Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2012 | Forum dla mam

kinia_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 6,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Hej mamusie 🙂 ale mam zaległości 🙂
od czego by tu zacząc 🙂
A więc przedwczoraj byliśmy u lekarza się pokazac i skierowania wziąc do specjalistów
Rosi ja nie mam skierowania do okulisty we wskazaniach szpitalnych, a zapomniałam pediatrę zapytac czy trzeba ale jeszcze zapytam
Pani doktor super przemiła, cieszę się że do niej trafiłam
My ze szczepieniami czekamy 2 miesiące ze względu na to że miała podawaną immunoglobulinę w szpitalu. Dzisiaj też byłam na badaniu krwi, ciekawe jak tam nasza hemoglobinka 🙂 czy coś żelazo i witaminy pomogły
U nas waga podskoczyła i w przychodni było 3820, i w domu już nie ważę, będę chodzic do przychodni.Lekarka powiedziała że wagowo dobrze przybiera chociaż mogłaby więcej.
Może to byc przez to ulewanie, narazie będziemy obserwowac i jak coś to jakiś środek jest co pomoże.
Dzisiaj jedziemy na 12 do urologa, sprawdzic o co chodzi z tą powiększoną nerką. Mam nadzieję że już jest ok i po prostu po urodzeniu jedna w stosunku do drugiej nie dorosła 🙂

A u mnie od wczoraj znowu zastój 😞 najpierw lewej piersi, ale już jest lepiej, a w nocy prawa się zblokowała.
I wiecie zawsze jak zastój mam to mała w nocy śpi 😞 spała od 22 do 1 i zjadła jedynie troszkę, a później wstała o 5.45 a moja prawna pierś jak kamień, nawet jej złapac nie mogła 😞
Ja karmic będę na pewno, a przynajmniej chciałabym aż do powrotu do pracy, czyli począżtek marca, a później może jeszcze do roczku. Tylko przez te moje zastoje to nie wiem jak to będzie 😞 Póki co walczę 🙂

zmykam na razie,m odezwe sie po lekarzu, trzymajcie kciuki za nereczkę Kamilki 🙂

• Mamusie
czarnylok napisał(a):
Jestem i ja 😉
Miłosz poleżał z mamą w łóżku od szóstej, dopoił się a teraz ślicznie śpi 😉
Domi dwie godziny jak na karmienie piersią to dobry czas. Niektóre dzieciaczki budzą się co półtorej godziny albo i częściej. A jak tam z partnerem? Lepsza już atmosfera?

hej u mnie tez dzidzia pobutka o 7.00 ale wzielam go na brzuszek i pospalismy do 9.00 ja nie wie co stym moim dzieckiem spi tylko jak wyczuwa kogos, bo lozeczko bee i lozko mamy tez tylko w nocy lubi a tak to tylko na rekach, to jest mile ale przyznam ze uciazliwe. I ta jego buzka tak mnie martwi stosuje rade kasi wiec rumianek i bepathen i nie widze roznicy a nawet czasam mi sie wydaje ze gozej juz ma na czole , powiekach i polikach to sie chyba rozsiewa i tak pysle ze to alergia bo to takie chropowate jak tarka...ale na co nic nowego ostatnio nie jadlam tylko kawe inke pilam to moze byc to???bo mleko i jogurty tez wczesniej jadlam, owoce tylko jablka i banany 🤢 🤢 🤢 🤢 🤢 🤢
co co sytuacji w domu to lepiej ale to jak zawsze 2 dni po klotni wie co ma robic a pozniej juz zapomina 😠 😠 😠dlatego czesto musze mu przypominac. I tak sobie myslalam czy moge juz z maluszkiem do rodzicow jechac, bo chcial w przyszlam miesiacu to jet 500 km i sam nie wiem 😮

