Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2011 | Forum dla mam

Leginsik_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
dzieki mph za te slowa! 😘 na szczepieniu wlasnie lekarka powiedziala ze to normalne bo widocznie tak w brzuszku u mnie byla i to jej sie unormuje z czasem.. moja nadii spi czasami na wprost na lewym boku sama jak btylko moge to klade ja na lewy bok ale wlasnie ten prawy jest najczesciej.. w takim razie spytam za miesiac na szczepieniu 🙂 a jak zaparcia nie mina to w pon sie udam z nadinka do niej.
agata nie chce zmieniac tak malej mleka co chwila bo wiem ze nie powinno sie a ona juz miala 3 mleka plus moje.. jak nie mina zaparcia to pediatra mi cos poleci. ale dzikei za rade! 😘

• Odpowiedzi 18,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• AsiulkaZG83_m

2069

• Louisedg_m

1828

• czarna79_m

1239

• asia19874_m

1365

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
mphz napisał(a):
Landusia napisał(a):
hejka..
laski czy z zaparciem dzieci tez sie idzie do pediatry?
moja nadii dzis zrobila kupke plakala przy tym wiele wysilku wlozyla taka twarda zbita i malutko, ale ja jej nie dopajam pomiedzy karmieniami raz dziennie dostaje tylko herbate koperkowa i to wszystko..
czy mam sprobowac jej dawac czesciej wode do picia pomiedzy i wtedy isc jak nie ustapią. martwie sie..

a i jeszcze jedno lui pisalas ze jak dziecko lezy na jednej stronie caly czas to juz to napiecie czy mam w takim razie isc do pediatry?
cholerka martwi mnie moja dzidzia. 😞 co z naszymi maluszkami sie dzieje 😞

mi polozna mowila , ze dziecko ma prawo lezec sobie na 1 stronie-"ulubionma"strona, to jest fizjologia i ze napewno gdyby bylo cos nie tak, na badaniu u pediatry lekarz by juz zauwazyl i skierowanie dal. ja na to zwracalam uwage jakos do miesiaca czasu- mala lubila miec glowe tylko po 1 stronie a tera zjuz macha nia w kazdym keirunku i spi te zjak jej sie podoba- raz na jednej, raz na drugiej. nie martwilabym sie skoro lekarz nie zauwazyl jakiegos przykurczu czy wzmoznonego napiecia.:*

na nast wizycie sama zwroc na to uwage zeby skontrolowala czy widzi jakies nieprawidloswosci, tak dla pewnosci,a ale wydaje mi sie ze by zauwazyla bo widac oznaki tego napiecia gloym okiem]
moja mala na plecqch jak zlezy to obraca sie na obie strony itp
ale na brzuszku tylko w prawa strone daje glowe i za cholere nie chce w druga jak ja probowalam przymusic to niechetnie i na sekundke doslownie i wydaje mi sie ze jej to bol sprawia wiec na peewno beda jej to cwiczyc

• Mamusie
mphz napisał(a):
Louisedg napisał(a):
Landusia napisał(a):
tak to badanie jest obowiazkowe asiu? u nas w szpitalu powiedzieli ze bez tego badania nie wypuszczaja dzieci bo ogromne kary sa za to teraz kazdy noworodek musi miec badany słuch i w ksiazeczce zdrowia na pierwszej stronie jest ten dyplom z naklejką.
aniu ja daje jej z hippa ten co lui ma z błonnikiem .. i kupke taka zrobila mi dzis tak to normalna choc czasami byla normalna i jendoczesnie z zaparciem.. nie wiem co o tym myslec.. kurde ja juz kupilam 2 mleka wczoraj na zapas..

o prosze czyli mam kolejny punkt zaczepienia jesli chodzi o zjebany szpital

dziecko zakazone bakteria ktorej matka nie ma
i nie zrobione bad. sluchu
i nadal nie wiem czy to jeszzce teraz mozna zrobic doczytam

😞 kochana a moze zrobili a tylko certyfiukatu ci nie wkleili?

nie
bo ja mamna wypisie nqpisane ze nie miala bad sluchu i szczepienia na gruzlice

