Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2011 | Forum dla mam

Leginsik_m

Rekomendowane odpowiedzi

czarna79 napisał(a):
izarybka napisał(a):
czarna79 napisał(a):
izarybka napisał(a):
karolajna1988 napisał(a):
Leginsik napisał(a):
Leginsik napisał(a):
mphz napisał(a):
agamu napisał(a):
dziewczyny orientujecie sie jaki poziom bilirubiny jest dopuszczalny u maluszków ?

nie wiem, Moja miała 13,5 w szpitalu, a później spadło do 10 i wtedy nas wypuścili.

bo w 3 dobie zycia- przed wyjscie dom do domu- norma jest 10

15,z krwi do 13

czyli 2.58 jak Dominik ma to dobrze??

pewnie ze tak ! tym bardziej ze on juz ma 4 tygodnie,a sam kolor schodzi nawet do 6/8 tygodni. mojaa Hania juz jest rozowiutka. jesli twoj dominis ma kolor morelki a nie cytryny,nie zauwazylas nic niepokojacego to nie powinnas sie niczym martwic 🙂

on ma oczka to znaczy końciki białek żólte tylko bo rózowy jest juz dawno

eee to nie ma stracha na oczkach sie najdluzej utrzymuje moj tez tak mial w 4tyg teraz mam wrazenie ze blady jakis 🤪

moja tez blada wiec chyba wiekszosc dzieci tak ma hi hi , ale juz moja Mamusia ( tesciowa ) mowi ze cos jest nie tak ....ze trzeba zapytac sie lekarza co to ....jak nie ma słonca to i ja jestem blada....

o Jezu Aga nic nie mów na temat MMMMMMMMamusi bo mnie krew zalewa jakby się p.... słuchała to bym na mm jechała c... na odleglosc ocenila ze pokarmu nie mam 😠 😠
czy na fotkach jakis wychudzony jest? 🙂

daj spokoj normalnie dziecko ....rosnie jak trzeba ....u mnie jak to ze nie mam pokarmu , ze musze gdzies zadz dowiedziec sie .....no juz to zrobiłam ( pijac 5 l wody nic to nie dało , wiec nie bede rozpaczała )nie słuchaj co gadaja ....ja myslałam ze to moja mama bedzie gadała i w ogole , a tu cos innego wyszło ....ale niedługo nie wytrzymam i powiem cos....juz widzi po moje minie ze cos jest nie tak ....i ze moge cos powiedziec 🙂 🙂

i dobrze niech czuje dystans 🙂hehe

• Odpowiedzi 18,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• AsiulkaZG83_m

2069

• Louisedg_m

1828

• czarna79_m

1239

• asia19874_m

1365

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Landusia napisał(a):
haneczka piekna!
my mamy sesyjke z nadinka w listopadzie jakos 🙂
no trzeba klasc na lewa strone ale ona nie chce wiec zasypia na prawej i pozniej klade ja na lewy bok cukier za porada mariolki i dziala narazie..
asik wiem ze bedzie wam ciezko niby wiesz ze wszystko sie uda ale to twoj maluch..
ja to samo mialam i nadal mam z serdusziem nadinki .. jak czekalismy na to echo caly weekend to jak ktos do mnie mowil to jak grochem o sciane ja myslalam tylko o tym aby wszytsko bylo ok! i teraz znow zbliza sie kontrola serduszka i powoli snia mi sie glupoty .. a do tego dochodzi ta cipeczka i koszmar gotowy.. budze sie bardziej zmeczona niz przed snem.. ale taki los matek zawsze znajdzie sie cos co bedzie trapiło nasze serca..
a tymonek bedzie juz niedlugo po wszystkim i wierze i wiem ze bedzie dobrze! 😘

Sam fakt że to znieczulenie ogólne bo najwięcej będzie "zabawy"z uśpieniem niż z samym nacięciem ścięgien 🤨
Teraz wszystko się kręci wokół dzieciaków to i można popaść w paranoje 🤢 ja póki co opanowana ale pewnie w przyszłym tygodniu będzie nerwówka zajebista 🤢 już nie wspomnę o momencie jak będzie operowany 🤢 😞 Na razie staram się za dużo nie myśleć.
Dzięki Madziara 😘 też trzymam kciuki żeby kontrola okazała się zbędna bo z serduszkiem na pewno jest ok !