• Mamusie
hej hej moj maly sie wlasnie budzi ja to mam szczescie haha zrobie kolo siebie siadam na neta zeby napisac i on ma duuze oczeta 😁
u nas ok narazie z M tez zobaczymy jak dlugo oo .... Maluszek mi sie czesto buzdzil dzis w nocy a wczoraj byla taki nie dobry dopiero usnal o 12.30 jak pojechalam z kuzynka na miasto i spacerowalysmy do 16 obudzil mi sie raz dalam mu to co sciagnelam po wielkich trudach i zasnal. ale za to po kapieli mu nie szlo spanie 😁

ja tez nie am duzo mleka i sama nie wiem jak to bedzie wczoraj sciagnela az 40ml 😁 ale cos mi sie zdaje ze ta sciagarka jest do dupy bo maly ciagnie jak by nie szlo to by plakal 😁 ok lece juz jest ryk 😁

• Mamusie
hejka 🙂 u nas wczoraj na wieczór była mega kolka 😞 mała się prężyła, krzyczała, wiła, zanosiła płączem dałam bobotic i rę ką odjął ale to pewnie przez moej wczorajsze spaghetti 🤨 chyba już nie bedę go jadła...

Ania trzymam kciuki za nereczkę Kamilki zeby było w pożąsiu 🙂

idę robić śnaidanie 🙂

• Mamusie
hej 😜
domi u mnie tez taka duza potówka jest, ze jak schodzi to w tym miejscu skóra jest mega chropowata, a na brwiach i uszach sie az skra łuszczy. tez myslałam ze to alergia, ale wszyscy mówia ze potówka. krostki ca ly czas wedruja i jest ich wiecej jak goraco, a nie jak zje. a na alergie to mysle ze inne jeszcze kłopoty by były, bolacy brzuszek no i chyba nie chciały by nasze dzieciaczki pic mleka.
moja mama mówi ze przy alergii to z tych krostek sie jątrzy, i skóra taka swiecaca jest. ja miałam skaze białkowa i tak to wygladało ponoc i nie tylko na buzi.

• Mamusie
Cześć Dziewczynki 🙂

Znów udało się że Chłopaki śpią jednocześnie dlatego czas na relaks 😉 A w sobotę to już w ogóle luzik będę miała bo moi Rodzice zabierają Nikosia na piknik lotniczy 🙂 Aaaale będzie miał radochę 🙃

Wczoraj u gina wszystko ok, choć w pierwszej chwili podczas badania "ręcznego" gin powiedział że jak na karmienie piersią to troszkę duża ta macica ale na USG wyszło już ok.. uff 😉 No i tabletki anty wykupione teraz czekamy 7dni i... wieelkie szaleństwo 😁 😁 😁 😉

A wczoraj dziewczyna mojego kuzyna urodziła Synka - Sebusia! 🙂 🙂 Waży 3400g i mierzy 55cm 🙂 Równiutko miesiąc po Nas 😜

Aniu buuuziaki dla Kamilki z okazji Jej pierwszego miesiąca 😘 😘
I trzymamy kciuki za pozytywne wiadomości od urologa 🙂

Domi co 2godz. to jeszcze nie tragedia. Mój Nikoś w nocy potrafil budzić się co pół godziny a udało mi się karmić Go 9mcy 🙂

• Mamusie
ania mam nadzieje, ze z nerka wszystko dobrze 😉
rosi trzymam kciuki, zeby pobranie krwi obeszlo sie bez placzu 🙂

dziewczyny ja pomagam mojej caszsmi zrobic kupke. Jak lezy na pleckach to lapie ja rekami z lydki i przyciagam jej kolana do brzuszka i przytrzymuje chwile i puszczam i robie tak kilka raz i po kilku minutach wali takie kupsko ze plecami wylatuje haha

czesc dziewczyny 🙂
wasze dzieciaczki to chyba spia calymi dniami, mam takie zaleglosci ze nie nadazam was czytac,a co dopiero napisac. Moj Filipo to nie spi w dzien w ogole i nic nie moge zrobic...
Kinia oklask dla Jasia za trzymanie glowki po limicie 🙂 super, maly siczacz 🙂
u nas kupka tez zolciutka , az pani doktor pochwalila jak maly uwalil sie u niej w gabinecie po pachy ;p

