Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2011 | Forum dla mam

Leginsik_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 18,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• AsiulkaZG83_m

2069

• Louisedg_m

1828

• czarna79_m

1239

• asia19874_m

1365

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Witajcie!
W związku z podwyżką VATu szykujemy się do zakupu spacerówki... Przed świętami wypatrzyłam, dzisiaj poszłam z M. do sklepu by poskładać, porozkładać, pomacać, pobujać i wybraliśmy!! Oczywiście zakupię na allegro, bo taniej 😉 http://allegro.pl/baby-design-sprint-2011-gratis-wysylka-i2002547910.html

• Mamusie
Witajcie, święta super, prezenty super, a dziś coś mała dolinka 😞. co do vat-u

Nowelizacja przewiduje wzrost z 8 proc. do 23 proc. VAT na ubranka niemowlęce i obuwie dziecięce. Konieczność podniesienia VAT na ubranka dla niemowląt i obuwie dla dzieci jest konsekwencją wyroku Europejskiego Trybunału Sprawiedliwości, który w październiku 2010 r. orzekł, że Polska ma zaprzestać stosowania preferencyjnej stawki VAT na te towary - teraz to 8 proc. - i obłożyć je stawką podstawową - 23 proc. ETS uznał, że nasze przepisy są sprzeczne z regulacjami unijnymi. Rząd zaproponował pierwotnie, by podatek wzrósł od 1 lutego 2011 r., podwyżka ostatecznie wejdzie w życie w terminie od 1 stycznia 2012 r.

• Mamusie
n0vika napisał(a):
aniulka25 napisał(a):
n0vika napisał(a):
aniulka25 napisał(a):
mi się wogóle nic nie chce.... nie odpoczęłam przez te święta, prawie wogóle nie było nas w domu, byliśmy z tatą i dzieciakami próbując "zatuszować " pustkę po mamie....dobrze, że już po świętach, nie było mi łatwo.... 😞no ale dość smętów, pochwalę się, że wczoraj po raz pierwszy od porodu przytuliliśmy się do siebie z mężem ☺️ ☺️ ☺️, chyba pobiłam rekord!!! 😜 😜 😜ktoś mnie przebije???? 🤪 🤪

w jakim sensie przytulili ? ☺️

oj!! to była metafora!!!! mam dokładnie wytłumaczyć 🤪 ☺️???

no tak myślałam 😁 że metafora. no to ja Ciebie przebiłam , chociaz nie wiem czy jest się tutaj czym chwalić ... 😞

no nie mów!!! myślałam, że ostatnia zostałam rozdziewiczona 🤪

• Mamusie
mariola-s napisał(a):
iza1313 napisał(a):
hej a ja mam luz maz ma caly tydzien wolne wiec wstaje w nocy do karmienia a ja tylko odciagam, dalismy malemu 2 lyzeczki marchewki byl zachwycony

robiłaś sama marchewkę? jak? na zapas czy tak malutko?

ja wczoraj dałam jabłko i dziś tez. Ale tylko 3 łyżeczki

• Mamusie
Ania ale jabłko swoje czy kupne ze słoika .....a ta marchewke to jak ugotowana i w blenderze tak ....
Marta...chyba kazdy dostał ten kupon ze trza odebrac w rosmanie Ja takze czekam do 9,01 i zaczynamy jedzonko.....
Wiecie co jak najpozneij chce wprowadzic kasze , bo to slyszałam ze rozsadza , dzieci strasznie tyja ....i wole to zostawic na sam koniec ....a powiedzcie mi kiedy wprowadzacie zupy jakies i jak ktoras bedzie robiła to niech daje przepisy , ja mam juz kury wsiowe i bedziemy kombinowali hi hi , ale to chyba po 6 m-cu

• Mamusie
czarna79 napisał(a):
Ania ale jabłko swoje czy kupne ze słoika .....a ta marchewke to jak ugotowana i w blenderze tak ....
Marta...chyba kazdy dostał ten kupon ze trza odebrac w rosmanie Ja takze czekam do 9,01 i zaczynamy jedzonko.....
Wiecie co jak najpozneij chce wprowadzic kasze , bo to slyszałam ze rozsadza , dzieci strasznie tyja ....i wole to zostawic na sam koniec ....a powiedzcie mi kiedy wprowadzacie zupy jakies i jak ktoras bedzie robiła to niech daje przepisy , ja mam juz kury wsiowe i bedziemy kombinowali hi hi , ale to chyba po 6 m-cu

tak mi lekarka powiedziała jak zapytałam o zagęszczanie , że dzieciaki tyją po tych kaszkach
więc podziękowałam 😜 póki co wystarczy mi prawie 8kg dźwigania 😮

• Mamusie
ja kupuje sloiczki, moglabym robic ale musialabym kupic ekologiczne warzywa a nie mam jak.

ja ide w sloiczki kupilam kilka firm i smakuja mi hippa i dalam malemu 2 lyzeczki a reszte sama zjadlam.

http://allegro.pl/k-s-kids-jestem-szefem-60-pileczek-promocja-i1999581428.html

musze to kupic wkrotce

• Mamusie
asia19874 napisał(a):
no właśnie marchew gotowaną 🤨 🤔 ??

wydaje mi się że gotuje się marchew do miękkości, dodaje masełko/kaszkę manną. nam pediatra powiedziała żeby dodawać 1/2 łyżeczki kaszki aby przyzwyczaić żołądek. no i potem blenderkiem. jak za rzadkie dodać kaszki jak za gęste wody. jak się mylę to poprawcie, bo też chciałabym mieć pewność 🙂