• Mamusie
Landusia napisał(a):
dzieki mph za te slowa! 😘 na szczepieniu wlasnie lekarka powiedziala ze to normalne bo widocznie tak w brzuszku u mnie byla i to jej sie unormuje z czasem.. moja nadii spi czasami na wprost na lewym boku sama jak btylko moge to klade ja na lewy bok ale wlasnie ten prawy jest najczesciej.. w takim razie spytam za miesiac na szczepieniu 🙂 a jak zaparcia nie mina to w pon sie udam z nadinka do niej.
agata nie chce zmieniac tak malej mleka co chwila bo wiem ze nie powinno sie a ona juz miala 3 mleka plus moje.. jak nie mina zaparcia to pediatra mi cos poleci. ale dzikei za rade! 😘

ja Hanie karmie bebilonem comfort z tendencją do kolek i zaparć i w dzień ją dopajam herbatką i poki co ani razu nie miała problemów z kupką

• Mamusie
lui nie martw sie widocznie nie mogli tego wykonac skoro masz napisane na wypisie czyli pamietali i wiedza ze nalezy je wykonac! zaufaj im choc wiem ze trudno po tym wszystkim! 😘~a twoja mala reaguje jak np slyszy twoj glos albo jakies glosy? albo wystraszy sie jak jej halas nagły? to swiadczy ze slyszy! a te badania nie sa 100% ze dziecko slyszy bo slyszec mozna na rozne sposoby i my tez nie mamy pewnosci ze nasze dzieciaczki dobrze slysza! wiec glowa do gory i obserwuj malucha 😘

• Mamusie
Louisedg napisał(a):
Landusia napisał(a):
tak to badanie jest obowiazkowe asiu? u nas w szpitalu powiedzieli ze bez tego badania nie wypuszczaja dzieci bo ogromne kary sa za to teraz kazdy noworodek musi miec badany słuch i w ksiazeczce zdrowia na pierwszej stronie jest ten dyplom z naklejką.
aniu ja daje jej z hippa ten co lui ma z błonnikiem .. i kupke taka zrobila mi dzis tak to normalna choc czasami byla normalna i jendoczesnie z zaparciem.. nie wiem co o tym myslec.. kurde ja juz kupilam 2 mleka wczoraj na zapas..

o prosze czyli mam kolejny punkt zaczepienia jesli chodzi o zjebany szpital

dziecko zakazone bakteria ktorej matka nie ma
i nie zrobione bad. sluchu
i nadal nie wiem czy to jeszzce teraz mozna zrobic doczytam

poradnia audiologiczna jest w chorzowie- my tam jewdziemy 5go grudnia, bo mamy miec powtorne badanie sluchu, bo mialam zimno- infekcje wirusowa w ciazy i wedy sie bada profilakycznie 2x 🙂

• Mamusie
Landusia napisał(a):
lui nie martw sie widocznie nie mogli tego wykonac skoro masz napisane na wypisie czyli pamietali i wiedza ze nalezy je wykonac! zaufaj im choc wiem ze trudno po tym wszystkim! 😘~a twoja mala reaguje jak np slyszy twoj glos albo jakies glosy? albo wystraszy sie jak jej halas nagły? to swiadczy ze slyszy! a te badania nie sa 100% ze dziecko slyszy bo slyszec mozna na rozne sposoby i my tez nie mamy pewnosci ze nasze dzieciaczki dobrze slysza! wiec glowa do gory i obserwuj malucha 😘

i tak kiedys tam pojde ich opluć... 😎

tal czy siak nie powinnonbyc tak ze nie jest zrobione wcale musze aczepic lekarke co z tym ... nalezy sie wiec powinno nbyc koniec kropka

a widze ze slyszy fantastycznie usypiaja ja panowie na rusztowaniach z oknem 😁
jeszcze ze 2 tyg beda mi tu lazic a ja w bunkrze 😮 😮

