Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2012 | Forum dla mam

kinia_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Ania nic nie zmieniałam, robiłam tak że przed karmieniem przykładałam termofor do piersi żeby te kanaliki trochę odblokować, w trakcie karmienia masowalam cały czas te guzki tak mocno ze aż mi łzy do oczu napływały i zaraz po karmieniu robiłam na piersi opatrunek z kapusty lekko potłuczonej i schłodzonej w lodówce (wkładałam do stanika i przyklejałam plastrem tą kapustę żeby sie dobrze trzymala na piersi tylko omijałam brodawki, no i przed karmieniem dobrze trzeba umyć pierś żeby Dzieciątko przypadkiem tej kapusty nie poczuło) i tak przy każdym karmieniu; tylko że ta kapusta hamuje laktacje więc trzeba uważać żeby nie przeholować, ja przykładałam dopóki nie zauważyłam że pokarmu już mam na tyle mało że Kornelka już nie najadała sie z jednej piersi tylko musiała dojeść z drugiej i wtedy przestałam obkładać kapuchą i rozgrzewać termoforem ale jeszcze przez jakiś czas podczas karmienia masowałam piersi (choć już guzków nie było) ale tak profilaktycznie żeby sie nie porobiły i póki co mam spokój a laktacja sie szybko unormowała tak że wróciłyśmy szybko do karmienia tylko z jednej piersi
Trzymam kciuki! 🙂
A jak dziś Kamilka? i jak Ci wyszła morfologia?

aha, moja kuzynka też miała taki problem że Mały jej nie przybierał na wadze i lekarz zapisał jej coś (muszę sie jej dopytać co- chyba jakiś rodzaj mleka który jest wysokokaloryczny) i odkąd go podaje to jest super 🙂 tak jak któraś to pisała- każdy dzieciaczek jest inny, jeden przybiera dużo a innemu trzeba troszkę pomóc w tym przybieraniu, więc trzymam kciuki też za Kamilkę 🙂

• Odpowiedzi 6,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Cześć, czytam was prawie że na bieżąco, ale mam problemy z odpisywaniem bo jestem u rodziców od piątku a tutaj internet szwankuje i działa z jakimś opóźnieniem że jak piszę to dopiero literki pojawiają się po kilku sekundach.
Będziemy tutaj jeszcze chyba do piątku bo rodzice pojechali na wakacje a my pilnujemy domku,poza tym mamy tutaj dużą swobodę, całymi dniami jesteśmy na dworku więc korzystamy na całego!

U nas okazało się że Staś nie toleruje po prostu Bebilonu Pepti, więc wczoraj kupiłam mu Nan Pro i dałam na noc, zajadał aż mu się uszy trzęsły, ale mam teraz mzartwienie bo od tamtej pory nie robił kupy, nawet ociupinki, a w nocy albo nad ranem zawsze była taka że musiałam go przebierać. Zawsze w pampku miał chociaż maleńką smugę od pryknięcie a teraz nic 😞
Piersią nadal go karmię , bo jeszcze trochę pokarmu mam i póki mieć będę to będę mu podawać, tylko jak się nie naje to podam mu modyfikowane.

Ania rozumiem twoje nerwy i brak sił, ja z Frankiem też czasami pękałam jak był malutki i płakał w niebogłosy a ja nie umiałam mu pomóc, po czym pukałam się w głowę jak ja mogłam tak zrobić. Ale chyba każda z nas ma swoją granicę wytrzymałości i nie jest niczym złym jeśli raz na jakiś czas zostawimy na chwilę dziecko samo w pokoju, my ochłoniemy po czym wrócimy i od nowa przytulimy. Dziecko też wyczuwa że mama jest zdenerwowana i tym mu na pewno nie pomożemy więc lepiej wyjść na moment i się uspokoić samemu.
A z tą wagą to u mnie jest zupełnie na odwrót!
Bo ja się martwię, że ten mój Kolos tak bardzo przybywa na wadze! A brzuch to ma szerszy niż dłuższy, wszyscy zwracają uwagę na ten brzuszek, nawet lekarka. Franek w jego wieku ważył tyle samo, ale brzuszek miał duuużo mniejszy.
Trzymam mocno kciuki za Kamilkę aby szybciej rosła i nie dodawała mamie zmartwień 😁 😁 😘