• Mamusie
Agatka pobieranie krwi bez płaczu?? A da się tak 😉 był ryk wściekłości i kilka łezek. Ale wyniki dobre hemoglibinka skoczyła do 10,7 a jak wychodziłyśmy ze szpitala było 8,7 (norma 11,2<) 🙂 Pani doktor osłuchała i nic na płuckach nie ma, gardełko tez czyste to taki kaszelek tylko, żeby mausie postraszyć 😉 Pewnie jej trochę pokarmu zostaje w gardełku i sobie okasłuje.
Właśnie gada z kanapą 😁

Kinia pięknie Jasiu trzyma główkę, a karuzelę mamy taką samą 🙂

Marta też to wczoraj robiłam ale u nas kupki brak 😞 nawet słoik jabłek nie pomógł 😞

• Mamusie
rosi007 napisał(a):
Agatka pobieranie krwi bez płaczu?? A da się tak 😉 był ryk wściekłości i kilka łezek. Ale wyniki dobre hemoglibinka skoczyła do 10,7 a jak wychodziłyśmy ze szpitala było 8,7 (norma 11,2<) 🙂 Pani doktor osłuchała i nic na płuckach nie ma, gardełko tez czyste to taki kaszelek tylko, żeby mausie postraszyć 😉 Pewnie jej trochę pokarmu zostaje w gardełku i sobie okasłuje.
Właśnie gada z kanapą 😁

Marta też to wczoraj robiłam ale u nas kupki brak 😞 nawet słoik jabłek nie pomógł 😞

Rosi prosze bardzo masz swojego posta 🙃

A co do pobierania krwi bez płaczu to Miłosz tak umie 😜 Tylko panie muszą Go doprowadzać do płaczu by krew leciała 😞
I super że Zojeczka ma dobre wyniki i nie ma żadnej infekcji 🙂

• Mamusie
moja chyba wkoncu zasnela ... tak od 11 zasypia na rekach albo przy cycu i co ja odloze to oczy jak 5zl a najlepszd to budzi sie zawsze kiedy ja sobie cos do jedznia przygotuje.. jakis czujnik ma haha

rosi ja jeszcze niewien co to jest placz dziecka przy badaniach itd dopiero w przyszlym tyg. czeka mnie szczepienie az sie boje na samam mysl.

• Mamusie
Właśnie gada z kanapą 😁

Hejcia 😘
My drugi dzień z rzędu mamy wyłączoną syrenę 😁 i znowu noc nieprzespana 😞 za 15 min obejrzę sobie Porodówkę na TLC, bo moja Synka poszla spać 😁
Kinia, Jaś jest po prostu przeprzeprzepiękny!!! i jaki silny, miałaś rację, wyhodowałyśmy strongmanów 😁 oglądałam dzisiaj na Twoim facebooku małego Nikosia i muszę stwierdzić, że ie widzę podobieństwa między nim, a Jasiem w tym okresie 😁
Rosi, extra że wyniki się poprawiają, Zojka już prawie wyrównała 🤪 😘
Monika, a Miłoszek ile waży? 🙂 Wogóle jak możesz to daj link do swojego facebooka, bo my tu na bieżąco siebie śledzimy hahaha 🙂 😘
Patelnia grillowa spelniła swoje zadanie, mogę jeść smażone kotleciory 🤪 🤪 Jasiek nie protestował 🙂 Jutro między 8, a 8 30 ma Nas odwiedzić położna, ciekawe czy zważy mojego Kluseczka 🙂

• Mamusie
hej moj maly spi na tarasie siedze obok i pisze bo mam chwilke a zarz zmykam moze cos mleka sciagne 😁

dziewczyny zdrowka dla wszystkich dzieciatek -nie bede juz wymieniac po kolei!!

a Jasio silny jak nie wiem juz pyt mame czy cos nie tak z moim skoro bedzie mial 6 tyg i tak glowki nie trzyma 😮