Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2012 | Forum dla mam

kinia_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 6,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Cześć Dziewczynki 🙂

My wyspani, wywietrzeni, wysprzątani 😁 😁 Możemy zasiąść przed laptopem 😁 😁

Daria ja pierdzielę.. teściowa przegięła, żeby spraszać Wam gości na chrzciny WASZEGO DZIECKA!!! 😠 😠 NIE DAJ SIĘ!! 😘

Kasiala no w końcu jesteś!!!! 😘 Kajcia zuch dziewczynka że ładnie łapie zabawki, obraca się .. super! 🙂

Karola ja, podobnie jak Ty, wolę coś praktyczniejszego bo właśnie Nikoś nie interesował się za bardzo zabawkami. Od dawna najbardziej lubi małe autka i praktycznie nic innego Go nie interesuje. No chyba że klocki, puzzle itp.

My kąpiemy się w Hippie i oliwkujemy się Nivea 🙂

Monkado groszkowa Kornelka cudniaaaasta!!! 😘 😘
A co najważniejsze super że wszystko idzie ku dobremu z tą nieszczęsną wit.D 😉

Ula brawo dla Antosia za przekręcanie!! 😘

I ja się dołączam do buziaków dla Bartusia! 🙂 😘

Morskooka u Nas od początku zero problemów ze skórą.

• Mamusie
Też tak chcę, żeby obudzić się i od razu uśmiech.. ja najpierw musze dojść do siebie 😁
[IMG]http://i45.tinypic.com/a5kr4g.jpg[/IMG]

A tu Nikoś układa już 100-elemntowe puzzle, na razie jeszcze muszę pomagać oczywiście 🙂
[IMG]http://i49.tinypic.com/1ytus9.jpg[/IMG]

• Mamusie
Witam 🙂 melduje sie po weekendzie 😉
U nas noc udana mala zasnela o 23 wstala przed 9 pojadla pogadala i zasnelysmy po 10 Obie i wstalysmy o 1, ale to chyba dlatego ze u nas rano tak padalo, ze Moja ulica to plywala 😉

Buziaczki dla bartusia 😉

Ula gratulacje dla Antosia za obracanie sie 😉

Morskooka u nas niema problemow ze skora i mam nadzieje, ze niebedzie bo u nas tata ma problemy z egzyma mam nadzieje, ze Amelia niebedzie miec z tym problemu

Ilka a ile u was jest maciezynskiego z pracy?

Kinia Jasiu sliczny a Nikos zdolniacha 😉

Aaaa u nas mala dostala krostek na szyji mozliwe, ze to przez tej slinienie? Bo nie ulewa.
A wczoraj dalam jej caly sloiczek marchewki bo tak jadla, ze krzyczala z radosci 😉

Wreszcie wszystko załatwioneeeeeeeeee 😁
Nie mieliśmy kupy od środy! Tylko jeden mały pas startowy w sobotę, bąki śmierdzące jak u starego 😠 Przy okazji zahaczyłam o aptekę i kupiłam czopasy glicerynowe. Nie użyłam, bo po powrocie do domu zastałam ogromną kupę 🤪
Kupiłam mojej marudzie zabaweczko-gryzak 🙂 http://allegro.pl/fisher-price-k7188-muzyczne-kluczyki-z-gryzakiem-i2784408118.html
Narazie jest szał, bo grają 🙂
Moje Słoneczko zasnęło, a ja piję jednodniowy jabłkowy 🙂

Monkado, super że przynosisz dobre wieści 🙂 Oby już wszystko się ułożyło i główka wróciła do twardości 😘 😘
Morskooka, Jaś też nie miał nigdy problemów skórnych więc nie pomogę, ale jeśli nie wprowadzałaś nic nowego to może naprawdę ta marchewka go ruszyła?
Kinia, uwielbiam Twoich chłopaków 😘 i mądry Nikoś jest kooooochany! 😘

• Mamusie
Tosia fajne te kluczyki musialabym mojej kupic Jakis gryzaczek Bo najlepiej smakoja jej moje reco dO gryzienia czasami nawet smoka niechce, a jak Ostatnio sprawdzalam czy ma zeby palcem to taka zadowolona byla jak ja po dziaslach dotykalam no ale u gory dzioslo twarde a na dole miekie wiec chyba nie zeby. Juz sama niewiem

• Mamusie
Agatka macierzynskiego jest 20 tyg. Ja nie dostanę nic więcej, bo nie jestem nigdzie zatrudniona 🤨 Ale my jeszcze nie złożyliśmy wniosku o becikowe, więc w środę jadę złożyć wniosek i na ten miesiac 1000 wpłynie 🙂 I tak się pocieszylam.

