Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2012 | Forum dla mam

kinia_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Oj Domi biedny Filipek 😘 a może samą taką przegotowaną wodą i za pomocą jałowego gazika przecieraj mu buźkę, łapki? a od czego to uczulenie? od oliatuma czy na tle pokarmowym?
powiem Ci że ja całą ciąże przechodziłam prawie codziennie koło mcDonalds i nigdy sie nie skusiłam a ostatnio tak sobie maszerujemy z Kornelią i myśle hmmm... cheseburger 🤪 no i zjadłam ☺️

Karola u mnie też Kornelia dziś taka maruda że tylko rączki i rączki i bek i płacz, później zrobiła kupę i była 20 min grzeczna po czym z powrotem rączki bek i płacz 😮

jestem wyrąbana dzisiejszym gotowaniem, pieczeniem, sprzątaniem, prasowaniem i noszeniem Kornelii na rękach także spadam do łóżka 😘

• Odpowiedzi 6,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Dobry wieczór 😉 !!!
Wszystkie dzieciaczki sliczne ;*
tosia mi wciazy wszyscy mowili ze bedzie chlopak jak bylam w ciazy i jadac na porodowke bylam pewna ze bede miec syna 😁 nawet polozna mowila chlopak jak nic a tu niespodzianka i jest Cora 🙂
Monika wracaj szybko do zdrowka 😉
Ania super plaszczyk a buciki swietne 🙂

A nastepna ciaze planuje jak Amelka skonczy 2latka to moze jak bedzie miec 3 Dam jej w prezencie siostre albo brata, chcialabym chlopca co by parka byla ale co bedzie to bedzie, bede kochac tak Samo 😉

• Mamusie
I ja dolaczam do grona mamus ktore mialy marudne dzieciaczki, ja cyca dalam przebralam mala polezala 10-20 min i placz I tylko na raczki i niewiedzialam co jest nie tak Moja mama co jej czemu placze a mi goraco Bo wszyscy w domu tylko na mnie sie patrza i pytaja, a ja przeciez niewiem wszystkiego ;(

• Mamusie
No to dzisiaj pierwsza będę 🙂
Nocka tragedia, nie wiem co jej się stało, usnęła po 23, ja się kładę a mała nie śpi, zobaczyła mnie i płacz, no to wzięłam na ręce, myślę ponoszę i uśnie, usnęła odkładam do łóżeczka płacz i tak do 1 jadła, nosiłam ją usypiała, a w łóżeczku ryk 😞
O 1 usnęła a wstała o 2.30, 4 i teraz o 7 i już nie śpi 😞
A mnie głowa tak boli i spac bym poszła 😞
No ale uśmiech do cycka z rana bezcenny, damy radę 😁
O i znowu mnie woła 🙂

• Mamusie
witam sie weekendowo
a my za to super wyspani, bo maly zasnął o 21 i obudził sie o 7.30 🤪 🤪, jeszcze by spał, tylko tacie budzik dzwonił. obudził się i usmiech od ucha do ucha, no nie wierzę, nawet nie zająknął, zrobiłam kawkę, pogadałam do małego i dopiero mleko mu zrobiłam. I teraz znów spi tak się zmęczył zabawą.
Ja to juz raczej drugiego dziecka miec nie będę, tj chciałabym bardzo, ale po 35 roku juz nie chcę, za duzo stresu i zmartwień o dziecko, chyba bym nie dała rady. A do 35 się nie wyrobie 😜

• Mamusie
[IMG]http://fotoo.pl//out.php?i=426779_dsc00184.jpg[/IMG]

a tak dziś prawie na brzuszek się przekrecał sam. Musiałam mu troszkę z barkiem pomóc, ale chyba niedługo to ogarnie ( no jak nie bedzie sie rozpraszał i jadł rączek 😜)z brzucha teraz mu jakos nie idzie, ale za to podkurcza nogi, podciąga kolanka i dupka do góry

• Mamusie
witam mamusie my tez wyspani super od 23:30 do 9 slysze, ze mala poplakuje zachwile gada to ja sobie powolutku do niej a jak mnie zobaczyla to taki usmiech z rana strzelilo, ze od razu dzien lepszy 🙂
Ania 😘 a moze sproboj dac Kamilce na noc mleko z butli moze Ci dluzej pospi to tylko takie moje zdanie bo jak masz sie tak meczyc no ale z drugiej strony, zebys niemiala problemow z zastojem potem 🙂

ula moja mama urodila mlodszego brata w wieku 37 lat. to i ty dasz rade jaj sie niewyrobisz do 35 🙂

• Mamusie
Tyle już wstaję to mogę jeszcze trochę wstawac w nocy, w moim przypadku podawanie mleka na noc = zastoje, więc nie będę próbowała, muszę wprowadzanie mleka bardzo powoli zacząc żeby laktacji za bardzo nie zaburzyc.
Chociaż i tak średnio sobie to wyobrażam bo wystarczy że mała mniej zje i już się zaczyna blokowac 😞
No nic będzie musiała byc na cycku aż sam mi pokarm nie zaniknie 😁

