Skocz do zawartości

Styczniowe dzieciaczki 2012 :) | Forum dla mam

skoreczka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
A my już ściągneliśmy gipsik 🙂 Zosia trochę popłakał,ale szybko i sprawnie to poszło 🙂 jest już wykąpana i wierci nóżkami 🙂
Tak zimno mi dzisiaj i wysłałam męża po cytryny i poszedł bez sprzeciwu bo on chce piwo 🙃
Pamii spróbuj później dać 🙂 może faktycznie posmakuje

• Odpowiedzi 11,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• skoreczka_m

1635

• Nikusia102_m

1886

• elka144_m

1127

• Kruszyna123_m

1183

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
A mój mąż dzis bedzie bardzo poźno, wczoraj twój Kacha a dziś mój 😞
Echhhh.................
Pamii chyba zacznę sama przygotowywac zupki i desrki, bo te słoiczkowe bardziej Mikołaj wyjada niż mały. No i jak dałam 3 łyzeczki startego jabłuszka to nic nie było a jak przecierek to zoładeczek odrzucił.
Kruszyna to macie święto: Zosia bez gipsu 🤪

• Mamusie
Kruszyna123 napisał(a):
Skoreczka ze słoiczka przecier odbił się?? A dajesz takie starte tylko jabłko czy jeszcze go rozdrabniasz??

Tak, odbił się.
A ja mam szklaną tarkę co trze na miazgę jabłko. Jak blender.
O taka http://allegro.pl/szklana-tarka-sygnowana-i2332911911.html

• Mamusie
Dziewczyny mam dzisiaj zalatany dzień, byłam na fizjoterapii z Nikim potem spacerek zakupy, obiad i po południu zawiozłam Miłoszka na urodziny do bajkolandu, przyjechałam do domu i za chwilę jadę po niego, a mąż dzisiaj wykąpie Nikiego,jak przyjechałam do domu to już oczywiście ja musiałam się zająć Nikim ;-) tak to jest z tymi chłopami :-) dobra zmykam dziewczyny pa pa

• Mamusie
Kruszyna- dodałam marchewki więcej i posmakowało heheh

Nikusia jak twoja je zupki? traktuje to jako posiłek? bo moja zje zupke i czeka na mleko i krzyczy póki go nie dostanie no i w dodatku wypija je...

Skoreczka ja zauważyłam że słoiczki mają zupełnie inny smak niż robiona zupka więc wolę jej nie przyzwyczajać do słoiczków 🙂

Kruszyna czyli gipsiku już nie będzie!? 🙂

Szczepienie- mi się tak przesuneło że dopiero drugie szczepienie mamy 22.05... masakra ;/

• Mamusie
hejka
Byliśmy w Tesco i Kuba mnie namówił, żebyśmy kupili 5 słoiczków z BoboVity i zgłosili paragon do konkursu. I kupiliśmy i przed chwilką zgłosiłam. Teraz codziennie będziemy sprawdzać czy wygraliśmy coś 😁 😁 😁 Ja tam jeszcze nigdy nic nie wygrałam, ale Kuba się cieszy. 🙃
Anabel jaki obiadek, aż ślinka leci.
Beata miałam Ci wczoraj pisać, że mam sposób na krzyczenie Emilki w wózku. Wzięłam z maty te koła na których widzą zabawki, przyczepiłam do budki i do tego jakieś grzechotki. Jak wyjechaliśmy wczoraj na spacer to Emilka je łapała, ale potem zasnęła więc nie wiem na ile by podziałały 🙃
Pamii jak ja teraz zrobiłam zupkę z marchewki, pietruszki, ziemniaczka, pora i selera to jakieś to niezbyt dobre było. Emilka jadła ale dziś już nie chciała. Chyba muszę dawać więcej marchewki i pietruszki a mniej pozostałych, lub różne zestawienia z tych warzyw.
Kruszyna super, że Zosia już bez gipsu. Mój dziś też miał smaka na piwo. Kupił sobie a mi Reddsa bo to jedyne piwo jakie lubię (i to tylko jabłkowego). 😜
Skoreczka dziś próbowałam Emilce dać moje jabłuszko i nie chciała. Miała minę jakbym jej cytryny dawała i pluła. 🙃
A co do tej tarki to ja kiedyś takie coś widziałam i nie wiedziałam co to jest ☺️ ☺️ ☺️
Kinga to faktycznie pracowity dzień, powiem Ci, że jak mi mała dała dziś popalić po powrocie męża też chciałam żeby ją na trochę wziął.
Pamii moja też zje 125g zupki a za chwilkę chce mleko i też zje.
A co do dzisiejszego jedzenia to Emilka zjadła tylko kleik ładnie, obiadku nie chciała, poszła spać jak wstała to jej znowu próbowałam dać ale znowu nie chciała. Tylko opluła mi całą podłogę. A jak jej na deser próbowałam jabłuszko dać to nie było mowy. Krzywiła się i pluła. No, ale może z 3 łyżeczki zjadła. A potem mleko.
Idę zaraz kąpać. 😉