Tosia ja też uwielbiam jak Dżon mnie obściskuje i chce zjećś, a raz dorwał sie do mojej brody i tak się śmiesznie zassał 😁 😁

Kina masz prześlicznych Synków 😘 😘

Sto latek dla Bartusia 🙂

• Mamusie
Agatka główka Kornelki bez zmian niestety, ale utrzymujemy wysoką dawkę vitD i czekamy cierpliwie na efekty, najważniejsze że prawie na pewno nie jest to krzywica ani nie nieprzyswajanie vitD tylko po prostu zwiększone zapotrzebowanie na vitD wynikające w sumie z niewiadomo czego- może przez to jej ulewanie albo przez to że szybko rośnie albo że jest nadmiernie ruchliwa.. w kazdym razie w środę jedziemy jeszcze do endokrynologa potwierdzić (mam nadzieję) diagnozę i mam nadzieję że będzie szło ku lepszemu 🙂

Kinia super masz chłopaków! 🙂 a Nikoś powala na łopatki- 100elementowe puzzle 🤪 brawo!

Tosia świetne te kluczyki 🙂 i jak sie okazuje jakieś pół godzinki spacerkiem ode mnie więc może sie wybierzemy któregoś dnia z Kornelką na spacer i coś dla niej upolujemy 🙂
a dziś w poczekalni u lekarza Kornelka sie zainteresowała taką super kostką z różnymi świecidełkami itp i tak pomyślałam że może to jej kupię pod choinkę ale nie znałam nazwy ani producenta a tu patrzę i ten sprzedający którego linka wstawiłaś ma taką kostkę 🤪 😁
http://allegro.pl/kiddieland-ki37846-pudelko-uczydelko-bk-krakow-i2792935089.html
także dziękuję 😘 wpisane w komórkę i będę licytować 🙂

• Mamusie
Monkado super ze wyniki Korneli coraz lepsze mam nadzieje ze teraz to juz tylko ku poprawie bedzie szlo 😘
Kinia dzieciaczki super 😘 😘 😘
u nas dzisiaj pogoda sliczna wiec zaliczylismy dlugi jesienny spacerek 🙂
Tosia o czym Ty marzysz.......odgon te pokusy 🙂 🙂 🙂
dziewczyny powiedzcie mi macie jeszcze ta wkladke redukcjnay dla niemowlat w nosidelku do auta bo nie wiem czy juz bez mozna 🤢 🤢 🤢 🤢

• Mamusie
Tosia poszłam na taki kompromis sama ze sobą że palę tylko w soboty 🤔 nie chcę palić codziennie bo wiem że nie jest to dobre dla Małej a z drugiej strony nie mogę sie powstrzymać więc przez tydz zaciskam wszystko co mam a w sobotę rozkoszuję sie 2-3 papieroskami 🙂 oczywiście po ostatnim karmieniu

Domi my już nie używamy tej nakładki też miałam obawy ale tak prawdę mówiąc jak ja jej teraz ubieram te wszystkie kurtki, kaptury, czapki, szaliki to w zasadzie ona jest tak przez to usztywniona że główka jej nie lata tzn nie ma nawet dużego manewru żeby tą główką ruszyć 🙂
a i miałam pisać że doskonale wiem o czym mówisz z tym przebieraniem 3 razy tuż przed wyjściem z domu 😠 😁 😁

i jeszcze mam takie pytanko do Was- dziś doktorka powiedziała że Kornelka ma lekko czerwone gardło ale jakoś zmiana tematu i wyleciało mi z głowy, jej też i w sumie nie dopytałam co w związku z tym no i nie wiem.. mam jej podawać jakąs herbatkę rumiankową? vitC bierze ale czy coś poza tym?

