poczulam sie taka szczesliwa..
wszystkiego naj dla solenizantow 😘
paninka latarka do ucha swiecilas?To naprawde musi cie to draznic 😁
Co do wagi urodzeniowej,moj spadl tylko 50 gr jednego dnia,a przy wypisie mial wieksza niz urodzeniowa 🙃
Inez mi tez sie wydaje ze to skok rozwojowy,nie martw sie wszystko wroci do normy 😘
daniela jakich kropel na gazy u Tosi uzywasz? Nie wiecie jak dlugo mozna podawac Infacol?
i wogole wiesz tak myslalam..kurde nie chce znowu zrzucac czegos na Juvit 😉 Ale uczulil dwa lata temu siostrzenice,ja tez u norbiego zauwazylam male skupisko krosteczek na brzuszku.Odstawilam go na trzy dni i zniknelo.Dzisiaj znowu mu podalam,jak to paskudztwo znow sie pojawi tzn ze u Was tez moze mial cos wspolnego z wysypka Tosienki?
pati mozesz zarejstrowac sie na stronie Bebilona i tam napisac meila do ich doradcy laktacyjnego,jest tez tam numer tel
http://szkolajoli.info/porady_laktacyjne.html
to jest doradca z moich stron,bardzo mila pani.Na KTG do neij chodzilam
bruniaprzykro mi...ta dziewczynka jest w wieku mojej Wiki.Przez chwile pomyslalam ze..nie,i tak mam juz paranoje na tym punkcie.trzymaj sie kochana 😘

ps.Bratowa znowu rzucila yntelygentny (jak ona) tekst.Ogladalysmy jakis film ost,i byl motyw ze chlopak stracil czucie w dloni,brat wszedl do pokoju i pyta sie jej"a co? reka go boli?" a ta "No przeciez stracil czucie to chyba go boli taaak???"

• Mamusie
dzień dobry 🙂
My juz po szczepieniach.Nie było tak źle.Filipek tylko pisknął a potem zasnął i śpi do teraz.
Co do samopoczucia Filipka,to jest dużo lepiej.Skończyło się na szczęście na tych 6 kupach.Rano była standardowo, jedna kupka.
I musimy się pochwalić,synus dziś przespał cała noc.Jak usnał kilka minut po 21 to obudził się o 5.40.mleczko i spaliśmy do 8.30 🙂
STO LAT DLA JULKI,SZYMKA I KSAWIERA od Filipka 😘 😘 😘
foga ja od jakiś trzech miesięcy używam pampersów 3 i jestem zadowolona,są ciut większe niż 2.
aniołek współczuję tobie i twojej dzidziuni,że tak się męczy biedactwo,mam nadzieję,że wkrótce wszystko się unormuje
daniela czy ty kąpiesz małą w emolium??Bo nam kazała pani doktor to kupic,bo Filipowi od kilku dni zaczęły wychodzić takie czerwone plamy które po chwili znikają.
A dzisiejsza waga Filipka to 5800 🙂 🙂 🙂
Dziś też mnie czeka wizyta u ginekologa,jadę na wizytę,żeby zobaczył,czy wszystko ok po tym zabiegu.Bo jakoś do tych moich lekarzy szpitalnych nie mam jakieś zaufania. Wię trzymajcie kciuki.

• Mamusie
A my już po spacerze, niestety małego nie udało się dziś zważyć … 😞 😞 😞
Dominik jeszcze śpi w wózku, obiad się gotuje, a mi dalej nie chce się sprzątać 🤢 🤢 🤢 🤢 🤢
Poczytam co u was i może mnie jeszcze na to sprzątanie najdzie… 🤔 🤔 🤔 🤔 🤔

Aneczka tak kąpię w emolium smaruję emolium i do włosków mam szampon emolium. I ja kupuję te kosmetyki na Allegro w aptece bo są tańsze niż tu u nas
Tosia pojadła o 13 troszkę pobyła z otwartymi oczami 😁 😁 wzięłam ją na dwór i śpi 🙂 teraz się wietrzy a ja na nią z okienka spoglądam 😁 😁

Aneczka powodzenia 🙂

• Mamusie
Tak piszecie że karmi takie dobre na laktację, to chyba się skuszę, choć mleka mi nie brakuje. A bawarka mi też nie podchodzi, może z wiekiem to się zmieni 🙃 🙃 🙃

lydziaa84- to fajnych masz rodziców, przynajmniej się w życiu nudzić nie będą (jak się jeszcze Martusię postarają 🤪 🤪 🤪 🤪 )
Foga – mój też już w 3 pomyka i jest ok.
Daniela – życzę wam aby już krostki nie wróciły 🙂 🙂 🙂 🙂
Justyna891 – bratową masz genialną, tylko na poprawę humoru 🤪 🤪 🤪 🤪

Doczytałam was, mały nadal śpi, a ze jakoś tu dziś cicho i spokojnie to chyba czas jednak mieszkanie ogarnąć 🤢 🤢 🤢 🤢 🤢 🤢 🤢

• Mamusie
Dzień dobry.
Jak to szybko czas mija to już trzy miesiące 😁 sto latek dla Szymona Ksawiera i Juli

A my już po obiedzie Emilka jeszcze śpi, może dziś na spacer wyjdziemy, wczoraj byłam, ale zimno brrr dzis to chyba czapke założę.

Foga pampersy 3 są od 4 do 9 kg.
Tez już kupiłam większe, ale jeszcze nie używam muszę poprzednie wykończyć.

• Mamusie
a ja naleśniki smażę na teflonowej patelni ( tylko pod pierwszego leje troszeczke oleju) i jest ok.
A smażone też już jadłam 😜 😜 😜 jak byłam na obiedzie u teściowej dostałam pysznego schabowego na talerzu, usiadłam i niewiele myśląc zjadłam. o czy uświadomił mnie mój m dopiero następnego dnia 🤪 🤪 🤪 🤪

Jola śliczne rodzinne foto 🙂
Ja smażonego jeszcze nic nie jadłam...z naszymi problemami brzuszkowymi wolę nie ryzykować....
Barszczyk wyszedł miodzio tylko ja gapa zapomniałam posolić ziemniaczków no i są takie byle jakie 🤢

Witajcie Kochane Mamy i Maluszki 🙂
zaraz wskakuje na poprzednie strony aby nadrobic zaleglosci 🙂
choc Julcia oczywiscie nie spi... jak zawsze - wczoraj od 10 do 23 - 1h snu hehehehe niezla jest 🤪

Foga
tez sie zastanawialam nad nalesnikami ale jeszcze nie probowałam 😜