Skocz do zawartości

Mamuski mieszkajace w UK | Forum o ciąży

MonisiaD_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 16,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• MonisiaD_m

2848

• kasiak_m

1454

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Zuzia slonko wszystkigo najlepszego z okazji skonczonych 4 miesiecy!!Zycze ci,zebys zawsze byla tak slodka,jak teraz i zebys w koncu przesypiala mamcie cale nocki:*
Maja nodzien diety pierwszy.Wlasnie pije druga kawe.Dziewczyny mam dosc.Wyc mi sie chce i nie mam sily.Dzis np spalam od 22 do 12:30 😞 😞Dalam jej na sen paracetamol i dupa.o 12:30 wstala z placzem i nie dala sie uspic w lozeczku.Wzielam ja do nas,a tam ciag dalszy do rana.Jeczala sie,rzucala,marudzila,a jak jej wtedy nie przytulalam,to wstawala z lozka.zasnela bez rzcuania o 6:14,a o 6:20 wstawalismy.Boze,moze wy macie jakis pomysl,co to moze byc i jak temu zarazdzic??Bo ja juz 6 tydzien tak mam.W tym czasie moze 2-3 nocki w miare przespala.A najlepsze jest to,ze ona wstaje wyspana i zadowolona,a ja padam na ryj.A dzis to mam ochote wyc z wykonczenia 😞 😞Sorki,ze smuce od rana,ale nie mam sie komu pozalic

Hm ja tez musze chociaz troche w to wierzyc ale drugiej szansy nie dostanie.
Monia moze przelej wosk kilka razy porzadnie ? nasze czary mary 🙂 ide sie ogarnac troszke poki dziecko zjada lusterko 🙂 Monia Zuzia sie usmiechala jak jej czytalam zyczenia hehhe

masz na sobie koszulkę bierzesz na stronę od ciała spluwasz(tj.na lewą stronę, no i troszkę plujesz na nią) i przecierasz 3 razy czoło. Mama mówi, że babcia zawsze tak robiła i pomagało, przynajmniej u mnie.

• Mamusie
🙂
😘 😘 😘 😘 to buziaki dla Zuzi 😘 😘 😘 😘
Mam nadzieje Maju, ze z mezem juz bedzie ok 😘
Monia, a jak Julcia spi w dzien? duzo,czy malo? a co po poludniu i wieczorem je? moze trzeba szukac w ta strone? bo na te wszystkie czary - mary niestety,ale mam zupelnie inne zdanie niz wy 😉
slyszalam gdzies kiedys, ze jak ktos nie wierzy w zadne rzucanie urokow, to one nie dzialaja 😜
czapy obojga dzieciaczkow super i buziaczki w nich do wycalowania 😘

• Mamusie
Kaska ja juz wszystko sprawdzalam.W dzien spi 2-3 razy max.Pierwsza drzemka jest ok 8-9 i trwa jakies 20 min,druga czasem o 12,czasem o 2 i trwa jakies pol godz.Jesli spi o 2 to 3 drzemki juz nie ma,a jesli o 12,to potem jeszcze ok 15-16 robi sobie pol godzinna drzemke...Kapiemy ja ok 20,potem mleczko i do spania.Co do jedzenia,to 6:30 sniadanie,10-11 mleczko,14 obiadek,17 deserek,po kapaniu butelka i ok 3 w nocy butelka.W dzien zachowuje sie normalnie,przychodzi noc i jazda.Jestem tak zjebana,ze pisze teraz ta wiadomosc i az sie poplakalam ze zmeczenia i bezradnosci 😞 😞 A najgorsze,ze nawet w dzien nie mam jak z nia odespac,bo ona prawie w ogole w dzien nie spi.Nie wiem skad ma tyle energii,ale jej zazdroszcze,bo mi juz sie rezerwa skonczyla 😞

• Mamusie
Kaya mi dzies pobodke zrobila o 5tej i myslalam, ze tylko mleczko dam i tyle. bedzie spac dalej, ale nie. zjadla mleka, oczy otworzyla i chetna do zabawy 😁 a ja tylko przebralam ja, wsadzilam do lozeczka. tam ma kilka swoich maskotek, zostawilam swiatlo, bo jeszcze ciemno bylo 😮 i poszlam do siebie dalej spac 😜
obudzila mnie dopiero kolo 8. moze spala w miedzy czasie, nie wiem, ale byla grzeczna 🤪

zeby nie wybic Cie z rytmu Monia hehhe, a wiecie co jeszcze zauwazylam? Zuzia sie rzucala jakbyla lampka zaswiecona w nocy, od jakiegos tyg gasimy swiatlo i spi lepiej..i ja zreszta tez :P
kurde ale zazdroszcze Ci tej czapy Julcia!!!! ja sama mam welniana na zime z takimi dwoma pomponikami jak uszy 😁 nie moge sie doczekac jak ja zaloze znow 😁 mnie babki na miescie zaczepialy w zeszlym roku gdzie ja kupilam 🤪

no i dziewczyny jedna wielka dupa.. myslalam ze koniec rehab. ale nie!! Za dwa miesiące do kontroli, a przez ten czas dalej ćwiczyć:/ szlag mnie trafi! Powiedziałam, że nie siedzi, nie raczkuje, a wstaje to jak go poobserwowała to powiedziała,że jak tylko widzimy, że wstaje to go kłaść, bo jest za mały, no i sobie nóżki pokrzywi, a poza tym właśnie jakby siedział to czy raczkował to inaczej by na to patrzyła.

Tuska ale maja racje, mojej znajomej z Pl synek tez sie podrywal i mama zaczela go za wczesnie do chodzika wkladac i dziecko ma teraz uposledzony mechanizm motoryczny, zrobila mu krzywde bo szybko cofnal sie w rozwoju, kregoslup przekrzywiony, bioderka, nozki... mama mi mowila niedawno,ze do tej pory nie rozwija sie prawidlowo, przez to ,ze mama go wiwatowala i pomagala...

ale ja mu nie pomagam tylko tak fajnie spojrzeć, że Twoje dziecko robi coś nowego.. no i wiem,że może to nie jest dobrze, ale mimo wszystko gęba sama się śmieje jak się widzi, że takie postępy robi. No i mam jak będzie w pozycji czworaczej stymulować mu miednicę, tzn. do siadu skośnego. Powiedziała, że przeciągu 2tyg.powinien siadać sam i zacząć raczkować.