Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2011 | Forum dla mam

Leginsik_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 18,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• AsiulkaZG83_m

2069

• Louisedg_m

1828

• czarna79_m

1239

• asia19874_m

1365

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Witam nową Mamusie 🙂
Ale dziś gorąco aż nie wiem jak małego ubrać 😮
Co do pokarmu to nie karmie 5 dzień wczoraj sie dotykałam i boli mnie tylko miejsce przy brodawce wiec pewnie tam sie cos zebrało...ogólnie piersi sa miękkie dziś dla pewności dałam małemu cycusia żeby pomógł mamusi possał z 10 razy i pierś przy brodawce mięciutka wiec mam nadzieje że to juz ostatnie kropelki

• Mamusie
shore napisał(a):
Witam nową Mamusie 🙂
Ale dziś gorąco aż nie wiem jak małego ubrać 😮
Co do pokarmu to nie karmie 5 dzień wczoraj sie dotykałam i boli mnie tylko miejsce przy brodawce wiec pewnie tam sie cos zebrało...ogólnie piersi sa miękkie dziś dla pewności dałam małemu cycusia żeby pomógł mamusi possał z 10 razy i pierś przy brodawce mięciutka wiec mam nadzieje że to juz ostatnie kropelki

a czemu zaprzestałas karmic piersią? wracasz do pracy?

• Mamusie
kasia1986 nie nie wracam do pracy zwyczajnie Mały już się bawił piersią a nie jadł to był jego taki deser i smoczek do spania po którym i tak musiałam robić butle, po następne jest alergikiem więc od 6 m-cy jestem na diecie bez mlecznej jem praktycznie tylko mięso, kolejny powód to ustalenie z pediatrą że karmie do 6 m-cy bo tyle potrzeba Małemu żeby dostał ode mnie co najlepsze no i najważniejsze chyba to to że zawsze miałam mało pokarmu a teraz po prostu on sie tylko zmniejszał 🥴 Troszkę się tych powodów nazbierało no ale cóż ja i tak czuje się spełniona że karmiłam te prawie 7 m-cy 🙂
Dziewczyny poza tym życze udanej majówki i świetnej pogody 😘

• Mamusie
Hej dziewczyny!
My właśnie jesteśmy na długim weekendzie u rodziców a Mały jest tą sytuacją zachwycony zasuwa na dworze w spacerówce bez czapki i w krótkim rękawku 🤪 czuje się przez to wolny jak ptak
Piszecie o filtrach ochronnych my zaopatrzyliśmy sie w spf 50 z pharmaceris który jest typowo aptecznym produktem ze względu na skłonności alergiczne i jestem bardzo zadowolona bo nie uczulił go a na dodatek za 120 ml dałam 40 zł bo to nowość 🙂
Niestety ja od słońca na dekolcie dostałam plamek- krostek czerwonych chyba się uczuliłam na słońce 😞 jak nie urok to s....
Miłego wieczoru, Mały śpi więc pora na relax 😉

• Mamusie
hej,
chyba dostaliśmy jakiegoś uczulenia 😞
małemu tydz temu w pod uszkiem pojawił się taki placek" z krostkami, początkowo myślałam że to od fotelika samochodowego bo pasy a raczej te pokrowce farbują:angry 😞a niby dobra firma)
ale kolo wtorku pojawił się taki sam na ramieniu i jeszcze po drugiej stronie na klatce piersiowej(tzn. na kościach) .
a wczoraj jeszcze na czole zauważyłam 🤢
już od ponad tyg nie podaje małemu normalnego mleka więc to chyba nie skaza białkowa.
a na dodatek we wtorek mamy szczepienie i to mój A. idzie z małym bo mnie nie ma i nie będę mogła porozmawiać z lekarką.

Jak wygląda uczulenie przy skazie białkowej??
życzę miłej niedzieli

• Mamusie
asiac123 napisał(a):
hej,
małemu tydz temu w pod uszkiem pojawił się taki placek" z krostkami, początkowo myślałam że to od fotelika samochodowego bo pasy a raczej te pokrowce farbują:angry 😞a niby dobra firma)
ale kolo wtorku pojawił się taki sam na ramieniu i jeszcze po drugiej stronie na klatce piersiowej(tzn. na kościach) .
już od ponad tyg nie podaje małemu normalnego mleka więc to chyba nie skaza białkowa.
a na dodatek we wtorek mamy szczepienie i to mój A. idzie z małym bo mnie nie ma i nie będę mogła porozmawiać z lekarką.

życzę miłej niedzieli

to chyba własnie takie placki suche głównie na policzkach,szyja chyba tez i za uszami..we wtorek lekarz go obejrzy i może bedzie wiedział co to,tak nagle to chyba by sie zkaza nie pojawiła chyba ze dałaś mu jakiś nabiał ?

• Mamusie
asiac123 napisał(a):
hej,

życzę miłej niedzieli

to chyba własnie takie placki suche głównie na policzkach,szyja chyba tez i za uszami..we wtorek lekarz go obejrzy i może bedzie wiedział co to,może dałaś mu jakiś nabiał ?

• Mamusie
a czy to nie jest reakcja na jakis nowy lek? Mój miś dostał placków n całym ciele wraz z bąblami po antybiotyku ceclor.

Od 2 miesięcy podaję mu xyzal na odczulenie i wreszcie przestalismy borykac się z powstającymi notorycznie ranami w pachwinach.

• Mamusie
asiac123 napisał(a):
hej,

życzę miłej niedzieli

Moja Mała ma krostki na policzkach, szyi i pleckach. jak było gorąco. może to potówki?

• Mamusie
hej,
nie wytrzymaliśmy do szczepienia 😉 i byliśmy wczoraj u lekarza i najprawdopodobniej te ''placki" są pomieszaniem potówki z uczuleniem na krem z filtrem UV z ziajki, więc jutro idę po serie AA.
Dostaliśmy syrop z wapniem, kąpiel w krochmalu i maść(jest ze sterydami 🙃 ) więc nie mam zamiaru jej za bardzo używać.
a po szczepieniu na ost. dawkę pneumokoków na bilansie wyszło że mój mały smok waży 9,876kg i ma 74 cm wzrostu 🤪 🤪

• Mamusie
oj ostatnio dziewczyny coś was wywiało tak wam wasze pociech dokazują??
mój mały mężczyzna tylko by chodził i chodził do tego zachciało mu się nauki raczkowania więc robi wszystko na raz...
przeszliśmy akcje pod tytułem "trzydniówka" i wracamy do normalności
pozdrawiam i buziaki dla maluszków 😘

• Mamusie
asiac123 napisał(a):
oj ostatnio dziewczyny coś was wywiało tak wam wasze pociech dokazują??
mój mały mężczyzna tylko by chodził i chodził do tego zachciało mu się nauki raczkowania więc robi wszystko na raz...
przeszliśmy akcje pod tytułem "trzydniówka" i wracamy do normalności
pozdrawiam i buziaki dla maluszków 😘

Ja już niedługo osiwieje przez moje Dziecie. Dokazuje i to strasznie, chodzi przy meblach wspina sie prawie na wszystko. Oj....

• 2 tygodnie później...
  • Mamusie
hej dziewczyny,
jak tam wasze pociechy??
nam dziś w końcu wyszedł pierwszy ząbek, Maks uparł się i raczkować nie chce za to z chęcią z dupką go góry śmiga i w chodziki urządza wyścigi z własnym cieniem...
ja przeszłam na dietę kopenhaska-13 dniową jestem po 4 dniu ale rezultatów na razie nie sprawdzam.
buziaki dla maluszków 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