Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2011 | Forum dla mam

Leginsik_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie

agamu napisał(a):
Leginsik napisał(a):
agata82 napisał(a):
nie wiem jak Wasze maluchy ale Ala zazwyczaj nie lubi leżeć na brzuchu 🤢 zazwyczaj ostro protestuje po chwili: leżeniadry: jak wczoraj zobaczyłam Gabrysie Agaty to zaczełam się martwić bo Alicja tak głowy nie podnosi 🤔 co robić?? kłaść na siłę? mino, że się złości??

każde dziecko rozwija sie inaczej i nie ma co porównywać do innych dzieci,pamietaj o tym !!!
jeśli nie lubi to nie zmuszaj,staraj się ją kłaść codziennie chociaż na chwilke,jak zacznie protestować to połóż na plecki po czasie może się wkoću przyzwyczai u nas to podziałało 🙂

To samo chciałam napisac, kazde dziecko jest inne 🙂 nassza bardzo lubi lezec na brzuszku,od poczatku lubila 🙂a Ty rob task jak mowi Leginsik-po mału raz na jakis czas j ą kladz, w koncu sie przyzwyczai 🙂

moja tez szału dostaje ...jak ja kłade na brzuch , dlatego czesto lezy na brzuchu u nas ....i to lubi , a jak ma sama zostac to szalenstwo .....

• Odpowiedzi 18,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• AsiulkaZG83_m

2069

• Louisedg_m

1828

• czarna79_m

1239

• asia19874_m

1365

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
agata82 napisał(a):
Leginsik napisał(a):
agata82 napisał(a):
nie wiem jak Wasze maluchy ale Ala zazwyczaj nie lubi leżeć na brzuchu 🤢 zazwyczaj ostro protestuje po chwili: leżeniadry: jak wczoraj zobaczyłam Gabrysie Agaty to zaczełam się martwić bo Alicja tak głowy nie podnosi 🤔 co robić?? kłaść na siłę? mino, że się złości??

każde dziecko rozwija sie inaczej i nie ma co porównywać do innych dzieci,pamietaj o tym !!!
jeśli nie lubi to nie zmuszaj,staraj się ją kłaść codziennie chociaż na chwilke,jak zacznie protestować to połóż na plecki po czasie może się wkoću przyzwyczai u nas to podziałało 🙂

staram się codziennie ja kłaść ale zawsze jest to samo-eeeee,eeeee 😉 😮 😮 mały leniwiec mi rosnie-cycka ssac nie chciała, teraz cwiczyc miesni tez nie chce 🤢 🤢

spokojnie, jeszcze będzie leżeć i ćwiczyć 🙂 Spróbuj może ją położyc i klepać po pupce-nasza od razu usypia tak jej się podoba 🙂

• Mamusie
agata82 napisał(a):
Leginsik napisał(a):
agata82 napisał(a):

staram się codziennie ja kłaść ale zawsze jest to samo-eeeee,eeeee 😉 😮 😮 mały leniwiec mi rosnie-cycka ssac nie chciała, teraz cwiczyc miesni tez nie chce 🤢 🤢

może zachęcaj ja tez zabawkami 🙂 nasza ma czasami w nosie miski i woli telewizor wiec zeby go ogladac musi sie czasem nagimnastykowac hehe

moja siostra nie lubiła na brzuchu wiec mama jej nie zmuszała niestety to sie wiazalo z tym ze nie umiala potem raczkowac tylko potem od razu uczyla sie chodzic

• Mamusie
czarna79 napisał(a):
Doris5969 napisał(a):
czarna79 napisał(a):
Doris5969 napisał(a):
czarna79 napisał(a):
Witajcie kochane
Dzisiaj zrobiłysmy sobie błogie lenistwo ....spałysmy do 9.....
Noc spoko....
Chatka juz sprzatnieta , obiad zrobiony tylko wsadzic do piekarnika , pralka pierze hi hi ....
a ninka własnie usypia , a mamuska pije kawke ....zapraszam 🤪 🤪
Dorcia ....ja na weekend jade w Twoje strony ...
A teraz Was poczytam ... 🙂 🙂

Aguś a gdzie dokładnie będziesz????????

na ursynowie

to kawałek odemnie 🙂szkoda ze mam szkołe w weekend i rodzinke na Kubusiowych urodzinach bo bysmy mogły sie spotkac

my tam od czasu do czasu jezdzimy wiec spokojnie na pewno sie zobaczymy ....jak bedzie troszke cieplej .... 🙂 🙂 🙂

to fajnie 🙂musimy sie spotkac 🙂

• Mamusie
Laski pytanie za 100 punktow zdjecia błyszczące czy matowe ....???????
Ania ....niech szybko pojdzie Twojej siostrze ....az mi sie przypomniało jak to było w tym szpitalu na Hawajach .....
Dorcia ...jak Ty cos pierdolniesz ...to mało co Julcię nie obudziłam , moja dupa nie zmiesciłaby sie w moim wielkim telewizorze 50 calowym hi hi i mam to gdzies ....ja juz wczesniej Ci pisałam ze laska z Cebie jak tylko dodałas na nk zdjecie ...nie wiem gdzie ty masz te 10 kg chyba w stopach hi hi wariatka 🤪 🤪

