Skocz do zawartości

Mamuski mieszkajace w UK | Forum o ciąży

MonisiaD_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 16,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• MonisiaD_m

2848

• kasiak_m

1454

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

a co powiecie na to?
wyglada na solidne i jest do 11kg.
http://www.ebay.co.uk/itm/New-Front-Back-Baby-Carrier-Backpack-Sling-Yellow-/260717792657?pt=UK_Baby_Carriers&hash=item3cb3fdcd91

• Mamusie
Tak MajaCh od niedawna mam facebooka bo moj zazdrosnik juz raz mi kazal usunac i pozwolil mi tylko miec nk ale sie zbuntowalam i aktywowalam znowu facebooka jestem pod Kasia Wojtecka.

Jesli chodzi o szczepionke na gruzlice BCG to zalezy od miasta i rejunu w Londynie u mnie moja miala w 4 miesiacu zrobiona.

ja wlasnie nastawilam pranie hehehe, poki Zuo spi 🙂
Tak Kasia ja chce tu ochrzcic, zreszta odbebnic to, bo ja i Kosciol to dwie rozne bajki, mojawiara to moja wiara,a nie to co inni narzucaja i wpadaja do bani od dziecka. A Polski kosciol utrudnia jak moze swoja droga, my jestesmy w cywilnym zwiazku,a oni chca koscielny, no i kasa kasa kasa, no i trzeba tyle i tyle do kosciola chodzic. Dla mnie to pieprzenie,zbedne nerwy itd. Mam inne wartosci niz instytucja Koscielna...duzo by gadac 😉

• Mamusie
Kurcze dziewczyny ja Was podziwiam jak wy na to wszystko znajdujecie czas ?!!! ja to mam szczescie do nadrabiania stron :-P . Ostatnio normalnie zabiegana jestem zawsze cos do zrobienia zalatwienia . Ostatnio z mala po lekarzach latam .... 😞 szykuje sie bo lece z mała do mojej mamy na 2 tygodnie odpoczac ( najbardziej chce odpoczac od tesciowej - przyszlej tesciowej!!! :-P ta kobieta mnie ktoregos dnia wykonczy pomaga mi nie moge powiedziec ze nie ale mam jej czasami dosc wydaje jej sie ze wszystko wie najlepiej... ;-/)

• Mamusie
A my w Polsce będziemy robić teraz na święta chrzciny.
A co do tego ,że się teściowa wtrąca, to teraz jak byłam 2 miesiące ponad w domu to mama też czasami mnie denerwowała hehe 😉 ale to normalne jest... 😉
A co do tego czasu to już wpadłam w taki swój rytm, rutyne.
Maja faktycznie tutaj te angielskie mięsne słoiczki szybko dzieciom dają. Wczoraj w Polskim sklepie patrzyłam na słoiczki po 5 miesiącu hehe i był np. królik ,ale jakoś mnie nie przekonuje:P
Dobra pranie nastawione lece jakies ziemniaki obrac, sosik zrobic zeby miala z glowy jkak wroce z miasta 😉 No nic to do pozniej Kochane :*

• Mamusie
MajaCh napisał(a):
ja wlasnie nastawilam pranie hehehe, poki Zuo spi 🙂
Tak Kasia ja chce tu ochrzcic, zreszta odbebnic to, bo ja i Kosciol to dwie rozne bajki, mojawiara to moja wiara,a nie to co inni narzucaja i wpadaja do bani od dziecka. A Polski kosciol utrudnia jak moze swoja droga, my jestesmy w cywilnym zwiazku,a oni chca koscielny, no i kasa kasa kasa, no i trzeba tyle i tyle do kosciola chodzic. Dla mnie to pieprzenie,zbedne nerwy itd. Mam inne wartosci niz instytucja Koscielna...duzo by gadac 😉

Maja, ja mam podobne poglady do Twoich 🙂 my myslelismy o ochrzczeniu malej wlasnie w uk w ich kosciele, bylismy sie dowiedziec kiedys nawet i z tego co pamietam, trzeba znalesc kosciol z twojego rejonu i pochodzic tam pare razy, zeby was widzieli i dopiero potem rozmawiac o chrzcie 🙂
my bylismy na ukrainie i bylo zarabiscie, mala nawet bierzmowanie ma juz za soba 😁

• Mamusie
Rodzice mi tez opowiadali wlasnie wczoraj o tym samolocie. Ja nie moge sluchac i czytac o takich katastrofach lotniczych ,bo pozniej mam czarne wizje jak lece.
Aleee nam sie fajna sasiadka trafila. Taka babulenka juz starsza i co chwile przychodzi do nas na tarasie na stoloiczku zostawia jakies cukierki,kanapki hehe a teraz wlasnie przyszla i mi dala ciacho ! :P cos czuje ,ze jak Milan podrosnie to bedzie mial z nią dobrze heheheh
Juz widze Marylke i ta radosc jak tyle dzieci bylo 😜 a my na basen musimy sie w koncu wybrac 🙂

• Mamusie
jestem i ja...
nie odzywam sie z Marcinem... nie bede opowaidac co i jak bo to temat rzeka, ale doszlo do tego ze bedzie spal w 2 pokoju 😁 😁 😁 😁
Catrina ja wlasnie przechodze na 2 tzn. aptamil 3 🤢 bo 2 to dla glodnych dzieci. i ja robie tak ze co daje mleczko malej to zmniejszam dawke 1 a dokladam 2 np. jak mala pije 210ml to na pierwszy raz dalam 6lyzeczek 1 a 1 lyzeczke 3 i jak daje kolejne mleko to jedno zmniejszam drugie zwiekszam 🙂

kasiak napisał(a):
dziewczyny, nie ma takiej potrzeby, zwiekszania i zmniejszania tego mleka.
po prostu, konczy ci sie opakowanie mleka i zaczynasz nastepne te od 6tego mies. normalnie jak tamto. takie mieszanie tylko w brzuszku moze zaszkodzic, skad takie pomysly? 😮

tak jest napisane na opakowaniu 🙂 i jak bylysmy u dietetyczki to tez tak zalecala 🙂

• Mamusie
nusia27 napisał(a):
kasiak napisał(a):
dziewczyny, nie ma takiej potrzeby, zwiekszania i zmniejszania tego mleka.
po prostu, konczy ci sie opakowanie mleka i zaczynasz nastepne te od 6tego mies. normalnie jak tamto. takie mieszanie tylko w brzuszku moze zaszkodzic, skad takie pomysly? 😮

tak jest napisane na opakowaniu 🙂 i jak bylysmy u dietetyczki to tez tak zalecala 🙂

w uk czy pl ? 🙃
i u mnie na opakowaniu nic takiego nie ma 😮