Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2011 | Forum dla mam

Leginsik_m

Rekomendowane odpowiedzi

kamiska napisał(a):
hej u nas noc cięzka karmienie co godzie stekanie i płacz ja jak karmie to słysze jak małemu w brzuchu bąbluje,do tego kupy z duzymi ciągnącymi bałymi grudkami-to śluz???

malemu łuszczy sie i schodzi skóra na całej gowie nie wiem co to jest ale to nie jest ciemieniucha bo sucha jest strasznie cała głowka macie pojecie co to moze byc i jak temu zaradzic????

mojemu tez jak je slysze jak wlatuje do żoładeczka i bąbluje ale nie placze wiec to go chyba nie boli ale nie wiem wlasnie czy to normalne

• Odpowiedzi 18,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• AsiulkaZG83_m

2069

• Louisedg_m

1828

• czarna79_m

1239

• asia19874_m

1365

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

kamiska napisał(a):
Doris5969 napisał(a):
AsiulkaZG83 napisał(a):
agamu napisał(a):
Laski mam pytanko...czy wszystkie jesteście już po pierwszym razie po porodzie ( albo po kilku kolejnych razach 🤪 🤪 )??czy ja tylko zostałam jak taka cnotka niewydymka??
my juz po ☺️ we wszystkich sw.zostalam riozdziewiczona 🙃

a ja duzzzo wczesniej ☺️ ☺️ ☺️ 🙂 🙂

a ja mialam wczoraj okaazje i stchurzylam 😮

ja już po 😁 nie bylo zle a wrecz przeciwnie 😁

Landusia napisał(a):
kamiska to ciemieniucha tylko poczatek smaruja oliwka moja nadii tez tak ma.

moj ma skorupke na samym poczatku - ale juz zanika smaruje olejuszka , i oliwka i zakladam czapke na 15 min przed kąpielą i wyczesuje grzebyczkiem delikatnie

• Mamusie
karolajna1988 napisał(a):
Landusia napisał(a):
kamiska to ciemieniucha tylko poczatek smaruja oliwka moja nadii tez tak ma.

moj ma skorupke na samym poczatku - ale juz zanika smaruje olejuszka , i oliwka i zakladam czapke na 15 min przed kąpielą i wyczesuje grzebyczkiem delikatnie

a u mnie pomógł krem na ciemieniuche AA po 2 uzyciach

• Mamusie
Mama Luiza spała dziś od 24:00 do 7:30 z przerwa na karmienie i do 10 dalej 😎 😎 😎 😎
az mnie glowa boli tak pospalam
za to Laurunia zabawiała męza do 2:00 😁

kąpiecie same malenstwo jak macie meza na popoludniu np??
ja mialam wczoraj swoj debiut
bo od 1 dnia kapalismy wr dwojke,
ale widze ze malutka lubi jak tatus kapie

• Mamusie
Louisedg napisał(a):
Mama Luiza spała dziś od 24:00 do 7:30 z przerwa na karmienie i do 10 dalej 😎 😎 😎 😎
az mnie glowa boli tak pospalam
za to Laurunia zabawiała męza do 2:00 😁

kąpiecie same malenstwo jak macie meza na popoludniu np??
ja mialam wczoraj swoj debiut
bo od 1 dnia kapalismy wr dwojke,
ale widze ze malutka lubi jak tatus kapie

ja od drugiej kapieli sama kapię tzn malutki mial poltora tyg 🙂 moj stary wczoraj się przekonal ze robi za goraca wode 😜

• Mamusie
Hej. Chciałam tylko poinformować że byliśmy wczoraj u lekarza,mała miała badane bioderka i jest wszystko ok ! Lepiej! ma tak je ukształtowane jak prawie u 3miesięcznego dziecka co u dziewczynek jest rzadkim zjawiskiem 🙂 Kregosłup prościutki,pieluszkować nie musimy 🙂
Taka informacja dla mam,nie powinno się kłaśc dziecka na boczku tym bardziej jeśli ma cos nie tak z bioderkami,może to spowodować jeszcze gorsze następstwa,najlepiej na pleckach lub brzuszku.
Jeśli chodzi o wzmożone napięcie mięśniowe do około 3 miesiąca można zauważyć takie nieskoordynowane ruchy itp-jest to zjawisko fizjologiczne po 3/4 miesiącu należy udać się do neurologa jeśli to nie przeszło.
I jeszcze jedna informacja w dniu wczorajszym odpadł nam pepek (wkońcu) 🙂 🙂
Hania spała od 23 do 6 rana

• Mamusie
hej . Witamy się i my 🙂 Tymonek przespał prawie całą noc 🤪 jedno budzenie o 4.30 🙃 tak to można żyć 😉 Przed chwilą rozmawiałam z mamą o jego kupach i miałam mu wsadzić czopka bo 3 dzień nic nie było ale się chyba tak wystraszył tego czopka że w momencie strzelił mega kupsko heh 😜 a teraz niczym anioł buja się w leżaczku 🙂

