Skocz do zawartości

Kwiecień 2013:) | Forum dla mam

Hania_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 50
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Madziu a w domu organizujecie chrzest?

Ja właśnie też zaczynam organizacje.
Chrzest ma być w pierwszy weekend lipca czyli 6 albo 7 🙂
Mieliśmy robić w restauracji ale po przemyśleniach stwierdziłam że będzie dom. Mamy spory salon więc miejsce jest a dzieciaczki będą mogły bawić sie na ogrodzie. Ewentualnie się basen dla nich rozłoży.
Tylko szukam dobrej kucharki, jak nie znajdę to ewentualnie catering.

Jakie dania przewidujesz na chrzcie Madziu?

A Wy Dziewczyny macie już daty?

• Mamusie
Ilonko u nas jeszcze data nie wybrana ale to z powodu podwójnej imprezy w jednym dniu. Ponieważ mamy plan brać kościelny i chrzest Szymona razem w jednym dniu....

Jak tam dziewczyny u was z kupkami? Szymon robi raz na kilka dni i to się biedulek męczy jak już robi.
Byliśmy wczoraj na szczepieniu, Smerfik mój waży już 4,4kg klusek jeden 🙂

• Mamusie
Wiecie co dziewczyny. Kupiłam sobie specjalnie nową wagę, bo mąż poprzednią wyrzucił 🙂

Dziś stanęłam i -5 kg mniej niż w ciąży. Musze sprawdzić tą wagę bo uwierzyłabym jakbym mi z tych 12 kilo jakie przybrałam w ciąży zostało 2-3 kg...ale nie 7 kg na plusie.)

• Mamusie
Melduje sie i ja na nowym forum....
ale ten czas leci... jeszcze niedawno pisałyśmy z pełnymi brzuszkami 😉 a teraz to, przynajmniej w moim przypadku, o pełnym brzuszku mogę pomarzyć (chyba jeszcze od czasu porodu dobrze się nie najadłam... eh 😉)
ja dzisiaj byłam z Bąkiem u lekarza... obsypało Go potówkami, ropieją ciągle oczka i jeszcze odparzenia się pojawiły.. no kurde zawsze coś... 😞
co do wagi to Mój Smok waży już 4,4.. Aniu pisałaś, że Twój Szymek tyle waży. czy mi się wydaje czy jest starszy od mojego o jakieś 2 tyg? 😲 tak więc to chyba o moim można powiedzieć, że jest "kluskiem" 😉
aha. a co do kupek to u mnie jest pare dziennie. może 4, 5... i przeważnie jest problem z ich zrobieniem. pręży się i spina. ale jak już pójdzie to jak z armaty 😜
pozdrawiamy...

• Mamusie
mój Miś jak najbardziej. w niektórych momentach nie wiem co bym bez niego zrobiła. Moniu u mnie czasami najlepszy kolega. razem z pielusią 😉ale upodobal sobie jednego tylko. ja mam dwa ale drugiego nie chce.

• Mamusie
Jeju My z Kubolem nawet nie rozmawiamy o chrzcinach 🙂 Moja Siostra przyjezdza w poniedzialek i bardzo by chciala aby jej ulatwic i zrobic teraz 🙂 ale niestety ...
Kuba daje malej smoka ale ona mimo wszystko ma go w nosie 🙂 no chyba,ze jest głodna . Ja mam chyba malo pokarmu albo nie wiem sama co ...Larisa possa a potem nerwy kwilenie jakby nic nie lecialo ;/ mm dostaje raz na spacerze a drugi do spania, mn juz nie sciagam bo nie ma co 🤢 jest tylko o 4 w nocy to wypije no i na spacerze sie nazbiera do wypicia a tak to flaki :/ dzisiaj na noc dostala wypila 120ml i znowu trzeba bylo dorobic bo mi nawet kropla nie uszła :/

BUZIAKI OD NAS !!!

• Mamusie
Hej!

Moja nie chce smoka ale to przypadłość częsta niestety u dzieci karmionych piersią 🙂.
Ja podaje jej herbatki albo wody w butelce aby nie oduczyła sie ssania z butelki, bo po odstawieniu od piersi nie chciałabym karmić jej łyżeczką.

Flakowate piersi to nie koniecznie znak braku pokarmu ale mogą świadczyć o unormowaniu się laktacji i mleko produkuje sie na bieżąco. Przystawiajcie do piersi mimo wszystko.
Ja odstawiłam całkowicie pieczywo, bo mała ma po nim wzdęcia.

Dziewczyny nadal lecicie z wagi?
Dla mnie to mit że przy karmieniu piersią leci się z wagi. Musiałam ograniczyć jedzenie aby trochę zaczęło lecieć z wagi, mimo że nie jadłam dużo- znacznie mniej niż w ciąży. W ciągu 4 dni mam -2 kg. Chce jeszcze zrzucić 4 i będzie git.