• Mamusie
Doris5969 napisał(a):
czarna79 napisał(a):
Doris5969 napisał(a):
czarna79 napisał(a):
Doris5969 napisał(a):
czarna79 napisał(a):
Witajcie kochane
Dzisiaj zrobiłysmy sobie błogie lenistwo ....spałysmy do 9.....
Noc spoko....
Chatka juz sprzatnieta , obiad zrobiony tylko wsadzic do piekarnika , pralka pierze hi hi ....
a ninka własnie usypia , a mamuska pije kawke ....zapraszam 🤪 🤪
Dorcia ....ja na weekend jade w Twoje strony ...
A teraz Was poczytam ... 🙂 🙂

Aguś a gdzie dokładnie będziesz????????

na ursynowie

to kawałek odemnie 🙂szkoda ze mam szkołe w weekend i rodzinke na Kubusiowych urodzinach bo bysmy mogły sie spotkac

my tam od czasu do czasu jezdzimy wiec spokojnie na pewno sie zobaczymy ....jak bedzie troszke cieplej .... 🙂 🙂 🙂

to fajnie 🙂musimy sie spotkac 🙂

oczywiscie jak najbardziej .....my jezdzimy tam do chrzesnej Julci .... 🙂 🙂

• Mamusie
asia19874 napisał(a):
Louisedg napisał(a):
Bry

moje malenstwo wczoraj ok 24 sie obudzilo na karmienie i nie chcialo spac. mama poległa tata walczyl ale nie wiem ile.
o 6 karmionko i nadal spią moje m i malenstwo 🙂
a ja zaraz lece na rower i saune
a potem prxybiegne ogarne troche w domu
i przychodzi pani odm rehabilitacji
mam nadzieje ze zapoda mi duzo wiary i wogole dobre informacje

milego dnia 😘

dobdzie będzie 🙂 a i fajowy kombinezon i za taką kase 😆

😘

• Mamusie
agamu napisał(a):
Louisedg napisał(a):
Bry

moje malenstwo wczoraj ok 24 sie obudzilo na karmienie i nie chcialo spac. mama poległa tata walczyl ale nie wiem ile.
o 6 karmionko i nadal spią moje m i malenstwo 🙂
a ja zaraz lece na rower i saune
a potem prxybiegne ogarne troche w domu
i przychodzi pani odm rehabilitacji
mam nadzieje ze zapoda mi duzo wiary i wogole dobre informacje

milego dnia 😘

No ba, będzie dobrze 🙂 Inaczej być nie może 🙂

😘

• Mamusie
mphz napisał(a):
agamu napisał(a):
mphz napisał(a):
witajcie
powiedzcie mi prosze, czy wasze dzieci tak robia, bo ja juz nie kumam o co chodzi:

moja zuzanna zje z cycola, jest ewidentnie najedzona, po czym odkladam ja do lozeczka - slysze ssie rece, ok -zasypia, mija moze godzina(ja zdaze tez usnac)slysze jak znowu ssie rece. wstaje- a ona spi , tylko ze kciuk w buzi i ssie. glosno ssie- na tyle ze mnie obudzi.smoka nie chce (nie lubi smoczkow)ona jest glodna? mam ja budzic? czasem po jedzeniu ssie te rece, na pol juz spiaca, i ssie.

a martwi mnie jeszcze jedno. zauwazylam, ze zuzanna jak lezy na brzuszku, strasznie glowa ciagnie jej na lewa strone. niby-jak sie postara trzyma ja prosto, w osi tulowia, ale wydaje mi sie ze bardzo czesto jednak ciagnie jej na lewa strone. jak lezy- nie ma problemu- spi na roznych juz stronach, tylko , jak ma uzyc miesni karku. za tydzien mam szczepienie. moze mam isc wczesniej aby ja dr podpatrzyla jak lezy na brzuchu, czy ona tez to widzi?(napewno zobaczy)

Z tym ssaniem łapek, to mojej się też to zdarza...ja jej wtedy nie ruszam-czasem zaśnie, a czasem się budzi sama 🙂

Co do głowki to nie wiem...moja raczej i na jedną i na drugą stronę ciągnie. Myślę, że nie zaszkodzi skonsultować, jeśli się denerwujesz 🙂

dz za odp agamu.

te ssanie lapek to kurde u mnie w nocy teraz siega zenitu, tez czasem zasnie, czasem spi i ssa te kciuk, a czasem nie spi i ssa rece. juz nie kapuje ocb. czekam az zacznie plakac- czyli bedzie chciala jesc bardzo, ale czy ja to dobrze robie, to nie wiem:/

z glowka- to ewidentnie na jedna strone ja przechyla lezac na brzuchu i trzymajac ja w gorze:/

zgłowka koniecznie sie upewnij lekarki
ja jestem przewrazliwiona juz
a ssanie rą k to norma moja zajada je głosno non stop

