Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2012 | Forum dla mam

kinia_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 6,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
halo!

tysiąc buziaczków dla Zojeczki!! 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 x 100

dziewczyny nie piszcie już o pupilach bo ja od wczoraj rycze i mam doła 😞 mój królik też już był bardzo chory i w końcu podjęłam męską decyzję że trzeba go uśpić bo już sie bardzo męczy a była 22 więc zaczęłam szukać na kompie jakiegoś całonocnego dyżuru weterynaryjnego a za chwilę przyszedł M i powiedział żeby już nie szukać, że już odszedł od nas 😞 😞 😞
dobra koniec tematu bo ja już nie mogę ...

Monia powodzenia na szczepieniu 🙂

• Mamusie
Uuu jak tu sie dzisiaj smutno zrobiło 😞 Monkado, Ula, Monika, Ania 😘 😘 😘 😘

Ja wybieram się dzis z Jasiem na rekolekcje na 10 jeśli wstanie, bo zasnął o 8.30. A jak nie to na 18 już razem z m.

Wczoraj pisałam Wam że mały nie chce mi zasnąć, budził się 3 razy i tak: najpierw po kąpieli zjadł cycka, za 20min pobudka na drugiego i jak obudził się kolejny raz to już myślałam, że to dziąsełka go bolą, smaruję mu je a ten malo palca mi wessie!!! No i tatuś poszedł zrobił kaszkę, synuś poprawił dwa cyce kaszką i odleciał. Mój Głodomorek 🙂

Nie piszcie o tych zwierzątkach 😞
Ja miałam tą moją ulubioną królicę i znalazłam ją sztywną jak wróciłam ze szkoły 😞 a żyła 6 lat.
I jako pierwsze zwierzątko dostałam od taty papużkę falistą. I ona była przekochana, jak mama leżała w szpitalu całą ciążę z Maksem, to ja cały dzień bawiłam się z ptaszkiem. Układałam puzzle, a ona przylatywała i mi je odwracała na drugą stronę. Siedziała na głowie, dawała się drapać po główce. Kurna ja też głupia siedzę i ryczę, bo ten ptasior był taki mądry i przywiązany, a dostał paraliżu 😞 któregoś dnia jak zawsze otworzyłam jej klatkę, a ona już nie mogła wyfrunąć 😞 i ja wzięłam ją na ręce, chciała polecieć i spadła. Ja w ryk, przyleciał tata i trzymał ją w garści sobie. I tak po jakiejś godzinie odpłynęła.
Kurwa ale się zwyłam, aż mi się ręce trzęsą. 😞

Z resztą ten okres jej ciąży wspominam STRASZNIE. Taka moja trauma z dzieciństwa.
Musiałam przez 9 miesięcy mieszkać u babci i dziadka 40km za Płockiem, przez co prawie wcale nie odwiedziałam mamy w szpitalu.
Zostałabym w Płocku, w swoim domu, w swoim łóżku, ale przecież ta babcia która ma mnie teraz za swoją ukochaną wnuczkę powiedziała, że nie będzie siedzieć ze mną bo nie ma czasu. Tak więc przez 9 miesięcy mieszkałam u babci, bez rodziców, bo ona nie miała przyjemności spędzać ze mną paru godzin dziennie jak tata był w pracy.

• Mamusie
Cześć!
BUZIACZKI DLA ZOJKI NA PÓŁ ROCZKU 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘

jeju dziewczyny co za noc! Pisałam ze mały marudził co jakis czas, o 23 sie obudził i nie spał z godzine a od 3 rano to był tylko przerazliwy ryk!!! cycus nie pomógł troche tulenie, wreszcie dałam mu paracetamol. ale i tak juz nie usnał, lezał na łóżku z nami i marudził, lub ryczał..koło 6tej sie uspokoił na dobre no ale przyszedł czas na zabawe..
a jak juz o 8mej zmieniałam mu pampka i smarowałam altacetem to na obu nóżkach miał strasznie twarde pod kłuciami a na jednej czerwone kółko dookoła o ssrednicy cm. Wiecie bo ta pielegniara co go kuła to tak mu na tej nodze przylepiła plastrem ze na kuciu miał klej a opatrunek tam gdzie nic nie było..głupia slepa pielegniara i to pewnie przez to to zaczerwienienie...

Oj smutny temat.. tez cos dorzuce mielismy kotkę 3 lata przez te 3 lata mój brat nabawił sie strasznej alergii.. i pewnego dnia wracam ze szkoły a po kocie sladu nie ma tylko mój ojciec siedzi w kuchni i płacze.. poszedł go uśpić dla dobra mojego brata.....life is brutal 😞

Jeju jak ja kocham tego mojego malucha 🤪 🤪 🤪 🤪 😁 😁 😁 😁 😁

Znam to sprzątanie ich 😁
My też mamy słoneczko i mróz, no i trochę śnieżku 🙂
Jak go ubrać na -4? 🥴 Jeździ w spacerówce, jest bardziej na widoku niż w gondoli 😁

• Mamusie
aa, jeszcze co do jedzonka, to dziewczyny, które musiały uwazac na nabial,nie dawajcie masła do zupek tylko oliwe, bo ja np. to zapomniałam, że masło, to tez mleko krowie 🤢, i tak sobie mysle, ze chyba zdrowsze niz olej, no ale lekarka mi mówiła na szczęście ze u mnie to masło, smietana odpada

• Mamusie
Hej kochaniutkie 🙂

My pospałyśmy o 9:20 ale kaja jeszcze gadała i ja spałam o 10:30 😁

Tośka ale ta Twoja abcia to wredna baba sory ale chciałam gorzej naisać no ale to Twoja babcia... to już teściowa chyba lepsza...

idę zaraz pichcić obiad i na spacerek w drogę 😁 w poszukiwaniu czapki Mikołajki bo na fita muszę iec kurka a miałam w panieńskim domu to moze tam jest jeszcze 😁

• Mamusie
dzien doberek a u nas sniezyca 🤪znaczy na dolnym slasku. co do czucia sie jak kura domowa to ja tez tak ma Rosi i czasami t nawet sie maluje jak siedze caly dzien w domu i jakos lepiej ubiore to moj sie wtedy dziwi zaraz pyta gdzie bylam albo kto przyjdzie to mu mowie ze to dla samej siebie 🙂
dziewczyny co stracily zwierzaczki duza buzka dla was 😘wasze zwierzaczki sa teraz w zwierzaczkowym niebie
moje dziecie nadal spi ze mna ja jakos nie moge go odlozyc do lozeczka bo mi tak smutno samej wiem ze to blad...
a buziak dla Zojeczki 😘 😘 😘 😘

• Mamusie
Hoo hoo hoo mamusie i dzieciaczki 😁
Zojeczka całuski na pół roczku 😘 😘 😘
Dziewczyny jakbym widziała że tu taki ruch po północy to też bym zawitała, tylko ja z małą,
Kamilka wstała o północy po półtorej godziny snu i do 3 wojowała 🙂
później wstała o 6 i pobudkę zrobiła o 10
A ja ściszony telefon mam zawsze rano żeby nikt nas nie budził, a tu moja mama czekała pod domem a moja babcia gdzieś pojechała. No i się wystała i wróciła do domu 😞

Tosia ale masz babcię 😞
A temat zwierzaczków, trudny, znowu się poryczałam,
nadal ryczę, bo nigdy nie wybaczę sobie tego że wyszłam, a ona już w domu jak po nią przyjechaliśmy wiedziała że coś jest nie tak, nigdy nie zapomnę jak wtedy patrzyła 😞
Ok już nie smęcę 😞