Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2012 | Forum dla mam

kinia_m

Rekomendowane odpowiedzi

😘
Karola, nie zniechęcaj się 😘 też miałam takie dni, że cycki wypompowane, a na drugi dzień pełne 🙂Staś jakby chodził głodny to krzyczałby okropnie 🙂
Ja ss też 15 do każdego 🙂

• Odpowiedzi 6,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Hejka moja mała też ma problem z kupka dzisiaj dwa razy płakała strasznie przy jej robieniu a jak w końcu wycisnęłyśmy ją wspólnymi siłami ti padłajak kawka... teraz spi u babci w pokoju... ja podaję bobotic tak jak jest napisane na ulotce czyli 4 razy na dobę po 8 kropel i a początki za pierwszym raem to taki motyle leciały że aż mi wsrtyd było bo byłam z ią w rossmanie i zaczea tak pierdzioszkować jak stary pierdziel i kupę po pachy uwaliła a teraz tak jak by organizm przywykł i już mniej robi kupy i ta kupa pod takim ciśniniem i jakaś wodnista... sama już nie wiem czy jest ok... u Nas piknik lotniczy i mam już dość bo mieszkam dosłownie przy pasie startowym i hałaś jak ta lala wrrrr....

całuje brzuszki waszych maleństw i trzymam kciuki za bezolesne kupki 🙂

• Mamusie
HEJ 😜 😜
dziewczyny ja daje ss tak jak kasia po 15 co 4 godz. na początku bałam się tak często i dawałam po 8 jak wy i co drugi posiłek bo mały jadł co 3 godz, więc wydawało mi sie za często. ale to nic nie pomagało, dopiero jak dostał 15 kropli to pomogło. dostawał tak kropelki ok. tygodnia i teraz na razie bolesci przeszły całkiem. daje jeszcze krople raz ok.18 godz.

• Mamusie
co do bebilonu pepti to tez słyszałam ze dzieci nie chcą go pić.
a jeszcze co do kropelek, to kupki po nich tak bardziej ciągnace sie wydają i u nas zmieniły kolor na zielonkawy. Któras z dziewczyn tez o tym pisała. Ja zachodziłam w głowe skąd te kupy, myslałam że od mleka, ale to chyba domi pisała ( albo karola 😮:blink 🙂 ze właśnie zielono- brązowe się robią

• Mamusie
No wlaśnie ja też sie bałam że za dużo i za często dlatego zmniejszyłam do 5kropli 3razy na dobę.. ale w takim razie zwiększe do 15 i mam nadzieje że pomoże.. 🙂
a tymczasem dziś nastał ten cudny dzień że Kornelka zrobiła kupę 🤪 robi co ok 4 dni ale za to od kolan do szyi 😁 i jest taka spokojniutka, śpi już od 11.30 🙂 co jej sie ostatnio nie zdarzało bo przez te zaparcia sie wybudzała co chwile z placzem..

• Mamusie
monkado napisał(a):
No wlaśnie ja też sie bałam że za dużo i za często dlatego zmniejszyłam do 5kropli 3razy na dobę.. ale w takim razie zwiększe do 15 i mam nadzieje że pomoże.. 🙂
a tymczasem dziś nastał ten cudny dzień że Kornelka zrobiła kupę 🤪 robi co ok 4 dni ale za to od kolan do szyi 😁 i jest taka spokojniutka, śpi już od 11.30 🙂 co jej sie ostatnio nie zdarzało bo przez te zaparcia sie wybudzała co chwile z placzem..

jeju to swietnie, a to czemu chcesz te krople dawać? kolke ma? czy tylko zaparcia? oby juz taka spokojna była,choć jak antek cały dzień kupki nie robi, i nawet spokojny to ja i tak sie martwię. bo u nas to wzdęcia go męczyły po jedzeniu, ale kupke to zawsze bezboleśnie robił, tylko sru! i już, a często to nawet nie wiedziałam kiedy.

