Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2012 | Forum dla mam

kinia_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 6,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
ania_p napisał(a):
Dziewczyny Wasze dzieciaczki też się tak biją zabawkami? Kamilka co chwilę wali się po buzi grzechotkami, muszę jej kupic jakieś z materiału, bo sobie w końcu guza nabije

Jaś też czasami się uderza jak wypadnie mu z rączki, ale ja częściej podaję mu jakieś z materiału właśnie żeby nic sobie nie zrobił.

Wiem ,że dostałam wór różowych ubranek od znajomej jej faceta... No i teraz wszystko musiała oddać, bo nic nie było chłopięcego.
Dziwi mnie tylko to, że przez 13 tygodni myślała, że ma dziewczynkę, a ona cieszy się jak głupia z tego chłopca. czyli co? Przez ten czas myśl, że będzie Hania ją dobijła? Dziwne to takie... Jak ja się dowedziałam, że mam małego siusiaczka w brzuchu to już nie dopuszczałam do siebie innej myśli... 🙂

Ciąża rok po roku to też nie dla mnie... Zupełnie nie dałabym sobie rady. Nie wyobrażam sobie mieć teraz mdłości, napady spania przy 4 miesięcznym dziecku 🥴 Chyba bym wykitowała. A później jak się z nim bawić, zajmować, jak ma się brzuch wielki....
Poza tym przecież to dla organizmu niezdrowe, czytałam że z następną ciążą wstrzymywać się do roku i nie tylko po cesarce 🥴

• Mamusie
hej witams ei w koncu mam problemOli straciln na wadze w tydzien 10 deko 😞 nie wiem czemu 😞 masakra a nie bardzo chcial mi jesc i w nocy przesypial cale przez 4 razy kurcze chyba go muszebudzicc czy wasze maluszki tez tracily lekko czy nie?? boze zawsze cos!!

a ja wczoraj karetka do szpitala pojechalam sorki za wyraz ale lecialo z tylu i z przodu jedna woda 😞 do tego stopnia ze az zemdlalam dobrze ze mnie mama zlapala bo bym sie troche potukla na plytkach... nie bylo kontaktu ze mna wogole zadzw po karetke zabrali mnie cala noc w szpitalu 2 kroplowki i dopiero dochodze do siebie pomalu, Oli musila rano zjesc mleko w proszku bo mialam tylko 1 porcje zamrozona... ale sie marwtilam zeby tylko chcial jesc tomleko ale bezproblemu.

teraz tylko mysl e dlaczeg stracil na wadze ??!! chyba oszaleje

• Mamusie
ojej Monika ale historia 😲 😮 mam nadzieje ze juz lepiej, wracaj do sił 😘
Kornelka nigdy na wadze nie traciła ale przez 2 tyg nie przybrała w ogóle, to było w czasach kiedy bardzo ulewała i to było prawdopodobną przyczyną bo usg brzuszka nic złego nie wykazało.. a wazysz Oliego na tej samej wadze? bo moze byc różnica miedzy waga a waga..

Ania Tosia co Wy piszecie??? 🤪 drugie dziecko 🤪 🤪 no powiem Wam że moze troche byłoby to wygodne bo jest sie cały czas w "transie" niemowlakowym 🙂 a tak za dwa lata dzieci nam powyrastaja z pieluch, zaczną sie powoli same sobą zajmować a tu trzeba będzie z powrotem wracać do nieprzespanych nocek, pieluszek i noszenia na rękach.. jednak nie wyobrażam sobie teraz z brzuchem zajmować sie Kornelką, tym bardziej ze moja kolejna ciąża na pewno tez bedzie "ciążą ryzyka" i bede sie musiała bardzo oszczedzac.. wiec chcac niechcac drugie musi poczekac 🙂

• Mamusie
hej co ja widze szykujecie sie na drugie dziecko 🤪 🤪dajcie znac kiedy na brzuszku sie meldujemy....tylko ze ja chce teraz dziewczynke 🙂 🙂 🙂 🙂bo mam jeszcze ciuszki ktore kupilam jak Filip mial byc dziewczynka 🙂 🙂
Zdjecia sliczne ..tzn dzieciaczki sliczne a i u nas tez kroluja paski
Ania futerko i kozaczki cudo.
ja bylam dzis u lekarza bo moj Filip ma duze problemy ze skora pomimo ze kapie go w Emolium...bardzo sucha, odparzenie nie zeszlo a do tego dostal uczulenia po olejku co mu lekarka przepisala....tak wiec skora czerwona i swedzaca....no i teraz bede miec brudaska w domu bo lekarka powiedziala ze moge go kapac raz w tygodniu 🤢 🤢 🤢 🤢mam tylko nadzieje ze mu sie poprawi bo nie moge patrzec na ten jego brzuszek i szyjke i na to ze sie ciagle drapie 😞 😞 😞 😞
Monika duzo zdrowka 😘

• Mamusie
Domi zdrówka dla Filipka życzę 😘
Monia dla Ciebie też zdrówka, wyobrażam sobie jaka musisz byc słaba 😘

Ja w następną ciążę mogę zajśc dopiero za 3 lata, to nie wiem czy będziecie na mnie czekac 🙂

Kamilka pojedzona i wykąpana wojuje na macie z tatą 🙂 teraz uczy się mostek robic 🙂
A ja to bym już spac poszła 🙂

• Mamusie
Ja najwcześniej na brzuszek wrócę za 5 lat, jeśli w ogóle... Ale pewnie raczej nie, choć marzy mi się Anielka. Albo Marysia. Albo Lila 😁

Tak w ogóle dobry wieczór!

Monika współczuję, prześpij się porządnie żeby nabrać sił!
Ale ładne te Wasze dzieciaczki 😁 😁 😁 nie można się napatrzeć!
Ania rozumiem Cię doskonale, że nieswojo się czujesz jak mąż po południu w pracy. Mój dziś i jutro ma popołudniówkę i dzisiaj wyjątkowo miałam ciężki dzień że nie wiedziałam za co się wziąć, latałam jak poparzona od jednego dzieciaka do drugiego, bo Franek siedział na kibelku ponad godzinę, darł się w niebogłosy bo bał się zrobić kupę (jak zwykle), a Stach też był marudny, nie chciał leżeć na leżaku ani w łóżeczku, płakał co chwila bo chciał jeść a nie miałam jak mu dać butlę bo Franek nie chciał ani chwili sam zostać, w końcu już się popłakałam z tej bezsilności....

Dobrze, że jutro Franko jedzie do dziadków a do mnie przychodzi koleżanka na winko to się odstresuję w końcu...

Spadam dać flachę Sasance i spać 😘