Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2011 | Forum dla mam

Leginsik_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
aniulka25 napisał(a):
Maga napisał(a):
czarna79 napisał(a):
Maga jak tam chrzciny zadowoleni jestescie .....wiesz od dawna sie zastanawiam jak Ty wygladasz mogłabys dodac z Antosiem zdjecie .... 🙂 🙂 🙂

a bardzo zadowoleni, tylko urobilam sire po pachy 🤪 a to tylko dla 14 osob 🙃 PODZIWIAM ANIE!!! 🤪 na szczescie maz pomagal 🙃 byly zwykle schabowe, schab po gdansku (w piwie), mielone, mielone faszerowane 'z oczkiem', kottbullar (skandynawskie klopsiki z borowka), ryba po karaibsku, wolowina duszona 🤪 to z mies. Anto w kosciele kimal mi na kolanach a pozniej na mezu 😜 a tak jeszcze to salatka gyros, warzywna mojego meza mniam 🙃 i jajka faszerowane i super tort 🤪
wsawie zdjecie, co nam tesciu zrobil, ale musze obrobic coby wszyskixch wiernych nie pokazywac 😉 😜

dziekuje 😘 ☺️

prosze wrzuc w przepisy to co podkreslilam 😘 dzieki

wrzuce Wam strony z ktorych sama robilam 🙂 najbardziej polecam kottbullar i mielone z oczkiem 😉
http://dodajiwymieszaj.blox.pl/2009/02/Kttbullar.html
http://majanaboxing.blox.pl/2010/07/Ryba-po-karaibsku.html
http://dodajiwymieszaj.blox.pl/2009/01/Kotlety-mielone-z-oliwkowym-oczkiem-i-dodatkami.html
http://majanaboxing.blox.pl/2010/10/Kotlet-schabowy-po-gdansku.html

🙂

• Odpowiedzi 18,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• AsiulkaZG83_m

2069

• Louisedg_m

1828

• czarna79_m

1239

• asia19874_m

1365

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
aniulka25 napisał(a):
agamu napisał(a):
aniulka25 napisał(a):
Maga napisał(a):
czarna79 napisał(a):
Maga jak tam chrzciny zadowoleni jestescie .....wiesz od dawna sie zastanawiam jak Ty wygladasz mogłabys dodac z Antosiem zdjecie .... 🙂 🙂 🙂

a bardzo zadowoleni, tylko urobilam sire po pachy 🤪 a to tylko dla 14 osob 🙃 PODZIWIAM ANIE!!! 🤪 na szczescie maz pomagal 🙃 byly zwykle schabowe, schab po gdansku (w piwie), mielone, mielone faszerowane 'z oczkiem', kottbullar (skandynawskie klopsiki z borowka), ryba po karaibsku, wolowina duszona 🤪 to z mies. Anto w kosciele kimal mi na kolanach a pozniej na mezu 😜 a tak jeszcze to salatka gyros, warzywna mojego meza mniam 🙃 i jajka faszerowane i super tort 🤪
wsawie zdjecie, co nam tesciu zrobil, ale musze obrobic coby wszyskixch wiernych nie pokazywac 😉 😜

dziekuje 😘 ☺️

a ja bym poprosiła przepis na kottbullar -nie mam pojęcia co to jest 😮 😮ale brzmi intrygująco 🙂

dokladnie. A ciekawe jak smakuje ☺️

bardzo soczysty, mieciutki i pyszny 🙃 naomiast schab w piwie mnie nie podszedl 😜

• Mamusie
aniulka25 napisał(a):
izarybka napisał(a):
Maga napisał(a):
tak w ogole to Tosiek skonczyl nam 3miesiace! i juz wkraczamy w 4ty 😮 kedy to zlecialo..? 🤪

wow wszyskiego najlepszego dla Tośka 😘 😘 😘 😘

dolaczam sie do zyczen. Podobno do 3 m -cy jest ciezko! ale to juz za wami

no to sie nie martwie, nam ciezko prawie wcale nie bylo 😉
ale ja mysle, ze 'male dziecko- maly klopot, duze dziecko-...' 😁

