Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2011 | Forum dla mam

Leginsik_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
kahlanik napisał(a):
smerfetka napisał(a):
Louisedg napisał(a):
Maga napisał(a):
Louisedg napisał(a):
Maga napisał(a):
Louisedg napisał(a):
Najlepszego dla mojego zięciunia

całusy od Laurynki 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘
Ps. super te potrawy Magda 🙂) coś upichce 🙂

zdradzisz mi ile was wyniosla impreza tak całosciowo domowa na tyle osób?

wiesz co.. sami nawet ne wiemy, nie sprawdzalismy konta, ale dosc duzo.. 😉 tyle mies, przysawek, tort, ubranka dla Tosia normalne i te na chrzest ... i tak dalej 🤪
no ale w knajpie nie byloby takiej roznorodnosci 😉 ale tez nie urobilabym sie po pachy 🤪

nie moge sie zdecydowac.. czy w domu czy w knajlpie poki co na zadna opcje nie ma kasy ale mam natłok mysli ciagle mysle o tych chrzcinach ze powinnam zrobic zanim wroce do pracy

i mysle mysle i nic nie wynika zmieniam zdanie co 3 min

moj maz mowi, ze nigdy wiecej w domu, bo za duzo roboty 🤪 🤪 ale myslimy nad opcja taka (to juz przy drugim skrzacie 😁): catering na obiad a kolacje samemu zrobic i przystawki tez 🙂 i catering nie wyjdzie drogo na pewno 🙂
uh a tyle rosolu i mies nadwyrezylo moje cialo 😁 😁

Matko boska przy drugim.. jak gratuluje odwagi 😁 😁 😁
ja chyba jednak lokal..

My też w sprawie chrzcin ciągle bijemy się z myślami, al chyba u teściów zrobimy bo u nas za mało miejsca... a rodzinka duża. Jak pomyślę jak się przy tym natyram to aż mnie skręca, ale jak trzeba to trzeba. Ochrzcimy Kacperka na Wielkanoc. Będzie cieplej i Kacperek juz będzie sam siedział.

My to jednak lokal, jak sobie przypomnę ostatnią wigilię u nas.. uch, tylko i wyłącznie lokal!!! 🙂 My chrzcimy w styczniu 🙂

My też w styczniu planujemy, tzn muszę do klechy się przejść najpierw. I robimy w domu...nas wszystkich razem będzie 10 osób,to jeszcze nie tak źle chyba...zobaczymy jak będę miała ręce do kolan po szykowaniu ,czy tez będę tak mówić 🙂

• Odpowiedzi 18,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• AsiulkaZG83_m

2069

• Louisedg_m

1828

• czarna79_m

1239

• asia19874_m

1365

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Louisedg napisał(a):
czarny humor mojego M

ja: kochanie ku-wa nie moge sie dodzwonic do poradni audiologicznej od rana
mąż: może nie słyszą

heehehhheeheeheheh 🙂

A mój wczoraj za to przysłąl mi smsem kawał roku jak to on nazwał:
żona do męża: Kochanie idę na chwilkę do Joli...proszę Cię mieszaj bigos co 15 minut 😁 😁 😁 😁

• Mamusie
OOOOOOOOOOOOOO kuźwa klaskam z nienacka i sie udaje hi hi , wszystkie cichacze poszły na spacer he he ...
Asik z K.....bedzie dobrze kochana zobaczysz ,Tymek musi sie przyzwyczaic , tylko zastanawiam sie co to za buty ze mu ciagle schodza z nozek , chociaz wiesz jak dzieci wierzgaja tak nozkami to ja sie nie dziwie , bo moja tylko zostaw w samym body to radocha taka ze szok , cały czas nozki w ruchu , czasmi nie moge jej przebrac tak daje tymi nozkami
Maga ...menu chrzcinowe , az mi sie zachciało jesc ...proszę o przepisy w wolnej chwili bo bardzo ciekawie to musiało smakowac ,...

