Skocz do zawartości

Lutóweczki 2012 | Forum dla mam

timecontrol15_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
ja już jestem szczęśliwą posiadaczka DADA 3 😎 hehe to znaczy Adaś kolorystycznie są jeszcze fajniejsze z lewkami takimi dużymi. Dzisiaj babcia nam kupiła 2 i pojechałam z dziadkiem wymienic na 3 bo 2 jeszcze troche mam. Mi sie wydaję że są jeszcze milsze w dotyku w środku niż 2 🙃 My tez zostajemy przy DADA i dziś z ciekawości kupiłam chusteczki podobno też super.

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• monisiaj22_m

1131

• konefka_m

1074

• olcia157_m

1118

• aniag070_m

886

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

no to extra,z dada jestem bardzo zadowolona,a 2 już są akuratne, więc jak mam kupić to wezmę 3

a jeśli chodzi o termos, to ja na noc robię wodę gorącą do termosu, potem wlewam do butli, w czasie przebierania małej chłodzę i potem mam idealne mleko bez czekania właściwie 🙂

• Mamusie
Hej dziewczyny dawno nie pisałam bo nie mam kiedy wszystko na mojej glowie tak jest jak jest sie samotna mama 🙂 Fabianek ma miesiac i 3 dni wazy 4920 przy porodzie wazyl 4550 wiec przybiera ladnie .Mam pytanie odnosnie mam ktorych dzieci maja podobna wage ile wasze maluszki jedza ? Ja musze go dokarmiac bo mleczko z piersi mu nie starcza nie ma co sie dziwic jak ma taka wage. A ja nie nadarzam produkowac do jego potrzeb. Jak mu daje butle to potrafi wciagnac 140 ml i widze ze chcialby wiecej . Dlatego pytanie ile jedza wasze ? Nie chce mu za bardzo rozwalic zoladka ... Czekamy na odpowiedz i pozdrawiamy

• Mamusie
A mi dzisia Synus na dzien dobry zygnal w dekolt 🤪 wymeczylam go na macie, i na koniec jak juz byl podminowany to go polozylam na brzuszku. obiecalam sobie go zmuszac do tego 2 razy dziennie. i podniosl glowe i trzymal dopiero jak mu podsuwalam smoka 🤪 generalnie to sobie z ranca wiele spraw przedyskutowalismy :P 🤪
Agnes sorki ale musze to napisac. Usmialam sie jak wyobrazilam sobie Ciebie jak pedzisz z wielkimi oczyma ze strachu i paniki z wozkiem do domu 🤪 i nie gniewaj sie ale ja tez tak lecialam jak Mlody mi sie rozdarl na jednym z pierwszych spacerkow. teraz czasami zaplacze ale juz ze stoickim spokojem to znosze i po prostu wtykam mu smoka i czeam az przejdzie. a ryczy jak tylko wozek dluzej w bezruchu postoi. ost mialam AKcje w banku i najgorsze bylo to ze mialam w portkach gruba gotowke i chcial nie chcial musialam ja wplacic na konto. wiec klienci posluchali sobie zalow i pretensji mojego dziecka 😉

• Mamusie
ja tak samo robie z tym termosem tylko że jeszcze mam dzbanek z zimną wodą przegotowaną i mieszam z gorącą do ok 40st wsypuje(przebieram) i jest ok 😉 Praktycznie mam cały czas w termosie żeby nie gotować tak często.
Mam dziecko anioła!!!! Leży już prawie 3h i nie marudzi nawet! Ja go tylko podglądam z daleka hehe babcia tez w szoku chyba będzie już ok 😆

ogólnie widzę,że każda mama sobie dobrze radzi 🙂 dzielne jestesmy nie ma co 😁

moja córa mnie dziś jeszcze uraczyła uśmiechem,ale nie takim zwykłym tylko pierwszy raz się śmiała w głos, nie wiedziałam o co chodzi,a potem patrze a ta zaciesza 🙂

chyba też zakupie wreszcie tą matę, bo widzę że zachwalacie, mała ma zabawki na bujaczce, nad łóżkiem,ale w sumie od przybytku głowa nie boli, to jej jeszcze zafunduję matę 😜

• Mamusie
I DADA 3 mają taki wkład zielony jak activ baby pampersa zobaczymy dzisiaj w nocy będzie debiut 😜
Dzisiaj jestem nie do życia dziąsło mnie strasznie boli 8 mi wychodzi znowu 😠 nie chce mi sie sprzątać jeszcze nawet łózko mam rozwalone 😁
no pewnie, że sobie radzimy a jak!

• Mamusie
martuniaaa Twoj mały wg mnie troche malo przybiera, liczy średniom1kg na miesiąc. Mój mały tez dostaje 2x butle (60 i 90 ml) i tez zawsze krzyczy ze chce wiecej ale ja mu nie daje, ostatnio w miesiac przytyl 1,2 kg wiec urwis domaga sie a i tak juz z niego grubasek.

