Skocz do zawartości

Styczniowe dzieciaczki 2012 :) | Forum dla mam

skoreczka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 11,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• skoreczka_m

1635

• Nikusia102_m

1886

• elka144_m

1127

• Kruszyna123_m

1183

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Hej 🙂

Skoreczka my wszystkie tęskniłyśmy !!!!!!!!!

Wielka noo, musiałam to odespać 😁

Aleks wczoraj zasnął o 20:10 i spał do 6:10 🤪 10 godzin 🤪 To pewnie po tym szczepieniu 😜

Kacha też miałam zapytać o to ubieranie - boję się przegrzania, albo przewiania 🤨

Aleks ciągle wpycha rączki do buzi, ale tak jakby na siłę, złości się - Wasze dzieci też tak robią? O bańkach ze śliny nie wspomnę 😁

• Mamusie
właśnie mi się przypomniało, że Kacha pytała o ubieranie.
Ostatnio na ubranko w którym Emilka jest w domu zakładam jej dres polarkowy, czapeczkę i kapcioszki. Mam fotkę w avatarze, na niej Emilka jest naszykowana na spacer. Nie wiem jak teraz ubrać bo ma być jeszcze cieplej. 😉

lecę dalej sprzątać, po trochę bawię się z Emilką to mi ie krzyczy. 😜

• Mamusie
hej dziewczynki widzę że wczorajszy wieczór ostry był 😉
u nas nocka dobrze, nie chcę przechwalić bo Niko przeważnie przesypia całą noc 🙂
Wczoraj byłam na zebraniu w przedszkolu same świeżo upieczone mamusie spotkałam, jedna opowiadała że jej znajoma połozna mówiła że jak dziecko przesypia całą noc albo śpi długo to nie budzi się do karmienia bo to zakłóca naturalny rytm dziecka i potem mamy narzekają że dzieci nie śpią albo w nocy często się budzą.Może coś w tym jest, ja też teraz nie budzę Nikodema jak śpi, no chyba że długo śpi po poludniu a zbliiża się wieczór to go wolę wybudzić żeby w nocy lepiej spał.
Kacha a masz kropeli bobotic daj jej może bo to może od brzuszka a tak się odgazuje i zaśnie, spróbuj

• Mamusie
Czesc 😉
Kasiulka niech mysli 😉

Adzia to Ania niezle wygimnastykowana jest u nas skonczyło sie na paru obrotach z brzuszka na plecki teraz to bardziej wiercenie i j=na boki obroty a wczoraj podciagała nózki pod brzuszek jak lezała na brzuszku ale tez mysle ze to na razie jednorazowe bo ma jeszcze czas do tegp 😉Za to zabawy grzechitkami ma juz niezle wycwiczone o i na lezaczku wlacza sobie muzyczke w zawieszce 😉

Elka a dlaczego nie robiliscie usg brzuszka jak byliscie na usg główki???

Wielka 😉
Ja szpinak zaczełam jesc dopiero jakies 3 lata temu wczesniej tez nie miałam okazji bo moja mama nie robiła a w pracy robilismy pierogi ze szpinakiem to mi akurat nie smakuja farsz zrobie doprawie ale to akurat nie dla mnie hehehe zmusiło mnie do tego to ze ciocia mi zaczeła przywozic no i co to z nim zrobic wypróbowałam pare przepisów i trafiłam w takA postac co mi podchodzi 😉

Kacha u nas czesto jedzenie wyglada jak u was nie zdazy dobrze pociagnac a juz wiercenie i krzyki ;( tylko jak spi to je spokojnie
Kacha i jak mała ci krzyczy to lepeij odpusc na troche i spróbuj za godzine u nas to skutkuje...albo poprostu jak mała zasnie to na spiku.. o widze za Nikusia juz to napisała ;0

Elka ketchup jem ai pomidora i pomidorówke tylko pomidora w małych ilosciach bo na poczatku Kinia robiła po nim zielona kupke ale zrobilam przerwe i jak ostatnio jadłam to juz nic jej nie było 😉

Nikusia jak masz butelke avent to śa do niej smoczki trójprzepływowe w zaleznosci jak obrucisz to albo wolniej albo szybciej leci tak ze nadawaja sie i do mleczka i do półpłynnej kaszki 😉jak bedziesz w sklepie popytaj ja miała taki dla Kunbucia t teraz mam juz w szafce naszykowane jak by coś dla Kini 😉