• Mamusie
agamu napisał(a):
Louisedg napisał(a):
czarny humor mojego M

ja: kochanie ku-wa nie moge sie dodzwonic do poradni audiologicznej od rana
mąż: może nie słyszą

heehehhheeheeheheh 🙂

A mój wczoraj za to przysłąl mi smsem kawał roku jak to on nazwał:
żona do męża: Kochanie idę na chwilkę do Joli...proszę Cię mieszaj bigos co 15 minut 😁 😁 😁 😁
😁 😁 😁 😁

• Mamusie
witajcie,
nakarmienie butlą na noc własnym mlekiem niewiele dało, obudził się tak jak zwykle po 5 godz, potem po 1 godz a potem po 3... ale stwierdziłam że jakoś jednak to przetrwam, na piersi tylko, będę jednak w nocy ściągać też laktatorem z drugiego cyca to może trochę mi się zwiększy laktacja
ale z Gabrysi sprytniutka gimnastyczka! mój też nie lubi na brzuszku leżeć i jest ryk
Asiu współczuję tych kłopotów z bucikami, dobrze że chociaż trochę refundują...

• Mamusie
czarna79 napisał(a):
OOOOOOOOOOOOOO kuźwa klaskam z nienacka i sie udaje hi hi , wszystkie cichacze poszły na spacer he he ...
Asik z K.....bedzie dobrze kochana zobaczysz ,Tymek musi sie przyzwyczaic , tylko zastanawiam sie co to za buty ze mu ciagle schodza z nozek , chociaz wiesz jak dzieci wierzgaja tak nozkami to ja sie nie dziwie , bo moja tylko zostaw w samym body to radocha taka ze szok , cały czas nozki w ruchu , czasmi nie moge jej przebrac tak daje tymi nozkami
Maga ...menu chrzcinowe , az mi sie zachciało jesc ...proszę o przepisy w wolnej chwili bo bardzo ciekawie to musiało smakowac ,...

wcale nie poszły bo Ty masz już 105 🤪 🤪

Maga buziaczki Dla tosiunia z okazji 3 miesiecy bozee kiedy to mineło 🤪
Aniu ty zawsze bedziesz wrzesniowa a to ze Emilce nie chciało się wychodzić z brzuszka to już inna sprawa ,jeśli chodzi o paciorkowca to ja sie w tych sparawch słabo orientuje wiec nie pomoge ,
Asiu i Tymonku bedzie wszystko dobrze wymienicie kolejne buciki i te już bedą na pewno dopasowane całe szczescie ze 70% NFZ finansuje
boże dziewczyny cały czas mam w głowie szczepienie małego i wyrzuty sumienia że jeszcze go nie zaszczepiłam ......

• Mamusie
czarna79 napisał(a):

przeslalam linki 🙂 bardzo smaczny jest kottbullar- polecam 🙂

mariola-s napisał(a):
mam pytanko - jak ubieracie teraz maluchy? napiszcie jakie warstwy

ja ubieram podkoszulke body z dlugim rękawem rajstopki na to bluza albo polar spodnie , buty kombinezon zimowy , czapka i szaliczek aha i rękawiczki do tego wkladam go w spiwór z wełny i kocyk na to wyjmuje go ani nie jest przegrzany ani mu nie zimno w sam raz

• Mamusie
czarna79 napisał(a):
Witamy sie....
Noc super....od 21.30 do 6 , pozniej od 6.15 do 10....az tatus zaspał do pracy tak nam sie smacznie spało we trojke hi hi ....
Zaraz Was poczytam , bo dzisiaj wszytsko z opoznieniem , dopiero chatke ogarnełam ....
Dla Antosia.....Duzo , Duzo zdrówka , słodyczy i wszytskiego naj ....od cioci Agi i JUlci 😘 😘 😘 😘
To juz 3 m-ce , a pamietacie jak sie martwiłysmy kiedy bedzie miała cc MAga , jak Legins, Ania i Letka sie wkurzały ze to juz czas a jednak dzieciaczki nie chciały wyjsc hi hi , a tu juz koncza po 2 miechy....JAk ja i IZa lezałysmy na Hawajach.....a teraz juz dzieciaczki gaworza , zaraz ząbki , pozniej pierwsze kroki az sie kuźwa popłakałam ..... 🙂 🙂

no niesamowite... ja mam z aparau zdjecia- jedno tuz przed cc a drugie Anto zaraz po 😁 i dalej zachodze w glowie, jakim cudem tam dziecko bylo!? 🤪

• Mamusie
asia2011 napisał(a):
Dzień doberek 🙂)

Agata doczytałam że byłaś prywatnie u neurologa, czy podałabyś mi namiar?