• Mamusie
witam dziewczynki!! matko jak mnie tutaj dawno nie było ale porostu nie mam na to czasu Amelia w dzień w ogóle nie śpi tzn śpi ale na rękach jak ja odłożę to 10minut i płacze 😞 😞 😞 i dlatego w telewizorze oglądam wszytko co leci z nią na kolanach ale w laptopie pisać nie dam rady 🙂 ale dzisiaj jest mąż w domu to mam chwilkę dla siebie!!
Wiecie byłam we środę na pierwszym szczepieniu z mała i chyba z tego dostała biegunki i już 3 dzień ją ma i nie wiem co robić niby nie płacze i je cycka co chwilka ale martwię się żeby się nie odwodniła 😞 czy wasze dzieciaczki miały coś po szczepieniu??? (szczepiłam szczepionką skojarzoną która podobno nie powoduje nic a jednak 😞

• Mamusie
dziewczyny robiac mleko pamietajcie ze :
nigdy nie przechowujcie go dluzej niz godzine nawet w lodowce !!!!!chodzi o to że w kontakcie ze śliną w butelce rozwijają się bakterie, i wtedy łatwiej np. o biegunkę
woda nie wiecej stopni niz 40 stopni po przygotowaniu 37 !!!!
nigdy nie rozrabiajcie mleka w goracej wodzie i nie chlodzcie pod kranem mleko traci wartości odżywcze
nie ryzykujcie i nie narażajcie zdrowia waszych Skarbów podając pozostawione przez Nie niedopite modyfikowane mleko..,nie podgrzewajcie go za zadne chiny !!!
my robimy tak:
kupilismy jedna szklana duza butelke pasnowna do podgrzewacza ,zawsze mamy pelny czajnik z przegotowana woda ,jak tylko uzyjemy te 120 ml to dolewamy do szklanej butelki i sie grzeje ,nastawiamy na ciut wieksza temp niz narysowane na podgrzewaczu bo jak dodamy mleko to jest ciut za zimna ,przynajmniej dla marcela 😁
i zawsze scisle wg tabelki ani wiecej ani mniej lepiej kleikiem domieszac jesli za slabe 😉 mleko hipp bio1 combiotik zapelni kazdy brzuszek 😁

• Mamusie
dzis moj maz dal mi kase na urodziny 😜 napewno ktos mu nagadal ze trzeba cos kupic 🙂 pojechalismy razem ale on zostal z dziecmi w aucie a ja szybko do c&a po kurtke skorzana 🙂 a wieczorkiem bylismy w ASiaGrill wzielismy oczywiscie bufett bo żresz ile chcesz 😁 najadlam sie owocow morza wypilam 2 kieliszki wina i do domku marcel zasypia przy suszarce a ja dopijam kolejny kieliszek cabernet sav. po wczorajszej akcji w parku rozrywki dzis bylismy z wozkiem 😁

• Mamusie
Dzien dobry Laseczki! my juz od 6.30 nie spimy zjedismy i sie bawiismy. N zamontowal karuzee nad lozeczkiem no i zaciesz na maxa Aziz mial. Szkoda tyko ze nakrecana a nie na baterie, ale ze od prababci to zostanie FOREVER 🤪 TERAZ Mody padl, ja uciekam sie ogarnac i sniadanko wszamac i lecimy do kolegi Azizka, urodzil sie 3 tyg pozniej od niego. milej niedzieli Mamuski!

Hej !
Ale się rozpisałyście 😆 Ja wczoraj byłam wlaściwie cały dzień na zajęciach.Dzisiaj już sobie odpuściłam,a co 😜 Budze się rano,patrzę za okno a tam...śnieg. Normalnie Prima Aprilis na całego ! Ot wiosna 😠
Pokłóciłam się z Mężem przedwczoraj,że nic mi nie pomaga. Wygłosilismy swoje żale wzjamne i jak wczoraj wróciłam z uczelni to sie do mnie nie odzywał.Wieczorem się pogodziliśmy 😉 😉 😉 Oby z tego nic nie wyszło. 😎 Prawie rok temu też się tak godziliśmy,że Aleksa zmajstrowaliśmy 😁

Co do rozrzedzania mleka- nie wolno ! Aga jak są takie upały to kup małemu herbatki ziołowe (np HIPP) i dopajaj. Spacerów się nie bój,Małe dzieci usypiają na dworze.Mój potrafi przespać całe 3 godziny spaceru i budzi się dopiero jak go rozbieram w domu.

W piątek w nocy Mały nam ostro świrował.Coś go bolało,bo bardziej krzyczał niż płakał 😮 Ogólnie dwa dni po nowym mleku HIPP było ok,pozniej dziecko wariowało/było marudne. Mąz wczoraj rano nie wytrzymał (bez mojej wiedzy) kupił znowu NAN 1 i cały dzien nim karmił (no i moim odciągnietym). Ja przyjeżdżam- dziecko spokojnie leży,nie wariuje,prawie cała noc przespana... WTF ?! 😮 teraz niewiadomo czy to wina mleka,czy go cos bolało.

cytuje ze strony:
Źle przygotowane mleko modyfikowane nie dostarcza odpowiedniej ilości składników odżywczych, może powodować kolki, wzdęcia, zatrucie pokarmowe. Unikniesz kłopotów, jeśli podczas przygotowywania mleka będziesz przestrzegać kilku prostych zasad.
-Wsyp do wody odpowiednią ilość mieszanki – zawsze tyle, ile zaleca producent na opakowaniu mleka.

• Mamusie
witam 🙂
u nas niedziela mija całkiem miło była siostra z Jagodą i mamą obgadywałyśmy wszystko na chrzciny bo w Lany Poniedziałek chrzcimy królewnę 🙂 a teraz tata bawi a ja mam chwilkę dla siebie przed kąpaniem 🙂
Kurcze Monia tak piszesz że Aziz się bawi na macie i na karuzele patrzy moja Amelka jeszcze nie chce jedynie w huśtawce się lubi huśtać ale na zabawki które są w niej na górze wogole nie patrzy ale pewnie niedługo ja zainteresują 🙂