• Mamusie
Ilonka a z czego Ty Kochana chcesz lecieć ? Jak Ty nawet w ciązy miałaś wagę piórkową 🙂 Hm ... jak mnie widzą znajomi to twierdzą, że znikam w oczach i szczerze sama zauważyłam, że już nie mam takiej okragłej plackowatej buzi jak kiedyś tylko wąską i szczupłą ... no i w dodatku plum ( zwis brzucha ) zaczyna mi sie "wchłaniać" nawet Kuba tak twierdzi ... najlepsze w tym wszystkim jest to, że nadal stoje na 55kg no chyba, ze Moja waga już jest troszkę naruszona 🙂
2tyg. temu skończył mi się w końcu połóg z czego się bardzo cieszę bo jest cieplo a Ja nie musze w pampersach biegać 🙂 mimo wszystko i tak się zdziwiłam,ponieważ dużo osób twierdzilo, ze polog jest taki strasznie obfity że hej 🙂 a teraz wiem,ze to guzik prawda 🙂 zużyłam tylko 1opak. podkładów nawet nie całe bo jeszcze jeden został 🙂) do domu kupiłam te zwykle wielkie bella na tydz. a pozniej nosiłam wkładki 🙂 więc nie wiem gdzie ten wielki połóg 🙂 szwy mi powoli odpadaja ale itak mimo wszystko czasami jeszcze bolą jak się naciągną :/ w ogóle przy porodzie chyba wyszły mi hemoroidy bo jak ide do wc to katusze cierpie :P
A jak u Was z szwami i seksem ? 🙂) Buziolki

• Mamusie
no hej 😉
u mnie szwy też po mału odpadają ale kurde... boli mnie to krocze ;/. czuję tak jakbym miała jakiś ucisk od środka czy coś takiego. ból pojawia się jak długo stoję lub chodzę. w sumie za 2 tygodnie mam wizytę u gina więc się zobaczy.
Ilona - pisałaś coś o tabsach anty. a można brać przy karmieniu piersią? są jakies wtedy inne??
Mój Bąk dzisiaj skończył miesiąc... szok. 😉

• Mamusie
Kasiu przy karmieniu piersią można brać tylko jednoskładnikowe pigułki, których w zasadzie nie ma wiele na rynku bo tylko Azalia, Cerazette, Ovulan i Symonette.
Wszystkie mają ten sam skład i są swoimi zamiennikami 🙂
Ja biorę Symonette i jak na razie jest ok. Kiedyś brałam Novynette i początki były trudne, bo bardzo się źle czułam przez pierwsze 2 tygodnie.
Powiedziałam przy wizycie kontrolnej po 6 tygodniach ginowi i mi przepisał tabsy, jedynie trzeba powiedzieć że się karmi piersią 🙂. Jakoś nie chce wierzyć że karmienie piersią daję gwarancje.
Choć na razie Dziewczynki u nas z seksu nic 😁. Jakoś ja przy Małej sama na to nie wpadnę (bo chyba nie ma okazji 😁) a mąż też niż nie inicjuje, wiec żyjemy jak porządne białe małżeństwo 😁

Agatko ja to może nie przytyłam dużo w ciąży ale zeszło mi po 6 tygodniach tylko 5 kilo 🙂 a reszta czyli 7 kg zostało 🙂 (choć podobno nie widać tego- może to cycki i woda ).
Nie jem pieczywa, słodyczy itp i już jestem -3 kg 🙂

• Mamusie
Ilona - dzięki. ja tez wczesniej brałam Novy... zobaczymy co gin powie. i jeśli chodzi o sex to też jakoś narazie się nie palę.. pewnie przez ten cholerny ból. chyba bałabym sie teraz cokolwiek wyczyniać...z resztą u mnie 6 książkowych tygodni jeszcze nie minęło 😉
mi z 14kg zostały jakieś 2. i widzę, ze będzie je już trudniej zrzucić.w sumie wagowo jestem już niedaleko a jakaś taka chudsza się wydaje... może rzeczywiście te cycole tyle ważą 😉

• Mamusie
Sylwia to nieźle zrzuciłaś tyle kilogramów i karmienie piersią nie było Ci potrzebne 🙂 🙂

U mnie waga stoi na razie - 8 zostało jeszcze 4 kg :|
Ale powolutku zejdzie, tym bardziej że byłam u dietetyka i mam dietę niskokaloryczną.

• Mamusie
syla1988 napisał(a):
Siemka 🙂 mi z 20 kg które przybrałam w ciazy nic nie zostało wrecz ubylo 2 🙂 u mnie poło trwal jakies 3 tyg i powrot do normalnosci w łózku 😁

wow 😁 nieźle 😉 graty 😉
normalność w łóżku?... zazdroszcze... ja się zwijam z bólu czasami a gdzie tu jakiś seksik... 😞