• Mamusie
Cześć Dziewczynki 🙂

My na nogach od 6.30 ale dzięki temu jestem już odrobiona, zostało tylko powiesić pranie 🙂 Mężul musiał jechać do pracy ale powinien być ok.13 z powrotem 🙂 Także rodzinny weekend zaczniemy z opóźnieniem 😁

Ania brawo dla Kamilki za ładne trzymanie zabawek i obracanie się na boczki 🙂 😘
Współczuję nocki 😘

Monikas jejku co Ty przeżyłaś, wracaj do sił i zdrowia!! 😘 Jasiu nigdy nie spadł z wagi.

Co do następnej ciąży to My początkowo myśleliśmy że za min. 5lat ale ostatnio rozmawialiśmy z Mężulem i chyba chcielibyśmy w takim samym odstępie jak teraz, czyli mogłabym zajść w ciążę jak Jasiu będzie miał 1,5 roku 🙂 Zobaczymy..

• Mamusie
halo 🙂

a ja w sumie nie zastanawiałam sie tak na serio kiedy drugie, na razie nie, może za rok albo za dwa albo trzy jak poczuję to coś w środku mnie, nieodpartą chęć posiadania małej fasolki pod sercem 🙂 tyle że z Kornelią to mam troszke zeszło więc może za rok zaczniemy sie starać to akurat za 5 sie uda 🤪 😁 😁
no i biorę też pod uwagę to że może sie już nigdy nie udać bo już sama Kornelka jest cudem i zaprzeczeniem medycyny ale to nic wtedy będziemy mieć rozpieszczoną jedynaczkę 🙂

Ania mogę podać Ci rękę jeżeli chodzi o nockę 🤢 wogóle od czasu szczepienia Mała sie "rozstroiła" co chwilę sie wybudza ale nie na jedzenie tylko że jej smoczek wypadł więc wstaję, podaję jej a ona znowu wypluwa i płacze i tak muszę nad nią stać z pół godz aż wkońcu łaskawie przyjmie cumla i zaśnie 🤢

u nas dziś popołudniu imprezka rodzinna a później idziemy z M na tańce wygibańce a Mała zostaje z Ciocią 🙂 także miłego weekendu 😘

• Mamusie
a Ula moja też już prawie prawie sie przewraca na brzuszek a z kolei odechciało jej sie przewracać z brzuszka na plecki, dawniej to tylko myk i już jest na pleckach a teraz leży leży leży na brzuszku a jak jej sie znudzi to zaczyna płakać żeby ją odwrócić leniuch jeden! 😠 🙂

• Mamusie
Hej

U nas o dziwo nocka w miarę udana. Jadł dwa razy o 3 i o 6 ale Monkado podobnie jak u ciebie muszę wstawać w miedzy czasie i podać smoczka bo się zgubił 😉

A ja chciałabym byc w ciąży o tej porze za rok, tak żeby urodzić w miesiącach maj - lipiec 2014 ale to takie moje pobożne życzenia. Wkurzam się bo mąż co jakiś czas powtarza że Jaś wystarczy 😠 Ale ja i tak będę z nim walczyć i ze swoim organizmem (bo u mnie też może być ciężko).

• Mamusie
hej mi juz lepiej zaliczylismy spacerek.

Oli nie chce cyca dopiero jak jest basrdzo glodny teraz je a wczesniej odciagnelam i z butli jadl... 😞
babcia mowi ze moze mu zle sie ssie cyca jesli go dzialsla bola...nie wiem a waze na tej samej wadze mama mowi ze moze go ostatnio zle zwazylam bo on siewierci strasznie i moze poprostu stanal na wadze bo juz jest wiekszy , sama nie wiem zobacze za pare dni jak cos to do lekarza

• Mamusie
usnelo moje malenstwo, co ja bym dala zzeby mu nic nie bylo..

a jak sie wkurzylam tym razem na mame. moj M mi powiedzia ze wczoraj go trzymal na kolanach a ona mu chcialadac cukierka w czekoladzie do polizania on go odsunla i mwo ze nie wolno tota mu wafelka troszke wsadzila 🤪 🤪 😠 😠 co za glupota dopiero dzis mi o tym powiedzial jak tylko wroci z pracy to musze jej powiedziec ze sobie nie zycze zewby tak robila maly i ebedzie jadl durnychslodyczy a tym bardzie juz!!
ja tzn my chcemy mu niedawac slodyczy jak dlugo sie da bo pozniej nei chce sie jesc itp tylko slodkie by wcinal wiec jak ja powiem nie o znaczy nie w koncu to moje dziecko!!! a myslalam ze jest madrzejsza 😠 😲