• Mamusie
czarna79 napisał(a):
izarybka napisał(a):
czarna79 napisał(a):
izarybka napisał(a):
Leginsik napisał(a):
Leginsik napisał(a):
mphz napisał(a):
agamu napisał(a):
dziewczyny orientujecie sie jaki poziom bilirubiny jest dopuszczalny u maluszków ?

nie wiem, Moja miała 13,5 w szpitalu, a później spadło do 10 i wtedy nas wypuścili.

15,z krwi do 13

pewnie ze tak ! tym bardziej ze on juz ma 4 tygodnie,a sam kolor schodzi nawet do 6/8 tygodni. mojaa Hania juz jest rozowiutka. jesli twoj dominis ma kolor morelki a nie cytryny,nie zauwazylas nic niepokojacego to nie powinnas sie niczym martwic 🙂

eee to nie ma stracha na oczkach sie najdluzej utrzymuje moj tez tak mial w 4tyg teraz mam wrazenie ze blady jakis 🤪

moja tez blada wiec chyba wiekszosc dzieci tak ma hi hi , ale juz moja Mamusia ( tesciowa ) mowi ze cos jest nie tak ....ze trzeba zapytac sie lekarza co to ....jak nie ma słonca to i ja jestem blada....

o Jezu Aga nic nie mów na temat MMMMMMMMamusi bo mnie krew zalewa jakby się p.... słuchała to bym na mm jechała c... na odleglosc ocenila ze pokarmu nie mam 😠 😠

daj spokoj normalnie dziecko ....rosnie jak trzeba ....u mnie jak to ze nie mam pokarmu , ze musze gdzies zadz dowiedziec sie .....no juz to zrobiłam ( pijac 5 l wody nic to nie dało , wiec nie bede rozpaczała )nie słuchaj co gadaja ....ja myslałam ze to moja mama bedzie gadała i w ogole , a tu cos innego wyszło ....ale niedługo nie wytrzymam i powiem cos....juz widzi po moje minie ze cos jest nie tak ....i ze moge cos powiedziec 🙂 🙂

he he .....nawet z połozna rozmawiałam na poczatku , ten efekt mora....to mmmmmamusia mowi ze cos nie tak z Julcia jest , dlaczego tak- do lekarza , wiec przyszła połozna na wizyte i sie pytam jej , a ona efekt m...to prawie kazde dziecko tak ma , to układ nerwowy ,i jej mowie ze moja tesciowa mowi ze cos nie tak , a ona do mnie nie słuchac sie co maja do powiedzenia inni to starej daty zapomnieli jak to było, teraz młode MATKI bardzo dobrze radza sobie same , bez problemu i im to bardzo dobrze wychodzi , az urosłam hi hi jak tak powiedziała .....wiesz ona widzi miała raz na 2 tyg i zawsze musi cos powiedziec , a ja jej zawsze mowie ze wszytsko jest dobrze niech mamusia sie nie przejmje , ja wiem jak wychowac swoje dziecko ....

• Mamusie
izarybka napisał(a):
czarna79 napisał(a):
izarybka napisał(a):
Leginsik napisał(a):
Leginsik napisał(a):
mphz napisał(a):
agamu napisał(a):

15,z krwi do 13

dlatego ja nie odbieram bonie lubie słuchać jak ktos mi cos narzuca.... za to sie mój Ł obraził namnie ze nie odebralam tel odjego mamusi, tak to nie dzwonila jak bylam w ciazy to tera tez niech niedzwoni ;]

Mój też focha strzelił że wyskoczylam z gebą do Mamusi nie bedzie mi nikt dyktował co mam robić na odleglosc jeszcze 😠 niech się cieszy że pojedziemy do niej raz na jakiś czas ale wk... mnie typu tekst jak malemu smoczek wypadl mama obliże nóż się w kieszeni otwiera 😠 dobra koniec ide coś porobić bo mnie coś trafia na samą mysl o tej babie 😠

• Mamusie
czarna79 napisał(a):
Leginsik napisał(a):
Leginsik napisał(a):
Louisedg napisał(a):
Leginsik napisał(a):
Nasza mała Królewna kończy dzisiaj miesiąc 🙃

