Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum dla mam

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

A to wolne w Trzech Kroli to do d..sa 😠 bo nie mozna odebrac niedziel i swiat 😠 Tak jak teraz,swieta w wekend,Nowy Rok w sobote(czy niedziele) wypada.
Norbert wkoncu usnal,nie spal od 6 🤢 Zjadl 200 🤢
aneczkare a to mnie to tak denerwuje jak M mu robi jesc od razu 🤢 bo potem sama glupia jestem kiedy i ile zjadl 😉

• Odpowiedzi 18,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ann5353_m

1287

• Kornelka7_m

1085

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
justyna mnie też to tak strasznie denerwuję,mówię mu że mały może chce się pobawić,ale domaga się na rączki,a nie od razu jeść.Ale tak to z tymi chłopami jest.Mój dziś pierwszy raz na dużej zostaje,jestem ciekawa jak sobie poradzi.Wcześniej zostawał z małym tak na 2 góra trzy godziny.A dziś czeka go kąpiel i usypianie małego,ale mówi że będzie wszystko robił tak jak ja 😁

• Mamusie
Justyna super, powodzenia w systematyczności 🙂
Ja się nad tatusiowym zastanawiałam bo mojemu powiedzieli, ze tydzień mu się należy bo w tym roku dziecko urodzone. Nie zgadzałam się z tym bo to nawet według macierzyńskiego, tego dodatkowego, nie byłoby sprawiedliwe. Dzięki Magda 😘

Kornelka7 napisał(a):
Justyna super, powodzenia w systematyczności 🙂
Ja się nad tatusiowym zastanawiałam bo mojemu powiedzieli, ze tydzień mu się należy bo w tym roku dziecko urodzone. Nie zgadzałam się z tym bo to nawet według macierzyńskiego, tego dodatkowego, nie byłoby sprawiedliwe. Dzięki Magda 😘

Kornelka jest jeden warunek, ojciec musi poprosić o niego dopiero w 2012 roku wtedy przysługuje mu 2 tygodnie a nie tydzień bo jak by poprosił jeszcze w starym roku to tylko tydzień. Bo tego urlopu nie można dzielić.

A tu wyjaśnienie przepisów.

Od 1 stycznia 2012 roku wymiar urlopu ojcowskiego zwiększy się do 2 tygodni. W sytuacji gdy urlop ojcowski przypadnie pracownikowi na przełomie roku 2011 i 2012, pracownik ma prawo złożyć do pracodawcy wniosek o udzielenie pozostałej części urlopu. Jednakże jeśli pracownik wykorzysta już wcześniej przysługujący mu tydzień urlopu ojcowskiego, nie może złożyć kolejnego wniosku z prośbą o udzielenie dodatkowego tygodnia urlopu, gdyż urlop ojcowski powinien być udzielany jednorazowo w pełnej wysokości.

• Mamusie
Pati123 napisał(a):
madalena20 napisał(a):
Pati a ciort 🤔 ja też chce tego krokodylaaaaaaa na pewno teściowie nie kupią prezentu tylko rzucą się kasą wiec 😉 🤪

ło 🙂
Więc tak Foga, diviana, ja , madzia, marta lion, potwierdziły, a jo-aneczka i lydzia wspominały o zakupie 🙂 więc te dwie ostatnie czekam na potwierdzenie, a jeżeli ktoś się jeszcze zdecyduje to proszę pisać dużymi literami co bym nie przeoczyła 🙂

ja też chcę 🙃 czytam dalej 🙂

U nas tez jest tak cieplo ze czasami pozwalam malemu z golymi stopkami pohasac.Ale wtedy babka sie drze ze dziecko zamarznie,ze powinnam jeszcze go w koldrze opatulic i kocem przykryc 🤢
mapa jakie stopki urocze 😜 ja bym mogla zacalowac takie nozki 😁

• Mamusie
Justyna891 napisał(a):
U nas tez jest tak cieplo ze czasami pozwalam malemu z golymi stopkami pohasac.Ale wtedy babka sie drze ze dziecko zamarznie,ze powinnam jeszcze go w koldrze opatulic i kocem przykryc 🤢
U mnie teraz jest 23 st.

marta-lion napisał(a):
Wy sobie wyobrażacie listonosza, który niesie do Pati paczkę z 9 krokodylami 🤪 🤪 🤪

NO jak by to był mój to chyba by od razu l4 wziął 🤪 A szefowa mamy zawału z ciekawości dostała, bo znając życie krokodyle u niej by wylądowały 😎
Marta - dzięi za pomoc z tym urlopem..tylko poradź, kiedy mam do tego dyktatora mojego iść z tym podaniem?????

marta-lion napisał(a):
Justyna891 napisał(a):
U mnie teraz jest 23 st.

U mnie też dokładnie tyle samo 🤪 🤪

marta-lion napisał(a):
Wy sobie wyobrażacie listonosza, który niesie do Pati paczkę z 9 krokodylami 🤪 🤪 🤪

🤪 🤪 właśnie sobie wyobraziłam i az parsknełam smiechem 🤪 🤪

madalena20 napisał(a):
marta-lion napisał(a):
Justyna891 napisał(a):
U mnie teraz jest 23 st.

U mnie też dokładnie tyle samo 🤪 🤪

u mnie w salonie teraz 22, a w sypialni gdzie mały śpi - 20,5 😉

Paninka napisał(a):
marta-lion napisał(a):

wyobrazcie sobie listonosza Fogi jakby to zobaczyl 🤪 🤪

hihi Paninka - czytasz w moich myślach...ja od razu o swoim pomyślalam 🤪 🤪 🤪 🤪