Nikusia moja córcia mnie juz obsiusiała i 😉obsrała 😉 a popluta to jestem czesto ale slinka a nie jedzeniae w sumie to mleko to tez jedzenie wiec poluta jedzeniem tez byłam 😉

U nas tez piekna pogoda i juz spacerek zaliczykismi przed 8 do przedszkola teraz mała spi na balkonie bo ja chciałam zajrzec do was a juz dzisiaj okno umyłam i koleja porcje szpinaku sparzyłam no niech ta moaj ciocia sie uspokoi bo bede miała zapasy na rok 😉 a nie chce miec samego szpinaku w zamrazalce 😉

Ja załozyłam dzisiaj małej cieniutka bluze i czapeczke a nózki przykryłam kiocykiem bo ma cieniutkie spioszi i tak spi i jeszcze sie zastanawiem czy jej tej bluzy nie odpiac 😉

Wielka ja w trakcie spaceru nie wyjmuje ale czesto biore na podwórku mała na reca albo na balkonie zeby sobie poogladała swiat z innej perspektywy a dzis było tok ładnie i nie ma wiatru wiec nawet na chwilke czapke zdjelismy zeby jej sie główka przewietrzyła 😉

Kruszynka miłego dznia na działce 😉

Kubus znowu sie wczoraj zsiusiał w przdszkolu ja nie wiem co oni tam robia w domu mu sie nie zdaza a tam ostatnio za czesto... juz mi babka powiedziała ze bedziemy musieli pampersy zakładac kurde a on juz 2 lata bez pa,mpersa chodzi... nie wiem co teraz kupiłam na razie pieluchomajtki tylko bo chciałam zeby nie wiedział ze ma pieliszke no i żeby normalnie chodził do ubikacji bo boje sie za jak sie skapnie ze tak jest wygodnie zsiusia sie i nie jest mokry to zacznie sikac w domu ehhhh nie wiem co robic dobija juz mnie to ;(;(;( a jeszcze dodam ze jak mu załozyłam to oczywiscie skapł sie ze to sa majtki z pieluszka ...

• Mamusie
ja tylko na chwilkę
pościel zmieniona, wyprana, suszy się na dworze, okna pomyte, firanki wyprane i powieszone. Kwiatki wymyte i podlane (bo mam pełne parapety), kurze starte, podłogi wymyte, naczynie też. Teraz część obiadu naszykowałam i idziemy przed dom na ławeczkę, bo Emilka jeszcze dziś na dworze nie była. A ja mam zamiar odpocząć
zajrzę później 😘 😘

• Mamusie
Wielka my nie chodzimy na spacery tylko siedzimy na podwórku, z dwójką nie dam rady spacerować po ulicach. No i oczywiście ze na podwórku wyjmuje go z wózka, dziś kimnał mały w hamaku 🤪 Chyba będę musiała kupić drugi hamak bo moje dzieci kochają bujanie 🙂

" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

Wielka a to Ty, przyłapałam Cię na moim podwórku jak pracowałas 😁 😁 😁
Beata 😘, no ja myslę 😉 😜 😘

Kruszyna miałam ci pisać, ze nie kupuje tego BebikoR2, ale daję mu poprostu więcej mleczka nr 1. Porcja 180ml. I wtedy jest ok, nie zagęszczam na razie.

• Mamusie
Skoreczka ja też dziś posiedziałam na podwórku. Już nie miałam siły nigdzie iść. Cieszę się, że sobie trochę porobiłam (i kurzu się z domu pozbyłam) ale jestem padnięta. Zaraz kawka z mężem a potem nas na lody zaprosił 🤪 to mi od razu siły wrócą 🙃
Fajny taki kolorowy hamak 🙂
Anabel moja się dalej nie ślini. Dopiero teraz kupiłam śliniaki, jak mam w planach jedzenie wprowadzać. No i kurcze oglądam blendery na allegro i nie mogę się zdecydować. 😠
A jeśli chodzi o Twojego Kubusia, wypytaj go jak panię reagują jak się zsika. Czy wszystkich lubi itd. Pewnie jest jakaś przyczyna, że sika.
Wielka jak wczoraj byłam na podwórku to wyjęłam Emilkę na chwilkę. Z tym, że jak chodzę to wtedy nie, nie chce sytuacji że będę szła i ją nosiła bo się przyzwyczai.
Kinga u mnie w domu aż tak ciepło nie ma, mała ma body z krótkim rękawem i bluzeczkę z długim do tego śpiochy, 🙂
Dzięki komuś za oklaska 😘 😘 😘