Ooooo
buziolki dla niemowlaczka !!!!!
dużo zdrówka dla Hanesi 😘 😘

Mój księciunio też 🙂 już jest niemowlaczkiem 🙂

100 latek i duuuuzo zdrowka 😘 🙂

kurde mamtaki sam aparat jak ty i zdjec takich ładnych nie potrafie robić.... 😠

a korzystasz z funkcji,bo nie mowie zeby sie od razu bawic w manualu. wybierasz SCENE i funkcje z jakiej chcesz korzystac,ja zastosowałam rozjasnienie no i obrobke graficzna ☺️ 🙂

kochana ja chyba podesle do ciebie pare zdjec zebys mi je obrobiła jak bedziesz miała czas 🙂 🙂co ty na to

nie ma sprawy Słońce,ciesze sie ze sie podoba moja twórczość 🙂

• Mamusie
czarna79 napisał(a):
czarna79 napisał(a):
izarybka napisał(a):
czarna79 napisał(a):
izarybka napisał(a):
Leginsik napisał(a):
Leginsik napisał(a):
mphz napisał(a):
agamu napisał(a):

15,z krwi do 13

he he .....nawet z połozna rozmawiałam na poczatku , ten efekt mora....to mmmmmamusia mowi ze cos nie tak z Julcia jest , dlaczego tak- do lekarza , wiec przyszła połozna na wizyte i sie pytam jej , a ona efekt m...to prawie kazde dziecko tak ma , to układ nerwowy ,i jej mowie ze moja tesciowa mowi ze cos nie tak , a ona do mnie nie słuchac sie co maja do powiedzenia inni to starej daty zapomnieli jak to było, teraz młode MATKI bardzo dobrze radza sobie same , bez problemu i im to bardzo dobrze wychodzi , az urosłam hi hi jak tak powiedziała .....wiesz ona widzi miała raz na 2 tyg i zawsze musi cos powiedziec , a ja jej zawsze mowie ze wszytsko jest dobrze niech mamusia sie nie przejmje , ja wiem jak wychowac swoje dziecko ....

o jacie jak to się mówi zapomnial wół jak cieleciem buł heheheh 😁

• Mamusie
karolajna1988
norma bilirubiny zalezna jest od tygodnia jakie ma dziecko, miesieczne powinno miec kolo 1. nie martwilabym sie na twoim miejscu. jest to bardzo zblizony wynik u malego. norma max 10 -to wynik dla dziecka w 3 dobie zycia. mysle ze dr kaze powtorzyc badanie by sprawdzic czy jest tendencja spadkowa- ale mysle ze napewno tak bedzie 😉

• Mamusie
czarna79 napisał(a):
asia19874 napisał(a):
najlepszy temat pod słońcem "mamusie" 🤪 😁 😁 😁

własnie Asik a jak tam twoja mamusia 🤪 🤪 🤪

Kochana ... zadzwoniła wczoraj po 3 tygodniach zapytać jak wnuk , bez komentarza to zostawie , tak się interesuje że masakra 😠 mój ją przetrzymał i nie dzwonił bo ona przecież wiecznie nie ma nic na koncie 😠 😮 problem sobie doładować ... niech się buja 😜 Moi rodzice by jajko w dupce Tymonowi ugotowali jakby mogli a ona ...pfy cudowna babcia .

• Mamusie
Łaaaa....nadrobiłam jakieś dwa dni więcej nie dam rady 🙂
Agamu dziękuję że zauważyłaś brak mojej osoby 🙂Moje dziecie wczoraj miało szczepienie,bardzo ładnie je zniosła szczepiłam 5w1 i było to chyba dobre posunięcie.
Ogólnie moje maleństwo spokojne, mało płaczliwe tylko raz na jakiś czas problem z brzuszkiem się pojawia.Tak np.od wczoraj stękała bo kupki nie mogła zrobić a dzisiaj jak zrobiła to śpi już 4 godzine...
Nocki też nie są tragiczne.Jak ja nakarmię ok 11 to spi do 4/5.później ok 8 pobudka juz taka na pełny gwizdek typu mamo pobaw się ze mną.Karmię mm.Zjada ok 100/120.
Ciagle mam za mało postów żeby zdjęcia wrzucić ☺️ ☺️ ☺️
Ach...Asia twó Tymek nie ma przypadkiem trądziku niemowlęcego?tak jak spojrzałam na avatarek to sie zastanawiam...Moja już sie prawie uporała z tym draństwem.