Buziaki dla Was dziewczynki i Dla Waszych maluszków 😘 😘 😘

• Mamusie
hej Ania rozumiem cie doskonale ja ostatnio po takim dniu jak moj przyszedl z pracy to normalnie wcisnelam go mu w rece bo tez caly dzien na rekach z placzem i poprostu wyszlam na zewnatrz uspokoilam sie i wrocilam wtedy go przytulilam i ju bylo lepiej mysle ze dzieci bardzo dobrze wyczuwaja nasze zdeerwowanie. Powiedzcie mi dziewczyny ile dni moze byc mleko w zamlazalce ale takiej przy lodowce bo w necie pisza ze 2 tyg, a w zamrazalce 3 mies, Kasia ty chyba odciagasz ile tzymalas w zamrazalce???bo ja to musze zbierac jak chce gdzies wyjsc nie dam rady tak na biezaco odciagnac bo za malo tego. Kasia udanych lowow 🙂 🙂 🙂 🙂

• Mamusie
Aniu ja tez mam takie chwile kiedys podnioslam glos i az mnie maz opiprzyl co ja robie a ja juz nie mialam sil i teraz zab mnie boli i strasznie ie kontroluje zeby dawac malemu duuzo uczucia bo naprawde to bym sie polozyla i ryczala z bolu 😞 nic nie jem bo nie przelkne ledwo wode przelykam masakra jakas.... zeby madrosci zeby choc byc madzrejszym po tym 🤪

• Mamusie
sluchajcie nie wiere w zabobony ale to juz kolejny raz tak jest bylismy u tesciow w niedz i tesciwa przewiozla malego kawalek w wozku i maly mi ni chce w dzin spc an wczoraj ani dzis i moja babcia mi mowi ze zabralamu sen kiedy po szpitalu tak bylo wtedy mi w nocy nie spal...hmmm ona ma te slipia takie wredne to moze i dziala.... masakra zasypie na 20/30 min i kweka a ja musze glowe umyc i nie mam jak....

• Mamusie
Cześć Dziewczynki 🙂

Nie zaglądałam do Was bo weekend wiadomo rodzinnie, a wczoraj była Babcia z moją Kuzynką 🙂

Marta przykro mi że nie masz już pokarmu 😞 Dobrze że chociaż miesiąc udało Ci się karmić Filipka, dobre i to.

Czarnylok zaległe buziaki dla Miłoszka z okazji 2mcy! 🙂 😘

Ula uśmiałam się z Twojej wizyty u gin 😁 😁

Ania Ty to masz z tą teściową 😠 Mała będzie miała nerwicę.. no przy takiej babci to na pewno 😁

Domi Jasiu czasami je z jednej piersi a czasami z dwóch

Niesia ja miałam hemoroidy jeszcze w szpitalu, choć szczerze mówiąc nic mi "tam" nie przeszkadzało 😜 Używałam maści Posterisan i po kilku dniach lekrze powiedzieli że już ok 🙂

Tosia Jasiek vel Kolocuś słodziuchny!!! 😘 😘

Ania kochanie nie miej wyrzutów sumienia bo bardzo dobrze zrobiłaś! Lepiej że zostawilaś na chwilę Kamilkę i ochłonęłaś niż jakbyś miała nakrzyczeć na Nią z nerwów.. Jeszcze pełno takich gorszych chwil przed Nami, a Matki to też ludzie przecież i mamy prawo do różnych emocji, wahań nastrojów, czy zwykłego przemęczenia! Jesteś super Mamą, pamiętaj o tym! 😘 😘