dobrej nocki 🙂

• Mamusie
Monkado ja z tym gardełkiem nie pomogę, bo nie wiem co takim dzieciaczkom można podać 🤨 Cieszę się bardzo, że z główka Kornelki jest już lepiej 🙂

Dziś musiałam podjechać do urzędu z Jaśkiem metrem i on ogólnie lubi podróże i nie płacze, ale chyba dużo emocji w sobie przez tą jazdę nagromadził i teraz z 5 razy odkładałam go do łóżeczka a on budził się taki rozżalony 😞

Rosi fajnie ze już jesteś 🙂 Pisz jak tam podróż i jak Zojka się sprawowała 🙂

• Mamusie
Pierwsza pierwszy raz 🤪 🤪 🤪 🤪my juz po kupie i kapieli w zlewie bo oczywiscie cale plecki...
a musze powiedziec ze dzis jestem super wyspana bo moj synus poszedl spac o 20.00 pobudka o 2.30 i pozniej przed 7.00 i to go sama obudzilam bo czulam ze cycek peka w szwach 😁 😁 😁teraz ma znowu drzemke 🙂
Monkado co do gardelka to nie pomoge mysle ze nie podawaj nic na wslasna reke, wit C wystarczy jak juz bierze.
wlasnie co do ubierania bo ja mu kupilam taki spiworek do fotelika i nie moglam go zmiescic z tym wszystkim nie wiem dlaczego 🤢 🤢 🤢 🤢musze jeszcze poprobowac bo ja go nie tak grubo nie ubieram a w zamian do spiworka wkladam.

• Mamusie
Hej
Dziękuje Wam za info, a propo problemow skórnych 🙂
My też czasem mamy taki dzień kupowy, kupa za kupą a szczególnie jak już jesteśmy w drzwiach do wyjscia na spacer.
Ania super, że te ciuszki na małą udało CI się kupić, trzymam kciuki żeby doszły na czas, ja też nigdy nie miałam problemu z pay’u.
Buziaczki dla Bartusia z okazji skończonych 4 miesięcy:*
Kasia jak tam ząb? Mam nadzieje że się poprawiło, zapomniałam napisać Emilka na chrzcinach wyglądała przecudownie jak mała księżniczka.
Monkado, cieszę się że powiało optymizmem w sprawie witaminki D u Kornelci i że tak ładnie przybrała 🙂 na wadze. Jeju Monkado jak to tylko w weekendy będziesz ją widywać.. dla mnie to jakaś masakra, no ale czasem jak mus to mus. Ja też niestety nie wiem jak pomóc z tym czerwonym gardełkiem.
Karola jak tam nastrój poprawiony?
Ula super że Antoś się przekręcił! Ja też cieszę się z każdego osiągniecia mojego małego smyka.
Kinia masz super chłopaków 🙂 Moje dziecie też się tak uśmiecha z rana.
Agatka, krostki tak jak piszesz przez ślinkę, bo tam są enzymy i podrażniaja..
Tosia gratuluje kupy!
Mały grzecznie przespał cała noc w swoim pokoju 🙂 Tylko mi tak pusto w sypialni bez łóżeczka, czuje się jakbym go z domu wyprowadziła, a to tylko pokój obok..No nic musze się przyzwyczaic po prostu. Wczoraj dawałam małemu dynie z ziemniakami, jeju jakie to niedobre! No ale zjadł hi hi.

• Mamusie
dziewczyny potrzebuje lozeczko turystyczne bo jade do rodzicow w grudniu na 3 tyg i jak moj juz spi w lozeczku to nie che go spowrotel do lozka przyzwyczajac a poza tym to bezpieczniej...mozecie mi jaies polecic 🤢a materac musze osobno dokupic 🤢 nie musi byc jakies super bo bede z niego kozystac tylko u rodzicow ale nie wiem na co powinnam zwrocic uwage zeby bylo wygodne i bezpieczne