Skocz do zawartości

Lutóweczki 2012 | Forum dla mam

timecontrol15_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• monisiaj22_m

1131

• konefka_m

1074

• olcia157_m

1118

• aniag070_m

886

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Ewa nie no ja też wolę tradycyjne choinki ale te były robione dla moich profesorów zamiast storczyków bo sami już narzekają na to,że ciągle je dostają a na egzaminy nie wypada przyjść z pustą ręką 🙂
Te kobitki z forum gdzie pisała Monia to na serio walnięte.Milion ludzi daję dzieciom słoiczki i do teraz żyją.
Ja małemu daję paróweczki ale te lepsze gdzie jest albo 87 % albo ponad 90 mięska.Tych zwykłych w życiu bym mu nie dała.
Moje dziecko dzisiaj pobiło samego siebie.Spał raz ponad 3 godziny później się bawił a o 20 zaczął śpiewać "aaa aaaa" i ja go położyłam na łóżko a on wziął smoka odkręcił się na bok i usnął.
A oto moje Gabrysiątko podczas zabawy świecidełkami,ciągle nam coś ze stołu ściągał :

• Mamusie
Gratuluje Haneczce kolejnych ząbków, teraz te 6 wyglądają uroczo, wiem bo Miś też tyle ma 😁
Ewka i ja skorzystam z przepisów, był czas że robiłam zupki, ale wstyd sie przyznać nie chciało mi sie codziennie ich robić. Ale MUSZE zrezygnować ze słoiczków i sama gotować , tak sobie obiecałam.
A moje dziecko obudziło sie o 5 i bawiło sie w łóżeczku na całego, ciesze sie ze nie marudził, a tak pobawił sie zasnął i o 9 dałam mleczko i teraz dalej walczy ze snem 😉

• Mamusie
Moje dziecko od wczoraj zgrzyta zębami i ma z tego mega frajdę a mi się słabo robi jak to słyszę 😆
Podaję przepis proszę nie krytykować 😜 Taki zestaw najbardziej smakuje mojemu niejadkowi 😆
Podstawa to warzywa średniej wielkości:
4 ziemniaki lub ryż gotowany oddzielnie
2 marchewki
1/3 pietruszki białej
5cm pora
mięso kawałek ok 5x5 cm
Te cm to tak dla wyjaśnienia nie mierzę podczas gotowania linijką 😁
Potem wedle życzenia dodaję:
3 różyczki brokuła
1-2 garście szpinaku
przecier pomidorowy
lub podaję zupę bazową.
Pod koniec gotowania dodaję troszkę zielonej pietruszki i łyżeczkę oliwy z oliwek.
Ja zupki gniotę widelcem bo Hanka tak woli 😉 Nie dodaję przypraw 😆
Smacznego

• Mamusie
Ewka moje dziecko tez zgrzytałozebami jak mu wyszły te jedyni, normalnie nawet w nocy jak nie spał to tak robił, budziłam się przez to bo dla mnie to jest przerażające i ciary mam. A myślałam że coś z nim nie tak, a widze ze Hania ma tak samo ;D
przepisy fajne, masz jakąś książe, czy to Twoje inspiracje?

• Mamusie
ja to albo daje Adzie sloiczki, albo ode mnie z talerza je :P.
Moje dziecko zwariowalo. obiadku nie chce jesc, ale zauwazyla miske z makaronami to garsciami je jadla xD. wiec na obiad ma suche makarony, ktore je reka z miski 😁D ogolnie to maly odkurzacz jest, wszystko z podlogi je :/ i wszystko rekoma :Pp agrrr