• Mamusie
Nogi mi do d... wchodzą 🙃 😁 tak łażę od rana ale za to Mała chyba zadowolona bo ładnie zjadła i nie cyrkowała, tak jak wczoraj 😮 ale dzień się jeszcze nie skończył...
Anabel no ja właśnie odpuszczam z tym jedzeniem i kładę ją do łóżeczka, z tego płaczu zasypia i za godzinę próbuję znów, gdy Jaśnie Wielmożna Panna Natalia ma lepszy humor 😁 Wtedy zjada spokojnie. Jednak martwię się, gdy mi takie cyrki robi. Ale widzę, że u Was podobnie, więc się uspokoiłam. Na śpiocha to jak? Gdy leży w łóżeczku? To się zakrztusi 🤢 a gdy ją wyjmę przedwcześnie to znów jest ryk 😮
Kinga z brzuszkiem na pewno nie ma problemów. Nati dostaje Bebilon Pepti i po tym jest rewelacyjnie. To na pewno nie za sprawą brzuszka takie akcje, ech no cóż trzeba to przetrwać 🤢
Wielka
ja Natalkę wyjmuję, jeśli ma czapusie na główce. Gdyby jej nie miała to bym nie wyjęła. Wydaje mi się, że bez czapusi to ani rusz 🤢 Może się mylę? Co reszta na to???

zmykam laski bo Nati najedzona, zagaduje wszystkie zabawki na macie 😁 szkoda słoneczka na siedzenie w domku. Acha i zaczęła się obracać 😮
Buziaki!

• Mamusie
Anabel własnie doczytałam o siusianiu Kuby 😞 Własnie dziwne ze w domu nie a akurat w przedszkolu zrobi. A moze dziecko chciało isc do wc a panie nie zauwazyły i nie wytrzymał.
Nikusia na lody 🙂
Kacha pewnie ze szkoda słoneczka 🙂 My jednal dzis wymeczeni goracem, mnie głowa rozbolała 😮

Ide siac kwiatki na balkonie 😎

• Mamusie
Dziś jest super,aż nie chciało mi się wracać do domku,ale muszę obmyć Zosię bo ostatnio o 19ej jest już zmęczona i zasypia od razu 🙂 Chciałabym ją trochę przetrzymać,ale wtedy wychodzi to jeszcze gorzej 🥴. Więc szybko was poczytałam i lecę myć Zosię 🙂
Nikusia no to dzisiaj kawał roboty odwaliłaś nie dziwię się,że jesteś zmęczona. A jutro mamy badanie bioderek 😉
Skoreczka mojej jeszcze wystarcza te 150ml je czasami 4 albo 5 razy dziennie bo w nocy nie podjada i śpi po 11 godzin wiec nic nie zmieniam a ty sama wiesz co jest dobre dla twojego kawalera 😉
Wielka oj ty leniuszku 🙂
Dziś i ja za grubo ubrałam Zosie i leżała póżniej bez sweterka i bez rajstopek i było ok ,ale jak wiadomo każda robi jak zechce

• Mamusie
Kacha moja jak śpi to jak wyjmę smoczka to go szuka. I wtedy daje butelkę i ona zaczyna jeść, nie zakrztusi się. Z tym, że to tylko jednorazowe rozwiązanie.
Anabel pytam o sikanie Jakuba bo mój Kuba miał podobny problem w przedszkolu. Co się zsikał to był wielkie "halo" i to powodowało to, że się stresował i sytuacja się powtarzała. W domu mi wtedy już z pół roku nie sikał ani w dzień ani w nocy.
Wielka to ja byłam na lodach 🙃 a Ty bosko wyglądasz 😁 😁
Kruszyna to ten kusz mnie tak motywuje, tzn uczulenie Kuby. Jak już raz porządnie posprzątam to potem będę tylko utrzymywała tą czystość. Szczególnie, że Kuba znowu zaczął kaszleć, więc chciałam się zabrać zanim się rozwinie.
No i jutro na bioderka. Ja na pieszo, sąsiadka powiedziała, że też idzie więc nie będę szła sama. 🙂
Uciekam bo Emilka się wreszcie obudziła