• Mamusie
aniulka25 napisał(a):
Jestem. Musialam zrobic ogien, kurna palic sie nie chcialo, nakopcilo sie w calej chalupie!!! 😠 😠 😠jak ja zazdroszcze dziewczynom, ktore nie musza palic, tylko kreca galka od grzejnika.... 🤔 🤔

ha albo nie kręcą wcale 🙂
ja mam non stop 23 stopnie bez grzania

• Mamusie
czarna79 napisał(a):
Ania ....niech szybko pojdzie Twojej siostrze ....az mi sie przypomniało jak to było w tym szpitalu na Hawajach .....
Dorcia ...jak Ty cos pierdolniesz ...to mało co Julcię nie obudziłam , moja dupa nie zmiesciłaby sie w moim wielkim telewizorze 50 calowym hi hi i mam to gdzies ....ja juz wczesniej Ci pisałam ze laska z Cebie jak tylko dodałas na nk zdjecie ...nie wiem gdzie ty masz te 10 kg chyba w stopach hi hi wariatka 🤪 🤪

jak dla mnie tylko matowe 🙂 paluchy się nie odbijają

• Mamusie
asia19874 napisał(a):
czarna79 napisał(a):

JESTEM ZA 🙂 🙂 🙂 🙂nie lubię tych błyszczących poza tym 🙂

• Mamusie
ANIA100 napisał(a):
anulcia, ja czegoś chyba z tymi zdjęciami nie kleje,
Ja im zapłaciłam i co dalej ?

Mam czekać na program od nich czy spakować zdjęcia i im przesłać mailem jakie chce mieć wywołany ?

musisz poczekać na e - maila od nich. Oni Ci przyślą instrukcję, jak dalej postępować i ich program w który zgrasz te zdjęcia, obrobisz jeśli chcesz - np. retusz czerwonych oczu i inne tam, potem wyślesz im to. A oni przyślą Ci na skrzynkę kod, który masz pamiętać, w razie gdyby dzwonili do Ciebie z jakimś pytaniem. Potem np. za 2 dni przyślą Ci wiadomość, że ich system przyjął Twoje zdjęcia ( że wszystko dobrze zrobiłaś ) i czekasz na zdjęcia. U mnie po otrzymaniu tej informacji zdjęcia przyszły po 2 dniach. Wydaje mi się, że to bardzo szybko było 🙂 Rozumiesz juz?

• Mamusie
agata82 napisał(a):

mój też nie przepada za leżeniem na brzuszku, musi mieć dobry humor, żeby leżeć i nie lubi być w pionie szczególnie jak jest zmęczony po jedzeniu. Wziąć go do odbicia to tragedia, bo płacze, żeby go położyć

• Mamusie
czarna79 napisał(a):

ja wybrałam matowe, bo każdy je ogląda sto razy i potem paluchy zostają. Na matowych tak nie widać 😁

• Mamusie
aniulka25 napisał(a):
czarna79 napisał(a):

ja wybrałam matowe, bo każdy je ogląda sto razy i potem paluchy zostają. Na matowych tak nie widać 😁

no ja tez chce tylko w innym programie patrzyłam i dlatego chce zebys mi wysłała ten progrm od nich , bo mam antywirusa w komp i niektore programy w ogole mi nie wczytuje.....i dlatego chce wiedziec czy ten mi wczyta zebym mogła im wyslac te zdjecia , a pozniej bede zamawiała u nich ....bo chce jeszczw wiekszy rozmiar zam....
a w albumy juz włozyłas ....jeszcze albumy trza jakies fajne kupic

• Mamusie
asia19874 napisał(a):
czarna79 napisał(a):

no własnie. Nie wiedziałam, ze tez to napisalas ☺️

• Mamusie
Louisedg napisał(a):
aniulka25 napisał(a):
Jestem. Musialam zrobic ogien, kurna palic sie nie chcialo, nakopcilo sie w calej chalupie!!! 😠 😠 😠jak ja zazdroszcze dziewczynom, ktore nie musza palic, tylko kreca galka od grzejnika.... 🤔 🤔

ha albo nie kręcą wcale 🙂
ja mam non stop 23 stopnie bez grzania

i co sie chwalisz co??? 😠 ja musze znowu do pieca zapieprzac 😠 😠

• Mamusie
czarna79 napisał(a):
Dzieki laski i tak wybrałam matowe.....

Mariolka ...ja to nie wiedziałam ze ty miałas cc...ostro ...to jak wczesniej chodziłas do gina to ci nie powiedział ze jestes za waska....
Agata,...a ty pisałas jak w koncu było u gina???
Asik a ty juz byłas u mudzynka....

oczywiście że byłam 🙂 tabsy przepisane ... kacha zagojona jak cza 😁