U mnie mały super a ja z kolei czuję się fatalnie, strasznie mnie głowa boli zwłaszcza wieczorem, moze to po azalii? miałam isc na pierwszą wizytę do gin ale ciotka mnie nawiedziła:/ i póki co nie spawdzę co tam w katarzynie piszczy 😉 Po połogu próbowałam sie dostac do mojej gin która prowadziła mi ciąże i nie ma miejsc do końca roku, dała mi tylko receptę i zaświadczenie do becikowego. Teraz chciałam iśc do Wandelta u którego robiłam w ciązy USG 4D ale ciotka mi plany pokrzyżowała. Agata czy Wandelt robił Ci usg?

Asiu chętnie Ci podam, tylko że ja byłam w Lesznie, a nie w Poznaniu...
Teraz po ciąży mi nie robił, badał mnie na samolocie tylko i pobrał wymaz chyba na cytologię...swoją drogą miałam zadzwonć po wynik w zeszłym tygodniu ...i teraz mi się przypomniało właśnie 🤢

Louisedg napisał(a):
kahlanik napisał(a):
kahlanik napisał(a):
Dzień dobry!

Byliśmy wczoraj na szczepieniu brrr, nie było najgorzej, ale mogłoby być lepiej gdybyśmy się nie wpakowali w korek i nie spóźnili - obsuwa czasowa spowodowała, że mały zaczynał być głodny i tak się to nałożyło. Ale i tak był dzielny 🙂
Dowiedziałam się, że hoduję małego wielkoluda! Tadzisław ma już 65,5 cm, choć bliżej mu do 66, czyli z racji tego, że w niedzielę kończymy już 3 miesiące, na siatce centylowej jest TU: [URL=http://imageshack.us/photo/my-images/685/siatkacentylowatadzio.jpg/][IMG]http://img685.imageshack.us/img685/3135/siatkacentylowatadzio.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

Lecę pod szybki prysznic, póki mój Gigancik śpi 😁 🤪 🙃

A, i zapomniałam dodać: mamy podwójną dawkę wid. D przez tydzień, bo przez ten skok wzrostu mały ma jeszcze miękkawą główkę 🤢 Więc teraz dodaję do mleka i pilnuję, żeby wszystko zjadł, bo wcześniej jak wkrapiałam do buźki to nie wiadomo ile z tego połykał a ile wypluwał. Także PILNUJCIE WITAMINY D DZIEWCZYNKI!!!

nam pani zaleciła cebion multi zamias wit d

a ciemiaczko ma malusie

U nas ciemiączko też malutkie, ale cała główka jest miejscami za miękka 😞 A cebion multi też mamy brać, 5 kropel dziennie.

• Mamusie
mariola-s napisał(a):
mam pytanko - jak ubieracie teraz maluchy? napiszcie jakie warstwy

ja moją ubieram lekko, bo ona zimnolubna jest po mnie:
-pajacyk, albo body z dł.rękawem i cienkie spodenki ( w tym zawsze jest w domu)
-taką cieplejszą bluzę ( ale też nie za grubą) i spodenki nie zbty grube
-skarpetki grubsze
-kutrka,czapka, rękawiczki ( i to też nie zawsze bo moja sinieje czujące rękawiczki na rękach)
a w wózku przykryta jest kocykiem i tą płachtą od wózka 🙂

• Mamusie
dzieki dziewczyny za zyczenia jeszce raz 😘
a co do ubranek to po domu czy na dwor?
po domu to Tosiu body z dlugim i spodenki albo spiochy albo pajac na to 🙂
a na dwor to to samo co ma w domu na to kombinezon i koc i takie nakrycie na wozek 😁
a- no i ta czapa ze zdjecia 😎

• Mamusie
Maga napisał(a):
dzieki dziewczyny za zyczenia jeszce raz 😘
a co do ubranek to po domu czy na dwor?
po domu to Tosiu body z dlugim i spodenki albo spiochy albo pajac na to 🙂
a na dwor to to samo co ma w domu na to kombinezon i koc i takie nakrycie na wozek 😁
a- no i ta czapa ze zdjecia 😎

to dokładnie ja też tak ubieram, czyli wszystkie podobnie 🙂