• Mamusie
hej mamusie, mój maluszek grzeczny tylko jedyne co to co godz albo dwie chce cyca nawet w nocy ale bez placzu w nocy ladnie spi 🙂 u gin juz bylam i wszystko oki, a maly wazy 5680g jest klopsik taki ze kazdy mowi ze wyglada na duzo starszego. w poniedz ide do fryzjera w koncu i to chyba bedzie test tatusia tylko mleko musze odciagnac bo jeszcze nawet 1 ml nie odciagnelam. Tez musze jz chyba kupic pampersy 3 ale jeszcze sporo mam tamtych malych ale jak lezy na boczku to 2 przesikuje jakims cudem. Pozdrowienia:-)

• Mamusie
Kurde a ja jestem zarośnięta że ho ho i odrosty na pół głowy 🤢 Ale prawdopodobnie przyjdzie do mnie fryzjerka mojej Mamy tylko jeszcze nie wiem kiedy.. 😜

A w niedzielę planujemy wycieczkę do ZOO jak pogoda dopisze, już nie mogę się doczekać!!! 🙂 🙂

😘
U nas nocka tfu,tfu udana i oby dziś się nie zmieniło 🙂 Byliśmy na spacerze 2 godzinki, później dospał jeszcze półtorej w domu, wstał na cycusia i znowu śpi 🤪 Ja w tym czasie zdążyłam zrobić 3 prania, zjeść obiad i posprzątać. Jupi!
Kinia, ja też mam odrosty cudne 🥴 już niedługo będę miała normalnie ombre hair 😁 😘
Karola, mój też ma jakiś wielki brzuch, rozlewa mu się na boki i wygląda jak żaba 🙂
Ania, nie przejmuj się, każda z nas ma granicę i w takich sytuacjach łatwo ją przekroczyć. Ja Jasia też zostawiłam raz, napisałam mamie, że nie dam rady o wychować, ale po chwili mi przeszło. I od razu wessał się w cycunia, a ja wtedy tak płakałam nad nim 😞 Ucinaj sobie drzemki razem z Kamilką, lepiej się poczujesz 🙂 Dobre samopoczucie mamy to dobre samopoczucie dziecka, pamiętaj 😘
Kasiala, udanych łowów 🙂 Przepraszam, ale ja zostawiam włączonego kompa i nie widziałam wiadomości na gg 🙂 😘
Monkado, ja to o papierochach wogólę nie chcę mówić, bo najchętniej to bym je zjadła 😠 Tak za mną chodzą L&My mentolowe linki, że boję się, że się złamię i zapalę 😠
Czarnylok, spóźnione ale szczere-wszystkiego dobrego dla Miłoszka 😘 całuski w stópki 😘

dora2 napisał(a):
no wlasnie juz czas sie doprowadzic do porzadku. jeszcze kosmetyczka mi sie marzy ale nie bede denerwowac tatusia 😜 ale w sumie co? trzeba sie kedys ogarnac 🙃

Ja robię rzęsy w piątek 😁 WRESZCIE 😁

• Mamusie
witam 🙂
moje dziecie śpi ale tylko na rączkach 😠
co do odrostów to mam na pół głowy ale pomaluję je dopiero przed chrzcinami
kasia udanych zakupów i pochwal się jak wrócisz co kupiłaś 🙂

a ja chyba z moj Milusią będę chodziła na rehabilitację bo strasznie jest sztywna i główki mi nie podnosi i ma cały czas zaciśnięte piąstki zobaczymy co mi doktorka powie w czwartek

• Mamusie
domi mleko w zamrażalniku -18 stopni można trzymać do pół roku ja właśnie dzisiaj odmrażałąm pierwsze melczko z 21 sierpnia i mała pochłonęła 120ml i M mói ze jak by miała wiecej to by więcej zjadła 🤪 głodomorre to dziecko strasznie 🙂 a w zamrazalce -4 stopnie to włąśnie tak jak piszesz jakieś 2 tyg w lodówce 48h a w temperaturze pokojowej do 8h

Kupiłam sobie ubrania na chrzciny 🙂 sopdnie 7/8 w kolorze kawa z mlekiem z wysokim pasem i do tego fioletowa koszula wkłądana do spodni 🙂 i taK IDĘ UBRANA SPODNIE W RESERVED A BLUZKĘ W h&m 🙂 no i kupiłam świecę dla małej do chrztu z przybraniem 🙂 i z soistrą wybierałam szatkę 🙂 mała na chrzest od chrzestnej dostanie złote kolczyki i kasiorkę 😜 no i za jakieś dwa lata przbeijemy Kajusi uszka 🙂