• Mamusie
no a moja wisi na rece 😞 😞 😞 😞
ja dawałam tez bebilon pepti bylo ok a teraz bebilon 1 zwykly i tez ok 🙂 🙂 🙂,ale ja dokarmiam czasami.
my od drugiego tygodnia mielismy pilnowac glowki aby byla w rozne strony bo tez byla mala asymetria juz skorygowana pilnujemy aby nie wrociła. podejrzenie wzmozenia miesniowego tez bylo w 2 tygodniu robilismy tylko masaz karku,wszystko ok i jakies faldki tez sie wyrownaly, u mni byla cesarka ze wzgledu na zanikaniu akcji serca i mozliwosc niedotlenienienia. ma tez pocałunki aniola na powiekach znaczy juz z jednej zeszlo. i jak sie okazuje najprawdopodabniej wszystko to aprzedewszystkim zanik akcj serca i nastepstwa spowodowane bylo podaniem mi zelu na wywolanie.

• Mamusie
Landusia napisał(a):
moja nadii zrobila znow kupke z zaparciem chyba ciag dalszy tamtej...
aniu moja mala tez ma pocalunek aniola na lewym oczku ja tez mialam na lewym jak bylam maluka 🙂

Poszukaj na główce po przeciwnej stronie oczka powinien też być albo już zniknął. 🙂,
Namz jednego oczka już wyblakło.

• Mamusie
hej! dzisiaj na 13 45 szczepienie niunia ma normalnie mam stresa sama nie lubie byc kluta a co dopiero takie malenstwo 😞 nic nie chce mi sie w domu robic z nerow.Laura tez tylko na prawym boku lezala zawsze ale pediatra powiedziala zeby teraz ja klasc na lewym bo z jednej strony glowke ma dobrze uformowana a zdrugiej nie mam nadzieje ze to sie wyrowna ja w sumie nawet tak uwagi nie zwrocilam na to ciemiaczko dobrze ze pediatra to zauwazyl 🙂 wasze dzieci mialy po szczepieniu goraczke? slyszalam ze duzo dzieci po szczepieniu ma goraczke 😞

• Mamusie
laurka2011 napisał(a):
hej! dzisiaj na 13 45 szczepienie niunia ma normalnie mam stresa sama nie lubie byc kluta a co dopiero takie malenstwo 😞 nic nie chce mi sie w domu robic z nerow.Laura tez tylko na prawym boku lezala zawsze ale pediatra powiedziala zeby teraz ja klasc na lewym bo z jednej strony glowke ma dobrze uformowana a zdrugiej nie mam nadzieje ze to sie wyrowna ja w sumie nawet tak uwagi nie zwrocilam na to ciemiaczko dobrze ze pediatra to zauwazyl 🙂 wasze dzieci mialy po szczepieniu goraczke? slyszalam ze duzo dzieci po szczepieniu ma goraczke 😞

Ja szczepiłam wczoraj, wszystko bylo ok, nie miała gorączki, ani nie była bardziej marudna niz zwykle 🙂

• Mamusie
Louisedg napisał(a):
AsiulkaZG83 napisał(a):
Louisedg napisał(a):
Kurwać no mówiłam że zjebany dzień 😞

chlapne dzis redsa z kolezanka moze sie troche zluzuje bo zwariuje

jeszcze lece po emolium krem specjalny do apteki bo malutka ma krostki i pani dr nie wyglada to ani na potowki ani na tradzik tylko na alergiczne.... i jak by sie zwiekszalo albo sie robily strupki to moze byc skaza...:/ mam smarowac emolim zrąbała mnie za Ziajke
no to pobiegłam zamowiłam niech bedzie

oby to wszystko sie ulozylo dobrze
tak sie boje tej wizyty u neurologa 😞 🤨 🤨

do jutra czy cos 😘

Lui ,tu masz super cenke,bo w aptece to duuuzo drozej kupowalam ,a tu tez bede zamawiala 🙂krem jest rewelacja
http://allegro.pl/emolium-krem-specjalny-75ml-gratis-i1899976249.html

ooooo ooo

ja dalam 29.90
ja tez wlasnie przeplacalam zawsze-bo ja go uzywam ,a tu prosze jaka ofercina 😉

