Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2011 | Forum dla mam

Leginsik_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 18,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• AsiulkaZG83_m

2069

• Louisedg_m

1828

• czarna79_m

1239

• asia19874_m

1365

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Doris5969 napisał(a):
oszzzzz kurna siedziałam z Mateuszem na łózxku i niedosyc ze cholernie zmarzłam to do tego sennosc mnie taka ogarneła ze kimnełam wsadzsiłam go teraz w bujak bo takie kimanie jest niebezpieczne szit chyba musze sie zdrzemnac jak pojdzie spac

ja jakoś nie umiem spać w dzień, potem głowa mnie boli

• Mamusie
mariola-s napisał(a):
Doris5969 napisał(a):
oszzzzz kurna siedziałam z Mateuszem na łózxku i niedosyc ze cholernie zmarzłam to do tego sennosc mnie taka ogarneła ze kimnełam wsadzsiłam go teraz w bujak bo takie kimanie jest niebezpieczne szit chyba musze sie zdrzemnac jak pojdzie spac

Ja też w dzień nie zasnę, zresztą w nocy też jest problem 🙃

• Mamusie
Witajcie kochane
Dzisiaj zrobiłysmy sobie błogie lenistwo ....spałysmy do 9.....
Noc spoko....
Chatka juz sprzatnieta , obiad zrobiony tylko wsadzic do piekarnika , pralka pierze hi hi ....
a ninka własnie usypia , a mamuska pije kawke ....zapraszam 🤪 🤪
Dorcia ....ja na weekend jade w Twoje strony ...
A teraz Was poczytam ... 🙂 🙂

• Mamusie
mariola-s napisał(a):
Doris5969 napisał(a):

ja tez nie bardzo umiem bo jak juz sie zdarzy to takak rozłazła jestem po prezbudzeniu

• Mamusie
czarna79 napisał(a):
Witajcie kochane
Noc spoko....
Chatka juz sprzatnieta , obiad zrobiony tylko wsadzic do piekarnika , pralka pierze hi hi ....

Aguś a gdzie dokładnie będziesz????????

• Mamusie
Hej. Spać poszliśmy o 22:30 bez kropelek więc zapowiadało się obiecująco,noc jak zawsze ładnie przespana niestety o 7 rano przyszła znowu kolka ale była mocniejsza,Hania sie poprezyła ale wkoncu usnela. O 10 kolejne karmionko przy którym Hania bardzo sie prężyła i płakała,do tego bolał ją brzuszek do momentu kiedy zrobiła kupe. Niestety ten bobotic tylko pogorszył sprawe podawając jej ostatnim razem wieczorem,bo i ją boał brzuszek i ją pogoniłol i mnie..z ciekawości wziełam sobie 8 kropelek,brzuchol mnie dzisiaj bolał i dwa razy odwiedziłam toalete 🤢
W naszym przypadku odstawienie kropelek tylko zaczęło pogarszać sytuacje,boboticu wiecej juz podawac nie bede bo Hania dosc przerazajaco po nich prykała i czesciej zaczeła robić,z bólem kupy ;/
zostajemy przy sabie i poczekamy az wkoncu z tego wyrosnie ;/

• Mamusie
aniulka25 napisał(a):
kasia1986 napisał(a):
hejj 🙂

ja na nogach od 6. Nakarmiłam Michała, przebrałam i śpi dalej, Grzesiu też 🙂 umyłam juz podłogi by z mopem wśród dzieciaków nie latać, pewnie niedługo zabiorę się za obiad tylko kawke skończę.

Agamu, to ładnie Ci Gabi śpi w dzień 🙂 mój w sumie tez śpioch, wieczorem sobie drzemie, za to po kąpieli do 22 oczy otwarte, jeden z drugim. Po pierwszej drzemce dostaje mm, wypija gdzieś 70 ml ale i tak potem budzi się co 2-3 h. Planuję jak skończy pół roczku dawać mu mleko hippa na dobranoc, ponoć bardziej sycące, może wtedy dłużej pośpi, ale i tak nie narzekam. Z Grześkiem miałam hardcore, budził się co 1-1,5 h ;/

Ania100 - byłas może z Emilka u okulisty? jesli tak go gdzie rejestrowałaś> na kadlubka?

podczytam co tam naskrobałyście i mykam z kompa.

ps. dziś "tap madl" . Komu kibicujecie? dla mnie powinna wygrać Honorata 😉

obojetnie ktora, byle nie ta gupia Ania!!! slodka idiotka!!
nie ogladam,bo wpadlabym w kompleksy 😉 😁 😁 😁 😁 😜 idziemy na spacerek ,przyszla torebeczka-jest cuuudna 🙂kolor karmel taki nie braz 🤪 ale ledwie mi sie portfel mieci w niej... 😮 takiejn wielkosci http://moda.allegro.pl/nowosc-elegancki-portfel-damski-nowa-kolekcja-i1931301743.html

• Mamusie
Doris5969 napisał(a):
czarna79 napisał(a):
Witajcie kochane
Noc spoko....

na ursynowie

• Mamusie
nie wiem jak Wasze maluchy ale Ala zazwyczaj nie lubi leżeć na brzuchu 🤢 zazwyczaj ostro protestuje po chwili: leżeniadry: jak wczoraj zobaczyłam Gabrysie Agaty to zaczełam się martwić bo Alicja tak głowy nie podnosi 🤔 co robić?? kłaść na siłę? mino, że się złości??