Legins i Letk cieszę się że po wizytach wszystko ok 🙂

• Mamusie
Leginsik napisał(a):
Hej. Chciałam tylko poinformować że byliśmy wczoraj u lekarza,mała miała badane bioderka i jest wszystko ok ! Lepiej! ma tak je ukształtowane jak prawie u 3miesięcznego dziecka co u dziewczynek jest rzadkim zjawiskiem 🙂 Kregosłup prościutki,pieluszkować nie musimy 🙂
Taka informacja dla mam,nie powinno się kłaśc dziecka na boczku tym bardziej jeśli ma cos nie tak z bioderkami,może to spowodować jeszcze gorsze następstwa,najlepiej na pleckach lub brzuszku.
Jeśli chodzi o wzmożone napięcie mięśniowe do około 3 miesiąca można zauważyć takie nieskoordynowane ruchy itp-jest to zjawisko fizjologiczne po 3/4 miesiącu należy udać się do neurologa jeśli to nie przeszło.
I jeszcze jedna informacja w dniu wczorajszym odpadł nam pepek (wkońcu) 🙂 🙂
Hania spała od 23 do 6 rana

nam odpadł równo w 4 tygodniu .. myślałam że my mieliśmy najdłużej kikuta 😜

• Mamusie
karolajna1988 napisał(a):
kamiska napisał(a):
Doris5969 napisał(a):
AsiulkaZG83 napisał(a):
agamu napisał(a):
Laski mam pytanko...czy wszystkie jesteście już po pierwszym razie po porodzie ( albo po kilku kolejnych razach 🤪 🤪 )??czy ja tylko zostałam jak taka cnotka niewydymka??

a ja duzzzo wczesniej ☺️ ☺️ ☺️ 🙂 🙂

a ja mialam wczoraj okaazje i stchurzylam 😮

ja już po 😁 nie bylo zle a wrecz przeciwnie 😁

🙃 😁 a tak się bałaś 😜
pierwsze koty za płoty 🤪 😁 😁 😁 😁

• Mamusie
izarybka napisał(a):
witam się wogule mój focha strzelił na mnie dobrze wie ze pewnych rzeczy nie lubię w lozku a ten swoje obrazil się wczoraj na mnie że niby nie chce nic nie kocham go i tak dalej matko co za pajac faceci są jak dzieci czasmi 😠 chodzi ofucony jak zbity pies 😮

u nas też ciemne chmury , chciałam wczoraj pojechać do siory dosłownie na kilka godz to usłyszałam "nie kombinuj " 🥴 kur** jak niewolnica w domu non stop z Tymonem i człowiek nawet się odchamić u siory nie może , stwierdziłam że piernicze i zostałam w domu ale teraz czekam na niedziele jak będzie mnie ciągnął do "mamusi" odpowiedź na pewno znacie 😜
Ja to się zastanawiam często co oni mają w tych łebkach 😮

• Mamusie
mphz napisał(a):
dziewczyny chcialabym kupic lezaczek dla malej. wiem, ze kupowalyscie. czy moglabym prosic o linki jaki macie i czy jestescie zadowolone czy to zbedny wydatek? taki lezaczek sam balansuje- rusza sie pod wplywem ruchow dziecka?

my mamy lezaczek-hustawke i ostatnio co go do niej wlozymy to kima 🤪 jak juz nic nie uspokaja to lezaczwk 😎 albo jak rodzice chca byc sami ☺️ tak czy inaczej polecam 🤪

• Mamusie
kasia1986 napisał(a):
asia19874 napisał(a):
AsiulkaZG83 napisał(a):
agamu napisał(a):

i my już po ☺️ tyle czekania i warto było 🤪 😁 😁 😁 😁 😁 😜

ja tez już po.. w sumie jakieś 2 tyg po porodzie już było.. ☺️

my ez ☺️ale ja sobie baardzo chwale libido po porodzie 🙃

asia19874 napisał(a):
hej . Witamy się i my 🙂 Tymonek przespał prawie całą noc 🤪 jedno budzenie o 4.30 🙃 tak to można żyć 😉 Przed chwilą rozmawiałam z mamą o jego kupach i miałam mu wsadzić czopka bo 3 dzień nic nie było ale się chyba tak wystraszył tego czopka że w momencie strzelił mega kupsko heh 😜 a teraz niczym anioł buja się w leżaczku 🙂

Legins i Letk cieszę się że po wizytach wszystko ok 🙂

mój robi kupe co dwa dni , własnie czekamy na nia i jest marudny ciekawe kiedy wystrzeli

asia19874 napisał(a):
izarybka napisał(a):
witam się wogule mój focha strzelił na mnie dobrze wie ze pewnych rzeczy nie lubię w lozku a ten swoje obrazil się wczoraj na mnie że niby nie chce nic nie kocham go i tak dalej matko co za pajac faceci są jak dzieci czasmi 😠 chodzi ofucony jak zbity pies 😮

u nas też ciemne chmury , chciałam wczoraj pojechać do siory dosłownie na kilka godz to usłyszałam "nie kombinuj " 🥴 kur** jak niewolnica w domu non stop z Tymonem i człowiek nawet się odchamić u siory nie może , stwierdziłam że piernicze i zostałam w domu ale teraz czekam na niedziele jak będzie mnie ciągnął do "mamusi" odpowiedź na pewno znacie 😜
Ja to się zastanawiam często co oni mają w tych łebkach 😮

ja dzisiaj mialam jechac do kumpeli ale dupa bo moj jest pracocholikiem i poszedł do pracy;] a mamy tez nie chce ciagle obarczac i tak duzo znim siedzi wiec siedze w domu kolejny dzien ...... juz sie przyzwyczailam

• Mamusie
Anulcia napisał(a):
To chyba jednak okres..bo brzuchol okresowo boli..

Ja dostałam okres po 6 tygodniach po porodzxie, 31 pażdziernika i mam go do teraz 🤢 🤢 🤢 jedyne co mnie cieszy to to, że brzuch mnie nie boli...bo zawsze umierałam z bólu.
W sumie nie wiem, czy to normalne, że on trwa już prawie 2 tygodnie, mam nadzieję że tak 🙂