Gratuluje zabkow dla Hani 🙂 dla mojej juz widac dowjeczki i jedyneczki juz zaczyanaja sie przeswitywac 🙂 a taka placzaca jest biedna 😞( 4 zeby na raz jej ida 😞 wczoraj wieczorem z takim placzem mi sie zerwala ze szok, nie dalo rady jej uspokoic ani nurofenu dac. wiec nasmarowalm jej na szybko zabki 'baby orajel' uspokoilka sie i dalam nuforen, potem standart - noc bez pobudki 🙂

ogolnie dziadek mi zel przywiozl. REWELACJA, tylko on jest znieczulajacy i dziala jak zastrzyk u dentysty, ze cala szczeka drentwieje :P ale na Ade dziala od razu! zreszta na mnie tez :PP. ale kuzwa, w polsce gdzie sie nie kupi, trzeba sprowadzac ze Stanów :/ a drogi jest w chuj.. moze sasiada po prosze to jego corka jak bedzie mu paczke robiła to zebym jej kupila a ja kase oddam zawsze to taniej bedzie 🙂

• Mamusie
konefka robie obiadki prawie takie same jak ty a skład zmieniam sobie co chwile zeby miał rózne i tez bazuje duzo na warzywach ale mięska daje np.kotlecik jeden z piersi i to na dwa dni ma oczywiście go gotuje z warzywami,ostatnio dałam do zupki kasze jaglana bo bardzo zdrowa zamiast ryżu czy ziemniaka.ja gotuje Nikosiowi tylko wtedy jak my mamy smazone.co do parówke tez Nikoś je ale tylko te z najwyzsza zawartościa miesa i nie widze w tym nic złego 🙂 miłego weekendu

• Mamusie
Wszystkiego kolorowego dla Alka, Nikosia i Gabina
Malwina brawo! oby tak dalej i bedziesz mieć wszystko zaliczone 🙂
Ja szukam ładnego kompletu na zime, szalik, rękawiczki i czapka, i nic nie ma 😞
coś takiego mi sie podoba, ale to cieniutkie jest http://allegro.pl/wiazana-czapeczka-czapka-z-warkoczem-mis-46-54-cm-i2820533694.html
macie jakieś pomysły na chłopca?

• Mamusie
Dużo zdrówka dla Alka Gabrysia I Nikosia 😆 Sto Lat Chłopaki 😆
Nie mam żadnej książki gotuje z tego co mam z działki 😆 przymierzam się do podania buraczkowej zupki która mama już podaje?
Dziewczyny a dajecie swoim dzieciakom kukurydzę z puszki? Ja Hani ostatnio dałam 4 ziarenka i była taka szczęśliwa 😆 Ja uwielbiam kukurydzę i nawet do spaghetti dodaję 😆

• Mamusie
Spóźnione życzenia dla naszych 10-miesięcznych chłopaków 🙂 🙂
My podajemy "barszcz ukraiński" ale, ze słoiczka Bobovity 😉 ja nie gotuje, nie mam żadnych własnych warzyw ani mięsa i nie ukrywam jest to dla mnie wygodne 😜 jestem ciut leniwa 😜 a mamy które gotują dla swoich pociech robią to też z oszczędności (co rozumiem, żeby nie było), nie tylko że to niby zdrowiej 😉

Hej.
dziekujemy za życzenia. my z alkiem chorujemy.zaraz pędzimy do lekarza. wczoraj juz bylismy,ale niby było czysto osłuchowo. Dzisiaj na bank już cos jest bo sama to słyszę. Zmartwiłam się wczoraj bo lekarz badał Alka i usłyszał jakiś szmer nad sercem.... 😞 😞 sama nie wiem co o tym myśleć,nigdy wcześniej żaden lekarz nic wcześniej mi nie mówił. Mam cichą nadzieję,że to może jednak oskrzela "chyrczały" delikatnie.... 🤢
Dostaliśmy wczoraj "Magiczny Pędzelek" z fisher price. Fajna sprawa.

• Mamusie
witam!! kurcze u nas też chyba zęby bo kolejna noc tragedia :/:/ dobrze że rano Kuba z nią wstał a ja pospałam prawie do 9 bo chyba bym dzisiaj nie dała rady funkcjonować normalnie!!! Ale kurcze ja nic nie widzę żeby miała jakieś opuchnięte albo coś hmm... sama nie wiem :/ no i najgorsze ten katar nic nie przechodzi kurcze ileż można :/

aha bym zapomniała sto lat dla wszystkich 10sięcio miesięczniaków 🙂