• Mamusie
Maga napisał(a):
aniulka25 napisał(a):
Maga napisał(a):
czarna79 napisał(a):

dziekuje 😘 ☺️

wrzuce Wam strony z ktorych sama robilam 🙂 najbardziej polecam kottbullar i mielone z oczkiem 😉
http://dodajiwymieszaj.blox.pl/2009/02/Kttbullar.html
http://majanaboxing.blox.pl/2010/07/Ryba-po-karaibsku.html
http://dodajiwymieszaj.blox.pl/2009/01/Kotlety-mielone-z-oliwkowym-oczkiem-i-dodatkami.html
http://majanaboxing.blox.pl/2010/10/Kotlet-schabowy-po-gdansku.html

🙂

FENKJU WERY MACZ!!!

• Mamusie
Anulcia napisał(a):
Dziewczynki mam bardzo ważne pytanie!!czy któraj robiąc gbs miała paciorkowca??mojej Siostrze wyszło,że ma i bidulka płacze..a to chyba przy porodzie podają antybiotyk i nic sie nie dzieje tak???Prosssiiimm o odpowieddź 😘 😘

Tak, przy porodzie podają antybiotyk...tak słyszałam. 🙂

• Mamusie
agamu napisał(a):
LASKI jestem w szoku!!!!!! Gabrysia przewróciła się z brzuszka na plecy kilka razy juz dzisiaj...cwaniara unosi głowę, ugina prawą rączkę i hyc...

brawo!!! Gabi to w ogole super jest 🤪 lubi brzuszek, trzyma glowke na brzuszku lezac..
polozcie Toska to zobaczycie histerie 🙃 on tez trzyma dopoki sie nie zorientuje, ze na brzuszku lezy 😜 jak zobaczy to ryk 🙃

• Mamusie
Anulcia napisał(a):
Dziewczynki mam bardzo ważne pytanie!!czy któraj robiąc gbs miała paciorkowca??mojej Siostrze wyszło,że ma i bidulka płacze..a to chyba przy porodzie podają antybiotyk i nic sie nie dzieje tak???Prosssiiimm o odpowieddź 😘 😘

powiedz jej, żeby nie płakała, bo to nic poważnego. Tzn. to zagraża dziecku, ale oni podają antybiotyk. Ja nie miałam, ale mam dobrą kumpele, której też wyszło. Dostała antybiotyk, a że długo rodziła, to potem dostała jeszcze raz, żeby napewno zadziałał. Dziecko ma 8 m- cy i jest wszystko ok 🙂

• Mamusie
aniulka25 napisał(a):
agamu napisał(a):
LASKI jestem w szoku!!!!!! Gabrysia przewróciła się z brzuszka na plecy kilka razy juz dzisiaj...cwaniara unosi głowę, ugina prawą rączkę i hyc...

Mój nie cierpi leżeć na brzuszku, no chyba, że ma dobry humor. Jak nie to zaraz się drze.

wygimnastykowana po mamusi 🙂dobrze niech ćwiczy piruety Gabrysia to mój Mateusz będzie miał wysportowana laske ze ho ho 🙂 😆

• Mamusie
Doris5969 napisał(a):
aniulka25 napisał(a):
agamu napisał(a):

Mój nie cierpi leżeć na brzuszku, no chyba, że ma dobry humor. Jak nie to zaraz się drze.

wygimnastykowana po mamusi 🙂dobrze niech ćwiczy piruety Gabrysia to mój Mateusz będzie miał wysportowana laske ze ho ho 🙂 😆

No ba 😘 😘 😘

• Mamusie
brawo dla Gabi 😁 zwinna i gibka po mamusi 🙂 😆
aaa i najlepszego dla Antosia 🙂 zasuwa czas jak szalony ... u nas w piątek 3miechy 😉