• Mamusie
Nikusia witaj w klubie Redredsa 😁 🙃 Też lubię 🙂
A teraz juz wiesz ze jest szklana tarka 😉
Oby jutro juz te testy zrobili!!!
Kasiulka szybko minie!!!!!!!! Wierze Ci ze tesknisz, dzielna jesteś bardzo!!!!!!!!!!
Pamii fakt inny smak takich gotowców a inny robionej zupki 🙂

• Mamusie
Kasiulka do tego konkursy jest potrzebny paragon a na nim 5 słoiczków. I na stronie wpisujesz nr paragonu i swój telefon. Jak kupujecie więcej to wtedy na 2 paragony 🙂
Właśnie doczytałam że mogą być deserki, zupki, obiadki.
Ja kupiłam jabłko z dynią, bo chce dynie wprowadzić a nie mam. Jabłko z czarną porzeczką, jabłko z jagodą, jabłko z brzoskwinią i chyba z bananem. To będę miała część owoców powprowadzanych, bo i tak nie jestem w stanie ich teraz kupić (poza bananem) 😜
Skoreczka ale ja czasem ciemna masa jestem. jeszcze tą tarkę wyrzuciłam ☺️ ☺️

• Mamusie
Zosia już śpi a ja idę coś pooglądać i też pewnie wyląduję wyrku 🙂
Skoreczka fajna ta tarka 🙂
Nikuisa życzę powodzenia i jakiejś wygranej 🙂
Kasiulka zajmij się oglądaniem a czas zleci 🙂
Pamii a to fajnie,jak Laura troszkę zjadła.
Pamii dziś ściągneliśmy gips a jutro wizyta u lekarza i on ma zdecydować co dalej 🤨

• Mamusie
Kruszyna Trzymam kciukasy za Zosieńkę 😘 oby wszystko było już w porządku 🙂
Nikusia Dziękuję za info 🙂

Czekam na odblokowanie następnego odcinka serialu,bo teraz musiałabym zapłacić za niego 5zł,a za niedługo będzie darmowy,bo oglądam na Ipli,bo nie mam tu tv.
W ogóle mam dość wszystkiego 😞 niby oglądam i staram się jak najwięcej zrobić,żeby nie mieć na weekend,ale jak tylko pomyślę to chce mi się płakać,że nie mam tu do kogo gęby otworzyć 😞 dobrze,że mogę dzwonić do mamy i Andrzeja.Mój tata też czasem pisze do mnie z Niemiec i często puszcza strzałki 🙂 ale to nie to samo co w domu 😞

• Mamusie
Kruszyna będę trzymała kciuki za Was jutro, a o której ten lekarz?
Kasiulka jutro już środa a potem ani się nie obejrzysz i będzie weekend.
Skoreczka chyba jak się na mieszkanie teściowej wprowadziłam to coś takiego było i jak juz z rok leżało to mi przeszkadzało i wyrzuciłam do kosza ☺️ ☺️ ☺️

a ja organizuję się na jutro. 😜