• Mamusie
agamu napisał(a):
laurka2011 napisał(a):

uf mam nadzieje ze z moja mala bedzie to samo 🙂

Ja szczepiłam wczoraj, wszystko bylo ok, nie miała gorączki, ani nie była bardziej marudna niz zwykle 🙂

• Mamusie
Landusia napisał(a):
hejka..
laski czy z zaparciem dzieci tez sie idzie do pediatry?
moja nadii dzis zrobila kupke plakala przy tym wiele wysilku wlozyla taka twarda zbita i malutko, ale ja jej nie dopajam pomiedzy karmieniami raz dziennie dostaje tylko herbate koperkowa i to wszystko..
czy mam sprobowac jej dawac czesciej wode do picia pomiedzy i wtedy isc jak nie ustapią. martwie sie..
Madzia przy karmieniu mm nalezy dopajac -koniecznie
a i jeszcze jedno lui pisalas ze jak dziecko lezy na jednej stronie caly czas to juz to napiecie czy mam w takim razie isc do pediatry?
cholerka martwi mnie moja dzidzia. 😞 co z naszymi maluszkami sie dzieje 😞

• Mamusie
agamu napisał(a):
asia19874 napisał(a):
hej u nas noc piękna , 1 przerwa na jedzonko o 3.30 i dopiero o 7.30 . Tymon chyba już wie kiedy jest noc bo od kilku dni tak nam wstaje 🙂 oby nie zapeszyć .
Czarnulko na pewno będzie ok !
Waszym malucha robili badanie słuchu w szpitalu jak się urodziły ?? czy nie wszystkim ?

Oby ten dzień obfitował w pozytywne wieści 😘 trzymam kciuki za nasze maleństwa !!!

No to Mamuśka wyspana 🙂 🙂 🙂
Tak, mojej badali w szpitalu słuch .
mojej rowniez 🙂wyszlo,ze sluch ok -gumowe uszko mamusi 😁 nic sie nie ukryje szeptem 😜

• Mamusie
AsiulkaZG83 napisał(a):
agamu napisał(a):
asia19874 napisał(a):
hej u nas noc piękna , 1 przerwa na jedzonko o 3.30 i dopiero o 7.30 . Tymon chyba już wie kiedy jest noc bo od kilku dni tak nam wstaje 🙂 oby nie zapeszyć .
Czarnulko na pewno będzie ok !
Waszym malucha robili badanie słuchu w szpitalu jak się urodziły ?? czy nie wszystkim ?

Oby ten dzień obfitował w pozytywne wieści 😘 trzymam kciuki za nasze maleństwa !!!

No to Mamuśka wyspana 🙂 🙂 🙂
Tak, mojej badali w szpitalu słuch .
mojej rowniez 🙂wyszlo,ze sluch ok -gumowe uszko mamusi 😁 nic sie nie ukryje szeptem 😜

heh musi wszystko wiedzieć 😜 jak tam Szakira po urodzinkach ??

• Mamusie
asia19874 napisał(a):
Agatko jak Maja zareagowała na Gabrysię ?? pewnie pilnuję łóżeczka 😆

Maja jest w Małej zakochana po prostu,najchętniej by ją zalizała z miłości,ale pilnujemy, żeby nie lizała...tzn pozwalamy jej tylko po stópkach ☺️
Jest pewnie też troszkę zazdrosna, ale staramy się, żeby nie czuła, że coś się zmieniło-tzn jeden z nas tuli Gabrysię, a drugi Maję, żeby jej przykro nie było hihihihi

• Mamusie
agamu napisał(a):
asia19874 napisał(a):
Agatko jak Maja zareagowała na Gabrysię ?? pewnie pilnuję łóżeczka 😆

Maja jest w Małej zakochana po prostu,najchętniej by ją zalizała z miłości,ale pilnujemy, żeby nie lizała...tzn pozwalamy jej tylko po stópkach ☺️
Jest pewnie też troszkę zazdrosna, ale staramy się, żeby nie czuła, że coś się zmieniło-tzn jeden z nas tuli Gabrysię, a drugi Maję, żeby jej przykro nie było hihihihi

hihi tak myślałam że zazdrość jest 🙂 w końcu byliście tylko dla niej a tu nagle się pokazała Gabi 🙂