• Mamusie
ula-la napisał(a):
monkado napisał(a):

jeju to swietnie, a to czemu chcesz te krople dawać? kolke ma? czy tylko zaparcia? oby juz taka spokojna była,choć jak antek cały dzień kupki nie robi, i nawet spokojny to ja i tak sie martwię. bo u nas to wzdęcia go męczyły po jedzeniu, ale kupke to zawsze bezboleśnie robił, tylko sru! i już, a często to nawet nie wiedziałam kiedy.

aa rozumiem ze między kupkami niespokojna jest 🤨

• Mamusie
😁 😁 ale mi się przypomniało, cały czas sie z tego smieję 😜 😁 😁, jak z kawału o blondynce 😁 😁
jak byłam na badaniu u gina, włażę na fotel, a lekarz - ordynator szpitala w Drawsku więc zna się na rzeczy 😁 😁, pyta się mnie " a ta cesarka to gdzie była?", a ja podnosze koszulke i pokazuje bliznę " tu panie doktorze". no i lekarz w smiech 😜 prosze pani , no ja stary jestem, ale jeszcze wiem gdzie sie cc robi 😜 😁. Na to ja w smiech, w "Szczecinie znaczy się- mówię" 😁 😁

• Mamusie
ula-la napisał(a):
😁 😁 ale mi się przypomniało, cały czas sie z tego smieję 😜 😁 😁, jak z kawału o blondynce 😁 😁
jak byłam na badaniu u gina, włażę na fotel, a lekarz - ordynator szpitala w Drawsku więc zna się na rzeczy 😁 😁, pyta się mnie " a ta cesarka to gdzie była?", a ja podnosze koszulke i pokazuje bliznę " tu panie doktorze". no i lekarz w smiech 😜 prosze pani , no ja stary jestem, ale jeszcze wiem gdzie sie cc robi 😜 😁. Na to ja w smiech, w "Szczecinie znaczy się- mówię" 😁 😁

• Mamusie
ula-la napisał(a):
ula-la napisał(a):

Nam SabSimplex też pomógl, chociaż nie wiem czy to nie przeszło po prostu samo z siebie. Była w piątek położna i mówila, że do 1 miesiąca dziecko musi przejść takie bóle brzuszka, które często mylone są z kolką, i u Jaśca to na pewo było, trwało od około 3 tygodnia.
Uśmiałam się wczoraj, bo zaglądała Grubciowi do książeczki zdrowia i mówi: uuu on to się chłop urodził, a jaki długi (58cm). Pyta: Chyba któreś z Was wysokie jest? A ja, że nie. Normalni, a jeśli już to bardziej niscy niż wysocy. A ona: To pewnie z 2 pokolenia, dziadki Jasia wysokie. A ja, że oni to już wogóle niscy. I położna w śmiech, że pewnie się na kogoś zapatrzyłam hahahahaha.

• Mamusie
Monkadogratuluję kupki oczywiście Kornelki 🙂 a tak właściwie to Ty masz facebooka? bo nie posiadam Cię w znajomych...

My już po kąpaniu i Kajcia śpi w łóżeczku... ciekawe do której pośpi 🤨 coś Ilka dawno się nie odzywała... hmmm napiszę do niej sms bo martwię się... wg wagi domowej to Kaja waży 4300 a urodzeniową miała 3080 🤪 ja we wtroej jadę na ciuch bo do chrztu ie mam się w co ubrać mleka mam rawie litr odciągnięte izamrozone więc mogę na 24h wybyć z domu 😁 😁 😁

ciekawe czy zużyjemy wszystkie pampersy 2 😮 bo mam jeszcze ze 150sztuk a tu Kajka rośnie jak na drożdżach 🤪 😮

• Mamusie
hej u nas dzionej jakos zlecial ale z placzem, teraz chlopaki spia ale bede ich wybudzac bo pora kapieli a krochmal juz gotowy 🙂Filipkowi z buzi juz schodzi ale zato cycochy cale w potowkach tak wiec dzis kapiel w krochmalu.mam nadzieje ze nocka bedzie sspokojna czego sobie i wam zycze.

• Mamusie
Kasiala Kornelka dziękuje 😁
Jutro Cie odnajde i wyśle zaproszenie 🙂
a też sie zastanawiam czy zużyjemy wszystkie 2 bo kupiliśmy na promocji a tu Kornelka już niezly Klocus jest 🤪

Domi super że u Filipka już lepiej z buźką, oby szybko zeszło już do końca! 🙂

A my znowu walczyliśmy 2godz z zaparciami a wkoncu Mała ze zmęczenia zasnęła a mnie pasuje ją za chwilke obudzić 😮 tak żeby zjadła na noc bo inaczej obudzi sie pewnie kolo północy a chcę żeby pospala do 3 🙂

A też dziś myślalam o Ilce 🙂 Ilka jeśli to czytasz to wyślij chociaż emotikonkę żebyśmy wiedziały że wszystko ok u Ciebie 🙂