• Mamusie
Leginsik napisał(a):
czarna79 napisał(a):
Leginsik napisał(a):
Leginsik napisał(a):
Louisedg napisał(a):
Leginsik napisał(a):
Nasza mała Królewna kończy dzisiaj miesiąc 🙃

Ooooo
buziolki dla niemowlaczka !!!!!
dużo zdrówka dla Hanesi 😘 😘

Mój księciunio też 🙂 już jest niemowlaczkiem 🙂

100 latek i duuuuzo zdrowka 😘 🙂

kurde mamtaki sam aparat jak ty i zdjec takich ładnych nie potrafie robić.... 😠

a korzystasz z funkcji,bo nie mowie zeby sie od razu bawic w manualu. wybierasz SCENE i funkcje z jakiej chcesz korzystac,ja zastosowałam rozjasnienie no i obrobke graficzna ☺️ 🙂

kochana ja chyba podesle do ciebie pare zdjec zebys mi je obrobiła jak bedziesz miała czas 🙂 🙂co ty na to

nie ma sprawy Słońce,ciesze sie ze sie podoba moja twórczość 🙂

kochana podaj maila to cCi pare wysle i jak bedziesz miała czas cos tam zrobisz .....zeby był efekt

• Mamusie
bylismy u pediatry wlasnie.....Jagoda zaszczepiona przeciw wzw b, krztuscowi, tezcowi i blonicy.gorzejbbo pediatra powiedziala ze na takiej diecie nie utrzymam pokarmu w cycach i ze za 10dni rpzechodzimy na bebilon pepti... 😞 😞 😞 😞 😞 😞 zreszta pokarm mam kiepski bo okazalo sie ze w tydzien przybrala tylko 60g a norma jest 150g.. 😞 wiec juz cyce odczuwaja chyba efekty mojej diety 😞

• Mamusie
asia19874 napisał(a):
Doris5969 napisał(a):
a ja poniewaz wczoraj miaam goracyke wystawiam Mateusya na ogrdek i spi juy dobre 2 h˝ 🙂qrwa jak mi sie ciezyko pisze bo jak chce napisac z to musze wcisnac literke y

haha a jak to fajnie brzmi 😉
Dorcia jak w nowym M1 ? 🙂

Asia hmmm całkiem fajnie sie mieszka troszke inaczej i do wielu rzeczy trzeba sie przyzwyczaic 🙂fajnie ze mamy ogródek i tutaj panuje taka cisza ze w uszach gra 🙂jest super pomijajac fakt ze do 3 .11 jestesmy bez TV bo tutaj nie ma anteny zbiorczej wiec musimy załozyc kablówke a tv z talerzem odpada

• Mamusie
szotka napisał(a):
Łaaaa....nadrobiłam jakieś dwa dni więcej nie dam rady 🙂
Agamu dziękuję że zauważyłaś brak mojej osoby 🙂Moje dziecie wczoraj miało szczepienie,bardzo ładnie je zniosła szczepiłam 5w1 i było to chyba dobre posunięcie.
Ogólnie moje maleństwo spokojne, mało płaczliwe tylko raz na jakiś czas problem z brzuszkiem się pojawia.Tak np.od wczoraj stękała bo kupki nie mogła zrobić a dzisiaj jak zrobiła to śpi już 4 godzine...
Nocki też nie są tragiczne.Jak ja nakarmię ok 11 to spi do 4/5.później ok 8 pobudka juz taka na pełny gwizdek typu mamo pobaw się ze mną.Karmię mm.Zjada ok 100/120.
Ciagle mam za mało postów żeby zdjęcia wrzucić ☺️ ☺️ ☺️
Ach...Asia twó Tymek nie ma przypadkiem trądziku niemowlęcego?tak jak spojrzałam na avatarek to sie zastanawiam...Moja już sie prawie uporała z tym draństwem.

hej 😘 no właśnie dziś pytałam czym mu mogę myć buzię żeby mu to zlazło 🤔 🤨 używałaś coś ?
z tymi kupami hm... u mojego się uregulowało póki co więc mam nadzieje że i u Ali się pozmienia 🙂