• Mamusie
a co do testu taty to wchodze cichaczem do domu i patrze a mąż suszarka włącona i dziecko śpi przy dzwięku suszarki 😁 😁 😁 no a teraz mała sobie kwili w łóżeczku a pwoiem Wam ze tęskniłam za nią i myślałam cały czas o niej jednak rozłąki są straszne a to tylko 4,5h 🤪

Dziewczyny współczuję Wam dziecaczkó na rączkach ale u mnie czasmi też tak jest że tylko rąsie są cacy i kangurowanie a tak to wszytko beeeeeee....

Kasia ale to co Twoja Emi cały czas napięta jest i w jedną stronę się skłania?

zaraz idę na kontrolę podwozia ciekawe co tam mi powie...

czesc 🙂
nawet nie mam czasu do was pisac..:/ moj maly brzdac w ogole nie chce spac..wiec korzystam poki moge bo nie zdarza sie czesta w ciagu dnia, ale zmeczyl sie i zasnal na bujaczku..
to ja robie jakis obiad i w miedzy czasie pisze..
wiecie ze moja tesciowa zamomniala o urodzinach mojego M, normalnie szok matka zeby taki numer odstawila, a jak mojego M brat pojechal w dzien urodzin( brat blizniak meza) to tesciu zapytal go czy jakies swieto dzis ze przyjechal... poprostu masakra, dzwonia do nas tylko jak cos chca i wlasnie wczoraj zadzwonila tesciowa ze trzeba tescia gdzies zawiesc no i oczywiscie moj M pojechal....
czasami to mam taki nerw na niego ze szok, nie sprzeciwi sie i jak ten pantoflasz na kazde zawolanie mamusi jest...

widze ze niektore z was juz zaliczyli wizyte u fryzjera 🙂 ja tez sie musze wybrac i cos zrobic z kudlami;p no i kosmetyczka by mi sie tez przydala 🙂 ale zalicze i jedno i drugie przed chrzcinami..

• Mamusie
Czarnylok i od Kornelki również życzonka dla Miłoszka 😘

Kasiala ja jak idę do Kościola to też tęsknię za Mała a to tylko godzinka.. 😮 😁

Kasia całusek dla Emilki żeby obeszło sie bez rehabilitacji 😘

a co do odrostów to ja miałam takie że jak przycięłam końcówki to zostały mi już tylko moje naturalne 😁 😁

• Mamusie
Miłoszek dziękuje ciociom za życzonka 😉 😘 😘
Na szczęście żelazo ma w normie więc można wykluczyć anemię 🙂
Odstawiłam Mu SS i Bobotica i od wczoraj wieczora dje espumisan i Aniołek normalnie 🙃 pfu pfu pfu 😉

Ania ja mam tommee tippee i SZCZERZE polecam, u mnie rewelacja.

• Mamusie
Ania ja mam ten http://allegro.pl/medela-laktator-harmony-calma-gratisy-wawa-sklep-i2530054933.html niby ok ale też trochę sutek boli i brodawka ale pewnie to przy każdym boli i napewno i całej piersi nie żcągnie ręką kończę ściąganie i lepiej mi to idzie niż laktatorem 😜

Po wizycie u gina ok skasował mnie tyle ile w ciazy 120zł 😠 bo ronbił USG i takie USG 50 zł kosztuje... ehhh... móił że na dole ładnie się zrosło tylko e pochwa się obniżyła i zalecił ćwiczenia dał mi na kartce... przepisał tablety anty AZARIA i za 3 msc do kontroli... i pytał czy się seximy... mówię ze nie a on że nie ma zadnych przeciwskazań i że 8 tyg bez seksu... ha ha ha pytał o Kajusię no i że w macicy wszystko ok że endometrioza też ok... ale jestem zmęcozna wrrr.... spać bym poszła najchętniej...