Skocz do zawartości

Mamuski mieszkajace w UK | Forum o ciąży

MonisiaD_m

Rekomendowane odpowiedzi

Zuzia padla o 16.40 i nadal spi! 😮 😮 😮 chyba obecnosc cioci ja wykonczyla bo bardzo chciala byc aktywna hehe i chyba cale swoje zycie jej opowiedziala , ona pytala tylko czy ona tak zawsze 😁
Zamowilam KALEJDOSKOP taki jak kiedys 🙂 narazie dla nas bedzie zabawka,pozniej moze dotrwa do Zuzi kiedy podrosnie ... 😉 Wogole mam jakis niepokoj, cos nie halo w mojej bani sie dzieje 🤔
Gosia wspolczuje ,ze Vanesska musiala przez to przejsc ale czasem trzeba, kiedys pojdzie do przedszkola na dluzej....szczerze to ja sama sobie tego nie wyobrazam ale w koncu trzeba te
nasze dzieci uspolecznic troche i powoli...

• Odpowiedzi 16,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• MonisiaD_m

2848

• kasiak_m

1454

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

heej,my malego zostawilismy ze szwagierka i pojechalismy na zakupy..kupiliśmy prezent mojej Chrześnicy, jej bratu i Alanowi. Jeszcze został nam 10letni kuzyn,siostrzenica,siostra,szwagier,szwagierka i babcia:O a tu już 280zł poszło:O

• Mamusie
Aska a co ty myslisz,prezenty kosztuja 😁 Zazdroszcze,ze macie z kim malego zostawic 😉 U nas pani po koncercie pada w ramionach tatusia 😁 Kasiu u nas tez miesozerca rosnie.Dalam jej owoca to nie chciala,a dalam jej kielbaske jedyneczke taka z sokolowa dla dzieci to normalnie 2 wciagnela 😁 😁 Zebow nie ma,a kiebasa znikala w ekspresowym tempie haha 😁 Dobra,lece myc zabki i zaraz idziemy z mezulkiem spac,bo biedak padniety jest.Szkoda mi go,bo przez zblizajace sie swieta cale dnie w pracy musi siedzic i wraca nietomny 😞Dobrze,ze jeszcze tylko 9 dni i sobie oboje odpoczniemy 🙂
Nusia jak tam Marylka?Mam nadzieje,ze juz lepiej
Mia strasznie mi was szkoda z tymi kolkami.Nam sie na szczescie nie przytrafily,ale slyszalam,ze cieple oklady na brzusio pomagaja.Probowalas Izuni polozyc ciepla,wilgotna pieluche?

a ja mam dosc... maryla wstala o 22 i marudzi do teraz. w lozeczku zle, u mamy w lozku zle, na rekach zle wszystko zle. musialam wyjsc z pokoju bo dluzej tego nie zniose. zamowilam czopki viburcol mam nadzieje ze one cos pomoga

• Mamusie
Nusia u nas dzis to samo.O 22 z placzem sie obudzila,brzuszek chyba ja bolal,pomasowalam potaulilam i o 11 zasnela.Potem o 1:30 wstala i walczylam z nia prawie do 4 😞 Potem 5:40,6:30, 7:00 rzucanie i jeczenie i 7:30 pobudka.Padam na ryj.I tak juz od 5 dni jest,nawet viburcol nie pomaga.Jak tak dalej pojdzie,to Polski nie dozyje 😉A do tego okres mi sie zbliza,jestem cala opuchnieta i wszystko mnie boli,a jeszcze dzis ci przychodza malowac ta lazienke malowac.Pierdziele,nigdzie nie ide,bede ich nadzorowac

Dziendobry, a my sie ubieramy do Pana doktora, sie zdenerwowalam sama na sibie, zawsze rano Zuzi buzie przemywam woda na waciku i jest git, dzis mialam chusteczki jonsona na wierzchu i wytarlam jej buzie, CHWILA i buzia cala czerwona, nie toleruje ich widac, czasem jej pampersem przemywalam i ok jonsons odpada zupelnie!!!! Ciag dalszy pogody do dupy jak widac...Moje kochanie malutkie poluje na stopy wlasnie 😁
Gosia prezenty to taaak , troche kosztuja !! Ale ja kocham robic prezenty, zwlaszcza jak wiem,ze ktos o czyms marzyl 🙂 i ta mina bezcenna ,hehe czasem sie bardziej ciesze jak cos dla kogos mam niz ta osoba,ktora to dostanie hehhehe
Nusia nie wiem co przezywasz, pewnie wkrotce sie dowiem.... az sie boje!!!! Ide , jak wroce napisze Wam co mi Abdullah powiedzial MUNDREGO czego nie wiem.