Dzwoniłam do lekarza , jak dalej tak będzie dostanie kolejne butki 🥴 te co mamy obecnie sprowadzone są z Hiszpani i 1 na 20 dzieci ich nie akceptuje ... tym jednym jest Tymon ;/
Koszt bagatela 1tys 🤢 ... dobrze że NFZ dofinansuje 70% czyli płacimy 3 stówy , tyle kasy a do dupy nie podobne 😠 pierdolnę w końcu z tych nerwów 😠

• Mamusie
agamu napisał(a):

moja mi raz tak fikła w 4 tygodniu czasem boje sie ze wstanie i pojdzie 😁 😁

btw agata dziecko najpierw chyba z pleców na brzuch sie uczy a z brzucha na plecy to w 5miesiącu i ja jednak jestem sceptyczna.... ale to dlatego ze u nas jest jak jest i chyba zawsze bede przewrazliwiona przez te chorobe i szpital
http://www.docedu.klrwp.pl/print.php?id=109

• Mamusie
Maga napisał(a):
aniulka25 napisał(a):
izarybka napisał(a):
Maga napisał(a):
tak w ogole to Tosiek skonczyl nam 3miesiace! i juz wkraczamy w 4ty 😮 kedy to zlecialo..? 🤪

wow wszyskiego najlepszego dla Tośka 😘 😘 😘 😘

dolaczam sie do zyczen. Podobno do 3 m -cy jest ciezko! ale to juz za wami

no to sie nie martwie, nam ciezko prawie wcale nie bylo 😉
ale ja mysle, ze 'male dziecko- maly klopot, duze dziecko-...' 😁

ja tez sie nie martwie wiem ze to był lekki okres ze dopiero sie zacznie oczy wokół głowy jak zacznie raczkowac, chodzic... a teraz to taki przedsmak bajka wręcz 🙂

• Mamusie
Anulcia napisał(a):

ton bardzo nie fajnie 😞 😞 😞
ale najeazniejsze wlasnie ze wiedzą ze ma i opiekoa okołoporodowa jest wtedy inna tak dadzą antybiotyk
ale ja bym nie zaryzykowała wiedząc jak wygląda zakazenie u dziecka i brałabym cesare bez zastanowienia

• Mamusie
asia19874 napisał(a):
brawo dla Gabi 😁 zwinna i gibka po mamusi 🙂 😆
aaa i najlepszego dla Antosia 🙂 zasuwa czas jak szalony ... u nas w piątek 3miechy 😉

Dzwoniłam do lekarza , jak dalej tak będzie dostanie kolejne butki 🥴 te co mamy obecnie sprowadzone są z Hiszpani i 1 na 20 dzieci ich nie akceptuje ... tym jednym jest Tymon ;/
Koszt bagatela 1tys 🤢 ... dobrze że NFZ dofinansuje 70% czyli płacimy 3 stówy , tyle kasy a do dupy nie podobne 😠 pierdolnę w końcu z tych nerwów 😠

Kurcze Asia bidulo wy ciągle po lekarzach
Oby te juz były dobre!!! dobrze ze to dofinansowanie jest uff....
3majcie sie dzielnie:*

• Mamusie
Louisedg napisał(a):
agamu napisał(a):

btw agata dziecko najpierw chyba z pleców na brzuch sie uczy a z brzucha na plecy to w 5miesiącu i ja jednak jestem sceptyczna....

z brzuszka na plecy może już w 2 miechu się obracać -tak mówiła mi pani neurolog 🙂,wiadomo że to nie jest świadome jeszcze, tylko pewnie przypadowe 🙂

• Mamusie
agamu napisał(a):
Louisedg napisał(a):
agamu napisał(a):

btw agata dziecko najpierw chyba z pleców na brzuch sie uczy a z brzucha na plecy to w 5miesiącu i ja jednak jestem sceptyczna....

z brzuszka na plecy może już w 2 miechu się obracać -tak mówiła mi pani neurolog 🙂,wiadomo że to nie jest świadome jeszcze, tylko pewnie przypadowe 🙂

najwazniejsze ze neurolog powiedzial ze ok