Skocz do zawartości

Styczniowe dzieciaczki 2012 :) | Forum dla mam

skoreczka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 11,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• skoreczka_m

1635

• Nikusia102_m

1886

• elka144_m

1127

• Kruszyna123_m

1183

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Ja już po wizycie. Później Was poczytam, bo jedziemy jednak dzisiaj po zakupy dla mnie, bo mąż ma dziś urlop 🙂

No więc tak: z Aleksiem wszystko w porządku. Neurolog dziwiła się czemu nie zrobili mi cesarki i powiedziała, że to mogło skończyć się tragicznie i że to jest cud, że wszystko jest dobrze. Zbadała mu ciemiączko, napięcie w rączkach, stukała młoteczkiem w rączki i nóżki, pytała czy widzi i słyszy, sprawdzała jakie ma odruchy jak leży na pleckach i na brzuszku. Uśmiechał się do niej i powiedziała, że jest śliczny i całkowicie zdrowy, więc nie ma powodów do niepokoju. Dała nam skierowanie na kontrolne USG mózgu ze względu na zamartwicę przy porodzie i po USG mamy znów zgłosić się do niej, do kontroli ponownej. A, no i byłam na NFZ, a nie prywatnie.

Dzięki za trzymanie kciuków 😘

• Mamusie
Beata to super ze wszystko w porzadku!
A jaka zamartwica? Bo chyba nie doczytalam jak pisalas o tym.

Laski co robicie na obiad? Ja wrzucilam udka do piekarnika i same sie robia a do tego ryz i salatke jakas zrobie no i jak mala pozwoli to po poludniu zrobię quiche. Dajcie propozycje co jadacie na obiad bo ja jadam ostatnio bardzo monotonnie 😉 😜

• Mamusie
Beata nie napisałam Ci, że masz śliczny avatar. Dobrze, że wszystko ok. To życzę Ci udanych zakupów. i pochwal się co kupiłaś.
Kacha a moja leży w leżaczku i ja ją nogą bujam. Co z tego jak nie mogę nigdzie iść. 🙃
Moja ma problem z zasypianiem. Mam zamiar jeszcze trochę poczekać a potem ją zacząć uczyć zasypiać w łóżeczku. Czyli kładę ją, wychodzę, krzyczy, wchodzę (nic nie mówię, daję smoczka), wychodzę, krzyczy wchodzę po 1 minucie, potem po 2 min itd podobno ciężko, ale po kilku dniach dziecko uczy się zasypiać.
Adzia ja wczoraj miałam spaghetti a że zostało mi mięso mielone to dziś kotlety z ryżem i jakaś sałatka. 😜

• Mamusie
Kacha, bo dzieciaczki szybko sie przyzwyczajaja, moja to po jednym dniu juz byla naumiana na raczkach ale tak to jest, jak przychodzi rodzina odwiedzic to kazdy bierze na raczki i do tego buja 😠 ale ja moja na szczescie oduczylam bujania a na raczki ja biore bo chodze z nia po mieszkaniu i pkazuje jej rozne rzeczy i opowiadam a jak inaczej to zrobic? trzeba ja wtedy wziasc na rece 😉 ale jak tylko bedzie trzymala glowke juz tak super stabilnie to ja do nosidelka wpakuje to przynajmniej rece beda wolne.
No, a teraz obrócila sie w wozeczku na bok i spi 🙂 a dodam ze wozę ją sobie po mieszkaniu w wózku ale w spacerówce typu parasolka na plasko zrobilam i sobie tam spi jak ja np mam duzo roboty w domu to moge ja miec ciagle na oku heh trzeba se radzic 😉

• Mamusie
Nikusia jesli chodzi o mieso mielone to ja wczoraj mialam kupiony taki makaron na patelnie z miesem mielonym i warzywami super to bylo! To jst z dziedziny pomysł na 😉 bardzo szybkie danie i smaczne takze polecam 🙂 a spaghetti to chyba zrobie jutro :P

• Mamusie
A więc Mikołaj szczęśliwy na widok Emilki 🤪
Kacha ja tez nosze małego, tylko ze ja nie wiem czy on sie przyzwyczaił bo od razu po porodzie jak mi go dali z inkubatora to zarządał na ręce 😮 🙃 Moze to te pielęgniarki go nosiły i go nauczyły 😁 😉
Anabel ale post!!!!!!!!!!!!!!!!!! 😁 😎 Fajnie ze sie odezwałaś bo zastanawiałam się co z Tobą i z KingąS??? I wymyśliłam ze na kawkę poszłyście 😉 😎
Beata pięknie ze wszystko w porządku 😘

A ja sprzatam, odkurzyłam, wywaliłam dywan na trzepak- ledwo go uniosłam, zmyłam podłogę, pranie powiesiłam i drugie nastawiłam. Zupę mam w połowie zrobioną.

A i znalazłam na podwórku przebiśniegi 🤪 Jestem kopnięta na punkcie kwiatków 😎 Uwielbiam jak pojawiają sie spod ziemi 😎

• Mamusie
Nikusia to u mnie z zasypianiem jest tak, że jak mi zaśnie w leżaczki to od razu ją kładę w łóżeczku, lub jak krzyczy i krzyczy a ja już po niej widzę, kiedy jest już zmęczona to po prostu znów ją kładę do łóżeczka, daję smoka i śpi. Czasem się zdarza, że robię za podawacza smoczka 🙃 ale w większości przypadków, po prostu zasypia. Może właśnie dlatego, że łóżeczko kojarzy ze spaniem bo od początku ją tam nosiłam? Sama nie wiem. Ale mój mąż się śmieje, że ją usypiam w 5 sekund a on to się nałazi i "naprosi", by zasnęła 😁 więc jeśli o mnie chodzi to takie układanie do snu w łóżeczku (lub w 1 miejscu) bez mówienia do dziecka, nawet jeśli trzeba podać smoczek kilka razy, przynosi rezultaty i warto.

• Mamusie
u mnie to małemu spadało tetno i jak parłam a on przesuwał sie w dół to zaczął sie owijac pepowina i na tychmiast mi robili cc z uspieniem mnie, dlatego byl przez pare sek niedotleniony.
a wiecie jak ktos dlugo jest nie dotleniony to moze miec problemy ze zdrowiem 😞 lub umrzec.

nie chce o tym myslec, dobrze ze to byla tylko chwilka 😮 😮 🥴

skoreczka my na jesien posadzilismy duzo tulipanow i roz bedzie kolorowo 🤪 🤪

moj tez na rekach 🤨 😉

• Mamusie
elka144 napisał(a):
u mnie to małemu spadało tetni i jak parłam a on przesuwał sie w dół to zaczął sie owijac pepowina i na tychmiast mi robili cc z uspieniem mnie, dlatego byl przez pare sek niedotleniony.
a wiecie jak ktos dlugo jest nie dotleniony to moze miec problemy ze zdrowiem 😞 lub umrzec.

Tak, niestety 😞