• Mamusie
Maja powodzenia u lekarza!A mnie dzis ta mala cholera wykonczy.Najpierw mnie uszczypnela w sutek,a teraz mi nos tak podrapala,ze skore zdarla i krew mi leci....dobrze,ze jej kupilam body "maly terrorysta" bo beda idealne do jej charakterku.A w ogole tatus nauczyl Jule pierdziec ustami i ona przy tym pluje...no i dzieki temu wczoraj caly autobus byl nasz..jaki obciach wszyscy sie na nas patrzyli,a ta naokolo pierdziala i plula 😁 😁 😁

• Mamusie
bry 🙂
jesli chodzi o noc to Kaya poszla spac kolo 20, obudzila sie na mleko o 2.30. spala do 6 i myslalam ze juz nie bedzie spala, bo zjadla mleko i zaczela gadac, wzielam ja do siebie i swiatla na szczescie nie zapalalam, zaczelo jej sie nudzic, stala sie marudna, zanioslam ja do niej i zasnela mi spicznie jeszcze do 9.20 🤪

ja juz nie wiem o co chodzi 🥴 jak sie rozbudzi to sobie gada i sie bawi a jak tylko ja sen zmorzyl to maruda i jeczy. zasnela po 2 a po 3 juz z placzem wstala. kolo 4 zasnela i 6:30 ryk. na szczescie jakos ja udobruchalam i pospala do 10. rozbija mi to caly dzien... najgorsze jest to ze nic jej w nocy nie pomaga a mi sie zdarza ryknac na nia

Zuzia nie ma zadnej bakterii obejrzal jej raczki buziaka , zmierzyl temperature , ok jest. Jakby cus sie wiecej dzialo mam wrocic, mowil,ze jest taka choroba,ze kropki sa na jezyku czerwone ale to na rekach wtedy tez powinna miec jakies grudki pod skora ,a nie ma wiec zakladamy,ze przygryza jezorek, no i na to wychodzi bo wczoraj miala caly z przodu ,a dzis ma tylko z lewej strony czerwony .Zobacze wieczorem. . Dzis Michal pracuje do 17stej licze,ze sie przespie z Zuzia kilka godzin po poludniu......
A mam smaka na rybke po grecku ... 🙂

• Mamusie
Nusia u nas dokladnie to samo jest.Wstaje zadowolona,a jak ma spac,to placze i marudzenie,nawet przez sen.I powiem ci,ze ja dzis tez sie w nocy na nia rozdralam,bo juz nie mialam sily 😞Wiec nie obwiniaj sie za to,bo nie ty pierwsza i nie ostatnia.Maja ciesze sie,ze,to tylko pogryzienie.I podziwiam,ze Zuzia dala zajrzec sobie do buzi,bo u nas jest to awykonalne.Goska ty masz normalnie za dobrze 😁 U nas pani wale drzemke,a ja w koncu pierwszy raz od nie wiem kiedy moge spokojnie zjesc 🙂

hehehe znam to Monia zanim ja przygotuje jedzenie to i ona juz sie obudzi 😠 a ogolnie to bardzo lubi patrzec jak jjemy, a kubki do kawy to juz wogole ,az sie trzesie jak widzi!!!! heheh
Gosssssska jak Ty to robisz...... 🤨ja tez bym chciala tak pospac 😮

• Mamusie
MajaCh napisał(a):
hehehe znam to Monia zanim ja przygotuje jedzenie to i ona juz sie obudzi 😠 a ogolnie to bardzo lubi patrzec jak jjemy, a kubki do kawy to juz wogole ,az sie trzesie jak widzi!!!! heheh
Gosssssska jak Ty to robisz...... 🤨ja tez bym chciala tak pospac 😮

sie znaczy u nas byla ewakuacja z lozeczka do lozka przed 2ga bo mi sie nie chcialo streczec przy lozeczku, wstala na mleko o 7.30 i zasnela dopiero o 9.20 i wstała o 10.20 😜

• Mamusie
Kaya ma ostatnio problem, jak ja klade do lozeczka to sie strasznie drze , bo niby nie chce spac, a widze ze jest spiaca. musi swoje odplakac. wczoraj odstawila taka histerie, ze musialam ja na chwile na rece wziac i przytulic, na szczescie pomoglo. ale jakbym miala tak jak Wy - non stop, to by mnie chyba wywiezli gdzies 🤢
doskonale rozumiem, ze czasem zdazy sie krzyknac na nasze dzieci, bo one naprawde duzo rozumieja i czasem sprawdzaja nasza wytrzymalosc i cierpliwosc. mi ostatnio tez puscily nerwy przy jedzeniu, bo ona macha swoimi rekoma i wszystko z lyzki sie wylewa. 😠

ale pogoda.........moja glowa wazy tone w taka pogode. Dziewcze zasnelo, a ja jak zwykle ogarniam pranie 😁
Monia zaraz potym jak napisalas,ze przekrecasz materac tez przekrecilam to kilka dni, a widze,ze z nowej strony juz sie jajo robi, moze ona ma taka ciezka to glowe 😁 😁 😁 🤪
Dziewczyny ,a odnosnie tego darcia sie przy ukladaniu do snu to ja wiem doskonale jak to jest 😉 az musze ze dwa razy ja wziac na rece, uspokoic, wogole to czasem ide do gory po schodach i ona juz zaczyna plakac bo wie,gdzie idzie 😮

No taki materac wlasnie....ale tylko glowa sie odksztalca na szczescie..
Co z tymi dzieciaczkami sie dzieje. W roznym wieku sa ,a wszystkie teraz marudne 😮
Jeszcze mysle o biednej Izuni z kolkami....ehhh w Jezyku niemowlat bylo napisane,ze jak sie wyreguluje godziny snu ,karmienia i zabawy to i kolki przechodza bo to nagromadzony stres u dziecka po prostu.
Nusia powiedz Asi zeby prowadzila dziennik godzin w jakich Iza spi,jje itd. Moze to rzeczywiscie jej pomoze. Bo dzieci lubia schematy..