• Mamusie
czarna79 napisał(a):
Doris5969 napisał(a):
czarna79 napisał(a):
Witajcie kochane
Noc spoko....

na ursynowie

to kawałek odemnie 🙂szkoda ze mam szkołe w weekend i rodzinke na Kubusiowych urodzinach bo bysmy mogły sie spotkac

• Mamusie
agata82 napisał(a):
nie wiem jak Wasze maluchy ale Ala zazwyczaj nie lubi leżeć na brzuchu 🤢 zazwyczaj ostro protestuje po chwili: leżeniadry: jak wczoraj zobaczyłam Gabrysie Agaty to zaczełam się martwić bo Alicja tak głowy nie podnosi 🤔 co robić?? kłaść na siłę? mino, że się złości??

każde dziecko rozwija sie inaczej i nie ma co porównywać do innych dzieci,pamietaj o tym !!!
jeśli nie lubi to nie zmuszaj,staraj się ją kłaść codziennie chociaż na chwilke,jak zacznie protestować to połóż na plecki po czasie może się wkoću przyzwyczai u nas to podziałało 🙂

• Mamusie
AsiulkaZG83 napisał(a):
aniulka25 napisał(a):
kasia1986 napisał(a):
hejj 🙂

ja na nogach od 6. Nakarmiłam Michała, przebrałam i śpi dalej, Grzesiu też 🙂 umyłam juz podłogi by z mopem wśród dzieciaków nie latać, pewnie niedługo zabiorę się za obiad tylko kawke skończę.

Agamu, to ładnie Ci Gabi śpi w dzień 🙂 mój w sumie tez śpioch, wieczorem sobie drzemie, za to po kąpieli do 22 oczy otwarte, jeden z drugim. Po pierwszej drzemce dostaje mm, wypija gdzieś 70 ml ale i tak potem budzi się co 2-3 h. Planuję jak skończy pół roczku dawać mu mleko hippa na dobranoc, ponoć bardziej sycące, może wtedy dłużej pośpi, ale i tak nie narzekam. Z Grześkiem miałam hardcore, budził się co 1-1,5 h ;/

Ania100 - byłas może z Emilka u okulisty? jesli tak go gdzie rejestrowałaś> na kadlubka?

podczytam co tam naskrobałyście i mykam z kompa.

ps. dziś "tap madl" . Komu kibicujecie? dla mnie powinna wygrać Honorata 😉

obojetnie ktora, byle nie ta gupia Ania!!! slodka idiotka!!
nie ogladam,bo wpadlabym w kompleksy 😉 😁 😁 😁 😁 😜 idziemy na spacerek ,przyszla torebeczka-jest cuuudna 🙂kolor karmel taki nie braz 🤪 ale ledwie mi sie portfel mieci w niej... 😮 takiejn wielkosci http://moda.allegro.pl/nowosc-elegancki-portfel-damski-nowa-kolekcja-i1931301743.html

mam taki prtfel tyko czerwony lakierowany 🙂

• Mamusie
Leginsik napisał(a):
agata82 napisał(a):

każde dziecko rozwija sie inaczej i nie ma co porównywać do innych dzieci,pamietaj o tym !!!
jeśli nie lubi to nie zmuszaj,staraj się ją kłaść codziennie chociaż na chwilke,jak zacznie protestować to połóż na plecki po czasie może się wkoću przyzwyczai u nas to podziałało 🙂

To samo chciałam napisac, kazde dziecko jest inne 🙂 nassza bardzo lubi lezec na brzuszku,od poczatku lubila 🙂a Ty rob task jak mowi Leginsik-po mału raz na jakis czas j ą kladz, w koncu sie przyzwyczai 🙂

• Mamusie
Doris5969 napisał(a):
czarna79 napisał(a):
Doris5969 napisał(a):
czarna79 napisał(a):
Witajcie kochane
Noc spoko....

na ursynowie

to kawałek odemnie 🙂szkoda ze mam szkołe w weekend i rodzinke na Kubusiowych urodzinach bo bysmy mogły sie spotkac

my tam od czasu do czasu jezdzimy wiec spokojnie na pewno sie zobaczymy ....jak bedzie troszke cieplej .... 🙂 🙂 🙂

• Mamusie
Leginsik napisał(a):
agata82 napisał(a):

staram się codziennie ja kłaść ale zawsze jest to samo-eeeee,eeeee 😉 😮 😮 mały leniwiec mi rosnie-cycka ssac nie chciała, teraz cwiczyc miesni tez nie chce 🤢 🤢