Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2012 | Forum dla mam

kinia_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 6,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Ania to możemy sobie podać rękę, pomysłów pełno gorzej z kasą 😁 😁 Zwłaszcza że u Nas akurat teraz kiedy Mikołaj się zbliża na prawdę krucho.. Robimy przyłącz wody (do tej pory mieliśmy pociągniętą od ciotki-sąsiadki 😉), także 4000zł nie Nasze a okazuje się że geodeta ma coś jeszcze zrobić do projektu i następne 500zł trzeba dać 😠 Ja pier...ę! 😠
A tak a propos to wyobraźcie sobie że rok temu jak zaczęliśmy zbierać wszystkie papiery do wody, była jakaś mapka na której był zaznaczony podłączony gaz do domu.. a nie mamy. Była stara rura ale już chyba ze 30lat jest tylko kawałek przed domem i koniec (mamy przebudowany i rozbudowany stary dom, nie wiem czy pisałam Wam 😜). W tych wszystkich urzędach mają taki burdel że wg nich gaz jest przyłączony do domu i musieliśmy drugi raz robić taką samą mapkę tylko geodeta musiał napisać przy rurze od gazu NIECZYNNA.. za to jedno słowo zapłaciliśmy.. 850zł!!!!!! Normalnie musiałam Wam o tym napisać bo szlag może człowieka trafić jak zdzierają, już nie wspomnę o tym że nie Nasza wina że mieli coś źle odnotowane z tym gazem 😠 😠 😠

• Mamusie
Jej Monika jaki on duży 🙂 a jaką ma słodką minkę 😘
i ładnie główkę trzyma, moja jeszcze tak pewnie głowy nie trzyma 😞
Kinia współczuję wydatków. A jeśli chodzi o urzędy, no cóż ja staram się bałaganu nie robic 😁

Teraz to już na prawdę zmykam 😁

• Mamusie
Monikas Oli to już prawie MĘŻCZYZNA 🤪 😁 Słodki jest! 😘

Ania chyba coś przeoczyłam.. pracujesz w jakimś urzędzie? Nie chciałam Cię urazić, po prostu mamy same złe przygody z wszelakimi urzędami 😜 Może niepotrzebnie uogólniłam bo przecież pracują tam też rzetelni ludzie 🙂 To tak jak każdy budowlaniec pije, wszystkie blondynki są głupie itp.. 😁 Kurde głupio mi ☺️

• Mamusie
kinia napisał(a):
Monikas Oli to już prawie MĘŻCZYZNA 🤪 😁 Słodki jest! 😘

Ania chyba coś przeoczyłam.. pracujesz w jakimś urzędzie? Nie chciałam Cię urazić, po prostu mamy same złe przygody z wszelakimi urzędami 😜 Może niepotrzebnie uogólniłam bo przecież pracują tam też rzetelni ludzie 🙂 To tak jak każdy budowlaniec pije, wszystkie blondynki są głupie itp.. 😁 Kurde głupio mi ☺️

Kinia spokojnie nie musi Ci byc głupio, ja też mogłabym opowiedziec o różnych sytuacjach z urzędami. Nie chwaliłam się swoją pracą, bo wiem jak urzędy są postrzegane, sama pracuję tam juz 12 lat i wiem w czym rzecz i jak wygląda praca w co niektórych wydziałach 🙂 a pracuję w urzędzie miejskim, tylko że nie mam kontaktu z mieszkańcami, ale jakbym miała to myślę że byłabym wzorowym urzędnikiem 😁

Oli przesłodki 😘
Kąpiel wzywa 😁 chociaż tak się moje dziecko chichra z mężem że nie wiem czy jest sens już kąpac 🙂

• Mamusie
dzięki dziewczyny, to chyba będą te perły czegośtam.. 🙂 napisałam w liczbie mnogiej bo "przetrzepaliśmy" z mężem całą jamę ustną naszej Córki i po przeciwnej stronie również na wysokości "4" również jest białe coś 🙂 no ale kto by tam rozpoczynał ząbkowanie od trzonowców 😁

no a my mimo daleko idącej ostrożności.. mamy katarek... 😞 i biedactwo teraz śpi i słyszę jak charczy 😞 moja małpka kochana tak się męczy 😞 no i te "cosie" w buźce też ją męczą bo bez przerwy pcha kciuka w buzię i drapie tam głęboko aż ją naciąga.. ehh.. wszystko naraz 🤢

Kasiala też sie przejdę na ten ciucholand ale to pewnie po nowym roku bo w tm tyg nie dam rady no a w week wyjeżdżamy 🙂 pod warunkiem że dokuruję Małą i nie wyskoczy nic innego 🙂

i smyka muszę też przeglądnąć ale tylko w poszukiwaniu weny bo pomimo promocji na pierwszy rzut oka wydaje mi sie że na allegro bez promocji taniej 🙂 i to nawet z wysyłką..

ok też już uciekam bo szykuję się na ciężką noc biorąc pod uwagę katar i bolące dziąsła Kornelki.. 🤢

dobranoc 🙂

• Mamusie
Hej 🙂
Oli jest przeuroczy!!
Buziaki na 4 i 5 miesiąc dla naszych dzieciaczków FIlipka i Jasia.
Karola super że test negatywny, i na pewno tak już zostanie 🙂

U nas weekend szybki - sobota prace podrzadkowo składajace, niedziela ciąg dalszy plus podróż do teściów na baranine.
A dziś sama na placu boju, mąż pojechał do pt na delegacje 😞

Coś mnie brzuch boli :/

zdjęcie z soboty - mały inżynier:
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/825/dsc03500x.jpg/][IMG]http://img825.imageshack.us/img825/8439/dsc03500x.jpg[/IMG][/URL]

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/542/dsc03501x.jpg/][IMG]http://img542.imageshack.us/img542/8085/dsc03501x.jpg[/IMG][/URL]

Witam!
Rosi u mnie też okropnie, a do tego mogę dołączyć nockę krótką, bo od 24 do 7, a jakże intensywną! Bo aż z 4 pobudkami 😠
Nie pada więc pewnie pójdziemy na spacer, ale co to za wyjście, zero przyjemności 🙂 Dobrze, że chociaż od Dzieciorka odetchnę, bo w domu za cholerę go nie uśpię 😞
Wczoraj zjadłam powiększony zestaw z Mc z McRoyalem i jest spokój 🙂 🙂
Śliczne mamy te dzieciaczki! 😘
I teraz ja się zastanawiam czy dobrze robię, że chcę trzymać Jasiowego tylko na cycusiu do połowy stycznia, aż będzie miał prawie pół roku... Dobrze, że Kinia mnie wspiera! 😁
Idziemy się cycusiować 😘

• Mamusie
dzien doberek 🙂Tosia my tez sie nie spieszymy z rozszerzaniem diety ale pewnie jak pojade do rodzicow to tam cos dostanie 😁 😁
Monkado dobry pomysl z ta lista zaczynam juz pisac szkoda tylko ze auto male bo pewnie na koncu bede musiala wykreslac to co si nie zmiesci 🙂 🙂 🙂 🙂i tak pewnie filip 2 walizki a mama mala torbe 😉 😉
i brawo za nowe umiejetnosci Kornelki...my jeszcze cwiczymy 😉
Monika twoj synus wyglada tak dorosle...taki maly przystojniacha 🙂
hula kula super musze napisac list do mikolaja 🤪